BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 17:48 
hyh, no przyznam, że tak nie czytałem od początku szczegółowo... w każdym razie dla mnie najsmutniejsze jest:

http://www.rydzyk.one.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 20:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
GP-T1000 napisał(a):
Frank napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
czesto o nim piszesz, moze warto sporobowac raz jeszcze?

tekst troche ponizej pasa, nie uwazasz ?

nie wiem, nie czulem tego, jesli tak, to naprawde bardzo przepraszam agrafga

.....nic się nie stało:-)
Ludźmi jesteśmy;-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 21:58 
Specjalista

Cytuj:
tylko ktos musiał ten łancuszek zacząc...no i skad sie wział ten, kto zaczął

...to akurat jest juź mniej interesujące, bo odpowiedzi na to nie znajdziemy. We wszechświecie są miliardy galaktyk, gdzie każda z nich ma miliardy własnych układów planetarnych....na każdej planecie może zrodzić się życie....zwłaszcza, gdy sprzyjają takie warunki jak na Naszej.

....ale to, co jest najbardziej interesujące i ciekawe, to fakt, że spośród milionów form życia, jakie istniały i istnieją nadal na Naszej planecie tylko jeden z nich rozwinął zdolność do myślenia i z pośród kilku miliardów lat, zaledwie przez kilka tysięcy !!!!!!!!!

Czy tu nie było przypadkiem ingerencji innych form życia z poza Naszego układu planetarnego ??
Czy dla ratowania własnego gatunku nie próbowalibyśmy tego samego w obliczu zbliżającej się zagłady Naszego globu ??
Podróż w nieznane do innego układu na którym jest życie, dla Przedstawiciela Naszego gatunku jest niemożliwa, ze względu na czas.......no i jeszcze nie wiemy czy warunki życia na danej planecie są dla Naszego gatunku odpowiednie.
Gdyby jednak na danej planecie istniała już pewna forma życia i zamierzalibyśmy tę planetę zasiedlić, to chyba lepiej by było wtargnąć niepostrzeżenie jako załóżmy kod DNA, który przetrwać może o wiele dłużej niż My sami i w myśl prawa ewolucji, zrobić swoje.

Dlaczego od tysięcy lat pozostałe gatunki małp, od których to pochodzimy, nie potrafią ewoulować do Naszego poziomu inteligencji.....dziecinne pytanie, ale brak odpowiedzi.

Dlatego też pisałem wcześniej, że odpowiedzi na pytanie "kim jesteśmy i skąd pochodzimy" nie należy szukać daleko......wystarczy jedynie przyjrzeć się Nam samym i tego co próbujemy osiągnąć.

Bóg stworzył Adama i Ewę na wzór własnego podobieństwa.........dla rozmnażania się Adam znalazł kobietę z innego plemienia........pytam....jakiego plemienia i skąd ono się wzięło, skoro to Adam i Ewa byli pierwszymi ludzkimi istotami.

To jest wersja kościoła, ale bilbia może głosić pewną prawdę.....bynajmniej można ją interpretować na wiele sposobów. Stworzenie istoty żywej w "chwilę" nie pisząc nic o wszechświecie to wyczyn raczej nie z tej ziemi :D. Ale faktycznie wystarczy chwila aby za pomocą obcego DNA zrodziła się pewna forma życia, w różnych zakątkach świata, dla pozytywnego wyniku "eksperymentu" i dla większych szans przetrwania jak największej ilości osobników nowej formy życia.

......no i wcale nie musi tu być widoczna osobista ingerencja autorów projektu ;)

Takie moje osobiste przemyślenia :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 22:40 
Specjalista

Cytuj:
dopuki ewa jablka nie zerwala,

....to nie było jabłko lecz OWOC bliżej nieokreslony. Jabłko pojawiło się tylko jako odzwierciedlenie samego owocu. Bo co mieli malować renesansiści?:-)

...jabłko, owoc......zerwanie.......warunek, przykaz......test udanego "projektu"

Nawet gdy będziemy podbijać inne planety, próbując wśliznąć się niepostrzeżenie do jednej z zamieszkujących form życia to nigdy nie będziemy mieli pewności, czy to co stworzymy, będzie na Nasze podobieństwo, w zachowaniu, myśleniu, prawidłowej egzystencji. Tak to bywa chyba z istotami myślącymi. Małpa swoje DNA także ma i w połączeniu z innym wychodzi pewna "himera".
Coś się jednak nie powiodło i "przykaz". a dokładniej jego złamanie, potwierdziły błąd w "projekcie"......nie do naprawienia ????
A może była próba naprawy......nieudana oczywiście......mesjasz zginął, zmartwychwstał, coś to porawiło, ale niewiele: nadal zabijamy, kłamiemy, oszukujemy, niszczymy i wiele innych.......pozostałości jeszcze po małpce ????

Czym niby jest ten upragniony RAJ, który został Nam zabrany????....błękitna laguna z kobitkami opasanymi listkami i podającymi schłodzone piwko ????
A może to zmysły, których nie mamy, gdyż zostały przyblokowane, a wiemy o nich z pojedyńczych przypadków jakie przytrafiają się nielicznym....czasem coś musi nawalić i nie koniecznie po myśli stwórcy.
Jakież by było życie na świecie.....oczywiście Nasze, przy Naszych realiach genowych, gdybyśmy czytali w myślach, porozumiewali się telepatycznie, przewidywali przyszłość i inne.......oooooo...dla kogoś takiego jak Bin Laden, byłby to zapewne RAJ.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 23:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Cytuj:
Dlaczego od tysięcy lat pozostałe gatunki małp, od których to pochodzimy, nie potrafią ewoulować do Naszego poziomu inteligencji.....dziecinne pytanie, ale brak odpowiedzi.

tak jak wsrod kotow, a jest ich duzo sa bardziej zaradne i mniej, tak w srod malp my jestesmy najbardziej zaradni ;)

ostanio chyba 2 dni temu pokazywali w faktach lub wiadomosciach jak malpy wykradaja jedzenie ludzia, normalnie sobie auto otwieraja biora torby i przeszukuja. jakos niedzwiedzie tez wykradaja ale nie w taki "ludzki" sposob.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 23:31 
Specjalista

Cytuj:
ostanio chyba 2 dni temu pokazywali w faktach lub wiadomosciach jak malpy wykradaja jedzenie ludzia, normalnie sobie auto otwieraja biora torby i przeszukuja. jakos niedzwiedzie tez wykradaja ale nie w taki "ludzki" sposob

Widziałem to ;) dobre
My robimy to samo. ale zdajemy sobie sprawę z tego, co Nam za to grozi.......te małpy raczej nie domyślają się ile strzelb byłoby skierowanych, gdyby nie prawo jakie chroni :D
Ale ten gatunek małp, także żyje od dawna.....coś je pohamowało w ewolucji ???
Koty ????....te naturalnej rasy, czy już modyfikowane, przez Nas....cywilizację ??? Objętość mózgu trochę jeszcze za mała ;)

A tak zapytam jeszcze: mamy sporawy móżdżek i pewna jego część kontroluje procesy życiowe i cały organizm, ale nawet najbardziej wyuczony człowiek korzysta jedynie z 30% całego mózgu......co z resztą ??? Giertych ma jakiś pomysł na te zasoby ??

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 23:33 
robertbmw napisał(a):
nawet najbardziej wyuczony człowiek korzysta jedynie z 30% całego mózgu......co z resztą ??? Giertych ma jakiś pomysł na te zasoby ??

a takowe posiada? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 00:58 
Przyjaciel forum

robertbmw napisał(a):
Giertych

:cenzura: przez ciebie spac nie bede mogl!!

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 01:01 
Przyjaciel forum

jakby nie bylo, giertych jest zywym dowodem ze pochodzimy od malpy :) moze nawet jest tym brakujacym ogniwem ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 07:37 
Przyjaciel forum

robertbmw napisał(a):

Skarbie..............z tego co się orientuję to ostatnie naukowe stwierdzenia dowodzą, że nie pochodzimy od małpy.........a nawet istniało kilka gatunków praludzi! Jest wspólna linia, owszem, ale nie można nazwać jej wprost małpą. Polecam serdecznie
TEN artykuł....ciekawam, czy teraz zmieni Ci się trochę światopogląd :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 07:38 
Specjalista

Cytuj:
giertych jest zywym dowodem ze pochodzimy od malpy

.....zerwany owoc ??? :dontgetit:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 07:45 
Specjalista

Cytuj:
dowodzą, że nie pochodzimy od małpy.........a nawet istniało kilka gatunków praludzi
!
Małpa.....niezależnie od tego, czym był ten "stwór" (tak naprawdę), użyłem określenia, znane większości :P ;)
Człowiek to także jedno określenie.....a jednak jesteśmy tacy różni :hyhy: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 07:58 
Przyjaciel forum

robertbmw napisał(a):
Cytuj:
dowodzą, że nie pochodzimy od małpy.........a nawet istniało kilka gatunków praludzi
!
Małpa.....niezależnie od tego, czym był ten "stwór" (tak naprawdę), użyłem określenia, znane większości :P ;)
Człowiek to także jedno określenie.....a jednak jesteśmy tacy różni :hyhy: :rotfl:

E-e.....nie zgodzę sie na takie uogólnianie;-)
"Stwór" bo o takowym powinnismy mowić dał linie człowiekowi a małpie. A stwierdzenie że określenie człowiek i róznic między nimi to chyba brak informacji na temat taksonów biologicznych. Jesteśmy jako ludzie rózni pod względem rasy a nie gatunku:-)

Domena eukarioty
Królestwo zwierzęta
Typ strunowce
Podtyp kręgowce
Gromada ssaki
Szczep łożyskowce
Rząd naczelne
Podrząd Haplorrhini
Nadrodzina małpy człekokształtne
Rodzina człowiekowate
Rodzaj człowiek
Rasa biała, czarna, żółta (dodam że czerwona to odmiana rasy żółtej)

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2007, 08:18 
Specjalista

....no i łapie mnie za słówka :P ......a ja o inteligencji pisałem :rotfl:

Nie mniej jednak, bez "stworzenia" do stworzenia Nas nie wierzę ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1