Orica napisał(a):
Witam Wszystkich!
Mam nastepujacy problem. Jaki czas temu mialem stluczke. Dostalem wycene z Compensy. I własnie mam pewne watpliwosci co do tej wyceny.
Konkretnie:
dali mi ok. 20 zl brutto za listwe tylnych drzwi (mam ja do wymiany). W sklepie na Narbutta w Wawie taka lista kosztuje ok. 100 zl.
Ostatnio zauwazylem też, że drzwi się ciężej otwierają i skrzypią. Wydaje mi się, że szpara miedzy drzwiami a blotnikiem jest wieksza niz z drugiej strony auta. Rzeczznawca wpisał mi, że drzwi są tylko do lakierowania. Ale nie zwrócił uwagi na skrzypienie i pewnie minimalnie przestawione drzwi (ja wtedy tez na to nie zwrocilem uwagi). Wydaje mi się, że powinni uzględnić drzwi do wymiany lub nie wiem jakiś koszt regulacji...
Ostatnia sprawa to tylna lampa. Wydaje mi się, że po stłuczce pękło coś tam w środku (taka rysa na kloszu od środka). Napisałem to w dokumentach. Jednak na wycenie nic nie jest o tym wspomniane.
I teraz pytanko. Co z tym zrobić. Jest sens, żeby pisać jakieś odwołanie? Jest realne, że poprawią swoją wycenę? Mieliście taki problem? Jak długo może trwać rozpatrywanie mojego wniosku przez Compensę?
Help! BMW Maniacs:)
Piszesz odwołanie do Compensy i prsosisz o ponowne oględziny samochodu. Powiesz rzeczoznawcy że zapomnieli o tym i musi to uwzględnic w wycenie.