BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Samochód dla dziewczyny max 22tyś zł
PostNapisane: 6 września 2014, 13:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
michał89 napisał(a):
Raczej po roku i dwóch miesiącach ;)

Fakt nie dopatrzyłem rocznika - zmęczony człowiek po robocie :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 września 2014, 21:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
Panowie skoro odświeżamy temat, to szukam teraz jakiegoś wozidełka dla mojej żonki... Swift ? 1.3 - 1.5 benzynka? jakieś opinie słyszeliście na jego temat? za dwie dyszki to jest w czym wybierać, koniecznie 5 furtek...

PostNapisane: 30 września 2014, 00:15 

Swifta ma Moja mamuśka 1.5 w benzynce 2005 rok :)

Jeśli autko do miasta to dla kobiety w sam raz małe zwinne tylko mogło by troszkę mniej palić :P

Kobietkom się podoba z tego względu iż lekko wyżej się siedzi jak w innych autkach :P

PostNapisane: 30 września 2014, 08:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
Szczurek1986, właśnie na takiego poluję, 1.5 założę do tego lpg bo do pracy ma 34km w jedną stronę :] i będzie śmigać, jakieś awarie? na co uważać? ruda się pojawia na jakiś elementach ?

PostNapisane: 30 września 2014, 09:05 
Zacna persona forum

U nas swifty mają w auto szkołach.
Miałem okazję przejechać się tym autkiem kilkadziesiąt kilometrów.
Nie wiem czy to ja jestem jakiś niewymiarowy czy to auto. Nie jestem jakiś super wysoki(około 180cm). Dla mnie jest to niezbyt wygodny samochód. Nie mogłem znaleźć swojego ustawienia fotela. Przez co było niewygodnie mi operować pedałami(swoją zasługę ma również tutaj wiszący gaz). Po niedługim czasie, aż bolały mnie kolana.
Pojeździjcie trochę po mieście i zobaczcie czy wy również odczuwacie taki dyskomfort. Może po prostu ze mną jest coś nie tak, albo nowszy model jest gorszy pod tym względem.
Widoczność też według mnie nie jest najlepsza. Dach jest daleko pociągnięty, tak, że zabiera wysokość przedniej szyby(japończyki chyba pod siebie je robili).
Do średnich obrotów jest mułowaty. Żeby wyprzedzić coś musisz wysoko wkręcać silnik.
Nie wiem jak wygląda awaryjność tego samochodu.

Znajomy instruktor mówił, że dla kobiety czy też nowego kierowcy yaris jest lepszym wyborem.
Większa widoczność, bardziej skrętny, mocniejszy przy niższych obrotach no i bardzo mało awaryjny.
Może warto rzucić okiem na toyote?

PostNapisane: 30 września 2014, 09:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
z lokalnego podwórka: w CK w WORD mają od roku Yarisy (wcześniej Micra), więc wiadomo na co jest bum ;)
znajoma sporo jeździ, ma własną działalność i musiała zmienić auto. Szukała używek, ale ilość złomów ją przerosła. Zdecydowała się na zakup nowego auta. Poszła po yarisa, bo w Toyocie pracuje jej znajomy. I co jej doradził? Żeby kupiła Swift'a - bo jest po prostu lepszy :P
jeździ nim prawie rok i jest bardzo zadowolona. W cyklu mieszanym, bo tak jeździ, zamyka się w niespełna 6/100

Obrazek

PostNapisane: 30 września 2014, 11:56 

MichcioManiak napisał(a):
Szczurek1986, właśnie na takiego poluję, 1.5 założę do tego lpg bo do pracy ma 34km w jedną stronę :] i będzie śmigać, jakieś awarie? na co uważać? ruda się pojawia na jakiś elementach ?

Jak na razie nic nie zaobserwowałem z usterek autko w domu skończy dwa lata użytkowania w lutym 2015 do tej pory tylko olej filtry klocki i ręczny bo był słaby. Mamie pali to około 9-10 litrów ale jej jazda nie ma nic wspólnego nawet z próbą eco-drawingu :rotfl:

Do instalacji gazowej też się powoli przymierza ponieważ będzie jeździć sporo więcej niż dotychczas. Rozmawiałem w tej sprawie z Pawłem (Toudi) nasz forumowy gazownik u którego zrobiłem jak na razie dwa autka i chodzą bez zarzutu za instalkę do Swifta powiedział max 2600 na odpowiednich podzespołach :)

Gdy szukaliśmy kolejnego autka dla mamuśki w ogóle nie braliśmy pod uwagę Swifta a nawet Suzuki :D
Ale akurat ten egzemplarz przykuł naszą uwagę stanem technicznym jak i wizualnym cały ori lakier i żaden element nie ruszony jedyne czego mu brakowało to anteny do radia którą ciężko jest dostać do tego modelu :P

Na wyposażeniu ma chyba wszystko co powinien pełna elektryka klimatyzacja a nawet grzane dupy :P

Sikora co do pozycji za kierownicą to fakt nie jest najwyższych lotów ale co człowiek to opinia bo mojej mamuśce jest np. bardzo wygodnie. Miałem okazję nim lecieć raz do Warszafki i z powrotem v-max wykręciłem 195 z lekkiej górki a tak to 185 bez problemu tylko potrzeba czasu :hyhy: Jak na 102 konie daje to radę :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1