Jest wynik sprawy kierowcy z Łodzi, któremu pod koła, mając czerwone światło, wbiegł pijany pieszy. Wynik sądu absurdalny - wina kierowcy, bo w/g biegłego przekroczył szybkość o 13 km/h, gdzie dowodem była niehomologowana kamera kierowcy. Zachęcamy do obejrzenia filmu na tvn24 (link poniżej).
Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie? "WOLNE SĄDY" ? Czy może reforma jednak jest konieczna?
Tytuł: Re: Pieszy wbiega pod koła, mając czerwone - winny kierowca.
Napisane: 31 marca 2019, 08:37
Uzależniony od forum :)
Kyokushin napisał(a):
Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie? "WOLNE SĄDY" ? Czy może reforma jednak jest konieczna?
Prawo pisane pod cwaniactwo i zlodziejstwo, to państwem rządzą przestępcy a rozliczeń dokonują koledzy po fachu. Prawo rozrośnięte do granic absurdu, co powoduje, że interpretacja jego zapisów daje pole manewru dla wszelkiej maści oszustów. Reforma? Czegokolwiek? Przecież od pokoleń panuje komuna, trzeba by ich wszystkich zagazować od pradziadów po obecnie wkręconych w ten "intyrys" synków. Aby żaden wyrośnięty na tym plugawym podłożu nie mógł kiedyś nawet pomyśleć, że..."Pierydole nie robie, idę w polytyke".
_________________ ...bo przyjemności z jazdy nie mierzymy ilością spalanego paliwa
Napisane: 1 kwietnia 2019, 13:08
Forumowy terrorysta
Kyokushin napisał(a):
Był taki, który mowił, że środowisko sędziowskie samo się oczyści. To się nie stało, wiec tą przysłowiową stajnie augiasza trzeba wyczyścić.
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Napisane: 1 kwietnia 2019, 13:15
Częsty bywalec
Pozostała jeszcze apelacja, gdzie zapewne dojdzie do sprawiedliwej decyzjji. Niemniej, jakby to rzekł chłop który ogląda świat zza krat: To jest kur*a jakiś dramat.
Całość dokumentacji dotyczącej wypadku policja przekazała prokuraturze. A ta zdecydowała się oskarżyć tylko kierowcę.
Co ma sąd do zachowania prokuratury? Prokuratura zadecydowała, że nie wnosi aktu oskarżenia przeciwko pieszemu. Bez aktu oskarżenia sąd nie mógł ukarać pijaka. Kierowca naruszył przepisy i został uznany winnym. Nie został skazany!
renoraines napisał(a):
ył taki, który mowił, że środowisko sędziowskie samo się oczyści. To się nie stało, wiec tą przysłowiową stajnie augiasza trzeba wyczyścić.
Ziobro i jego kolesie z PiS "wyczyścili" prokuraturę. I efekt mamy taki, jak wyżej Nie róbcie z siebie już większego pośmiewiska lepiej.
Napisane: 1 kwietnia 2019, 15:52
Forumowy terrorysta
Cytuj:
Będę szczera: pragnę zemsty – oświadczyła sędzia NSA i członkini zarządu stowarzyszenia sędziów „Themis”, Irena Kamińska, która swego czasu zasłynęła wypowiedzią o sędziach jako „nadzwyczajnej kaście ludzi”. Podczas konferencji organizowanej przez Fundację Batorego zadeklarowała, że zamierzone zmiany chce przeprowadzić przez „wyinterpretowanie Konstytucji, nie naciągając jej zbytnio”.
Podobne nadzieje wobec oczekiwanej przez siebie zmiany władzy wyrażali również inni uczestnicy konferencji Fundacji Batorego. – My wszyscy, kiedy żądamy sądów i sprawiedliwości, chcemy zemsty i powiedzmy sobie to otwarcie – mówiła prof. Monika Płatek, feministka i wykładowczyni UW
ył taki, który mowił, że środowisko sędziowskie samo się oczyści. To się nie stało, wiec tą przysłowiową stajnie augiasza trzeba wyczyścić.
Ziobro i jego kolesie z PiS "wyczyścili" prokuraturę. I efekt mamy taki, jak wyżej Nie róbcie z siebie już większego pośmiewiska lepiej.
Myśl samodzielnie i nie rob z siebie pośmiewiska, tak jak ci mowiący o totalitaryzmie i faszyzmie. .
Naruszanie wolnosci słowa, tajemnicy dziennikarskiej , za czasów PO służby działajac na zlecenie prokuratury PO, wtargneły do siedziby redakcji Wprost ządajac wydania nośników z rozmowami u Sowy. https://natemat.pl/106763,abw-weszla-do ... a-nosnikow
Z czasów PO sędzia na telefon https://www.youtube.com/watch?v=mL5uBF-EDyQ , kolejna patologia w sądownictwie czyli ustanawianie w sprawach reprywatyzacyjnych kuratorów dla osób ponad 100 letnich, które formalnie nie żyły, złodzieje kiełbasy, wiertarki, pieniedzy z lady oraz później za_kod_owani sędziowie itd, itp
_________________ Styl mojej wypowiedzi zależny od poziomu rozmówcy. Inteligentnych cenię. Z szukających atencji, żałosnych frustratów, ignorantów kręcę bekę.LOL
Ciekawe na czym oparto oskarżenie, skoro pieszemu nie wolno wchodzić pod nadjeżdzający samochód: Prawo o ruchu drogowym Rozdz. 2 art. 14. pkt 1, ust a: " Zabrania się:
1) wchodzenia na jezdnię:
a) bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych, ..."
To jeszcze lepsze. Nie ważne że jedziesz z pierwszeństwem, nie ważne że trzy pasmową drogą, nie ważne że rowerzysta powinien jechać ścieżką nie jezdnią i nie powinno go tam być, nie ważne że zmienia pas Ci pod koła. Ważne jest to, i tylko to, że przekroczyłeś szybkość o 20.
To jeszcze lepsze. Nie ważne że jedziesz z pierwszeństwem, nie ważne że trzy pasmową drogą, nie ważne że rowerzysta powinien jechać ścieżką nie jezdnią i nie powinno go tam być, nie ważne że zmienia pas Ci pod koła. Ważne jest to, i tylko to, że przekroczyłeś szybkość o 20.
No ludzie, to jakaś paranoja.
Do tego się dąży, by każda wina obarczyc kierowcę samochodu. A jak już znajdą przekroczenie o 10kmh to dla nich wszystko jasne, bo przecież jechałby wolniej to nic by się nie stało... Chore...
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...
Napisane: 29 kwietnia 2019, 12:05
Forumowy terrorysta
Jazda rowerem pod prąd na drodze jednokierunkowej też jest absurdem.
Ale też weźmy pod uwagę,że żeby dać się na taki numer nabrać: dać się wrobić policjantom w winę- to trzeba być kompletnym noobem w dziedzinie swoich praw... albo to jakaś lokalna zemsta i wszyscy się znają?
Napisane: 26 lipca 2019, 13:24
Forumowicz
Niezły bur..l. Czy ten kierowca nie miał obrońcy? Jeśli jakiś tam biegły robi ekspertyzę na podstawie kamerki z auta to przecież od razu należy obalić taką ekspertyzę i odrzucić ewentualny, związany z nią materiał dowodowy. A może należy zapytać od razu inaczej, kim jest ten pijak?
Napisane: 15 października 2019, 12:29
Pierwsze kroki
no właśnie jak dla mnie to też jest dziwne. Jeśli pieszy ewidentnie wkroczył na jezdnię i sam spowodował ten wypadek, to nie wierzę że nie było szansy tego udowodnić przed sądem.
Napisane: 15 października 2019, 17:00
Specjalista ds osiągów
Przypomina się sprawa Najsztuba, potrącił babkę na pasach, bez oc, przeglądu i prawka, wyrok - niewinny
_________________ I miejsce Zlot BMW-Sport 2013, w sumie II miejsce, bo Waldek wygrał finał III miejsce Zlot BMW-Sport 2014 (pow. 3L) Mistrz Grand Prix Polski 2014 Street RWD II wicemistrz GPP 2015 Street RWD Wicemistrz GPP 2016 Street RWD Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD
Napisane: 15 października 2019, 17:58
Uzależniony od forum :)
Miałem taki przypadek w swojej rodzinie. Wystarczyło że spotkałes sie na drodze z rodziną prezydenta miasta i już sprawy "oczywiste" rozstrzygały się na twoją niekorzyść w trybie natychmiastowym. Tak, że ten... od dawna nie wierzę w "Niezawisłe sondy"
_________________ ...bo przyjemności z jazdy nie mierzymy ilością spalanego paliwa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości