Wodzu napisał(a):
Silniki dla Torro Rosso dostarcza Ferrari, a co najważniejsze dojeżdżają do mety.
Nie dam rady teraz sprawdzic, ale te bolidy kojarza mi sie z bialym dymem ciagnacym sie z tylu...
[ Dodano: 8 Październik 2007, 10:04 ]Kubica: każdy głupi wie, co się stało z moim bolidem
- Gdy zjechałem na pierwszy pit-stop było już na tyle sucho, by założyć opony na suchą nawierzchnię. Wtedy znów zaczęło padać, jednak zdecydowałem się zostać na torze, choć niektórzy kierowcy znowu wrócili i zmieniali opony. Ja przetrwałem ten horror i później wyglądało to już dobrze. Niestety skończyło tak, jak się skończyło - powiedział po wyścigu o Grand Prix Chin kierowca BMW Sauber, Robert Kubica.
Polak z powodu awarii bolidu nie dojechał do mety. W momencie, gdy zawiodła technika, Kubica znajdował się na czele stawki.
- Chyba każdy głupi wie, co się stało z moim bolidem. To co się dzieje zresztą ciągle u nas. Skrzynia biegów czy hydraulika? Nie ma to znaczenia, ale była to raczej hydraulika. Nie miałem wspomagania kierownicy i nie mogłem zmieniać biegów - dodał.
- Uciekło dziś drugie podium. W Japonii z powodu jakiejś dziwnej decyzji FIA. Tutaj uciekło coś więcej niż podium. No ale trudno - dodał rozgoryczony.
- Ja zawsze walczę i nie musze się specjalnie pozbierać przed GP Brazylii. W tym sezonie już się do tego przyzwyczaiłem. Teraz co? Brazylia i nareszcie koniec. Tak mogę to określić - zakończył Kubica
->
http://sport.onet.pl/0,1248769,1619355,wiadomosc.html
---
Miejmy nadzieje, ze chlopak odzyska stracoen nerwy, bo to moze do pasji nawet najspokojniejszego czlowieka doprowadzic.