baryjp napisał(a):
Kara śmierci jak najbardziej tak!
Takie zwyrodnialce zyją na nasz koszt i maja sie bardzo dobrze ale wiadomo ze pedofil w więzieniu ma przekichane
jest tam cwelem! I kazdy mówi do neigo "ej pedofil schyl sie po mydło".
Jak dla mnie polskie prawo za bardzo pobłaża przestępcom w więzieniu on ma lepiej niz nie jedna wielodzietna rodzian gdzie matka [nie przeklinamy na forum] a ojciec pije dzien w dzien i gdzie jest sprawiedliwosc?
Piszesz, że:
baryjp napisał(a):
Takie zwyrodnialce zyją na nasz koszt i maja sie bardzo dobrze
oraz
baryjp napisał(a):
on ma lepiej niz nie jedna wielodzietna rodzian
baryjp napisał(a):
gdzie jest sprawiedliwosc?
.
Czy twierdzisz, iż sprawiedliwe będzie jeśli wielodzietna rodzina będzie żyła również na "nasz koszt", czy jeśli będzie miała podobnie "dobrze" jak pedofil w więzieniu?
Jeśli to pierwsze, to chyba Twoja "sprawiedliwość" już się znacznie urzeczywistniła, a jeśli to drugie, to należałoby rodziny wielodzietne pozamykać w więzieniach.
Jeśli z kolei Twoja myśl sprowadzała się do stwierdzenia na poziomie "to nie fair, że ja się urodziłem w polsce w przeciętnej rodzinie, a on urodził się dziedzicem fortuny szejka", to też wiele nie wnosi.
W sumie to ciekawe, ale wydaje mi się, iż gdyby faktycznie w więzieniu było tak słodko, to jednak każdy ma tam dość prostą drogę. Wystarczy kogoś "zdziesionować" i już.
Ale jakoś ludzie nie garną się tłumami do więzień, po czym jasno widać, iż to całe pitolenie jak to w więzieniu fajnie, jest z dupy wzięte

becek napisał(a):
wydaje mi sie ze robi sie belkot w temacie
otóż, to
Ale pozwolę sobie jeszcze na zakończenie udziału w dyskusji zauważyć ponownie, iż relatywizowanie podstawowej wartości - ludzkiego życia, do czyjejś chęci zemsty, odwetu, wyładowania emocji, czy zaspokojenia innych niskich pobudek jest nieco żenujące