Fachowca nie znam ale zobacz jak masz gdzie "na żywo" drzwi POL-SKONE koniecznie z systemem bezprzylgowym: modele NOBLE II i NOBLE I, PASSO, SABIA, FIESTA i pewnie jeszcze jakieś modele.
Szczerze nie widziałem lepiej zrobionych drzwi przez stolarza, a te powyżej mają kilka ciekawych rzeczy jak zamek magnetyczny, opaski łączone w pionie, brzeg drzwi zakończony jest cięciem prostopadłym bez wyfrezowania jak większość drzwi, po zamknięciu drzwi licują się z ramą i to co najfajniejsze to zawiaski, które są opatentowane przez firmę i jest ich tylko dwa: na samej górze i na samym dole.
Ja mam Noble i Fiesta fornirowane na jasny orzech to są 100% z litego drewna poza listwami regulacyjnymi wpinanymi w ościeżnicę, które są z jakiegoś fornirowanego mdf-u.
Rama przychodzi razem z drzwiami w jednym pudełku i jest sklejona w fabryce.
Gwarantuje, że nikt przy tych drzwiach nie przechodzi obojętnie
I najważniejsze: nie jestem pracownikiem ww firmy i nie robię im reklamy (chociaż należałoby, bo z popularnych marek wg mnie to oni robią najsolidniejsze drzwi),, choć co prawda montuję trochę drzwi (ze 100- może 150 szt. zamontowałem), robiąc wykończenia od a do z, całych mieszkań bo tym się zajmuje.