BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bezbłędny opis sprzedawanego przedmiotu.
PostNapisane: 4 czerwca 2010, 11:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Moj faworyt:
Ford Capri Rok 1993 (squadak) (wielokrotny)

Silnik: 2.0 105KM (w papierach 1.3), ale żaden policjant ani inspektor ani rzeczoznawca się nie kapnie, silniki są identyko

Kolor: Granatowy perłowy, a może ciemnozielony, a może bordowy, sam nie wiem to zależy z której strony się patrzy na pewno przewaga granatowego.

Czy są ślady korozji ... hmm ... są jeszcze zdrowe miejsca, zaskoczę was: podłoga i progi

Skzynia biegów: 4 biegi, ciężko wchodziły i zgrzytało podczas wrzucania, ale jeździłem dalej dopóki chrupnęło i zostałem na środku skrzyżowania z drążkiem w ręku (ale obciach, jechałem z laską)

Akumulator: mi ukradli

Tłumik: był skorodowany i odpadł mi gdzieś tydzień przed wypadkiem ze skrzynią, dodam nieoryginalny od Wartburga, pasuje jak znalazł (mogę dospawać końcówkę z napisem Remus - lekko skorodowana, ale zawsze to Remus)

Instalacja gazowa: byłem w serwisie i za nowa chcieli 1300 z montażem, wiec kilka dni majsterkowania i sam zrobiłem z bojlera, starej butli po CO2, przewodów spawalniczych i części z kuchenki, brak atestu i nie wpisana do dowodu, któregoś dnia uchyliłem bagażnik i pochwaliłem się sąsiadowi co zmajstrowałem, następnego dnia obudziła mnie policja i brygada saperska, ewakuowali cały budynek i zabrali samochód na lawecie, samochód oddali po wymontowaniu mojej instalacji, zapłaciłem taki mandat, że akurat starczyłoby na nową instalkę, Jak ktoś chce to mogę mu ja z powrotem zainstalować, mnie to obojętne.

Szyberdach: jest, trochę cieknie, ale minimalnie, 3 ręczniki zostawione na siedzeniach starczą.

Opony: ..... hmm... bieżnik .. hmm.. nazwijmy to tak rasowe slicki

Zderzaki: cynkowskie od Poloneza Caro (rozpoznali je w 3 warsztatach - oryginalne)

Najwazniejsze pytanie: Co trzeba zrobić: .. hmm.. niewiele.. tylko blachy, lakier, skrzynia, silnik, opony, hamulce, zawieszenie i tapicerka.

Tapicerka: ... hmm... bardzo ładna dopóki nie wymontowałem swoich 10 głośników w drzwiach bocznych, teraz są dziury, ale minimalne, mogę je zamontować z powrotem

Tylna pólka: ... nie ma, woziłem tam 4 wzmacniacze Kenwooda i 2 subwoofery po 38cm średnicy, ale sprzedałem koledze do Bmki, bo od basów szpachla mi się wykruszała z błotników

Pedały aluminiowe (znaczy nakładki)

Pod lusterkiem wisi płyta CD Popcorn Hits 2000 (podobno zmniejsza to odczyt na radarach) - w razie czego można sobie wrzucić do sprzętu, niech pocyka (Aqua, Stachurski te sprawy)

Nalepka na tylnej szybie: SONY The Art. Of Entertainment

Nalepka na przedniej szybie: FORD MOTORSPORT

Nalepka w komorze silnika: KN i Sparco

Wycieraczki: nie działają (silniczek trafiony)

Z tylu były dwie anteny: 1,5 metra zamontowane nad tylnymi światłami, ale nigdy nie miałem CB, wiec odkręciłem.

Instalka: ma niezły bajer - można odpalić bez kluczyka - sam zrobiłem, bo po kielichu często gubiłem kluczyk na dyskotece (jest też ukryty wyłącznik ha ha ha)

Chciałem zamówić chromowane nakładki na błotniki, ale nie będę robił wsi - widziałem takie u taksiarzy.

Na koniec was zaskoczę: ważny przegląd i OC do listopada

Ile przejedzie: spokojnie zrobi jeszcze 100 tys. (na pace innego samochodu), chyba, że mały remoncik, ale nie powinien być większy jak 300zł

W obrębie 10km dopchnę na własny koszt (a co mi tam)

Sprzedaje, bo się kurzy, ale z bólem, bo się przywiązałem do tego samochodu, tyle dyskotek objechałem ...

Aukcje zaczynamy od złotówki...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 czerwca 2010, 11:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
:rotfl:
Daj linka do tego Capri, chciałbym zobaczyć jak to auto wygląda. :hyhy: :hurra: :rotfl:

PostNapisane: 4 czerwca 2010, 15:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Ogłoszenie Forda konkretne. To mi się podoba :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1