BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z allegro
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 10:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Może ktoś miał podobną sytuację ? Sprzedałem na allegro nowe sportowe sprężyny do Hondy, oryginalnie zapakowane, nigdy nie używane - dostałem je od Niemca razem z autem, on je dostał w prezencie ale nigdy ich nawet nie założył. Koleś wcisnął Kup Teraz, wysłałem mu po 3 dniach - bank póżno zaksięgował. Wstaję dzisiaj rano, a tu negatyw o treści :
witam jestem zmuszony tak zrobic sprzedajacy powinien wiedziec a wiec NOWE SPORTOWE SPRĘŻYNY VOGTLAND HONDA PRELUDE 97 (224005965) a byly jakie nowe czy uzywki czas wysylki kupno a wysylka i obietnice wysłane a tu kicha nie polecam nikom

:zdziwko:
dalem wprawdzie odpowiedz:
TOWAR BYŁ NOWY ! JEŚLI NIE PASOWAŁ PANU, WYSTARCZY ZADZWONIĆ, A TU OD RAZU NEGATYW BEZ KONTAKTU!! WYSYŁKĘ CHCIAŁ PAN NAJTAŃSZĄ, WIĘC KLIKA DNI SZŁA !! BARDZO BRZYDKIE ZACHOWANIE, NIESŁUSZNIE POPSUŁ MI PAN KOMENTARZE. BEZNADZIEJNY TYP.
i odpowiedni komentarz:
PRZYKRO MI, ALE WIELKI NEGATYW !!! KUPIL ODE MNIE NOWY TOWAR, BEZ KONTAKTU WYSTAWIL NEGATYW BO JEGO ZDANIEM JEST UZYWANY. MOGL ZADZWONIC, WYJASNILIBYSMY SPRAWĘ, A TAK NIESŁUSZNIE POPSUL MI KONTO. BRAK SŁÓW, ZŁOSLIWY GOSC, NIE POLECAM NIKOMU !!

Nie chodzi mi o jakis głupi jeden negatyw za sprężyny za dwie stówy, bo mam go gdzies, ale chodzi o zasady. Każdy kretyn który ode mnie cos kupi, może wystawić negatywa dlatego że ma zły dzień? Da się coś z tym zrobić? Towar był 100 procent nie używany, można to sprawdzić w serwisie. Zgłosiłem sprawę do allegro, na razie cisza. Co robić?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 10:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
Komentarzy generalnie sie nie da odwołać. Jednak widziałem u kogoś komentarz negatywny, ale anulowany za porozumieniem stron.. coś w tym stylu :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 10:27 
Zacna persona forum

Można anulować komentarz jeżeli obydwie strony się na to zgodzą... ale po co ? Jeden negatyw wiosny nie czyni ! Ludzie się przywiązują do tych pozytywów, negatywów i gwiazdek jakby od tego ich emerytura zależała... czym się tu przejmować ? Jak mi coś nie odpowiada to walę odrazu negatywa i narazie bo jak wystawię neutrala to 99,9% przypadków druga strona da mi za złość negatywa. Olej sprawę...

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 10:50 
Zacna persona forum

Wiesz, ja tez mam to gdzies. Sprawa jest tego typu ze mam 2 konta na allegro, na jednym sprzedaję samochody, na drugim inne rzeczy (części, felgi itp.) i to własnie na drugim dostałem nega od tego dupka. Jest zarejestrowane na narzeczoną, ma w tej chwili 5 komentarzy pozytywnych i jednego nega. Zależy mi żeby to konto było godne zaufania, a tak to teraz trochę pachnie takim kontenerowcem co jak przywiezie jakiś złom z Niemiec to zaraz chce kogoś trzasnąć na 200 zł. Nie podoba mi się to, miałem dobry kontakt z gościem, sam do niego zadzwoniłem czy przesyłka doszła, Ci którzy mnie osobiście znają na forum wiedzą, że dbam o takie sprawy, chcę żeby wszystko było w porządku a tu masz.
Na niemieckim ebay duzo sprzedaję i kupuję, tam żeby wystawić negatyw trzeba najpierw skontaktowac się przez mail z drugą stroną. Allegro musi nad tym popracowac.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 10:55 
Zacna persona forum

el Presidente napisał(a):
Wiesz, ja tez mam to gdzies. Sprawa jest tego typu ze mam 2 konta na allegro, na jednym sprzedaję samochody, na drugim inne rzeczy (części, felgi itp.) i to własnie na drugim dostałem nega od tego dupka. Jest zarejestrowane na narzeczoną, ma w tej chwili 5 komentarzy pozytywnych i jednego nega. Zależy mi żeby to konto było godne zaufania, a tak to teraz trochę pachnie takim kontenerowcem co jak przywiezie jakiś złom z Niemiec to zaraz chce kogoś trzasnąć na 200 zł. Nie podoba mi się to, miałem dobry kontakt z gościem, sam do niego zadzwoniłem czy przesyłka doszła, Ci którzy mnie osobiście znają na forum wiedzą, że dbam o takie sprawy, chcę żeby wszystko było w porządku a tu masz.
Na niemieckim ebay duzo sprzedaję i kupuję, tam żeby wystawić negatyw trzeba najpierw skontaktowac się przez mail z drugą stroną. Allegro musi nad tym popracowac.

Niestety ale obsługa Allegro to banda debili którzy nic nie ogarniają, przekonałem się już o tym wielokrotnie i na jakiekolwiek zmiany to chyba niema co liczyć...

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 11:29 
Tez tak mam ,ale zlalam na to.Kupilam tacie ksiazke do opla za 50zl,wyslalam kase,a koles mi napisal,ze sie bawie w allegro bo kasy nie dostal,a ksiazki nie mam jak nie mialam:/. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 11:53 
Częsty bywalec

Rozumiem el Presidente. Mial towar pewny na 100%(nowy), wiec nie wiem dlaczego jakis koles ma mu psuc komentarze, a szczegolnie jak zaczyna na danym koncie. Jezeli by mial 5000 komentarzy, to jeden czy pare negatywow i tak daje wysmienita srednia.

Proponuje zaczekac na reakcje serwisu allegro, a do tego "kiepa" zadzwonic i powiedziec mu ze jak sie nie podoba to niech odsyla towar i kase dostanie spowrotem. Tylko ze jak znam zycie to pewnie powie ze juz zamontowal przez noc :rotfl: .

Szkoda slow. Czlowiek sie stara, a tu kazdy chce cie wydymac :( .

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 11:57 
Zacna persona forum

Napisałem, zaproponowałem zwrot towaru pod warunkiem zgody na usunięcie komentarzy. Zobaczymy co wyjdzie, a allegro ma 48 h na odpowiedź :spi:

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 12:07 
Częsty bywalec

ptysiek napisał(a):
Komentarzy generalnie sie nie da odwołać. Jednak widziałem u kogoś komentarz negatywny, ale anulowany za porozumieniem stron.. coś w tym stylu :zakrecony:

Też zauważyłem, że pojawiły się ostatnio takie anulowane komentarze. Myślę, że przy dogadaniu się obu stron i kontakcie z administracją Allegro możesz mieć anulowany negatyw. Kwestia tego czy kupujący pójdzie na taki układ bo po wystawieniu nawet negatywa bez kontaktu z Tobą może to być droga przez mękę a skutek żaden. Niestety, niektórzy nie dorośli do tego by korzystać z Allegro. Mam nadzieję, że inni czytając komentarze zrozumieją, że to przypadek i że chciałeś wyjaśnić sprawę a kupujący nie skorzystał z tego.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 13:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Daj sobie luz. Kto by się przejmował głupimi komentarzami na allegro.
Ja kiedyś wysłałem gościowi książkę, zanim ten wpłacił mi pieniądze na konto (mówił że zależy mu na czasie bardzo), dopłaciłem 1zł za priorytet :) a ten niewdzięcznik mi wystawił negatywa że książka przyszła jeden dzień później niż się spodziewał...

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 14:09 
Przyjaciel forum

to prawd napoisalem ikiedys do nich bo mi koles dysku nie przyslal i zeby do niego napisali bo na moje mail i tel nie odpowiada nawet od nich odp nie dostałem

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 15:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
nie da sie anulowac negatywa bez porozumienia stron- co moim zdaniem jest bezsensem.
ogólnie te negatywne komentarze powinny być w inny sposób "przyznawane"
jak komuś wystawisz zasłużonego nega to od razu on wstawi to samo tobie.
Dlatego ja wystawiam albo pozytywne albo wogóle .
kiedyś czekałem na towar chyba 3 tyg , kolo mnie zwodził że mu komp siadł itp , już sie wkurzyłem i mu wystawiłem odpowiedni komentarz , po chwili negatywa ja też od niego dostałem, pisałem do allegro ale oni rozkładają tylko ręce.

Tytuł:
PostNapisane: 26 sierpnia 2007, 20:11 
Forumowicz

To prawda, przyznawanie komentarzy jest rozwiązane w lekko bezsensowny sposób.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1