BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 10:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Boogie napisał(a):
qqiz napisał(a):
Proszę o dowody!
Kto i jak w cesarstwie austrowęgierskim nagradzał za postępowanie wbrew prawu?

kpisz czy o droge pytasz ? :rotfl:
Wiesz co to wiedza historyczna ? :)
To ja poproszę o dowód chrztu Polski, i ze Kazimierze Wielki na prawde mial na imie Kazimierz :wstyd:
Odsylam do książek.

Chyba Ty kpisz!

Przecie o te właśnie źródła historyczne pytam!
Tytuł i autor książki w zupełności mi wystarczy. No chyba, że numer strony będziesz łaskaw podać.

Chętnie poczytam jak to w państwie prawa nagradzano za łamanie prawa :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 10:15 
A napisał(a):
co maja do tego wiesniaki z samoobrony i gertych, czlowieku to przeszlosc. Zauwazylem ze jak ktos cos pisze na onecie o rzadzie,PO to zatrzeciewienie wylazi mu wszystkimi otworami, opanujcie sie troche, ja wiem ze znosicie zle krytyke :P

Sam napisałeś wyżej o urzędzie skarbowym kto tam robi od 20 lat. I o to chodziło Zuberowi, że bez względu kto był na górze, praktycznie to samo się działo, za rządów każdego podobne historie się zdarzały i będą zdarzały, dlatego śmieszne jest podkreślanie, że za rządów PO akurat to się stało, taka propagandowa gadka.

Co do krytyki wyborców PO... źle ją znoszą? W takim razie jak nazwać frustrację elektoratu PiS na krytykę? Frustracja to chyba za słabe słowo.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 11:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Boogie napisał(a):
Gdybym mial wladze w trybie natychmiastowym zwolnilbym:
- urzednika który wszcząl postepowanie przeciw tej kobiecie z U. Skarbowego,
- prokuratora który ją oskarża,
- sędzine która orzekala w sprawie.

i tak narodził sie tyran i rządy autorytarne... (to tak z historii :rotfl: :rotfl: )

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 12:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Kobieta popełniła przestępstwo i tyle. Jeżeli została złapana należy ją karać. Tłumaczenia pokroju "szef mi kazał/szef mi nie dał kodu" są nie na miejsu. Ja na jej miejscu po prostu bym nie sprzedawał niczego, jak nie mogę tego nabić na kasę. Szef wtedy raczej szybko by się postarał o ten kod, o ile to prawda. Oczywiście żałosne jest to, że grubym rybom wałki na miliony uchodzą na sucho, a pospolity obywatel ma przesrane, nawet jak nie do końca celowo zawini.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2009, 17:03 
Forumowy terrorysta

Temat na czasie czyli powodzie. Nie od dzis wiadomo w jakich cześciach kraju są powodzie, to jest zwiazane z uwarunkowaniem terenu, opadami atmosferycznymi, ale rowniez z infrastrukturą wodno-ściekową, modernizacją tej istniejącej i tworzeniem nowej. POpaprancy rzadza od 2007r., zamiast myslec perspektywicznie i stworzyc szerokopojety program nazwijmy to gospodarki wodnej (nie mowie nawet, ze ma ten program zrealizowac w calosci obecny rzad, ale niech zacznie, a beda kontynuwoac nastepcy) to sposob myslenia POpaprancow jest nastepujacy: moze nie zaleje, to kasa zostaje, a jak zaleje to zrobi sie z tego sukces rzadu, wiec co by sie nie wydarzyło to i tak bedzie dobrze. Tusk organizuje konferencje prasową i oznajmia, że rzad przeznaczy 500 mln zł na usuwania skutkow powodzi, wiec rzad dba o Rodaków,bo rzad jest wspanialomyslny. W tym momencie kazdy niech sobie odpowie na pytanie, czy lepiej eliminowac przyczyny powodzi czy usuwac jej skutki?

jiGsaw napisał(a):
Oczywiście żałosne jest to, że grubym rybom wałki na miliony uchodzą na sucho, a pospolity obywatel ma przesrane, nawet jak nie do końca celowo zawini.

I apropos tego dwa przykłady z zycia wziete.
On pracuje, ona nie pracuje i zajmuje sie domem, wychowywaniem dzieci. Facet nie chcial sie zenic, ale zeby ją i dzieci zabezpieczyc to wszystko jest kupowane na nią: mieszkanie, samochod, działka itd. Zrobiło sie z tego 650 tys zł jej majątku. Tą kwotę skarbowka potraktowała jako ,,przychody nie znajdujące pokrycia w ujawnionych źródłach lub pochodzące z nieujawnionych źródeł” , a od tego się placi 75 % podatku. Sprawą zajał sie komornik, stosunkowo jest to łatwo ściagnąc. Gdyby byli małzenstwem i mieli współwłasnosc małzenską byloby ok, bo on miał pokrycie w swoich PITach.
Inny przykład. Mloda para tuz przed slubem kupuje mieszkanie za 300 tys zl, on skonczyl studia i juz jakis czas pracuje, ona dopiero konczy studia, jeszcze nie pracowała. Czyli on placi, ale oboje sa współwłaścicielami, bo tak przeciez wygodniej. Skarbowka postąpiła jak wyżej i stwierdzila, ze ona nie ma pokrycia w swoich dochodach na 150 tys zł i nalozyla od jej polowy 75 % podatku, mimo, ze on miał w swoich PITach pokrycie na całe 300 tys zl.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2009, 14:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
renoraines napisał(a):
On pracuje, ona nie pracuje i zajmuje sie domem, wychowywaniem dzieci. Facet nie chcial sie zenic, ale zeby ją i dzieci zabezpieczyc to wszystko jest kupowane na nią: mieszkanie, samochod, działka itd. Zrobiło sie z tego 650 tys zł jej majątku. Tą kwotę skarbowka potraktowała jako ,,przychody nie znajdujące pokrycia w ujawnionych źródłach lub pochodzące z nieujawnionych źródeł” , a od tego się placi 75 % podatku. Sprawą zajał sie komornik, stosunkowo jest to łatwo ściagnąc. Gdyby byli małzenstwem i mieli współwłasnosc małzenską byloby ok, bo on miał pokrycie w swoich PITach.
Inny przykład. Mloda para tuz przed slubem kupuje mieszkanie za 300 tys zl, on skonczyl studia i juz jakis czas pracuje, ona dopiero konczy studia, jeszcze nie pracowała. Czyli on placi, ale oboje sa współwłaścicielami, bo tak przeciez wygodniej. Skarbowka postąpiła jak wyżej i stwierdzila, ze ona nie ma pokrycia w swoich dochodach na 150 tys zł i nalozyla od jej polowy 75 % podatku, mimo, ze on miał w swoich PITach pokrycie na całe 300 tys zl.

Pan X chciał dać Pani Y łapówę. kupił jej samochód za 100000zł. kiedy US wziął Panią Y za dupę, Pan X powiedział, ze to jego narzeczona, i zeby sie odpieprzyli. US sie odpieprza. fajnie, co?

albo jeszcze fajniej:

Pan X chciał dać Panu Y łapówę. kupił mu samochód za 100000zł. kiedy US wziął Pana Y za dupę, Pan X powiedział, ze to jego narzeczony, i zeby sie odpieprzyli, bo czekaja ze slubem, aż w Polsce zalegalizuja małzeństwa homo. US sie odpieprza. teraz to juz w ogóle fajosko...

pogratulować logiki. podążając wraz z nia tropem pierwszej części postu: to przecież oczywiste, ze obecny kryzys w Polsce i na świecie spowodowały nieudolne rządy Pisu i prowadzonej przez nich polityki gospodarczej. przecież nawet dziecko wie, ze skutki prowadzonej polityki ujawniaja się w praktyce dopiero po kilku latach...

:wstyd: :wstyd:

podobnie z powodzią. jakby Pis wybudował wały przeciwpowodziowe, to by dzisiaj nikogo nie zalało. ale w tym czasie Pis wraz z Lepperem zajęci byli tyranizowaniem narodu i rozkradaniem majątku państwa...

:rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2009, 17:30 
Forumowy terrorysta

bierute napisał(a):
podobnie z powodzią. jakby Pis wybudował wały przeciwpowodziowe, to by dzisiaj nikogo nie zalało. ale w tym czasie Pis wraz z Lepperem zajęci byli tyranizowaniem narodu i rozkradaniem majątku państwa...

PIS chociaz stworzył plan budowy wałów przeciwpowodziowych itd, ale POpaprancy ten plan odrzucili i nic dalej nie zrobili w tym kierunku. Mieli prawo odrzucic owszem, ale mogli rowniez przedstawic swoje rozwiazania, a nie postapic jak pisalem wyzej: moze nie bedzie powodzi, a jak bedzie powodz to sie zrobi z tego sukces rzadu, bo rzad przekazuje 6 tys zl/rodzine powodzian.

A moze od wielu lat rozkrada panstwo rudy&spółka? Unia wolnosci, Kongres liberalno-demokratyczny, plaftorma ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1