BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie dotyczące przedłużenia ważnosci tablic zjazdowych
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 01:56 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Touring
Mam pytanie drogie koleżanki/koledzy sprowadziłem sobie samochód z Niemiec oczywiście jest to BMW :) dla rozwiania wątpliwości i mam pytanie dotyczące tymczasowych tablic rejestracyjnych. 31.08 kończy mi się ich ważnośc a słyszałem że jest możliwośc przedłużenia ich terminu ważnosci. Z tąd moje pytanie jakie kroki mam podjąc w tym celu, do jakich urzędów mam się zgłosic? Poprostu krok po kroku co, gdzie i jak bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 08:52 
Zacna persona forum

Nie ma takiej opcji.Nie mozna ich przedłużyć.Jedyne wyjscie to kolega el Presidente ma mozliwosc kupna i wysłania z Niemiec nowych tablic zjazdowych(przynajmniej kiedys tak pisał).

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 09:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Jest jeden sposób, ale nie jest on do końca prawidłowy. Idziesz do agenta PZU lub Warty i kupujesz ubezpieczenie miesięczne nie wiem czy w Warcie możesz to zrobić nie mając firmy w PZU na pewno tak. Koszt w PZU to coś około 90zł dokładnie Ci nie powiem. Potrzebna Ci będzie umowa zakupu, briefy i Twoje prawo jazdy. W przypadku kontroli masz już ubezpieczenie, a przy jego braku jest największy problem i największa kara. Co prawda do wykupienia tej polisy nie potrzebujesz przeglądu technicznego, ale zrób go i tak musisz to zrobić do rejestracji. W przypadku kontroli pokazujesz policjantowi, że masz ubezpieczenie, masz przegląd, nie zdążyłeś zarejestrować. Kilka razy miałem taką sytuacje i przechodziło, znajomy jeździ w ten sposób zawsze do czasu aż nie sprzeda auta. W każdym razie do końca prawidłowe to nie jest, ale zawsze pewniej jeździć tak niż bez niczego ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 11:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
tak ja pisze kolega powyzej, jest szansa na to, ze to sie uda, ALE jesli spotkasz uporczywego gline to bedzie problem.

Kolejna rzecza nad ktora nalezy sie zastanowic to UBEZPIECZENIE. Nie wiem jakie Wy macie doswiadczenia, ale kazdy ubezpieczyciel jak ma wyplacic chociaz 1 PLN kreci jak moze. Osobiscie nigdy nie czytalem tej polisy miesiecznej - choc kilka juz ich mialem, ale wydaje mi sie ze pierwsze co zrobi ubezpieczyciel to wykreci sie od wyplaty odszkodowania za niezarejestrowany samochod albo inna [cenzura] i jest koniec.
I co wtedy?
To moze byc dopiero problem.

Generalnie rzecz biorac, jesli masz ubezpieczenie to nie moga Ci auta odholowac, ale mi mily Pan Naczelnik stwierdzil, ze moze skierowac wniosek do Sadu Grockiego o ukaranie za poruszanie sie samochodem niezarejestrowanym.

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 11:41 
Forumowicz

Dzięki wielkie za wyklarowanie sytuacji :) jednak ubezpieczyciel może odmówic mi wystawienia polisy miesiecznej na te tablice czy nie ma jako tak z tym problemu?

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 11:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
nygas napisał(a):
ednak ubezpieczyciel może odmówic mi wystawienia polisy miesiecznej na te tablice czy nie ma jako tak z tym problemu?
Zero problemu, polise dostaniesz na 100%

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2009, 12:43 
Forumowicz

Kuba. napisał(a):
Zero problemu, polise dostaniesz na 100%

Dobrze to słyszeć :)
Wielkie dzięki za pomoc.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]