BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: antyradar
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 16:01 
Pierwsze kroki

panowie i PANIE w związku z niebezpieczeństwem czychającymi nas na drogach ,przede wszystkim radary ,kemery i inne duperele--PYTAM WAS o sprawdzone ,przetestowane w uzytkowaniu codziennym antyradary do uzytkowania na codzień aczkolwiek skuteczny.wiem ,wiem te za 3 tys.sa najlepsze.mi chodzi oskromny cenowo ,skuteczny ,żeby nie było żalu straty.chodzi mi tylko o sprawdzone informacje

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 16:55 
Pierwsze kroki

Najlepszy i najtańszy antyradar to stosowanie się do przepisów ruchu drogowego (oczywiście bez przesady i w miarę rozsądku).

Jeśli pytasz o tanie "antyradary" z allegro i sklepów internetowych to z reguły większość z nich to śmieci.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 17:17 
Forumowicz

Moje BMW: e34 530i
Kod silnika: M60B30
Kup sobie CB, w odróżnieniu od anty-radarów jest legalne.
Na trasach szybko dowiesz się które są czynne które nie, a w dodatku ostrzegą cię przed patrolami, nieoznakowanymi radiowozami i korkami.
Poza tym żadne użądzenie nie zwalnia z szanowania przepisów, gdzie można docisnąć to można, ale fotoradary zwykle stoją tam gdzie ma to jakieś uzasadnienie, na przelotówkach przez wioski itp, warto w takich miejscach zwolnić nie ze skompstwa a z rozsądku.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 23:03 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Ja duzo nie jezdze ale jak wybieram sie w trase to podstawa jest nawigacja z automapa i dogranymi stacjonarnymi suszarkami. Jesli mialbym zabrac ze soba jedno urzadzenie to wlasnie to bym wybral. W tej chwili za kilkaset zlotych mozna miec fajne urzadzenie.

Tak jak kolega radzi CB jest niezwykle przydatne bo oprocz patroli dowiesz sie o korkach, robotach drogowych i ogolnie latwo jakies info otrzymac. Minusem jest ze sporo jest samolubow a odkad CB spowszechnialo w osobowkach to TIRowcy potrafia dac odczuc swoja niechec. Uwazam ze warto zainwestowac bo zakup zwroci sie po pierwszym mandacie.

O antyradarach trudno mam cos powiedziec. Na pewno trzeba slono zaplacic za taki ktory ma dobrze swoja role spelniac. Mysle ze jesli nie jezdzisz non stop z predkosciami +50 w stosunku do dozwolonych to CB i Navi pozwola calkiem wygodnie przemierzac polskie dziury.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 23:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dobra mózgownica zda egzamin, ale póki co chyba nie można kupić.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 23:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
tak jak pisali poprzednicy powyżej ,podstawa to nawigacja z wgranymi aktualnymi ,miejscami fotoradarów a dodatkowo stare i sprawdzone CB radio.
Zamiast nawigacji można tez użyć programu speedalarm http://www.speedalarm.pl/
Antyradarów nie polecam ,ponieważ te tanie do 500 zł nie działają jak należy,lepsze są te droższe powyzej 2000 zł ale i tak są nielegalne i zabronione.

Speedalarm

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9LS7ouLfb6I&rel=0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=pl&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9LS7ouLfb6I&rel=0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=pl&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 23:58 

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
CB 100 razy lepsze i bardziej precyzyjniej można sie dowiedzieć o radarach, kontrolach radarowych itp itp :ok:
ten speedalarm może i jakoś spełnia swoją role, ale gdybym miał ciągle szukać telefonu gdy prowadze auto to wole CB które mam pod ręką ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 10:44 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
No i do tego zasada dzialania speedalarm... Wysyla dane przez internet wiec moze kosztowac wiecej niz obiecywane 5zl. Trzeba to urochomic, potem opieprza sporo pradu, jak masz komorke z gps wbudowanym to pol biedy, jak nie masz musisz odbiornik dokupic ok 100-150 za przyzwoity. Jak by to byla aplikacja an windows mobile to jeszcze moznaby miec nadzieje ze bedzie szybko dzialac a pewnie w javie jest zeby na wiekszej ilosci urzadzen dzialala. Znaczy ze bedzie mulic juz z zalozenia. No i mysle ze najwazniejsza sprawa to mala popularnosc, po prostu ludzie tego nie maja. A CB ma kazdy tirowiec, pewnie co 3 dostawczak i co 20 kierowca osobowki (dane z rekawa). A pozatym grupa docelowa tego speedalarmu to raczej malolaty ktorzy lubia miec gadzet w telefonie niz zawodowi kierowcy ktorych porady moga sie przydac.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 10:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530i Sport
Kod silnika: M54B30
ded, chyba masz racje :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 11:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: G31
Kod silnika: B58
Polecam
Velentine1 i beltronics 995, RX55 i RX65 i nie trzeba zwalniac przy każdej budce

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 11:51 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
jurand 38 napisał(a):
anowie i PANIE w związku z niebezpieczeństwem czychającymi nas na drogach ,przede wszystkim radary ,kemery i inne duperele--PYTAM WAS o sprawdzone ,przetestowane w uzytkowaniu codziennym

...

jurand 38 napisał(a):
mi chodzi oskromny cenowo ,skuteczny ,żeby nie było żalu straty.chodzi mi tylko o sprawdzone informacje

Najskuteczniejsze, najtańsze rozwiązanie i w 100% sprawdzone to:
Patrzeć na znaki i się do nich stosować.

Działa w 100% Polecam. :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 23:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
Valentine One i w navigacji zaznaczone radary- i powinno byc dobrze-
wiem bo uzywam :)
ale i tak jak pisali przedmowcy- MYSLEC TRZEBA

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 23:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
JSG napisał(a):
Poza tym żadne użądzenie nie zwalnia z szanowania przepisów, gdzie można docisnąć to można, ale fotoradary zwykle stoją tam gdzie ma to jakieś uzasadnienie, na przelotówkach przez wioski itp, warto w takich miejscach zwolnić nie ze skompstwa a z rozsądku.

piszesz takie brednie ze az milo sie robi
fotoradary sa obecnie w terenach zabudowanych gdzie jest prosta droga i dwa domy na krzyz oddalone od drogi z kilometr . sa wszedzie co 10 kilometrow i to bez wala masz fotoradar i potrafi sie trafic taki idiota co bedzie jechal 30km\h bo fotoradar
do tego dochodza setki videoradarow ktore tylko czychaja na to jak wyprzedzisz traktor na podwójnej ciaglej
zamiast inwestowac w pieprzone fotoradary i samochody-video niech zaczna remontowac drogi bo po polsce nie da sie jezdzic

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 05:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
pomysl...ile kosztuje 1km autostrdy a ile 1 skrzynka?? i dlatego mamy duzo radarow a malo drog

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 07:25 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Myślę że do dobrych dróg to trzeba najpierw część ludzi wychować a do tego radarki służą. Jak się nauczą patrzeć na znaki to się pojawią drogi. jakieś 100 lat na jedno i drugie potrzebne.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 08:03 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
W jakiejś innej Polsce mieszkam? :zdziwko: Wszystkie foto które mijam na drogach uważam za potrzebne i poprawiające bezpieczeństwo. Z video problemów nie mam. Budowane i remontowane wypasione drogi widzę codziennie. Aż pójdę i sprawdzę czy Wyborowa w sklepie jest, bo bez kitu jakiś inny to kraj chyba?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 08:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530i Sport
Kod silnika: M54B30
Kiedyś słuchałem audycji w radiowej trójce i mówiono o drogach, zachowaniu kierowców itp.
Jeden pan wypowiadał się, iż dla skarbu państwa nieopłacalne jest budowanie autostrad i gładkich jak stół dróg ponieważ to jest zbyt kosztowne. Lepiej zarabiać na łapaniu piratów drogowych.

Lepiej na drodze dojazdowej do miasta (np. do Bydgoszczy od strony Torunia) postawić ograniczenie do 30 km/h niż naprawić, ba nie ma co naprawiać trzeba wymienić całą jezdnię :cenzura:

Tyle, że to wg mnie jest myślenie na krótką metę, bo jak Niemiec czy Francuz pojeździ trochę po naszym pięknym kraju to mu się szybko odechce. :/ Dziurawe drogi nie przyciągną nowych inwestycji itp itd ...

Kiedy my tą Europę w której jesteśmy dogonimy ... ? :znudzony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1