BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 21:48 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
iglu napisał(a):

Nie wiem czy sie ze mna zgodzicie ale mysle ze to"zwierze"bo inaczej nie mozna takiego nazwac...jechal nacpany badz pijany...pozyczonym albo "tatusiowym" samochodem szpanujac przed kumplem jaki to on nie jest fifaraka...gowniarz jakis...

Zwierze :znudzony: , bardziej bezmózg. Uważam że niekoniecznie musiał być piajny, czy nacpany, obserwując ludzi w trasie, ale nawet i w miescie, w Polsce, takich bezmózgów spotyka się niestety co chwilę. Tak w Polsce jeżdżą przeciętnie Kowalscy... to jest po prostu koszmar.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 22:32 
stones1 napisał(a):

Zwierze :znudzony: , bardziej bezmózg. Uważam że niekoniecznie musiał być piajny, czy nacpany, obserwując ludzi w trasie, ale nawet i w miescie, w Polsce, takich bezmózgów spotyka się niestety co chwilę. Tak w Polsce jeżdżą przeciętnie Kowalscy... to jest po prostu koszmar.

Dokładnie, kultura jazdy Polaków pozostawia bardzo dużo do życzenia, ja zawsze jak mam "przyjemność" spotkać się z frajerskim zachowaniem to zawsze próbuje gościa maksymalnie zdenerwować.

dam przykład z dwóch dni:

1) wczoraj przechodząc przez pasy (oczywiście teren zabudowany, centrum miasteczka, prędkość powinna wynosić teoretycznie 50km/h, ponieważ akurat w tym miejscu jest duży ruch zarówno pieszych jak i aut) widzę zbliżającego się z dużą prędkością Opla Astre, oczywiście zatrzymałem się na środku drogi i mówię do tego imbecyla, że w mieście obowiązuje 50km/h, zaraz otwierają się tylne szybki w rodzinnym sedanie i jakiś koleś z panienką (pustą) coś tam mruczą pod nosem, tylko dlaczego odjechali tak szybko? Jakie było moje zdziwnie, gdy kierowca był w graniach 50-60lat, a mówią, że młodzież szybko jeździ- to nie jest reguła, zależy od tego co ma się w głowie!
Takiego miastowego cwaniaczka to tylko za ucho wyprowadzić z auta to może nauczyłby się rozpoznać znak "teren zabudowany"

2) dzisiaj jadąc remontowaną "12"stką (Radom-Piotrków) stoję w korku (światła) jakieś 10min podobnie jak wszyscy (no prawie) kierowcy, zapala się zielone, wszyscy ruszają, a ja widzę jak lewym pasem jedzie.. znów Opel Astra (ale inny-a szkoda) i chce przede mnie wjechać. Na jego niekorzyść nie dostał takiej możliwości wjeb**ł się za mnie zaraz przed Stara, każdy go strąbił. Widoczne dokładnie dwa znaki "ograniczenie 50km/h" i "zakaz wyprzedzania", a gość dalej wyjechał na lewy pas (zamknięty) i zaczął mnie wyprzedzać, myślę, że jakieś 50m był przede mną i co? Jak to bywa na zamkniętym pasie stoją pachołki itp., no to gość po hamulcu i nawet nie odważył się wjechać już przede mnie, tylko znowu za mnie się wpiepszył. Pokazałem mu paluszkiem, że jego zachowanie jest kiepskie, to chyba tak było mu wstyd, że do mojego zjazdu (jakieś 20km) nawet nie zbliżał się do mnie w okolicach 100m.
Jakież było moje zdziwnie, gdy Astrą kierował znowu pan (małe "p", bo szacunku nie dostanie ode mnie) w okolicach 50-60lat, obok niego kobieta w podobnym wieku a na tylnej szybie.. naklejka "inwalida"- na pewno był inwalidą, ale na głowę.

z takimi przypadkami chamskiej i bezmyślnej jazdy spotkam się setki razy w ciągu roku. Nie ma dnia, żebym w trasie nie miał zastrzeżen co do kultury jazdy Polaków i Ukraińców jak się trafią.

Tyle ode mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 22:37 
Forumowicz

Moje BMW: e30
Kod silnika: narazie m40
To skur....yn !!! Chłopaka zabił :( . Co tu robić z takimi debilami , najlepiej jak się pozabijają sami ale często to oni zabijają niewinnych. Szkoda życia i to tak młodego [*]

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 23:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
pasażer(moj sasiad) wczoraj miał 7 godzinna operacje i jest z nim coraz lepiej innej mysli niz taka ze wyjdzie z tego nikt nie dopuszcza ... http://nasza-klasa.pl/profile/464863/gallery/10 ... zobaczcie komentarze Marcina do swojej fotki ... fotka nr 6 w galerii ... przypadek czy przeznaczenie?? :(

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 08:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
komentarze do zdjęcia w obliczu tej tragedii aż przeszywają.... mój brat, który zginął w wypadku, na niedługi czas przed śmiercią zrobił tą fotkę: Obrazek

Wg mnie też daje do myślenia...

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 09:24 

[`][`][`][`][`][`][`][`]

Szczerze mówiąc coraz bardziej boję się gdziekolwiek jechać.

Nasz kolega z pracy wraz z małżonką CUDEM przeżyli ten weekend. Stali sobie w korku golfem a Pan z 300C tego nie zauważył.... mimo pasów (dzięki nim żyją) są poobijani. Fart nad fartami, żona kolegi jeździ zwykle z tyłu, ale na kanapie były kłaki po psie i usiadła z przodu. tv14" zostawili u sąsiadów na działce, tak by wyfrunął z kufra, córka na szczęście na koloniach, tak by była z nimi... W 300C wyrwało od uderzenia kolumnę... fotki niebawem. Facet ma szczęście w życiu, nie dalej jak dwa lata temu córka sie przesiadła rano do przodu, po 5minutach w centrum warszawy o 7mej rano staranował ich VW bus z paletą cementu... koło zapasowa przefrunelo wtedy na miejsce gdzie siedziała wcześniej córka...

Życie jest tak ulotne.... Stoisz w korku czy jedziesz przepisowo, możesz zginąć w każdej chwili [`][`][`][`][`][`][`][`][`][`][`][`] :( :( :(

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 09:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Żal i rozpacz. Bezsilność. Co mozna zrobić z kretynami za kółkiem i stanem naszych dróg???

Koszmar...

Dlatego jak tylko mogę to nie wsiadam w auto tylko jadę pociągiem. Bez stresu. :(

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 09:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
KotSylwester napisał(a):

a co ja mam powiedzieć robiąc 300 tys. rocznie?? ... chyba trzeba sie przebranżowić bo człowiek szybciej będzie pod ziemia niż sie spodziewa :(

Aniu dużo rzeczy daje do myślenia tylko pytanie jak to odebrać ?? ...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 10:03 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
KotSylwester napisał(a):

Ja też. W Polsce. Drogi drogami, nienawidze ich stanu, ale przede wszystkim ilość kretyńskich zachowan i kompletnego braku wyobrazni wśród rodaków :zdziwko: , ogólnie jakaś debilna mentalność, to nawet w mieście widać, te ciągle nerwy, pędzenie, zmiana pasa 100 razy na minute, pędzenie by jak najszybciej stanąć przed czerwonym światłem. Trasy to już zupełny koszmar.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 10:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
[*] [*] [*]
;( Każda śmierć na drodze jest śmiercią bezsensowną, ale najbardziej odciska piętno ta zawiniona głupotą, której nie da się wytłumaczyć trudnymi warunkami ani fatalnym zbiegiem okoliczności.
Oby nikt z nas nie stracił poczucia współodpowiedzialności za innych na drodze.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 10:39 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
GP-T1000 napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego honda zjechała na przeciwny pas :( lepiej byłoby do rowu, tak mi sie wydaje, może wtedy by nikt nie zginął

Pamietacie nasz dyskusję o drzewach przy drodze .. ?
Tu niestety mamy przykład okoliczności z którą wiąże się występowanie drzew w pobliżu jezdni. Kierowca pewnie w myślach podświadomie wybrał opcje gdzie miał większe szanse na pozytywne zakończenie...
I tak zdaje się tą decyzją uratował życie kolegi pasażera.....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2008, 11:03 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Szkoda człowieka :(

A kulturę jazdy większości Polskich kierowców określę trzema słowami.
Bydło, prymityw, dzicz.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1