BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 czerwca 2025, 04:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Porównanie jakości krajowych produktów do zagranicznych
PostNapisane: 29 marca 2012, 18:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW F10 M550D
Kod silnika: N57X
Polecam chłopaki tego jegomościa.Jest bodajże cypryjczykiem i kupuje u niego ser halloumi. Robi go sam, bez konserwantów i jest faktycznie niesamowity :) Można go podawać różnie, do sałatek, na chleb, lub co ja najbardziej z żoneczką lubimy - podsmażany na patelni - palce lizać mówię Wam.Kupcie raz a będziecie kupować zawsze :D Jest nie do kupienia w sklepie.Smak niepowtarzalny.

Można go też mrozić.Ale nie dłużej niż pół roku.

http://allegro.pl/cypryjski-sery-hellim ... 59520.html

EKSPRESY CIŚNIENIOWE DO KAWY JURA TO MÓJ ŚWIAT !!! www.primocaffe.pl

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 lipca 2012, 20:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
Trochę odgrzeję :)
W Budapeszcie Tesco 3x większe od naszego największego ( przy czym nasze to brud i smród) i podobnie Auchan.

A tu przykład napojów z niemieckiego lidla, które są niedostępne u nas:
Obrazek
Jedyny minus to że niemiaszki doliczają kaucję za butelkę plastykową w kwocie 0,25 euro, którą można zwrócić do automatu zlokalizowanego przy sklepie.

PostNapisane: 20 lipca 2012, 21:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
KowalGR, Potwierdzam :D ogólnie daleko nam do Węgier :) z tego co pamiętam, to w MC Donald również były jakieś nowosci, o których nawet nie słyszałem w PL :) nie wzpominająć o różnych wyrobach Milki, których w PL jeszcze długo nie będzie :rotfl:

PostNapisane: 20 lipca 2012, 23:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: Jest: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144663&start=0

Było: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82221
KowalGR, co do napojów z pod nazwy Freeway to muszę się z Tobą zgodzić. Jerżeli chodzi o jakość /smak i cenę to śmiało można stwierdzić, że jedne z lepszych- aż szkoda, że nie mogę ich już pić :(

"Typer EURO 2012 -II miejsce"

PostNapisane: 21 lipca 2012, 00:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
KowalGR napisał(a):
Jedyny minus to że niemiaszki doliczają kaucję za butelkę plastykową w kwocie 0,25 euro

dla mnie to wilelki plus- widziales gdzis porzucona plastikowa butelke? puszke? szklo?
ordnung muss sein

PostNapisane: 21 lipca 2012, 14:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
AD/HD napisał(a):
KowalGR napisał(a):
Jedyny minus to że niemiaszki doliczają kaucję za butelkę plastykową w kwocie 0,25 euro

dla mnie to wilelki plus- widziales gdzis porzucona plastikowa butelke? puszke? szklo?
ordnung muss sein

Prezesie,dla mnie niestety nieopłacalne zbytnio (ale dla smaku można się czasem poświęcić). Jak jestem u teściów w Szczecinie to do najbliższego lidla niem. jest spory kawałek(jazda do Prenzlau, w jedną stronę jest 61 km :kwasny: ). Napoje freeway'a ze zdjęcia są albo za 0,39 albo 0,59 euro plus oczywiście butelka.
Jestem oczywiście ZA aby u nas też była kaucja i można było zwrócić butelki( płacić tylko za napój). Ale na to chyba będziemy musieli poczekać baaaaaardzo długo. A szkoda.

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 11:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Straszna prawda http://www.hotmoney.pl/artykul/na-nasz- ... osci-26959

Tylko z JAKIEJ RACJI? Czy te produkty na zachodzie są droższe, żeby były lepsze? Jakim prawem tak się dzieje? Przecież to jakaś jawna dyskryminacja, oszustwo, dziadostwo. Powinny być wobec tego sprzedawane w innych opakowaniach, a na nich winien być napis ostrzegający przed gorszą jakością produktu. :wsciekly:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 12:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Kaucja za butelkę to genialna rzecz... Jak nazbiera się trochę takich (np. przez tydzień czy miesiąc ich nie oddając), to wrzucając do automatu wszystkie na raz można uzbierać kwotę, za którą zrobisz później "darmowe" zakupy ;)

No i tak jak napisał AD/HD dzięki temu po ulicach nie walają się puste butelki. A jak się wala, to ktoś podnosi i ma 0,25eur dla siebie :D

Niestety u nas takie rozwiązenie chyba nie miałoby sensu, bo i tak mamy już drogie napoje... Chyba, że ta kaucja byłaby zawarta w obecnej cenie produktu (bez jej zwiększania) to wtedy jestem jak najbardziej za jej wprowadzeniem u nas.

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 12:43 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
jiGsaw napisał(a):
Straszna prawda http://www.hotmoney.pl/artykul/na-nasz- ... osci-26959

Tylko z JAKIEJ RACJI? Czy te produkty na zachodzie są droższe, żeby były lepsze? Jakim prawem tak się dzieje? Przecież to jakaś jawna dyskryminacja, oszustwo, dziadostwo. Powinny być wobec tego sprzedawane w innych opakowaniach, a na nich winien być napis ostrzegający przed gorszą jakością produktu. :wsciekly:

Jak to z jakiej racji? Jesteśmy Polakami, czyli podludźmi, jak mawiał pewien szaleniec z wąsikiem i wcale nie trzeba czołgów i bomb, żeby wszystkich o tym przekonać. Dla przeciętnego Francuza taki kraj jak Polska to jakaś dzicz azjatycka, ludzie tam śpią w ziemiankach, jeżdżą na koniach odziani w skóry i polują na mamuty.

Kupujemy do domu proszek do prania i płyn do płukania ściągane z Niemiec przez jakichś przedsiębiorczych podróżników, różnica w skuteczności prania i zapachu jest bardzo duża przy zbliżonej albo i niższej cenie. Zresztą, bliżej tematyki forum, samochody oferowane na polski rynek są zazwyczaj gorzej wyposażone i przy tym droższe niż analogiczne modele na szeroko pojęty Zachód.

A można było w latach 30. sprzymierzyć się z Hitlerem i wspólnie rozgromić czerwoną zarazę, cóż za zmarnowana szansa.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 12:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Pewien Pan dobrze powiedział.... Polska to Meksyk Europy :) niestety, ale to prawda....

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 20:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
jonas napisał(a):
A można było w latach 30. sprzymierzyć się z Hitlerem i wspólnie rozgromić czerwoną zarazę, cóż za zmarnowana szansa.

:szok: większej głupoty dawno nie czytałem.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 21:55 
Forumowicz

Pułkownik Zuber napisał(a):
jonas napisał(a):

:szok: większej głupoty dawno nie czytałem.

Zechcesz podać jakieś argumenty czy to tylko wyuczony odruch Pawłowa na słowo "Hitler" w dowolnym kontekście? Prawo Godwina jest przereklamowane, dajmy mu spokój.

Taki pomysł naprawdę się pojawił w XX-leciu międzywojennym, być może zabrakło już Piłsudskiego żeby go zrealizować, pozostaje teraz gdybanie. Zepchnięci daleko w tajgę Sowieci byliby równie groźni dla Europy jak pęto kaszanki, a Polakom, jako cennym sojusznikom, nikt nie mordowałby elit i nie pustoszył kraju rabunkami. Pomyśl, żadnego Auschwitz, Stutthof, Treblinki, Majdanku, żadnego stalinizmu, żelaznej kurtyny, homo sovieticusa, którego niedobitki do tej pory żyją tu i ówdzie. Byłoby niemal to samo co teraz - jeden centralny rząd (w Berlinie lub w Brukseli, jaka to różnica), jedna waluta (reichsmarka lub euro), jeden ustrój (socjalizm pełnym ryjem, może obecnie wykastrowany z "narodowego" pierwiastka), przy czym miałbyś paszport Rzeszy, traktowany na świecie z poważaniem równym jankeskim lub angielskim paszportom, BMW kupowałbyś sobie nowe co parę lat (zatrudnieni w fabrykach sowieccy niewolnicy gwarantowaliby niskie koszty produkcji), autostradą przejechałbyś z Moskau do Paryża i nawet się nie zmęczył. No co, źle by było? Przypomina to wszystko organizację Cesarstwa Rzymskiego, z którego zresztą naziści czerpali inspiracje pełnymi garściami, nie tylko w kwestiach symboliki czy powitań.

A zamiast tego Polska dostała zdradę, terror, śmierć, wypaloną ziemię, zniszczoną stolicę, a na deser 50 lat zaboru radzieckiego. Kiepski biznes, przyznasz?

Obrazek

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 23:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
jonas napisał(a):
Pomyśl, żadnego Auschwitz, Stutthof, Treblinki, Majdanku

no tak, żydów by głaskali po głowach.
jonas napisał(a):
Polakom, jako cennym sojusznikom, nikt nie mordowałby elit i nie pustoszył kraju rabunkami.

tak po prostu piszesz czy masz jakiś papier z podpisem adolfa?
jonas napisał(a):
Byłoby niemal to samo co teraz

"niemal", dobrze że to napisałeś
jonas napisał(a):
zatrudnieni w fabrykach sowieccy niewolnicy gwarantowaliby niskie koszty produkcji

tekst na pokojowego nobla.
jonas napisał(a):
No co, źle by było?

nie wiem.
jonas napisał(a):
Przypomina to wszystko organizację Cesarstwa Rzymskiego, z którego zresztą naziści czerpali inspiracje pełnymi garściami, nie tylko w kwestiach symboliki czy powitań.

i to słitaśne cesarstwo też klękło
jonas napisał(a):
na deser 50 lat zaboru radzieckiego

nie byliśmy cennym sojusznikiem jak to napisałeś dla niemiaszków a "byliśmy" dla Anglii, Francji czy US&A i widać jak się o nas starali
wszystko fajnie pięknie ale masz chyba trochę zbyt wyidealizowany pogląd na ta sprawę bo Adolf to nie był wporzo gościu tylko psychol jak i Stalin

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 23:37 
Przyjaciel forum

Co nie zmienia faktu, że lepszą Polskę zbudowaliby faszyści niż komuniści...

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 22 sierpnia 2012, 23:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
jonas napisał(a):

ja wale...
nie komentujmy, temat jest na inny temat, ot bedzie nagradzany

PostNapisane: 23 sierpnia 2012, 03:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
jiGsaw napisał(a):
Co nie zmienia faktu, że lepszą Polskę zbudowaliby faszyści niż komuniści...

Nie ma to jak dyskusja nad wyższością jednej zarazy nad drugą

A co do tematu, to w Rumunii mają fantastyczną Fantę - Madness. Nie spotkałem jej na razie w żadnym innym kraju, ale może ktoś z Was widział, bo mi się zapasy kończą:/

PostNapisane: 23 sierpnia 2012, 08:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
jonas napisał(a):
Taki pomysł naprawdę się pojawił w XX-leciu międzywojennym, być może zabrakło już Piłsudskiego żeby go zrealizować, pozostaje teraz gdybanie. Zepchnięci daleko w tajgę Sowieci byliby równie groźni dla Europy jak pęto kaszanki, a Polakom, jako cennym sojusznikom, nikt nie mordowałby elit i nie pustoszył kraju rabunkami. Pomyśl, żadnego Auschwitz, Stutthof, Treblinki, Majdanku, żadnego stalinizmu, żelaznej kurtyny, homo sovieticusa, którego niedobitki do tej pory żyją tu i ówdzie. Byłoby niemal to samo co teraz - jeden centralny rząd (w Berlinie lub w Brukseli, jaka to różnica), jedna waluta (reichsmarka lub euro), jeden ustrój (socjalizm pełnym ryjem, może obecnie wykastrowany z "narodowego" pierwiastka), przy czym miałbyś paszport Rzeszy, traktowany na świecie z poważaniem równym jankeskim lub angielskim paszportom, BMW kupowałbyś sobie nowe co parę lat (zatrudnieni w fabrykach sowieccy niewolnicy gwarantowaliby niskie koszty produkcji), autostradą przejechałbyś z Moskau do Paryża i nawet się nie zmęczył. No co, źle by było? Przypomina to wszystko organizację Cesarstwa Rzymskiego, z którego zresztą naziści czerpali inspiracje pełnymi garściami, nie tylko w kwestiach symboliki czy powitań.

No jasne! Jak byśmy przyłączyli się do "osi zła" i popędzili Ruskich to by nie było obozów które wymieniłeś! Wszak to czerwona zaraza stoi za Auschwitz, Stutthof, Treblinką, Majdankiem!
Myślę że fajnie byłoby gdybyś np. Ty był tym niewolnikiem w fabryce, a ja np. kupowałbym sobie co kilka lat nowe BMW. Ten pomysł mi się podoba, jak domniemam Tobie również! :hyhy:

To co Ty piszesz to nie jest nawet gdybanie historyczne- to jest ponura fantasmagoria jakaś.

Z mojej strony EOT, chyba że na temat ;)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Ostatnio edytowano 23 sierpnia 2012, 08:47 przez Pułkownik Zuber, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 23 sierpnia 2012, 08:46 
Forumowicz

AD/HD napisał(a):
nie komentujmy, temat jest na inny temat, ot bedzie nagradzany

Dlaczegóż to? Można się czegoś ciekawego dowiedzieć, nikt tu nie propaguje zakazanych symboli ani nie nawołuje do przestępstwa. Czy nigdy nie zastanawiało cię, jak to się stało, że w XX wieku cywilizowany kraj w centrum Europy daje się omotać jakiemuś szaleńcowi i dopuszcza czynów, w które reszta świata nie chce i nie może uwierzyć?

trollu napisał(a):
no tak, żydów by głaskali po głowach.

Polacy z narażeniem życia ukrywali żydów przed szmalcownikami i Gestapo, za co w podziękowaniu dzieci i wnuki tych uratowanych domagają się pieniędzy i kamienic, a rząd m.in. US & A tym pomysłom przyklaskuje, stąd "polskie obozy koncentracyjne" chociażby. Historia okrutnie zadrwiła z bohaterów, nie pierwszy raz zresztą.

trollu napisał(a):
Adolf to nie był wporzo gościu tylko psychol jak i Stalin

Nigdy nie twierdziłem inaczej, to był potwór i psychopata na miarę Kaliguli czy innego Attyli. Jednak można zlikwidować zbrodniczego wariata na tronie, bo to mimo wszystko śmiertelny człowiek. Prawdopodobnie tak by właśnie było w tej "alternatywnej" Europie.

Pułkownik Zuber napisał(a):
Wszak to czerwona zaraza stoi za Auschwitz, Stutthof, Treblinką, Majdankiem!

Czerwona zaraza, mój nieoczytany przyjacielu, stoi za odrażającym zjawiskiem GUŁagu, który zmienił carską, samowystarczalną i bogatą Rosję w gigantyczne więzienie sparaliżowane strachem, zmuszone do importowania żywności bo wielokrotnie groził mu głód. Ile dusz ma na koncie Stalin można tylko zgadywać, ale szacuje się 50 do nawet 80 milionów. Dwa razy Polska plus połowa Czech na dodatek.
No a Rosjan "niewolnikami" nazywał już znawca dusz Napoleon Bonaparte, nie wymyśliłem sobie tego na kiblu.

qqiz napisał(a):
A co do tematu, to w Rumunii mają fantastyczną Fantę - Madness. Nie spotkałem jej na razie w żadnym innym kraju, ale może ktoś z Was widział, bo mi się zapasy kończą:/

Fioletowej Coca-Coli też nigdzie w Polsce nie widziałem, to była jakaś jagodowa czy porzeczkowa, przywiozłem kiedyś z Francji dwa sześciopaki.

Śmieszny fakt nr 765: wyniki z Google dla zapytania "co cię omija gdy mieszkasz w Polsce" - Około 301,000 wyników (0,13 s). Pięknie.

Obrazek

PostNapisane: 23 sierpnia 2012, 09:31 
Przyjaciel forum

Hitler przez dwa lata wyciągnął państwo niemieckie z DNA na dobrze prosperującą, szybko rozwijającą się gospodarkę. Należałoby go oczywiście zlikwidować/odsunąć od władzy aby jego zapędy holocaustowe itp. zniwelować. Czerwona zaraza natomiast NIC dobrego nie wniosła, zabijała własnych ludzi z GŁODU albo dla zasady. Nic gorszego być nie może. Pięćdziesiąt lat komunistycznego ścierwa... wszystko po to, żebyśmy teraz byli uwikłani w eurokomunę, która chyli się ku upadkowi. Oczywiście jeszcze kilka lat na pewno przetrwa, żeby każdy zdążył swoją część doli wypompować z państw europejskich.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 23 sierpnia 2012, 11:06 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jiGsaw napisał(a):
Hitler przez dwa lata wyciągnął państwo niemieckie z DNA na dobrze prosperującą, szybko rozwijającą się gospodarkę.

O czym Ty piszesz? Hitler doprowadził gospodarkę do zapaści którą tylko wojna mogła "rozwiązać" (z dłużnikami między innymi). Zadłużenie publiczne z 8% na 60% w 4 lata to jest osiągnięcie? Tak to i każdy głupi może rozwijać gospodarkę, to samo mieliśmy w złotych latach PRLu, to samo mamy i teraz. Do tego dodaj zamykanie i mordowanie własnych obywateli oraz grabieże ich majątków. Same świetne pomysły miał.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1