BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ranking Auto Świata ;-)
PostNapisane: 26 września 2007, 18:39 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich

Czytaliście może nowe Auto Świat ??

A dokładnie ranking JAKOŚĆ SAMOCHODÓW
Nasze kochane BMW ma tylko marną 4 i jest na 5 miejscu w rankingu egzekfo z OPLEM, chyba gorsze poniżenie nie mogło się przytrafić :wstyd:

Komentarz redaktora
"trwałość produktów z Bawarii jest na przyzwoitym poziomie, ale do perfekcji daleko"

Komentarz do OPLA:

" Opel poprawił jakość swoich aut w ostatnich latach. Producent obrał właściwą drogę, miejmy nadzieje że nie zboczy z tego kursu"

Co o tym sądzicie bo dla mnie Opel nie istnieje!!! Najlepszy przyjaciel RUDEGO !!! :-))))[/i]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2007, 20:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Cytuj:
Nasze kochane BMW ma tylko marną 4 i jest na 5 miejscu w rankingu egzekfo z OPLEM, chyba gorsze poniżenie nie mogło się przytrafić

bmw same sobie jest winne. a co do opla to naprawde mocno nadgonil.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2007, 21:24 
Uzależniony od forum :)

ja i tak wole bmw ale jak juz bym musial to czarna astre coupe opc

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2007, 23:16 
Zacna persona forum

Może Opel jak jest nowy to i może z trwałością ma nie najgorzej! Ale takie porównanie sprawdźmy za parę lat!

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 06:54 
Częsty bywalec

Rany przecież BMW nie jest jedyna marką na swiecie która jest najlepsza i najdoskonalsza!!!

Opel czy jaki kolwiek inny producent moze byc lepszy jakosciowo i tyle

Moj poprzedni COMPACT
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ht=compact

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 07:53 

jakościowo to raczej nie...

ale w kwestii awaryjności ....

Nie wiem nie mam nowego BMW, gustuję w 20 latkach i jakoś w porównaniu do innych marek chyba nieźle ta trwałość wychodzi. :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 10:21 
Zacna persona forum

Ople to bdb samochody wiadomo że nie tak dobre jak BMW bo to inna półka cenowa to i inna technologia i inne materiały ale ja jestem bardzo zadwolony kiedyś mieliśmy Kadeta 1,3 na gaźniku rok prod 86 i śmigał bez awaryjnie ! 13 lat ! po tym czasie rdza zaczęła się jedynie do niego dobierać... Teraz mam Astrę II prawie 140tyś 6 lat i narazie ramię wycieraczki się zepsuło.. :)

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 11:49 
Forumowicz

Jak ktoś juz zauwazył porównywanie nowych samochodów nie ma praktycznie sensu. Co z tego ze opel ma super jakościowo plastiki jak po 10k bedą trzeszczeć doprowadzając do nerwicy. Ciekawe jakby testowali 20 letnie autka :hyhy: .. Drugą sprawą w takich testach IMO jest nieobiektywność ocen (wiadomo o co chodzi). Tak mnie naszło na refleksje - chya wolałbym sie rozbić swoją 15 letnia e32 niz nowym "reno" ktory ma max gwiazdek w tych "obiektywnych super testach zderzeniowych" :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 13:52 
Cytuj:
Jak ktoś juz zauwazył porównywanie nowych samochodów nie ma praktycznie sensu.

:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 14:30 
Zacna persona forum

aily napisał(a):
Jak ktoś juz zauwazył porównywanie nowych samochodów nie ma praktycznie sensu. Co z tego ze opel ma super jakościowo plastiki jak po 10k bedą trzeszczeć doprowadzając do nerwicy

Tak samo pisanie takich bzdur o Oplu jak się nigdy żadnego nie miało.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 14:36 

Ja jeździłęm Vectrą 96r. śmieć straszny, dwa remonty silnika, rost wszędzie. Mamy też astre II 99r kombi 250tys i wyglada jak nowa... Bardzo dynamiczna jak na 1.6 ale hamulce DO BANI! KAżda moja bardziej dynamiczna jazda kończy się smrodem klocków.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 14:53 
Forumowicz

MAJSU_WuWuA napisał(a):

Opli w mojej rodzinie było juz Ci mówie: Kadett z 1979r, Omega z 1988, Omega z 1992 i teraz Omega z 1996. Jesli chcesz mi wmówic ze nie mam doswiadczenia z oplami to sie zwyczajnie mylisz :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 15:01 
kadett GSi, astra, vectra, zwykły kadett znajomego.

ponadto, znajomy pracuje w komisie w małym miasteczku. co najlepiej schodzi? OPLE. jak widzą golfa czy audi zapomnij pan. jest astra- kupują. od razu. a te auta sam oglądałem, w miarę młode omegi i rdza na słupkach, klapa bagaznika...

wyssane z palca to nie jest.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 15:20 
Zacna persona forum

aily napisał(a):
MAJSU_WuWuA napisał(a):

Opli w mojej rodzinie było juz Ci mówie: Kadett z 1979r, Omega z 1988, Omega z 1992 i teraz Omega z 1996. Jesli chcesz mi wmówic ze nie mam doswiadczenia z oplami to sie zwyczajnie mylisz :)

I wszytskie nówki sztuki z salonu rozumiem ? Bo z tego co pamiętam u mnie w Oplach nic nie trzeszczało ani w Kadecie ani w Astrze po 10tyś i więcej... Jeżeli samochód nie był bity to nie powinien rdzewieć wyjątkiem są ASTRY I z poczatku produkcji które blachę miały fatalnej jakości...

Wyssane z palca nie ale porównywanie BMW z Oplem to niewiem w jakich aspektach można...

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 22:02 
Forumowicz

no opel masakra rok temu kumpel kupił astre `98 i juz miała purchle na błotniku... a ostatnio widzialem zaparkowaną calibre - w tym to nawet alufelgi rdzewieją hahah :rotfl:

Chociaż np. inny kolega miał zafire i nie narzekał dużo wtedy jeździliśmy tym autem i było spoko, niestety jako dwulatka rozbiliśmy go na drzewie :kwasny: to w sumie nie wiadomo jak by wyglądał po 8 latach, może już by puchł :)

ale to nic przy jego nastepnym aucie - Renaul megane 2 - to jest dopiero śmieć - miał od nowości i tuż po gwarancji coś tam mu padło w silniku ze musial wywalić chyba ponad 2tys. na naprawe, padła mu cewka - 400zl, woda mu zalała wnętrze, innym razem co rusz wyskakiwał jakiś błąd, tak że nie zdążył dojechać z serwisu do domu i już kontrolka sie paliła i wypadał 1 cylinder, po 4 dniach postoju w zime nie chciał odpalić, po roku padły amory z tyłu, przy odpalaniu po wciśnięciu guziczka coś mu rechotało i od razu gasł, no masakra... i coś tam jeszcze sie działo już wszystkiego nie pamiętam, teraz ma honde civic od 2 lat i nic nie robi :]

Moja7--> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=2104

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 22:33 
Pierwsze kroki

W teście brane są pod uwagę auta stare (gdzieś do 10lat) i nowe nie jest określony dokładnie ich wiek, powiem wam że tabele zamyka Peugeot z wynikiem 2- , nie napisałem że BMW jest najlepsze i najdoskonalsze bo oczywiście wolałbym nowe Ferrari czy Porsche od nowej 7, myśle tylko że położenie Opla z BMW na jednej półce to chyba nie odpowiednie porównanie

KOTSYLWESTER
"Ja jeździłęm Vectrą 96r. śmieć straszny,"

właśnie na tym modelu się wzoruje ja miałem do czynienia z rocznikiem 1997 i ręce mi opadły jak w zeszłym tygodniu rozsypała się nawet skrzynia biegów od tak sobie, nikt w nic nie uderzył nikt mu nie dał w kość, cena skrzyni ze szrotu od 800zł-1100 do 528 600zł, ale to nie o ceny chodzi, zawieszenie (gumy i elementy zawieszenia) wymieniane 2 razy w ciągu 4 m-cy, amory wymieniałem, oświetlenie wnętrza do dziś nie działa, pękł kolektor, szyba kierowcy jest chyba wadą niemal w każdej vectrze z tego okresu poprostu krzywa prowadnica i trzeba jej pomagać ręką przy opuszczaniu, a blachy... zresztą sami wiecie jaka jest blacharka w oplu, nie chcę mieć więcej do czynienia z Vectrą B choć przyznam się że dla kobiety zamierzam teraz sprawić Corsę ale tylko ze względu na to że będzie to jej pierwszy samochód a z dostępnościa części na szrotach chyba nie ma problemu chodzi o blacharkę :-)
Z oczu osoby która nie miała do czynienia z Oplem może to i wygląda czarująco z zewnątrz ale jak już się to nabyje to same kłopoty, chociaż stare astry słyszałem że dobrze się trzymały gorzej z ich nadkolami :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 22:38 
Zacna persona forum

wonz napisał(a):
no opel masakra rok temu kumpel kupił astre `98 i juz miała purchle na błotniku... a ostatnio widzialem zaparkowaną calibre - w tym to nawet alufelgi rdzewieją hahah :rotfl:

A ja widziałem jakiś czas temu w ASO nową siódemkę z wielkimi purchlami na nadkolu... Czyli też szit straszny.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2007, 22:52 
Forumowicz

MAJSU_WuWuA napisał(a):
wonz napisał(a):

A ja widziałem jakiś czas temu w ASO nową siódemkę z wielkimi purchlami na nadkolu... Czyli też szit straszny.

No popatrz, a moja 20to letnia nie ma :D

no a ta astra nie była nigdy uderzona w tym miejscu takze wiesz... :)

Moja7--> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=2104

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 09:32 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Ja wprawdzie mialem Omege, i to w topowej wersji cywilnej 24V, i ona niestety przebijala BMW bezawaryjnoscią dość znacznie....

Pamietajcie, że montaż najbardziej bezawaryjnych Opli odbywa się w Polsce.
Z tego co wiem to jakośćpracy naszych ludzi spowodowala, że gliwicki Opel jest najlepszą fabryką w calym koncernie.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 11:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
moj ojciec ma opla vectre 1,6 16v z 99r i procz wymian eksploatacyjnych nic przy nim nie robi, a jadac nawet po najwiekszych dziurach jest cichutko i nic sie nie tlucze. rdzy zero. to chyba swiadczy o dobrej jakosci opla.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1