BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 08:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 03:32 
hubi e46coupe napisał(a):
Banda niedzielnych kierowców wali nad Bałtyk i maja nas w d... Już wielokrotnie zapikowałbym w takie auta i tylko "na gazetę" mijałem. Brak wyobraźni i tyle!

Nas czyli kogo...?

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 16:11 
Częsty bywalec

co za glupie gadanie mowiac ze nic mu sie nie stalo po wypadku?! Tak jak juz pisali byl w szoku a wtedy nic Cie nie boli, adrenalina dziala jak srodek przeciwbolowy.
Mnie dopiero noga po tym wypadku z Ticiem zaczela bolec po zalatwieniu wszystkich formalnosci z policja, wrocilem do domu od razu na pogotowie pojechalem...
Przez ta glupia babe w ticu do tej pory mam same problemy z piszczelem....
PRAWDA JEST TAKA ZE RZADKO KTORY KIEROWCA SAMOCHODU SPODZIEWA SIE TEGO ZE MOTOCYKLISCI ISTNIEJA.... OLEWAJA TO I NIE PATRZA DO LUSTEREK~!!

A tą babe co we mnie wjechala bym poiesil! Wyjezdzala przodem nawet sie nie popatrzyla czy cos jedzie.... Co dopiero gdyby mnie w lusterku miala zoabczyc..... :zdegustowany:

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 16:44 
Cytuj:
PRAWDA JEST TAKA ZE RZADKO KTORY KIEROWCA SAMOCHODU SPODZIEWA SIE TEGO ZE MOTOCYKLISCI ISTNIEJA.... OLEWAJA TO I NIE PATRZA DO LUSTEREK~!!

Wkurza mnie jak tak motocykliści w nieskończoność narzekają, że "A BO KIEROWCY MYŚLĄ, ŻE MOTOCYKLIŚCI NIE ISTNIEJĄ" bla bla bla i nie patrzą w lusterka.
Takie robienie z siebie wielkiej ofiary.
Przecież to jest problem wszystkich użytkowników drogi :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 19:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
..::CZARNY::.. napisał(a):
Cytuj:

Wkurza mnie jak tak motocykliści w nieskończoność narzekają, że "A BO KIEROWCY MYŚLĄ, ŻE MOTOCYKLIŚCI NIE ISTNIEJĄ" bla bla bla i nie patrzą w lusterka.
Takie robienie z siebie wielkiej ofiary.
Przecież to jest problem wszystkich użytkowników drogi :mur:

Bo taka jest prawda !! Często motocykliści jadą za szybko, ale znacznie częściej to właśnie "tacy" kierowcy jak ten z warszawy wyjeżdzają im bez spojrzenia w lusterko i dochodzi do tragedi lub niemiłych sytuacji ... Czsem wina jest po obu stronach a czasem ewidentnie ze strony kierowców aut i bardzo często sprawdza się druga opcja !!

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 20:48 
Częsty bywalec

ja nie mowie ze motocyklisci sa swieci, Ale kierowcy 4kolek czesto nie zwracaja uwagi i nie patrza do lusterek! A zeby ujrzec motocykliste naprawde trzeba bys czujnym! Sam wiem bo przeciez tez smigam autkiem

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 21:33 
Ghost_Rider napisał(a):
Bo taka jest prawda !!

prawda jest taka, że do dotyczy i Ciebie, i mnie :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 22:55 
Uzależniony od forum :)

Ghost_Rider napisał(a):
Często motocykliści jadą za szybko, ale znacznie częściej to właśnie "tacy" kierowcy jak ten z warszawy wyjeżdzają im bez spojrzenia w lusterko i dochodzi do tragedi lub niemiłych sytuacji ...

1.To cz patrzył w lusterko czy nie to domysł
2.Wg. prawa to wina Warszawy
3.Ale jak będziesz jechał 180km/h i Ci ktoś wyjedzie z prawej to jego wina, ale czy na pewno? Jego wina bo nie spodziewał się że na ograniczeniu do 50 jechałeś 180?

No właśnie..

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 22:57 

Kocie dżizas ależ ty mądry... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 22:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
KotSylwester napisał(a):
3.Ale jak będziesz jechał 180km/h i Ci ktoś wyjedzie z prawej to jego wina, ale czy na pewno? Jego wina bo nie spodziewał się że na ograniczeniu do 50 jechałeś 180?

Fakt, ale zawsze spojrzeć w lusterko nie zaszkodzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 22:59 
Zacna persona forum

a ja tam do motocyklistow nic nie mam, wrecz przeciwnie ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 23:02 

Ghost_Rider napisał(a):
Fakt, ale zawsze spojrzeć w lusterko nie zaszkodzi

Jasne że nie, nikt nikogo nie chce uśmiercać ani okaleczać.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 23:20 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
kaden napisał(a):
szkoda warszawy

kierowca chyba jest niewidomy.. albo zasnął.. to czego szkoda to czlowieka na motocyklu a nie jakiegos żelastwa prowadzonego przez kompletnego debila i ignoranta.

[ Dodano: 9 Styczeń 2008, 23:28 ]
kaden napisał(a):
EniGmatiC, po tym że gość złapał się tylko za nogę, a nie leżał plackiem i był na tyle świadomy żeby się odrazu za warszawe się schować zeby go nic innego nie potrąciło. "warszawiak" pewno miał jakaś awarie, może mu się olej zaświecił albo coś i chciał się na przystanku zatrzymać, skąd ma wiedzieć że zewnętrzym prawym pasem będzie leciał motocykl 100km/h skoro tam jest pewno 70 dozwolona. w lusterku takich małych obiektów jak motocykl to za bardzo nie widać, szczególnie w jeździe miejskiej przy takich prędkościach.

kierowca warszawy w takim ukladzie na fotel przed TV

warszawa na złom.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 23:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
stones1 napisał(a):
kierowca chyba jest niewidomy.. albo zasnął.. to czego szkoda to czlowieka na motocyklu a nie jakiegos żelastwa prowadzonego przez kompletnego debila i ignoranta.

jak tak można oceniać ludzi po kilku sekundowym filmiku, a może motocyklista się spieszył bo wiózł dla swojej babci krople nasercowe i dlatego to się stało. ofiar w sensie zgonu nie było więc mi szkoda warszawy. Tobie Maćku szkoda człowieka i słusznie bo życie ludzkie jest najważniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 23:37 
stones1 napisał(a):
a nie jakiegos żelastwa prowadzonego przez kompletnego debila i ignoranta.

chyba trochę zagalopowałeś się...

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 23:41 

Odrestaurowane zabytkowe auto produkowane w Polsce to żelastwo na złom :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 23:46 

KotSylwester napisał(a):
Odrestaurowane zabytkowe auto produkowane w Polsce to żelastwo na złom :zakrecony:

w porównaniu do człowieka który mógł zginąć i który być może odniósł poważne obrażenia ta Warszawa to tylko kupa złomu. A jej kierowca... debil. Radio Maryja na uszy i w domu siedzieć.

[ Dodano: 9 Styczeń 2008, 23:48 ]
kaden napisał(a):
stones1 napisał(a):

jak tak można oceniać ludzi po kilku sekundowym filmiku, a może motocyklista się spieszył bo wiózł dla swojej babci krople nasercowe i dlatego to się stało. ofiar w sensie zgonu nie było więc mi szkoda warszawy. Tobie Maćku szkoda człowieka i słusznie bo życie ludzkie jest najważniejsze.

Oceniam kierowce. Widac za to zwykly debil i ignorant który nie widzi potrzeby upewnienia się że swoimi manewrami kogoś nie zabije. Po co? Inni mają przecież oczy. On jedzie WARSZAWĄ, nie będzie patrzył w lusterka :ok:

[ Dodano: 9 Styczeń 2008, 23:51 ]
..::CZARNY::.. napisał(a):
stones1 napisał(a):
a nie jakiegos żelastwa prowadzonego przez kompletnego debila i ignoranta.

chyba trochę zagalopowałeś się...

nie sądze. Kierowca Warszawy to przykład osoby kompletnie nie przewidywalnej. Tacy ludzie nie powinni prowadzić samochodu, chyba ze w need for speed. Nie wyobrazam sobie jak mozna wykonac tak kretynski manewr..

[ Dodano: 9 Styczeń 2008, 23:57 ]
nie widze jakos na filmi by motor jechal wyraznie szybciej niz np. astra ktora mija Warszawe prowadzona przez niewidomego chwile przed zderzeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 00:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Obejrzalem z ciekawosci. Masakra. facet z Warszawy powinien miec dozywotnio zabrane prawo jazdy.
Nie ma sie co bulwersowac. jakby prawym pasem jechala zona lub narzeczona ktoregos z was na szybkim skuterze, poprawnie, prawym pasem, to nie znam faceta ktory zalowalby rozsypujacej sie Warszawy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 00:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
mi ta sytuacja wygląda zupełnie inaczej i jest bardzo dobrym przykładem na to jak bardzo CZUJNYM trzeba być prowadząc pojazd mechaniczny. sądzę że właśnie kierowca warszawy bardzo starał się bezpiecznie wykonać manewr zjechania na przystanek (zabroniony defacto w kodeksie) dlatego właśnie aż się zatrzymał, jak wiadomo jest mało aut w których lusterka zapewniają doskonałą widoczność do tyłu. warszawka ma małe lusterka nie z tej epoki więc tym bardziej nic w nich nie widać pewnie też rozglądał się przez mała tylnią szybę i ruszył... i w tym momencie nie wiadomo skąd przylecial mały czarny punkcik i bach. nawet jeżeli scigant jechał przepisowo 70km/h to mamy nikłe szanse wypatrzeć go w takiej sytuacji, graniczy to wręcz z tak zwanym fuksem. więc koleżanki i koledzy uważajmy każdy na kazdego aby wszystkim nam żyło się lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 00:35 
stones1 napisał(a):
nie sądze. Kierowca Warszawy to przykład osoby kompletnie nie przewidywalnej. Tacy ludzie nie powinni prowadzić samochodu, chyba ze w need for speed. Nie wyobrazam sobie jak mozna wykonac tak kretynski manewr..

z pewnością masz rację, chociaż jak było naprawdę, nigdy się nie dowiemy. jednak nie przystoi gentlemanowi takie komentowanie.

tak mi się wydaje.

peace

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 00:38 

kaden, właśnie dlatego ten manewr jest zabroniony i właśnie z powodów które wymieniłeś na taki manewr zdecyduje się tylko kompletny debil. Zwłaszcza przy takim ruchu.

Ostatnio edytowano 10 stycznia 2008, 00:44 przez stones1, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1