Cytuj:
Rozumiem teraz, dlaczego DELL wycofał sie ze sprzedaży sklepowej
W Polsce.
W Irladnii zakup Dell-a nie stanowi problemu dla przeciętnego kowalskiego, ale nie z półki sklepowej.....zresztą nawet jeśli się trafi taka możliwość, to odradzam. Ze strony głównej Dell-a bez problemu można wybrać sobie jaki się tylko chce komputer/laptop i w urozmaiconej konfiguracji sprzętowej i programowej do wyboru.
Tak zakupiłem ja. Wrzuciłem swój pomysł do koszyka i klikłem kup......po zapłaceniu kartą kredytową otrzymałem numer potwierdzenia zakupu który jest przydatny w sprawdzaniu statusu przesyłki. 5 dni trwało skompletowanie, złożenie, zainstalowanie systemu oraz sterowników, sprawdzenie kontrolne i wysyłka.
Na chwilę obecną gwarancja już minęła.....przez ten czas nie zepsuł się, choć cztery lub pięć razy pojawiał się błąd krytyczny......po wyrzuceniu Visty błędy jak ręką odjął.
To co mnie martwi jedynie, to dziwne zachowania ekranu.....dokładniej obrazu. 3 razy na przełomie 6 miesięcy obraz zamienił mi się w cienkie poziome linie......nic nie można odczytać, nie wspominając już o kliknięciu.....pozostaje reset. Odpukać od dłuższego czasu jest spokój. Możliwe, że gdzieś na zawiasie matrycy coś nie kontaktuje. Błąd nie pojawia się żaden, więc nie sądzę, aby był to problem na poziomie sterownika......bardziej coś na elementach wykonawczych.
Zlewam to jednak ciepłym moczem.
Przymierzam siędo zakupu jeszcze jednego lapka i jużwiem, że w PL nie opłaca mi się kupować......z powodu mocnej złotówki musiałbym więcej euraków poświęcić.
Za 449€ plus Vat (13,5%) mogę dorwać nowiuśkiego oczywiście Vostro z prockiem 1,8 Mhz w Duo, 120Gb twardziel, 15'' Matryca, 2 Gb RAM, 256 nvidia, wifi, kamera 1,3 Mp. Nic rewelacyjnego oczywiście ale 500€ to 1650zł.....dostanę podobny w PL za taką cenę ??