BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co z kulturą na drodze ???
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
Ehhh nie wiem jak wam ale mi ciągle jakiś pajac podnosi ciśnienie.

Np 10 min temu. Jade sobie za jakimś przymulonym niebieskim peugeutem 206 swiatla ruszamy w lewo kolo z 30 jedzie no to ja na lewy i do 40 na rowni z nim cham ciśnie ja bez szalenstwa delikatnie 50 cisnie (szkoda mi paliwa bo bym go na 2 biegu wziol ale chodzi o sam fakt) no przy 60-70 juz przycisnolem i go wyprzedzalem ale mnie wkurzyl wiec gwałtownie w jego bok skrecilem (zawsze tak robie jak spotykam sie z taką sytuacją).

Przestraszył sie strąbił mnie ale przestał cisnąć.

Przycisnąłem sobie widze jedzie za mną juz mi z pola widzenia zniknol za zakretem ale pomyslalem poczekam tylko nie pomyslalem i pod klatke podjechalem (zawsze ryzyko ze auto przyjdzie kiedy mi obrysuje :/)

Przyjechał mi pod blok wiec pytam "no co" gada że mam szczescie ze jego psu nic sie nie stało niech sie zastanowi jak jeździ pytałem czy zawsze tak robi ... to mi o ograniczeniu predkosci gada jak by nie cisnął to 60 bym jechał a on dalej 40 ale nie sam z 30 do 70 depnął dopiero jak go wyprzedzałem.............. grrrrrrrr

Ehhh i taki nadal nic nie rozumie że to jego wina a nie moja, więc poleciały epitety i sie oddaliłem bo chorego mózgu już nie wyleczysz

Nie wiem jak Wy ale ja często się z takim chamstwem spotykam , wkurza mnie to raz nawet jakiś ... w bmw 2.5 mnie nie chciał wpuścić ale z nigo kupe śmiechu mialem bo ja mam 1.6 i go wziąłem na 2 biegu.

Ehhh czy to bmw tak działa chcą coś udowodnić czy co ???. Spoko jak na światłach przyciśnie ok. Ale nie jak go na 1 pasmowce jedzie 40 sznur aut za nim człowiek wyprzedza a ten nagle za wyścigi sie bierze :/.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:20 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Było gościa poprostu normalnie wyprzedzić, nie straszyć, nie stwarzać patologicznych sytuacji, wystarczy że to on jest burasem i mieć go w d...
Żyjesz w polsce i przyzwyczaj sie, ze bydło jest na każdym kroku, szkoda nerwów i na udowadnianie debilkom że białe jest białe.

Na tego typu chamstwo jest lekarstwo - nazywa się min. 200KM. Wtedy nie wiesz czy oni cisną czy nie... problem przestaje istnieć lub ogranicza się do wąskiego odsetku.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:23 
Uzależniony od forum :)

Ja robie swoje i wszystkie tego typu sytuacje drogowe mam gleboko w D ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:27 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
A mnie wkurzają tacy co to im się zawsze śpieszy i zaczynają wyprzedzać np. tuż przed końcem obszaru zabudowanego. I co mam wtedy robić? Czekać aż pacan mnie wyprzedzi i po chwili go wyprzedzać znowu czy jednak docisnąć a on niech się chowa i całuje w dupę?

Tak, wiem co na ten temat mówią przepisy.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:29 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Chamów na drogach jest na pęczki :zly: Nikt nawet nie chce ruszyć palcem żeby wcisnąć awaryjne i podziękować za coś... Ostatnio jechałem sobie z koleżanką prawym pasem a lewy się kończył po czym była wysoka wysepka. Patrzę w lusterko koleś ciśnie jakaś Astrą i nie zamierza zwolnić :zdziwko: Myślę no rozpier.... się jak nic bo ja nie mam gdzie zjechać a już nie wyhamuje ! A on zaczyna uciekać na mnie i spychać mnie na pobocze z zaparkowanymi samochodami :szok: Aż mnie zimy pot zalał bo myślałem że zaraz tak w coś przywalę że nie będzie co zbierać. Zacząłem trąbić a on nic poleciał dalej, kątem oka widziałem dwóch typków z uśmiechem na ustach jak banan, dogoniłem cfaniaczka na skrzyżowaniu podszedłem otworzyłem drzwi i z lekko wkur.... miną wyraziłem się na temat jego jazdy a on na to: yyy... aaa... eee.... no ale... Kolega na siedzeniu obok delikwenta udawał że go niema. Jeba.. lamy myślą że za kółkiem są kimś.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Mi raz jeden koleś chciał się na chama wepchnąć w kolejkę do mcdrive'a... Przez niego przerysowałem sobie drzwi tak na 10cm, skończyło się na lewym prostym.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:38 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Szukałem miejsca, jechałem sobie normalnie, droga wąska, auta zaparkowane, ludzie chodza... usiadł mi na zderzaku jakiś debil w jakimś terenowym suzuki.... mysle no nic, zaparkuje i pojedzie.
Parkuje i jest podjazd pod krawężnik, więc robie to powoli żeby felg nie pogiąć.. ale też nie zamulająć.... idiota trąbi.
Zablokowałem drogę, wyszedłem do kutafona, opierdzieliłem jak burą sukę, gościu siedział jak wryty, myślałem że schowa się między siedzenie a oparcie.
Po czym wsiadłem do auta i równie powoli dokończyłem parkować. Gościu grzecznie czekał aż skończę.
Pasażer, dokładnie jak w Twoim przypadku, udawał że go tam nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 20:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E90
Ja na ogół jestem kulturalnym kierowcą, jak nigdzie mi się nie śpieszy to wpuszczam tego, przepuszczam tamtego, ale jak jadę grzecznie prawym pasem w korku, a jakiś pajac leci lewym pasem i na siłę się wciska to nie ogarniam :mur:
I największe chamstwo, lecę np. lewym pasem ktoś na prawym kierunek bez spojrzenia w lusterko i na mnie, ostatnio przez pół miasta musiałem za gościem jechać i trąbić żeby mu wytłumaczyć :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 21:19 
Forumowicz

TomekB napisał(a):
A mnie wkurzają tacy co to im się zawsze śpieszy i zaczynają wyprzedzać np. tuż przed końcem obszaru zabudowanego. I co mam wtedy robić? Czekać aż pacan mnie wyprzedzi i po chwili go wyprzedzać znowu czy jednak docisnąć a on niech się chowa i całuje w dupę?

Tak, wiem co na ten temat mówią przepisy.

Skoro postanowiłeś że do końca terenu zabudowanego jedziesz zgodnie z przepisami to jedź tak dalej i daj się wyprzedzić. Nie widzę w tym nic zdrożnego że ktoś chce wyprzedzić wolniejsze auto??

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 21:28 
Zacna persona forum

Ja np jak jade za jakims debilem ktory lewym pasem cisnie 40 to mnie roznosi w samochodzie. Nieraz juz na swiatlach grzecznie tlumaczylem zasady ruchu i ktorym pasem sie jezdzi. Nie wiem, ale jak nawet jadac dwupasmowka w miescie 80 czy 90 zawsze zjezdzam na prawy pas, chyba ze wyprzedzam. A taki jeden z drugim jedzie przez 10 skrzyzowan lewym bo bedzie za 5 km skrecal :kwasny:

Ale najfajniejsza mine to mial facet z X5 jak mi ladowanie padlo i stanalem na drodze. Stoje na awaryjnych, probuje palic ale ni hu hu. No i drze mi sie burak ze moze ma wysiasc i mnie popchac bo JEMU droge tarasuje. Wiec grzecznie podszedlem, otworzylem mu drzwiczki i mowie ze smialo zapraszam do pomocy :rotfl: :rotfl: Pasazerowie jegomoscia tez udawali ze ich nie ma a facet zrobil sie czerwony i faktycznie wysiadl i popchal ze mna sztuke do zatoczki :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 21:30 

wnukus napisał(a):
Ja np jak jade za jakims debilem ktory lewym pasem cisnie 40 to mnie roznosi w samochodzie. Nieraz juz na swiatlach grzecznie tlumaczylem zasady ruchu i ktorym pasem sie jezdzi. Nie wiem, ale jak nawet jadac dwupasmowka w miescie 80 czy 90 zawsze zjezdzam na prawy pas, chyba ze wyprzedzam. A taki jeden z drugim jedzie przez 10 skrzyzowan lewym bo bedzie za 5 km skrecal :kwasny:

Za coś takiego to powinni palce obcinać... Nagminne zjawisko w mieści i na trasie.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 21:43 
Forumowicz

Fajni są też Ci którzy wyjeżdżają z bocznej drogi i to Ty hamuj, bo przecież on nie będzie więcej stał. Nie mówię tutaj o bocznej w mieście gdzie staram się pomóc i wpuszczam (czasami nie trzeba hamować, wystarczy puścić nogę z gazu albo po prostu nie przyspieszać) ale o wiejskich drogach dochodzących do głównej arterii.
Apropo's tego wpuszczania, czasami wjeżdżam z boku i dodaje energicznie gazu żeby nie spowalniać gościa, ale tutaj niektórzy powodowani chorą ambicją właśnie przyspieszają żebyś Ty nie zdążył, a kiedy nie mogą mnie dogonić trąbią i mrugają światłami na mnie chama i prostaka :)
Przezabawni są schumacherowie na autostradach, którzy ledwo zobaczą coś na prawym pasie stwierdzają że to ich upoważnia do zjechania na lewy ponieważ za dwa tygodnie będą osobnika wyprzedzać ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 21:51 

Artur_M5 napisał(a):
Fajni są też Ci którzy wyjeżdżają z bocznej drogi i to Ty hamuj, bo przecież on nie będzie więcej stał. Nie mówię tutaj o bocznej w mieście gdzie staram się pomóc i wpuszczam (czasami nie trzeba hamować, wystarczy puścić nogę z gazu albo po prostu nie przyspieszać) ale o wiejskich drogach dochodzących do głównej arterii.
Apropo's tego wpuszczania, czasami wjeżdżam z boku i dodaje energicznie gazu żeby nie spowalniać gościa, ale tutaj niektórzy powodowani chorą ambicją właśnie przyspieszają żebyś Ty nie zdążył, a kiedy nie mogą mnie dogonić trąbią i mrugają światłami na mnie chama i prostaka :)
Przezabawni są schumacherowie na autostradach, którzy ledwo zobaczą coś na prawym pasie stwierdzają że to ich upoważnia do zjechania na lewy ponieważ za dwa tygodnie będą osobnika wyprzedzać ;)

Ja zawsze wpuszczam jeżeli tylko ma włączony kierunek inaczej może stanąć na głowie a ja go nie wpuszczę :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:00 
Forumowicz

Bobby_Valentino napisał(a):
Artur_M5 napisał(a):

Ja zawsze wpuszczam jeżeli tylko ma włączony kierunek inaczej może stanąć na głowie a ja go nie wpuszczę :cool:

Rzadko kiedy widac ten kierunkowskaz. Przeważnie skręcają przecież w prawo a Ty nadjeżdżasz z lewej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:01 
Forumowicz

Moje BMW: e34 525i
Kod silnika: M20B25
U mnie jest tak ze ja mam takie szczęście że blisko mi na dupie siedzą wreszciemi ktoś mi zaparkuje :zdegustowany: (jadę sobie przepisowo 50km/h przez wioche i widzę w lusterku jak jakieś autko sie szybko zbliza więc robie mu miejsce do wyprzedzania a on mi na dupie siedzi jak takie coś widze to hamuje ale tak żeby nie uszkodzić mojego autka a później :cenzura: walka jak jeździsz ...!!! :cenzura: a ja mu na to a gdzie odległość przepisowa od mojego auta i gościa zamkneło coś tam pomruczal :rotfl: :rotfl:

http://i45.tinypic.com/19mpfk.jpgZanim wciÂśniesz gaz, pomyÂśl o tym co poczujÂą Twoi bliscy gdy Ciebie zabraknie !!!

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 320dA
Kyokushin napisał(a):
Na tego typu chamstwo jest lekarstwo - nazywa się min. 200KM. Wtedy nie wiesz czy oni cisną czy nie... problem przestaje istnieć lub ogranicza się do wąskiego odsetku.

Swieta racja. W Polsce im mocniejszy silnik, tym bezpieczniej.

Mnie przeraza to, ze niektorzy nie patrza w lusterka, i przez to wogole nie orientuja sie w sytuacji na drodze. Przyklad z poniedzialku: jade sobie w miescie spokojnie ok. 40 km/h, droga dziurawa, nikt tam szybciej nie jedzie, z prawej przy krawezniku stoi jakies auto, daje kierunek wyjezdzam na przeciwny pas i gdy zblizam sie do niego ten zaczyna ruszac, no to ja trabie, a koles wtedy panika, hamulec do dechy i rozglada sie o co chodzi. A wystarczylo spojrzec w lusterko. Gdyby to byla rowna droga to bym poprostu przyspieszyl, ale ze bylo sporo dziur to szkoda auta.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
jiGsaw napisał(a):
Mi raz jeden koleś chciał się na chama wepchnąć w kolejkę do mcdrive'a... Przez niego przerysowałem sobie drzwi tak na 10cm, skończyło się na lewym prostym.

To się nazywa załatwienie sprawy polubownie :rotfl:

Ogólnie na naszych drogach pajaców nie brakuje, i to nie tylko młodych..
Ostatnio smigam sobie lewy pasem na autostradzie a4 w kierunku katowic, wyprzedzam innych uczestników ruchu z prędkościa ~160 a tu nagle baran ni z tąd ni z owąt wywala na lewy pas i chamuje mnie do 120 mysle: "może koleś nie spojrzał w lusterko" konczyl wyprzedzac tira przy czym zwalnial.. zjechal na prawy pas mam go brac do wyprzedzania a tu znowu i tak z dwa razy jeszcze, pan zjechal na parking ja oczywiście za nim, i skonczylo się na wymianie słownej, chodź krew się we mnie gotowała..

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Nie rozumiem za bardzo sytuacji Masters, ruszasz ze skrzyżowania to chyba normalne że wszyscy przyśpieszają. Jedni szybciej inni wolniej i jak wyprzedzasz zaraz za skrzyżowaniem to trzeba się liczyć z tym że ktoś będzie jeszcze przyśpieszał.

Ja za to nie znosze jazdy na środkowym pasie (jak są 3), co jest zmorą na DTŚ i A4 Gliwice-Katowice. Jade sobie prawy pas totalnie pusty a wszyscy środkiem. Nie wiem czy to ludzi dowartościowuje że jadą sobie środkiem? Od tego wiele roazy sztuczne zatory się robią.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Również mam ciągle do czynienia z chamami na drogach. Nauczyłam się przez to kląć za kierownicą i rzucać różnymi epitetami, a do tego hamować innych kierowców.

Co do obrzucania innych epitetami to miałam ostatnio sytuację z przysłowiową babą za kierownicą i już chciałam jej rzucić w twarz hasłem mojego kolegi: "za lachę prawo jazdy zrobiłaś?!", ale pomyślałam, że może jako kobiecie mi nie wypada i było bardziej kulturalnie, za to z bluzgami. Aż obraziła się na mnie moja mama, która akurat ze mną jechała :hyhy:

Poza tym nienawidzę kierowców z tanimi ksenonami, którzy świecą po oczach, nierzadko oślepiając również pasażerów poprzez boczne lusterka ;) Jeżeli taki delikwent mnie nie chce wyprzedzić, a siada na zderzaku (po otwockich drogach, a raczej dziurach nie mogę się ze względu na zawieszenie poruszać za szybko), nie pozostaje mi nic innego jak hamowanie idioty. Ostatnio taki hamowany pan mi powiedział, że jak chcę mieć problemy, to będę je mieć. Phi, też mi coś.

Na stacji benzynowej niemalże potrąciła mnie pani kierująca seatem i jeszcze coś mówiła pod nosem, więc też dostała szybką lekcję z przepisów drogowych ;)

Poprzedni miesiąc miałam taki, że właściwie za każdym razem, co wyjechałam autem, miałam jakąś przygodę. Już zaczęłam myśleć, że to może ze mną jest coś nie tak, a nie z innymi ;)

W ostatni piątek również nie obyło się bez przygód. Jechałam e34, stanęłam w korku do przejazdu przez skrzyżowanie na wprost i nagle słyszę uderzenie w mój tył. Po czym przejeżdża po mojej prawej stronie również czarne e34, które nawet się nie zatrzymuje tylko skręca w prawo i jedzie sobie dalej. Tak mnie to zdenerwowało, że zboczyłam ze swojej drogi i na długich i wciśniętym klaksonie udało mi się zatrzymać drugą piątkę. Wysypało się z niej 4 cyganów i ze 3 cyganki :zdziwko: I każdy mówi co innego. Jeden: pani nic się nie stało, drugi: prawie nie widać, trzeci: to stare uderzenie itp. Obtarli mi na szczęście tylko listewkę, więc nawet nie wzywałam policji (bo 40 zł z ich odszkodowania szłoby pewnie ze 2 lata), ale tak na nich darłam ryjka, że aż zachrypłam :rotfl:

Uważam, że właściwie dobrze się składa, że jestem kobietą. Wiem, że gdybym była mężczyzną non stop musiałabym korzystać na drodze z pięści ;) A tak mam nadzieję, że nawet jak ktoś do mnie wyskoczy, to w porę zauważy, że jestem kobietą ;)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2009, 22:28 
Administrator

Cobra, z tego co opisujesz to gość normalnie wyprzedzał tira :) Jaka jest prędkość dozwolona na autostradach? 130? :)
Co innego jak wleciał Ci przed auto... to już podpada pod debilizm.

Mnie wkurza jak włączę kierunek że chce coś wyprzedzić, mam wolną drogę, to zaraz zza mnie gość wyskakuje.
Jak jadę 30m za ciężarówką żeby MÓC normalnie nabrać szykości nie raz debilek siedzi na zderzaku. Droga wolna, to wyskakuje zza mnie.
Jakieś pół roku tego jakiś ćmok w Focusie tak zrobił, poprostu docisnęłem do końca, nie dość że rozpędziłem się wiele szybciej niż gościu to jeszcze wyprzedziłem to auto które zamierzałem wyprzedzić....
Gośc się zdziwił jak cisnął swoim TDMFKCI do oporu a ja dmuchnęłem jego jak chciałem... później przez pare kilometrów się czaił, ale nie wyprzedził mnie...

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1