W teście brane są pod uwagę auta stare (gdzieś do 10lat) i nowe nie jest określony dokładnie ich wiek, powiem wam że tabele zamyka Peugeot z wynikiem 2- , nie napisałem że BMW jest najlepsze i najdoskonalsze bo oczywiście wolałbym nowe Ferrari czy Porsche od nowej 7, myśle tylko że położenie Opla z BMW na jednej półce to chyba nie odpowiednie porównanie
KOTSYLWESTER
"Ja jeździłęm Vectrą 96r. śmieć straszny,"
właśnie na tym modelu się wzoruje ja miałem do czynienia z rocznikiem 1997 i ręce mi opadły jak w zeszłym tygodniu rozsypała się nawet skrzynia biegów od tak sobie, nikt w nic nie uderzył nikt mu nie dał w kość, cena skrzyni ze szrotu od 800zł-1100 do 528 600zł, ale to nie o ceny chodzi, zawieszenie (gumy i elementy zawieszenia) wymieniane 2 razy w ciągu 4 m-cy, amory wymieniałem, oświetlenie wnętrza do dziś nie działa, pękł kolektor, szyba kierowcy jest chyba wadą niemal w każdej vectrze z tego okresu poprostu krzywa prowadnica i trzeba jej pomagać ręką przy opuszczaniu, a blachy... zresztą sami wiecie jaka jest blacharka w oplu, nie chcę mieć więcej do czynienia z Vectrą B choć przyznam się że dla kobiety zamierzam teraz sprawić Corsę ale tylko ze względu na to że będzie to jej pierwszy samochód a z dostępnościa części na szrotach chyba nie ma problemu chodzi o blacharkę
Z oczu osoby która nie miała do czynienia z Oplem może to i wygląda czarująco z zewnątrz ale jak już się to nabyje to same kłopoty, chociaż stare astry słyszałem że dobrze się trzymały gorzej z ich nadkolami