przede wszystkim są ludzie i ludzie... ja mam więcej nieprzyjemnych wspomnień niż pozytywnych, więc mam podobne zdanie do
swistar często mnie zatrzymują bez powodu "ot tak" i grzebią wszędzie.
swistar napisał(a):
A kto się nie układał to miał dużo gorzej. ( ja

i wielu innych).
mi zawsze przy kontroli policyjnej wypada legitymacja wojskowa i bardzo często ratuje mi tyłek. Zdarza się, że inaczej na mnie patrzą, ale zdarzy się ch

j, który szuka dziury w całym jak ostatnio...
jadę A4 na liczniku 130km/h na ograniczeniu do 110. Zobaczyłem ich przed sobą to zwolniłem do 110 i postanowiłem wyprzedzić. Po kilku km jak ich wyprzedziłem zatrzymali mnie, bo przekroczyłem prędkość. Pan podszedł do mnie, przedstawił się, powiedział, że przekroczyłem dopuszczalne ograniczenie. Więc spytałem czy jest jakiś film albo pomiar z suszarki. Odpowiedź policjanta: "pomiar nie był konieczny, wyprzedził Pan nas, my jechaliśmy przepisowo, więc logiczne, że Pan przekroczył dopuszczalną prędkość" Zaproponował mi 300zł i 8pkt karnych. Odmówiłem przyjęcia, poprosiłem o powtórne podane stopnia i nazwiska tego pajaca. Nie chciał powtórzyć, więc zadałem mu kolejne pytanie: czy nie powinien Pan wyjść do mnie w czapce policyjnej? I tak od słowa do słowa temat zszedł na szyby, które nie spełniały tych śmiesznych norm. Straciłem dowód, bo psina chciała się przyczepić i się przyczepiła. Jakby samochodem jechała np. moja żona to mogę się założyć, że przyjęła by ten mandat 300zł, mimo że nie było podstawy do wystawienia. A czemu? bo boimy się policjantów i wolimy nie zadzierać.
zdarzają się też czasem normalni, ale to raczej rzadkość. Znajomi, którzy służą w policji to takie życiowe niedojdy, bite w szkole i teraz się odgryzają. Tak przynajmniej jest z moimi znajomymi pracującymi w drogówce.
Za picie alkoholu w miejscu publicznym dostałem tylko raz mandat od policji. Policjant i policjantka. On mówił: "dobra, idziemy, dajemy im spokój już sobie stąd pójdą, nikt się na nich nie skarży", a ona na upartego wlepiła mi 300zł chyba

Ukradli mi rower kilka lat temu i policja odnalazła. Także pod tym względem mi zaimponowali