BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 08:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2009, 13:17 
Zacna persona forum

anya napisał(a):
- o ile się nie mylę, jak zgłaszasz pobicie, to idzie automatem jako karna, a nie cywilna - dopiero kwestia ewentualnych odszkodowań itp może byc z cywilnego

:ok:
anya napisał(a):
myślę, że jesli chcieliby zgłosić pobicie przez tych żuli, to musieliby to zrobic od razu plus obdukcje itp - tutaj było powiedziane, że chlopakom nic się nie stało, natomiast zgłaszanie teraz po czasie.. mała szansa udowodnienia czegokolwiek

:ok:
anya napisał(a):
zgłoszenie uszkodzenia samochodu - nawet nie ma sie nad czym zastanawiać, ale trzeba by się z tym pospieszyć, żeby jak najbardziej wiarygodne było

Tylko że jest to mało wiarygodne po jakimś okresie czasu. Takie rzeczy robi sie od razu.

KotSylwester napisał(a):
Znająć nasz wymiar sprawiedliwości gówno Wam zrobią.

Nie byłbym taki pewien. :]
KotSylwester napisał(a):
Szczególnie że macie swoje słowo + dziewczynę contra dwóch pijaczków.

No i? Ja miałem 3 świadków po mojej stronie, brata i moje słowo...a koleś co zprowokował/zaczął był sam, tylko że miał obdukcje a ja wyszedłem bez szwanku, wynik = przegrałem

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 15:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Mało szczegółowy opis całego zdarzenia i brak informacji o obrażeniach tych ludzików co was zaczepiali. Generalnie jeśli gość zrobił orzeczenie sądowo-lekarskie (obdukcja) to lekarz musiał opisać obrażenia jakie ten gość posiada i je zakwalifikować. Jeśli posiadał obrażenia powodujące rozstrój organizmu na okres powyżej dni siedmiu to sprawa karna art. 157&1 kk, jeśli natomiast gość posiada obrażenia powodujące rozstrój organizmu na okres do dni siedmiu to sprawa cywilna art. 157&2kk. Reasumując to na waszą korzyść jest fakt, iż zgłosiliście zdarzenie na policję i jest to nagrane na rejestratorze rozmów oraz to, że dyżurny przyjmując zgłoszenie zrobił adnotację gdyż skierował na miejsce patrol. Patrol przybyły na miejsce nie musiał sporządzać notatki z takiego zdarzenia jeśli nikogo nie zastano na miejscu co nie zmienia faktu, że zapis w notatniku musi być. Interesuje mnie jeszcze jakiej treści było wasze zgłoszenie.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 15:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
jak coś to pisz na priv. może jakoś pomogę

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2009, 17:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
hubi e46coupe napisał(a):
Interesuje mnie jeszcze jakiej treści było wasze zgłoszenie.
ze zostalismy zaczepieni na parkingi przezi 3 nietzrezwych facetow ktorzy sa agresywni zucaja kamieniami itd
hubi e46coupe napisał(a):
jak coś to pisz na priv. może jakoś pomogę
jak juz bede wiedzial cos konkretnie napewno bede pisal

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1