BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Potrzebny notariusz albo radca prawny !!!! PILNE !!!!
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 14:45 
Forumowicz

Witam
Tak jak temacie. Potrzebuje pomocy od notariusza albo radcy prawnego. Chodzi mi dokladnie o wzor pisma o tytule upoważnienie do odbioru środka trwałego/przedmiotu chodzi mi mianowicie o auto. Nie wiem jak to fachowo nazwać. Zebym mogl bez problemu odebrac auto za kogos np. z urzedu celnego z placu. Chcialbym wiedziec jak to wyglada z pkt widzenia prawnego jaka musi byc tresc jakie paragrafy itp. Ogólnie jak to pisamo ma wygladac zeby mialo rece i nogi :)

I jeszcze jedno pismo o tresci ze moge rozporządzac owym autem, użytkować je a takze sprzedac.

Myśle ze w miare jasno sie wyraziłem i nie bedzie problemu ze zrozumieniem o co chodzi.

Za wszelka pomoc bardzo dziekuje!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 17:59 
Forumowicz

Odradzam wizytę u Radcy Prawego ( chyba,że masz trochę kasy do wydania). Idz do notariusza z właścicielem auta, musicie mieć swoje dokumenty i dokumenty auta. Nie będę tu cytować dzienników ustaw. Powiedzcie notariuszowi,że potrzebujecie pełnomocnictwa w takiej to sprawie. Nie wiem ile zapłacicie, stawkę reguluje taksa notarialna ale są tu pewne różnice( niezbyt duże )Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 18:48 
Forumowicz

No to raczej jest niemozliwe. Bo moj tata jest teraz w Canadzie a ja w Polsce takze ta opcja odpada. Chcialem sie dowiedziec zeby dac tacie znac jak to ma wygladac zeby nie bylo jakis niespodzianek. Bo tam w Canadzie za bardzo nie wiedza jak to napisac. Pytam tutaj zeby wlasnie nie isc gdzies do radcy prawnego ani do notariusza i byc pare stowek szczuplejszym :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, 19:05 
Forumowicz

No to niestety chyba i tak musisz iść do notariusza.Powinieneś także zadzwonić do Urzędu Celnego aby dowiedzieć się jakie oni mają procedury w takiej sytuacji.Nie powiem sytuacja skomplikowana, nie wiem niestety jak reguluje to prawo w Canadzie. Ale może ktoś wie i napisze. :zalamany:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1