becek napisał(a):
sorkijestem przeciwnikiem cba od poczatku ich powstania
1-kaminski byl jednym z szefow inspekcji celnej ,ktora przejadla ogromne pieniadze nie robiac zadnych powaznych wyniko-dziw mnie bral ze zaden dziennikarz tego nie wyciagnal podczas powstawania cba
inspekcja miala ogromne mozliwosci i ...kupa
2-nikt nie zadal pytania ile kosztowalo
skorumpowanie poslanki sawickiej(kwiaty,hotele,imprezy,prezenty,koszty wynajmu limuzyn i ciuchow)
bo ja rozumiem ze wszyscy wiedza za pan/pani x bierze za to i za to,cba wysyla czlowieka ,nawiazuje kontakt i ciach ..wynik
ale oni naklonili sawicka do przestepstwa!! i teraz pytanie :wysylamy miedzy ludzi czlowieka z walizka pieniedzy i kazdego bedzie sie staral na cos innego namowic w zamian za ta walizke....ile by skusil??? a raczej ilu by mu sie oparlo,mysle ze niewielu
3 falszuja kwity...zobaczcie jaka oni maja wladze ,bo nawet jak sie nie uda im skorumpowac kogos to zawsze moga spreparowac kwity zeby zniszczyc czlowieka a jakiekolwiek zarzuty stawiane im to ...atak polityczny

Nie wiem skąd masz tak kosmiczne informacje.
Instytucję prowokacji regulują odpowiednie przepisy i to bynajmniej nie tak, że cba czy inna służba może iść i sobie upatrzoną ofiarę skorumpować milionem euro!
Niezaprzeczalnym efektem istnienia cba jest, poza wszelkimi przegięciami, również to, że spora grupa ludzi, która od zawsze czuła się w Polsce bezpieczna, zaczęła mieć coraz częstsze wątpliwości czy kolejny raz można wziąć pod stołem, czy może już niekoniecznie.
A co do samego kamińskiego, to swego czasu nawet lubiłem Ligę Republikańska;)
A co do samego tematu wątku, to póki co jedynie oskarżenie i to pewnie nieźle naciągane przez salonowe kręgi w sytuacji afery hazardowej.