BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec wolnego internetu?
PostNapisane: 23 stycznia 2012, 11:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
Więc wkleję wam co myśli o tym człowiek, którego de facto dotyczy to jako właściciela praw autorskich:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:02 
Uzależniony od forum :)

mmichalowski, no i? Kolejny wrzut na youtube jakich setki. Mam wrązenie że mówi o kimś jakby mówił jednak o sobie... O sam mówi o Twórcach na niskim poziomie. :D Dla mnie to co on mówi to jakiś bełkot. Co ma jego twórczość pro bono do zarabiania? Może niech jego pracodawca przestanie mu płacić i niech się utrzyma ze swojej twórczości... zaraz ale on nie chce za to kasy....

Jemu chyba płąci koleś z MegaUpload ;)

Ostatnio edytowano 23 stycznia 2012, 12:05 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:05 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... FIN:PL:PDF

Generalnie to opiera się wszystko o to że chronić jest fajnie ale dopóki nie robi się z tego zamordyzmu. Bo teraz to zmierza do tego że kara za przeczytanie "nielegalnego" artykułu w internecie będzie większa niż kara za podpieprzenie gazety z kiosku ;) No i gazety w kiosku to pilnuje sklepikarz a "internetu" to będzie pilnował wszechobecny wielki brat. Kto z was jest chętny na całodobowy monitoring w domu żeby państwo pilnowało czy żony nie lejecie? :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
KotSylwester napisał(a):
kostek_ja napisał(a):
Wracając do praw autorskich. Prawo jest od tego żeby bronić słabszego, czyli w tym przypadku konsumenta. Wytwórnie filmowe mimo piractwa zarabiają cały czas miliardy dolarów, więc niech sami się bronią.

Proponujesz żeby hollywood miało najemników na całym świecie, prywatnych łowców głów, którzy zaczają sie na Ciebie na ulicy i przetransportują do prywatnego więzienia? To że ktoś jest bogaty ma bronić się sam? Czy Tobie mogą powiedzieć: Ma Pan M3 to niech Pan sam się broni przed złodziejem, policja do Pana nie przyjedzie? Od zarobków Hollywood są miliardowe podatki, setki tysięcy ludzi mają pracę. Od produkcji filmu, przez dystrybucję, do pracowników kin, sprzedawców DVD i Bluray, wypożyczalni, tv itp.

Ehh, dyskusję można ciągnąć w ten sposób długo. Idealnego świata nie stworzysz. Niech sobie obmyślają różne sposoby zabezpieczenia. To ich zysk i niech oni o niego walczą. Tak samo jak człowiek prowadzący chociażby sklep go zamyka, zakłada alarm, monitoring itd. Jak nie założy to prawdopodobieństwo iż ktoś go okradnie dramatycznie rośnie. A jak już okradnie to policja szuka złodzieja. Jak często znajduje? ;) Nie mniej jednak nie inwigilujemy wszystkich zakładając monitoring w całym kraju, podsłuchy itd. po to żeby pana prowadzącego sklep nikt nie okradł. Dodatkowo nie bardzo zamykamy człowieka który kupił coś od owego złodzieja, czy pośrednika który w takiej transakcji uczestniczył tylko owego złodzieja.

KotSylwester napisał(a):
kostek_ja napisał(a):
Dodatkowo naprawdę nie widzę powodów żeby ludzie w Hollywood zarabiali aż tak dużo. Ktoś przytoczył ilość samochodów założyciela Megauploadu. OK ale w Holywood każdy dobry aktor ma podobną kolekcję. O producentach, reżyserach itd. nie wspominam

Może Ty też zarabiasz za dużo skoro Cię stać na M3? Kostek nie rozumiem Cię. Jakby Ci ledwo starczało na Seicento to bym rozumiał, ale do biednych nie należysz. Od kiedy stwierdzisz że masz za dużo? Nie po to się COŚ w życiu robi żeby nie mieć z tego kasy. A może po prostu odgórnie zakazać Madonnie produkcji kolejnych płyt bo ma za dużo, Spielbergowi zakazać biznesu filmowego, a znanym aktorom kazać odejśc na emeryturę albo pracować pro bono.

Nigdy takich teorii nie głosiłem i nie mam zamiaru. Owszem wszystkim się należy 100% zapłata za ich pracę i nie ważne czy jest to 1000PLN czy 100 miliardów $. Nie mniej jednak uważam że państwo nie jest od tego żeby walczyć o to czy Spielberg zarobi w danym roku 100mln $ czy 0,5 mld $. Chyba że naprawdę małym kosztem, a na pewno nie kosztem inwigilacji zwykłych obywateli. Niech sam kombinuje podobnie jak każdy przedsiębiorca który przecież boryka się z tymi samymi problemami.

KotSylwester napisał(a):
Ktoś może wrzucić tłumaczenie przepisó ACTA a nie strony o nich opowiadające? Bo tak naprawdę jest kilka stron dyskusji o tym co się mówi o ACTA a nie widzę treści ustawy.

Też bym ją z chęcią przeczytał. Bo może to faktycznie robienie z igły widły. Ale jakoś wątpię żeby wyssali sobie z palca możliwość sprawdzania wszystkiego co odbieramy/wysyłamy. Tak samo nie podoba mi się ilość podsłuchiwanych rozmów w naszym kraju. Oficjalne statystyki mówią o tym że co piąta osoba jest podsłuchiwana :)

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:16 
Częsty bywalec

Cytuj:
mmichalowski, no i? Kolejny wrzut na youtube jakich setki. Mam wrązenie że mówi o kimś jakby mówił jednak o sobie... O sam mówi o Twórcach na niskim poziomie. :D Dla mnie to co on mówi to jakiś bełkot. Co ma jego twórczość pro bono do zarabiania? Może niech jego pracodawca przestanie mu płacić i niech się utrzyma ze swojej twórczości... zaraz ale on nie chce za to kasy....

To tak samo jak z gospodarką. W takim razie co nas obchodzą małe i średnie przedsiębiorstwa...? Pies z tym, że ich jest najwięcej i robią największą "robotę" napędzając całą gospodarkę.
Zastanów się jeszcze raz. Chłopaszek bardzo sensownie gada.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:19 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
KotSylwester napisał(a):
Mam wrązenie że mówi o kimś jakby mówił jednak o sobie... O sam mówi o Twórcach na niskim poziomie.

Mówi o niskim poziomie marktingowym, a nie twórczym. Zwyczajnie wie, że nie jest jednym z braci Warner, a też robi coś co ludzie chcą oglądać. Moim zdaniem dobrze prawi.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
StreetFire7 napisał(a):
Moim zdaniem dobrze prawi.
a ja nie kumam co on mowi; jednej strony nabija się z producentów żeby się postarali by ktoś chciał ich obejrzeć (3 min) a przecież problem jest w tym ze ludzie wola to obejrzeć w domu za darmo niż iść do kina czy wypożyczyć...

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 12:58 

StreetFire7, mmichalowski, to co on mówi to totalny bełkot. Jak można porównać gościa co sobie włącza kamerkę żeby z ZAŁOŻENIA za darmochę wrzucić co YT albo napisać bolga - po to aby być dostrzeżonym, np. po to żeby dostać pracę i robić to za kasę z kimś kto to robi za kasę tak jak każdy z nas pracuje po to żeby dostać wynagrodzenie. Steczkowska też w Szansie na Sukces śpiewała za darmo a teraz już nie. Bono też dawał koncert na cele dobroczynne a zwykle robi to za kasę. Podobnie jak ten gość "cezik" który spiewa od tyłu. Robił to za friko żeby zdobyć popularność że później robić to za kasę żeby zarobić. Podobne jak ludzie z forum pro bono robią fotorelacje jak coś naprawić a Twórcy "Sam Naprawiam" robią to za kasę. Nie widzicie drobnej różnicy? Facet bełkocze. Kradzież własności intelektualnej np. w Polsce jest tka duża że artyści zarabiają na koncertach a nie na wydawaniu płyt (przynajmniej kilka lat temu tak było - wtedy oglądałem wywiad).

Kostek, to tak jakby Tobie ze sklepu ktoś kradł np.20% towaru a policja by przyszła i by powiedziała że radź sobie sam oni nie będączuwać czy zarobiłeś 200tys czy 500tys zł. Masz kasę to wynajmuj konwoje do tirów na policję nie licz.

Nie popieram jakiejś inwigilacji, skupiłem się na blokowaniu serwerów plików, nie na całej ACTA - bo jej nie czytałem.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 13:07 
Pierwsze kroki

Garaż: było E30 1.8 is, aktualnie włoszczyzna
...

Ostatnio edytowano 23 stycznia 2012, 21:57 przez dyfer, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 13:21 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
Kostek, to tak jakby Tobie ze sklepu ktoś kradł np.20% towaru a policja by przyszła i by powiedziała że radź sobie sam oni nie będączuwać czy zarobiłeś 200tys czy 500tys zł. Masz kasę to wynajmuj konwoje do tirów na policję nie licz.

Ale ja nie o tym mówię. To jest obowiązkiem policji i przecież teraz też prawo przewiduje kary za piractwo. Niech szukają sposobów na łapanie tych co realnie kradną jakiś film. Np. z wytwórni czy kogoś kto wrzuca do internetu to co kupił. Natomiast inwigilowanie potencjalnych odbiorców to tak jak karanie nie złodzieja a kogoś kto od niego kupił kradziony towar. Oczywiście to nie w 100% to samo, ale prawie.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 13:23 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Zacznie się od ACTA, a skończy się na:

Obrazek

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 13:40 
Zacna persona forum

kostek_ja napisał(a):
To jest obowiązkiem policji i przecież teraz też prawo przewiduje kary za piractwo.

oni maja masę obowiązków, nie rozumiem dlaczego tak was dziwi ,ze ktoś chce za wszelka cenę ograniczyć okradania siebie
sposób jest mocno prze kozaczony wiec trzeba dojść do konsensusu

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 13:42 
Częsty bywalec

Kocie vel Radku- z tego co się dowiedziałem o tym człowieku jest bardzo popularny w internetowym świecie, pracuje bodajże nawet w jakieś telewizji o grach bo bodajże tym się na co dzień zajmuje. Nadal uważam, że facet wie co gada.
Mało tego. Śmiem nawet powiedzieć, że się zwyczajnie mylisz ; )

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 14:12 
Zacna persona forum

becek, ja nie uważam za dziwne iż przemysł filmowy chce jak najbardziej chce zwiększyć swoje zyski. Uważam za niewłaściwe robienie tego poprzez legalną inwigilacje. Uważam że takie narzędzie jest w ogóle niedopuszczalne, a tym bardziej w stosunku do tylko jednej gałęzi przemysłu. Supermarkety też są okradane, muszą z tym walczyć i nikt z tego strasznego problemu nie robi.

Natomiast jedna z najbardziej rentownych gałęzi przemysłu jest poszkodowana. Sory. Każdy biznes ma swoje wady i zalety. Może i są procentowo najbardziej okradani, bo najłatwiej ich okraść, ale z drugiej strony i tak mają świetną rentowność i to bądźmy szczerzy mimo że z reguły robią chałe, a dobre filmy często przechodzą bez echa tylko dlatego że nie miały takiego budżetu na marketing.

Naprawdę nie uważam żeby byli oni pokrzywdzeni przez ten nieperfekcyjny świat bardziej niż inni. Wręcz przeciwnie. Tym bardziej jakk do tego doliczymy wszelkie inne kożyści tego biznesu. Nie tylko finansowe.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 14:47 
Zacna persona forum

kostek_ja napisał(a):
Uważam za niewłaściwe robienie tego poprzez legalną inwigilacje
tu zgoda
kostek_ja napisał(a):
bo najłatwiej ich okraść, ale z drugiej strony i tak mają świetną rentowność
wszystko jest do czasu

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 16:09 
Forumowicz

Jak na razie czekamy :D. Spotkanie o 14 się rozpoczęło i jak nadal trwa : X. Jak padnie decyzja, że podpiszą to znów będą ataki, które moim skromnym zdaniem nie będą miały już sensu. Jakby nie było już jakieś zalety wczorajszych ataków chociażby to >>>klik<<<.
Pożyjemy zobaczymy, na razie czekamy.
Peace, :cwaniak:

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 16:18 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Ministerstwo Gospodarki chwali się umową ACTA. Na swojej stronie internetowej pisze, że to dzięki staraniom polskiej prezydencji i przedstawicielom resortu, Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję o jej podpisaniu. Jeszcze dalej poszedł rządowy Portal Innowacji, który nazwał ACTA "sukcesem" polskiej prezydencji. Tak było przynajmniej kilka dni temu, przed falą ataków na rządowe strony. Teraz bowiem informację na portalu zmieniono, a słowo "sukces" zniknęło.

Obrazek

http://www.tvn24.pl/-1,1732338,0,1,acta ... omosc.html

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 16:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
ja wam powiem że nie dziwi mnie fakt walki z piractwem ale obawiam się że pójdzie to jak zwykle w złą stronę i jak zawsze zwykły szary obywatel dostanie po gaciach. Dlatego jestem na NIE dla ACTA itp.

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 16:27 
Zacna persona forum

Garaż: było 320d Touring 2004r.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=72312
Co to jest ACTA? - dobre objaśnienie:

PostNapisane: 23 stycznia 2012, 16:30 
Forumowicz

renoraines napisał(a):
Cytuj:
Ministerstwo Gospodarki chwali się umową ACTA. Na swojej stronie internetowej pisze, że to dzięki staraniom polskiej prezydencji i przedstawicielom resortu, Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję o jej podpisaniu. Jeszcze dalej poszedł rządowy Portal Innowacji, który nazwał ACTA "sukcesem" polskiej prezydencji. Tak było przynajmniej kilka dni temu, przed falą ataków na rządowe strony. Teraz bowiem informację na portalu zmieniono, a słowo "sukces" zniknęło.

Obrazek

http://www.tvn24.pl/-1,1732338,0,1,acta ... omosc.html

Dzisiaj na konferencji spytali Pawlaka czy nadal uważa ACTA za sukces polskiej prezydencji, to się koleżka coś zmieszał już ^^ :chytry:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 574 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1