Darek napisał(a):
Rafi1920 napisał(a):
Za tyle to kupiłem auto
Może trochę przesadziłem, ale i tak kwota jest bliska kwoty, którą przeznaczyłem na to auto... I raczej się tego nie wstydzę bo nie stac mnie na lepsze auta jak na razie
jawa85 napisał(a):
renoraines napisał(a):
Albo zrób na ojca częściową darowizne
To jest najlepsze wyjście
Ok, powiedzmy że chcę zrobic częściową darowizne, skąd mam wziąc umowę i takie tam duperele i gdzie się z tym udac ?
renoraines napisał(a):
Kolejna ważna sprawa, skoro nie chcesz kontunuować ubezpieczenia OC to nie możesz zapomnieć złożyć wypowiedzienia OC.
Tyle że mi już ponad miesiąc minął, od zakupu auta, tak więc nie wiem czy nadal mogę wypowiedziec OC ?
renoraines napisał(a):
Jednak trzeba pamietac o tym, że przy tej opcji, gdybys to Ty był sprawcą kolizji, także ojciec traci część zniżek.
To raczej wiadome, miałem już golfa na ojca i 3 kolizje, na każdej ja zarobilem

ale wiem że jak byłaby z mojej winy, to zniżki idą ostro.
Panowie bez waszej pomocy raczej sobie z tym nie poradzę... Gdy kupowałem motocykle ubezpieczenie w pzu wynosiło za nie od 250zł do 350zł... Kupując auto na siebie, byłem pewien że będzie to coś koło 1000zł - 1200zł. Tak, wiec przyznam, załapałem niezłą zawiechę jak usłyszałem dokładnie 2743zł.
Nie chcę tego płacic i na pewno nie będę tego płacił, tylko muszę wiedziec jak to zrobic.
Najchętniej to sprzedałbym fikcyjnie to auto ojcu, ale niezupełnie wiem, czy to coś da z OC... Bo to o OC mi się rozchodzi najbardziej, reszta czyli te podatki, jakoś mnie nie przerażają, i tak wyszłoby taniej. Tylko właśnie tak jak piszę... To oc jest najważniejsze, czy jak na ojca zarejestruje to bedzie mógł tanio auto opłacic... A zniżki ma ogromne.
Przepraszam również za to że temat założyłem nie w tym dziale co trzeba, lecz nie mogłem właśnie znaleźc tematu co do porad prawnych i ubezpieczeń.
Pozdrawiam!