BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Google przypadkiem podsłuchiwał sieci WiFi?
PostNapisane: 24 maja 2010, 08:16 
Uzależniony od forum :)

tiger-shop, tym bardziej, skad pretensja o "podsłuchiwanie" sieci niezabezpieczonych :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 maja 2010, 16:42 
Jak dla mnie to komercyjny bełkot i szukanie dziury w całym.

PostNapisane: 24 maja 2010, 21:21 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
A to że ktoś niezabezpieczył SWOJEJ sieci WiFI hasłem... Równie dobrze można napisać markerem kod pin na karcie...

To trochę tak, jakbyś nie zamknął drzwi w domu, ktoś by zjadł z Twojej miseczki, przespał się w Twoim łóżeczku, obejrzał 'kasety' na których się nagrywałeś, skopiował sobie kilka i poszedł.

To że drzwi nie są zamknięte na klucz, nie znaczy że wejście do domu bez zgody właściciela jest OK.

Jasne, że trzeba mieć zabezpieczone sieci, ale poco google je skanowało? W jakim celu?
Podłączenie się do czyjejś sieci nie jest przypadkowe, to jest czynność zamierzona, są skanery, taki dostęp do sieci daje w prostej linii wjazd na kompa, gdzie ludzie trzymają swoje 'prywatne' pliki.

PostNapisane: 24 maja 2010, 21:36 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kyokushin napisał(a):
To że drzwi nie są zamknięte na klucz, nie znaczy że wejście do domu bez zgody właściciela jest OK.

NIe !? :-k

PostNapisane: 24 maja 2010, 22:47 
Pierwsze kroki

... a o Echelonie zapomnieliśmy? ;-)

PostNapisane: 25 maja 2010, 06:19 

Sieć WIFI porównujecie do domu????

Czy jak wchodzisz do bloku to możesz naciskać na klamki i sprawdzać, które są otwarte?

A o ile wiem każda komórka z WIFI ma skanowanie/szukanie sieci WLAN i jest guzik połącz a nie wyślij maila do admina czy możesz się połączyć. O ile wiem łącząc się zbierasz dane o sieci i jak masz oprogramowanie możesz korzystać z jej zasobów lub łączyć się przez nią z internetem.

Kurcze to od dzisiaj będę szedł w CH do jakiegoś kierownika i będę pytał czy mogę korzystać z ich sieci.

PostNapisane: 25 maja 2010, 07:09 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
KotSylwester napisał(a):
Czy jak wchodzisz do bloku to możesz naciskać na klamki i sprawdzać, które są otwarte?

W normalnym świecie też zamków w drzwiach nie ma a jak jest to jakiś podklamkowy... i nikt nie wchodzi.

Klamki możesz sobie ponaciskać, ale czy jak otwarte to wolno Ci wejść, pogrzebać w szafach i wziąć co Ci się spodoba?

KotSylwester napisał(a):
i jest guzik połącz

Który trzeba wcisnąć.
OK - niektóre łączą się automatycznie, ale jak widzisz że Ci połączyło, do czyjejś sieci, to grzecznie wychodzisz, a nie przeglądasz prywatne zasoby człowieka.

KotSylwester napisał(a):
Kurcze to od dzisiaj będę szedł w CH do jakiegoś kierownika i będę pytał czy mogę korzystać z ich sieci.

Co innego jak wchodzisz do CH i masz napisane jak byk 'sieć wifi CH, bezpłatny dostęp' a co innego jak wchodzisz do czyjejś domowej sieci i grzebiesz komuś po kompie, gdzie nie masz napisane czy ci wolno, przeciwnie, w związku z tym że to jest czyjaś sieć, to bez pytania nie wolno.

PostNapisane: 25 maja 2010, 07:50 

Kyokushin napisał(a):
Co innego jak wchodzisz do CH i masz napisane jak byk 'sieć wifi CH, bezpłatny dostęp'

yyy, jakoś nie widziałem takih napisów a darmowe sieci nie mają napisane DARMOWA SIEĆ MOŻESZ WEJŚĆ, tylko jest "jakaś" nazwa. Zresztą CH to przykład, telefon ma opcję skanowania non stop. Możesz zainstalować program chyba od Skype i zawsze jak jesteś w jakiejś sieci Wifi, sprawdza i łączy Cię z rozmówcą przez WiFi a nie przez GSM i nie płacisz za rozmowę. :ok:

Kyokushin napisał(a):
W normalnym świecie też zamków w drzwiach nie ma a jak jest to jakiś podklamkowy... i nikt nie wchodzi.

Buahahahaha, chyba że szałasy w RPA nazywasz normalnym światem, albo byłes w kinie na Robin Hoodzie.

Kyokushin napisał(a):
Klamki możesz sobie ponaciskać

Polecam polatać po Pradze i ponaciskać na klamki, weź ze sobą apteczkę :rotfl:

PostNapisane: 25 maja 2010, 09:31 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Buahahahaha, chyba że szałasy w RPA nazywasz normalnym światem, albo byłes w kinie na Robin Hoodzie.

W RPA nie byłem :)
Wystarczy pojechać do Kanady, jeszcze jakiś czas temu w Austrii tak było.

KotSylwester napisał(a):
yyy, jakoś nie widziałem takih napisów a darmowe sieci nie mają napisane DARMOWA SIEĆ MOŻESZ WEJŚĆ, tylko jest "jakaś" nazwa. Zresztą CH to przykład, telefon ma opcję skanowania non stop. Możesz zainstalować program chyba od Skype i zawsze jak jesteś w jakiejś sieci Wifi, sprawdza i łączy Cię z rozmówcą przez WiFi a nie przez GSM i nie płacisz za rozmowę. :ok:

To po co google skanowało prywatne sieci, żeby sobie przez skype podzwonić? Litości.

KotSylwester napisał(a):
Polecam polatać po Pradze i ponaciskać na klamki, weź ze sobą apteczkę :rotfl:

Hehe dobre, no ja nie mam zwyczaju ludziom po klamkach naciskać, tudzież sprawdzać czy jest otwarte, mam zwyczaj używać dzwonka, lub pukać do drzwi, jeżeli do kogoś idę... a w ogóle to najpierw się zapowiadam telefonicznie, ale widzę sport znalazłeś ekstremalny (naciskanie klamek na Pradze) :D Sport to podobno zdrowie (pomijam apteczkę w plecaku) ;)

PostNapisane: 25 maja 2010, 09:46 

Kyokushin napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
yyy, jakoś nie widziałem takih napisów a darmowe sieci nie mają napisane DARMOWA SIEĆ MOŻESZ WEJŚĆ, tylko jest "jakaś" nazwa. Zresztą CH to przykład, telefon ma opcję skanowania non stop. Możesz zainstalować program chyba od Skype i zawsze jak jesteś w jakiejś sieci Wifi, sprawdza i łączy Cię z rozmówcą przez WiFi a nie przez GSM i nie płacisz za rozmowę.

To po co google skanowało prywatne sieci, żeby sobie przez skype podzwonić? Litości.

Wow, ale logika. :ok:
Ja nie pracuję w google :)

Kyokushin napisał(a):
ale widzę sport znalazłeś ekstremalny (naciskanie klamek na Pradze)

Ja? :ok:

Ostatnio edytowano 25 maja 2010, 10:19 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 maja 2010, 10:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
Wy sie przejmujecie tym? Czy wiecie ilu z Was ma podsłuch na "komórce"? Wiecie ile rozmów jest słuchanych? A Wy przejmujecie sie że Google skanował sieci WiFI ... Litości :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 25 maja 2010, 10:19 

Przemek, ty żyjesz? :przestraszony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1