BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 13:27 
Zacna persona forum

Kyokushin napisał(a):
Apropo rowerzystów, motocyklistów i innego ustrojstwa jeżdżącego środkiem.
Jak mogę, to ustępuje...

... ale tacie ostatnio jakiś rowerzysta skosił lusterko i uciekł.... stojąc w korku nie do złapania, tak więc, niech spadają oni wszyscy razem wzięci.

Ekologiczni to zupelnie inna bajka. Jedzie taki kretyn jeden z drugim srodkiem drogi, przeciska sie, wjezdza na chodnik miedzy ludzi a sciezka rowerowa nie pojedzie bo trzeba by z 500m nadrobic :wstyd: Akurat ekologicznych to nie cierpie bo zero pojecia o przepisach a jezdza jakby byli panami drogi. Jeden mily pan ktory kiedys porysowal mi auto o malo nie wylawial roweru z Wisly a to tylko temu ze za maly zamach wzialem i spadl metr od brzegu :kwasny:
To jest ten sam typ "uzytkownikow drogi" bo kierowcami tej holoty nie nazwiesz co gowniarze na skuterach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 14:07 
Forumowy terrorysta

raven_1983 napisał(a):

Dwa pasy ruchu, jeden do skrętu w lewo, drugi do jazdy na wprost.

Na prawym pasie (jazda na wprost) dłuuugi sznurek samochodów, a lewy pas wolny.

Czy również tak chętnie wpuścicie kierowcę który najwyraźniej pomylił pasy lub nie znał skrzyżowania... ewentualnie nie zauważył znaków... nagle 2 metry przed skrzyżowaniem włącza prawy kierunkowskaz i się usiłuje wepchnąć?

Miałem taką sytuacje. Korek, jadę żółwim tempem prawym pasem na wprost, lewym (do skrętu w lewo) jedzie terenowka, lokalne numery rejestracyjne. Gdyby byly obce to bym go wpuścił. Przy koncu lewego pasa terenowka wymusza wjazd na prawy pas, uciekłem troche w prawo, ale zahaczył moj tylny lewy błotnik swoim prawym orurowanym przodem (bardziej to zauwazylem w lusterku, niz poczułem). Nie zatrzymał się i uciekł. Tuż obok była policja, pojechalem złożyć zawiadomienie, opisuje przebieg zdarzenia, wyglad i nr rej auto, wyglad kierowcy itd. Dostałem odszkodowanie z jego OC, a jemu polecialo po zniżkach ubezpieczeniowych i dostał tez mandat + punkty za spowodowanie kolizji. Zarobilem na tym blisko 1000 zł, a ta menda nauczyła sie kultury na drodze, tym bardziej, ze go to finansowo uderzyło po kieszeni :rotfl: .

Ostatnio edytowano 11 czerwca 2009, 14:12 przez renoraines, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 18:34 
Uzależniony od forum :)

nie oszukujmy się , czy to rower, czy skuter, czy motor - to to samo...

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 18:38 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
nie oszukujmy się , czy to rower, czy skuter, czy motor - to to samo...

Nie porownywalbym ludzi jezdzacych na motocyklach, majacych x lat, troche doswiadczenia itp do 14latkow na skuterkach bez wyobrazni czy rowerzystow majacych gdzies wszelkie przepisy - raz droga, raz chodniczek itp. Wlasnie wrocilem do domu i przed chwila o malo nie przejechalem debila rowerzysty. Pas lewy do jazdy prosto, prawy do kretu. Na lewym zielone na prawym czerwone. Smigam lewym prosto a ten z prawego prosto i na srodek drogi prosto pod kola. Szczescie ze nie jechalem szybko bo wiecie ile to zachodu mozg z chlodnicy wybierac? :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 18:53 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Ja nie wiem Panowie po co się tak emocjonować na drodze ? Rozumiem że jak się stoi w korku to się człowiekowi nudzi i stara sobie znaleźć jakieś zajęcie typu walczenie ze wszystkimi którzy próbują zająć mój pas tylko po co ? Co wam się stanie że wpuścicie parę samochodów które próbują się wkleić z kończącego się pasa ? Czy wasz dzień jest tak zorganizowany i zaplanowany co do minuty że te powiedzmy 2 minuty czy 5 jak nie zdążycie przejechać na światłach rozbije wasz grafik ? Ja nie wiem... Ja wpuszczam każdego z lewego czy prawego jeżeli ma włączony kierunek nie zależnie od sytuacji. Ciekawe czy jak idziecie chodnikiem to walicie barami każdego kto stara się przejść obok albo lejecie typka który wszedł do sklepu drzwiami obok i używając siły własnych nóg was wyprzedził...

Motocyklistom też zjeżdżam na bok w korku i czasem nawet dziękują a jeżeli nie to co z tego ? Trudno... Niech sobie leci dalej a że ja stoję to trudno się mówi trzeba było jechać metrem.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 19:17 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dziś w lusteru widziałem gościa na chopperze, zjechałem mu chyba jako jedyny, piękną miał maszynę.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 20:10 
Zacna persona forum

Bobby_Valentino, w miescie to nie ma dla mnie znaczenia i wpuszczam raczej wszystkich, ale jadac dluzsza trase wole zablokowac pas i miec te 10 minut do przodu. Jesli lecisz 1000km i masz powiedzmy 10 takich zwezen po drodze to latwo policzyc ze przez cwaniaczkow spieszacych sie do domu zeby nadrobic te 3-5 minut tracisz godzine czy dwie a to juz jest roznica.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 21:29 

dzis to malolat na rowerze, jutro gnój na ścigaczu, dziś 40latek na motorze, jutro 40 latek na rowerze.

Czy rowerzysta czy motocyklista czy skuterowiec - to samo.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2009, 23:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Niby tak, ale nie do końca. Przypominam, że motocykliści generalnie mają prawo jazdy i są dorośli, rowerzyści i skuterzyści na ogół nie. Najbardziej nienawidzę gówniarstwa na skuterach z głośnymi do bólu wydechami... nic tylko zwalić go z tego gówienka i w papę huknąć.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2009, 08:41 

a na skuter trzeba prawko? Znam 6 motocyklistów. Prawko ma jeden, drugi zrobił po dwóch latach.... A ten pierwszy jest z drogówki.... :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 czerwca 2009, 09:23 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Z punktu widzenia okazjonalnego rowerzysty powiem że do rysowania lakieru wymuszaczom pierszeństwa idealnie nadają się U-locki Kryptonite'a.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1