BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy już niema dobrych ASO BMW w PL ?
PostNapisane: 11 października 2007, 12:35 
Zacna persona forum

Dzwoniłem przed chwilą spytać się o parę części w BAWARIA MOTORS WARSZAWA do BMW E30 z silnikiem S14... Burak przy telefonie stwierdził że na takich staruszkch to on się nie zna i nie sprawdzi mi numeru części jak mu VIN`u auta nie podam :zdziwko: Powiedziałem mu w takim razie że mu pomogę z ETK jeżeli jeszcze się go nie nauczył obsługiwać i powiem co wciskać żebym dostał moje części... wymieniam po kolei model, rok, mówię silnik S14 na co gość odopowiada olewczym tonem ? CO ? jaki silnik ? Takiego nigdy w BMW nie było nie słyszałem o takim... ogólnie żenada nie po raz kolejny w tym ASO ! Może ktoś się orientuje czy w Inchcape albo u Fusa jest lepiej ?

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 13:18 
Zacna persona forum

ja korzystam z bawaria motors, przez jakis czas zastanawialem sie nad fusem ale podobno jest tam gorzej niz w bawaria a po drugie na drugim koncu warszawy, zeby pojechac do serwisu i potem odbierac samochod trzeba byloby stracic dwa dni. A co do Inchape tez chetnie sie dowiem czy oni maja jakis serwis czy tam jest tylko sam salon ?

Tytuł: Re: Czy już niema dobrych ASO BMW w PL ?
PostNapisane: 11 października 2007, 13:27 
Uzależniony od forum :)

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Dzwoniłem przed chwilą spytać się o parę części w BAWARIA MOTORS WARSZAWA do BMW E30 z silnikiem S14... Burak przy telefonie stwierdził że na takich staruszkch to on się nie zna i nie sprawdzi mi numeru części jak mu VIN`u auta nie podam :zdziwko: Powiedziałem mu w takim razie że mu pomogę z ETK jeżeli jeszcze się go nie nauczył obsługiwać i powiem co wciskać żebym dostał moje części... wymieniam po kolei model, rok, mówię silnik S14 na co gość odopowiada olewczym tonem ? CO ? jaki silnik ? Takiego nigdy w BMW nie było nie słyszałem o takim... ogólnie żenada nie po raz kolejny w tym ASO ! Może ktoś się orientuje czy w Inchcape albo u Fusa jest lepiej ?

w wiekszosci serwisow pracuja matolki co nie maja zielonego pojecia o BMW dlatego moim zdaniem powinni tam pracowac tacy ludzie jak np. Frank,Bialy,Kucharz czy Rorafalki
tzn.ktos kto ma jakas wiedze na temat BMW wtedy klientom bylo by lepiej

Tytuł: Re: Czy już niema dobrych ASO BMW w PL ?
PostNapisane: 11 października 2007, 14:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
spider napisał(a):
w wiekszosci serwisow pracuja matolki co nie maja zielonego pojecia o BMW dlatego moim zdaniem powinni tam pracowac tacy ludzie jak np. Frank,Bialy,Kucharz czy Rorafalki
tzn.ktos kto ma jakas wiedze na temat BMW wtedy klientom bylo by lepiej

Kucharz to chyba od gotowania?;-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 14:21 
Zacna persona forum

agrafga napisał(a):

Rzekłbym: 2 w 1 :D

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 15:52 

agrafga napisał(a):

mike_r6 napisał(a):
Rzekłbym: 2 w 1

ale pojechaliscie po chlopaku :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 18:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
spider, dzięki za uznanie , ale raczej mnie przeceniasz...

Co do serwisu to ostatnio powiedziałem Ankieterowi że pracują tam Palanty którzy wazelinują tylko tym którzy mają nowe BMW i to najlepiej najwyższy model lub wiedzą że tatuś właściciela BMW ma dużo kasy , a moich i innych klientów Serwisu i Sklepu pieniędzy nie szanują. Siedziałem i czekałem na odbiór auta to widziałem różne podejście do klienta , specjalnie wychodziłem później za nimi i patrzyłem jakie mają auto. :mur: :mur: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 18:14 
Częsty bywalec

Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=79102
kiedyś zamawiałem coś i pytałem się o jakieś pierduły w Inchcape do e36 męczyłem kolesia ze 15 minut, przez telefon, a on dalej był miły i chętnie udzielał mi wyczerpujących informacji :ok:

http://warszawa.bmw-inchcape.pl/dealer/kontakt/

mają też serwis na Wrocławskiej 6A

no i ceny sporo niższe niż u Fusa :!:
polecam :!:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 18:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Wrocławskie Inchcape - kompetentnie i miło, choc duzo drozej niz w Niemczech. Polecam mimo to.

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 19:44 
Specjalista

Tak to bywa.
Szkolenia pracowników przewiduje się od pewnych modeli aut i starsze nie wchodzą w rachubę.
W serwisie autoryzowanym BMW Zlatex w Katowicach pracowała Pani Iza, która posiadała ogromne pojęcie na temat wyszukiwania części w Katalogu ETK.....dla każdego modelu......powiedziałbym nawet, że znała wszystkie części jakie występują i potrafiła je rozpoznać po samym rysunku......nie widząc ich nigdy w rzeczywistości i jaką dana część pełni rolę.

Obecnie już nie pracuje......tak się ceni wiedzę i pojęcie oraz wieloletnią praktykę. Widać taniej jest zainwestować w nowego pracownika bez pojęcia o BMW i który już nie zapozna się ze szczegółami starych modeli.

Co do zamawiania części....ja sobie sam wyszukuję części w katologu ETK i dzwoniąc do serwisu podaję tylko numer danej części.....musi przyjść to, co mnie interesuje :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 19:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
ja z Fusem mam dość miłe doświadczenia

z Inchcape jeszcze lepsze, ale nie zostawiałem tam auta na przeglądzie, tylko jakieś graty kupowałem, więc nie jest to opinia reprezentatywna

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2007, 22:52 
Zacna persona forum

robertbmw napisał(a):
Co do zamawiania części....ja sobie sam wyszukuję części w katologu ETK i dzwoniąc do serwisu podaję tylko numer danej części.....musi przyjść to, co mnie interesuje :D

Ja też tak zawsze robię ale jak mnie dzisiaj ten buc poinformował on nie bierze żadnej odpowiedzialności za to czy przyjdzie taka część jaką chcę czy inna bo numery się mogą różnić... Też już tak kiedyś miałem np jak zamawiałem korek do zbiorniczka wyrównawczego dostałem inny bo BMW przeprojektowało tę część na lepszą, efekt ? Korka się nie dało dobrze przykręcić bo miał inny gwint :zdziwko: Kiedyś zrobiłem zamówienie na 300zł różnych rzeczy i na skutek ich zarządzania zamówieniem przy odbiorze zabrakło mi 80gr !!! Koleś stwierdził że trudno i nic nie poradzi nawet przepraszam nie powiedział... zamiast te 80gr darować on poiwiedział nie bo nie. :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 06:34 

Co do Bawarii to jestem bardzo zadowolony z obsługi. Kiedyś pracowała tam moja koleżanka i mi dała namiar mailowy do gościa od części. Od tego czasu zamawiam części mailem, otrzymuję mailem odpowiedź na kiedy, potem że już dotarły. Szybki czas reakcji.. U Fusa mi powiedzieli 2 tyg, w Bawaria na jutro... :)

Ceny Bawaria znacznie lepsze niż u FUSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W Bawaria nie mają oleju do szper na litry - tylko z wymianą, w Inchape bez problemu.

BMW M-CARS Kraków, okazał się ZNACZNIE tańszy od Bawaria, bardzo chętnie dają zniżki - SZOK przeżyłem jak zobaczyłem moje ceny ze zniżką i ofertę dla "gościa z ulicy" w M-CARS Kraków... :(

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 07:51 
Forumowicz

Moje BMW: E60 3.0d
Kod silnika: M57N
Niewiem niemiałem styczności z Bavaria Motors ale napisałem maila do pięciu ASO w Polsce o podanie historii auta i tylko dwa z pięciu mi odpowiedziały , jeden to chyba z częstochowy zażyczył sobie 50 zł za usługe chociaż podał ostatnia wizyte i przebieg , a jeden i to właśnie z Bavaria Motors podał dokładną historie za friko i przesłał ją mailem i jeszcze pożyczył szerokiej drogi. także myśle, że chyba niejest tam tak źle.

BMW..E60..3.0...218 KM....500Nm ==>jest

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 08:12 
Częsty bywalec

Powiem wam że tez sie z tym spotkałem z Bavaria tyle ze w Katowicach.Wyjatkowo specyficzna sieć dealerska.Juz znacznie lepiej jest w BMW Sikora i tu polecam.

A jesli ktos chce naprawde miec dobrze zrobione auto i byc fachowo obsłuzony to polecam Pana Krystiana którego juz opisywałem w dziale zwiazanym z serwisem na tym forum.

Moj poprzedni COMPACT
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ht=compact

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 08:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
KotSylwester napisał(a):
BMW M-CARS Kraków, okazał się ZNACZNIE tańszy od Bawaria, bardzo chętnie dają zniżki - SZOK przeżyłem jak zobaczyłem moje ceny ze zniżką i ofertę dla "gościa z ulicy" w M-CARS Kraków...

MCARS ma sensowne ceny nawet jak na BMW, z dzialu czesci plecam pania Magde, ma chyba najwieksza wiedze nt czesci z pracujacych tam osob (reszta to panowie)

Ostatnio edytowano 12 października 2007, 08:51 przez Darek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 11:27 
Zacna persona forum

Bratpit napisał(a):
także myśle, że chyba niejest tam tak źle.

Stary jednego maila żeś do nich wysłał i na tej podstawie już twierdzisz że są spoko ? Miarodajne te twoje opinie... Jak kupisz końcówkę drążką do samaochodu i w ogóle do niego pasuje to też już firmę wychwalasz ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 13:02 
ja tam robie servis (w bavaria motors) zamawiam czesci,ogolnie jest milo,zalezy na kogo sie trafi ale mam tam takiego goscia w okularach bardzo mily juz mnie rozpoznaje z daleka wszystko pokazyje na monitorze dwa razy pyta doradza,jest ok.moze naprawde chodzi o to jaka kto ma fure bo jak bym mial bmw z 80roku i by mi ktos zle sie do mnie odnosil to bym mu powiedzial co o tym mysle,mam nadzieje ze tak nie jest i nie szufladkuja ludzi pod wzgledem ilosci zlotowek wdanych na samochod...

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 13:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
spider napisał(a):

zapomiales jeszcze o Robercie czyli :robertbmw: :padam: chyle czola chlopaki:)

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2007, 14:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
iglu napisał(a):
spider napisał(a):

zapomiales jeszcze o Robercie czyli :robertbmw: :padam: chyle czola chlopaki:)

Otóż to;-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1