agrafka napisał(a):
..::CZARNY::.. napisał(a):
W zasadzie to Ameryki nikt nie odkrył
....no i że obudził się dopiero z takimi refleksjami na tym portalu. A grono.net?
Nie wiem, czym dokładnie jest grono.net, bo tam mnie nie ma i nie zamierzam zakładać tam konta, z racji faktu, że domyślam się ku jakim przeznaczeniom istnieje ten portal.
Nasza Klasa jest portalem, który ma służyć kontaktom sprzed lat z osobami z ławek szkolnych, z którymi przebywaliśmy przez wiele lat. Tymczasem przeprowadzony projekt pokazuje czym staje się Nasza Klasa......widać że na kontaktach międzyludzkich, bardziej pod kątem informacji matrymonialnych można trzepać niezłą kasę, a My napędzamy tę machinę. Szkoda tylko, że coś co miało Nam służyć, poprzez takie śmieci staje się zniechęcające.
Cytuj:
Nie trzeba od razu usuwać sobie konta na nk, żeby chronić własną prywatność i odgonić się od tych zaproszeń od wszystkich wyimaginowanych postaci. Wystarczy w ustwieniach pogrzebać i zablokować innym użytkownikom możliwość odnalezienia przez "wyszukaj" i kłopot z głowy. Ja tak zrobiłem i mam spokój.
Lub poprostu ignorować i usuwać takie kontakty......nie jest to uciążliwe. Jeśli kogoś nie znam, lub nie zamierzam pewnej nieznajomej osoby mieć w kontaktach, to poprostu ją olewam, a jeśli już takową mam to nie korospenduję z nią nawet udzielając odpowiedzi na zadawane pytania. Osoby, które są w moich kontaktach i dodane świadomie, to głównie osoby, które znam, z którymi miałem lub mam coś wspólnego ale z którymi nie muszę korenspondować na łamach portalu NK.
Cytuj:
dokładnie takie same proporcje zaobserwowałem na żywo
I dlatego też ja sam baaaaardzo rzadko wchodzę na NK. Głównie tylko po to, aby sprawdzić czy pojawiła się już jakaś osoba z ławki szkolnej, wysłane wiadomości od nich lub rodziny z zapytaniem wymagającym ode mnie odpowiedzi. Spędzam na NK zaledwie 5 minut z logowaniem i wylogowywaniem/tydzień.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)