bafi napisał(a):
2. mandat -wloclawek a jakze...tama...znak ograniczajacy predkosc do 40km/h ale pod znakiem zaznaczenie, ze dla ciezarowych...czyli osobowki jezdza 50km/h bo wczesniej byl znak teren zabudowany...jade sobie powolutku..50-55km...chwila zagapienia...cyk lizak...zatrzymuje mnie patrol...suszarka wykazala 61km/h...przekroczenie o 21km...mandacik...niestety nie skojarzylem, ze 40 jest dla ciezarowych...pan wladza tez tego nie wiedzial...a ja zorientowalem sie nastepnego dnia...mandat przyjety wiec po ptakach...nieslusznie wlepiony ale zaplacilem dla zdrowotnosci psychofizycznej
Jesteś w błędzie, tam jest ograniczenie do 40km/h. Przy zjeździe z górki od strony zawiśla jest to ograniczenie i nigdzie nie ma skrzyżowania tylko w błąd wprowadza postawiony znak niby dla ciężarówek. Bo jaki jest sens stawiać 300 metrów dalej znak ograniczający do 40km/h tylko ciężarówki na ograniczeniu 40km/h

bafi napisał(a):
1. mandat-Wloclawek droga od tamy do krajowej 1....dwupasmowka...kazdy kazdego wyprzedza....zawsze jak tam jezdzilem to ponad 100 na blacie bylo...znakow (WTEDY-bo teraz postawili) zadnych nie bylo to jezdzilem jak chcialem...jak sie okazalo byla 50tka...bo znaku konczacego teren zabudowany nie bylo...i przy 86 mnie zlapali......przekroczylem o 36
Znaki były zawsze! Teren zabudowany! Co nie zmienia faktu ze powinna tam być 70-ka tak jak teraz to jest
A przejeżdżał ktoś przez Skibin koło Radziejowa? Teren zabudowany to 3 domy i ograniczenie jest na 100 metrach a koledzy chowają się za krzakami