BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 23 kwietnia 2011, 18:20 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Znikają ulgi w akcyzie na biopaliwo. Od maja zapłacimy o 7 – 10 gr więcej za litr oleju napędowego i benzyny. Tylko do końca kwietnia obowiązują ulgi w akcyzie na biokomponenty, czyli etanol dodawany do benzyny i estry – dolewane do oleju napędowego. Rafinerie muszą to uwzględnić w swoich kosztach, a ponieważ to tzw. czynnik obiektywny – przerzucą jego skutki na klientów. Dlatego wszyscy kierowcy od maja muszą się liczyć z podwyżkami na stacjach.

http://biznes.onet.pl/kosztowne-wyjazdy ... news-detal

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 kwietnia 2011, 19:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Cytuj:
Ulgi na biokomponenty Polska mogłaby stosować do końca tego roku – takie możliwości daje Unia Europejska. Ale polskie władze na czas nie przygotowały i nie przesłały wniosku do Brukseli o przedłużenie okresu obowiązywania niższych stawek podatku.

I wszystko w tym temacie :]

PostNapisane: 23 kwietnia 2011, 21:25 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Osłabia mnie to, że najprostsze zachowania ludzkie mają wpływ na ceny takich spraw jak paliwa itp.
Zwykłe mentalne podciąganie cen na Słowacji, po przyjęciu Euro, miało najwiekszy wpływ na inflacje..... nie sytuacja gospodarcza, nie coś tam, tylko leniwe, specjalne, liczenie na okrągło sklepikarzy.

Jak cena paliwa przekroczyła 5 zeta, to już teraz kolejny próg jest 6 pln, i hulaj dusza, cena idzie w kierunku 6... tylko patrzeć jak za chwile bedziemy mieli 6,5 i kolejne od czapy wytłumaczenia agenci dziennikarscy na usługach nie wiem kogo zapodają publice

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 23 kwietnia 2011, 21:48 
Uzależniony od forum :)

Boogie napisał(a):
od czapy wytłumaczenia agenci dziennikarscy na usługach nie wiem kogo zapodają publice

jak to kogo? żydo-komuny TVNu :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 23 kwietnia 2011, 22:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: F34 335i
i Niemcow :rotfl:
a dziwiliscie sie dlaczego 320d kupilem,
teraz na swiatlach jak slysze obok jakies V8 to chce mi sie smiac :D
jedzie taki pozniej powoli zeby za duzo mu nie spalil- ale ma V8 :/
Na autobahnie to samo- szybciej niz 160 km/h tylko Diesle jada,
bieda panie bieda...

PostNapisane: 6 maja 2011, 14:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Zabicie Osamy bin Ladena mogło być katalizatorem do mocnych spadków cen ropy w tym tygodniu. Od czasu jego śmierci ropa naftowa staniała o 17 proc. - podają maklerzy.

Amerykańskie media podały w niedzielę w nocy, że Osama bin Laden nie żyje.

Jego śmierć była wynikiem akcji amerykańskich sił specjalnych. Przywódca Al-Kaidy zginął w Islamabadzie, stolicy Pakistanu.

Prezydent Barack Obama złożył specjalne oświadczenie w sprawie śmierci bin Ladena. Powiedział, że wytropienie szefa Al-Kaidy było priorytetowym zadaniem USA.

Ropa w USA staniała od tego czasu o 17 proc., w tym aż o 8,6 proc. w czwartek, do 99,80 USD za baryłkę na NYMEX w Nowym Jorku.

"Śmierć Osamy bin Ladena była na tyle dużym newsem, że spowodowała pęknięcie bańki na rynkach" - mówi Sarah Emerson, dyrektor zarządzający Energy Security Analysis Inc. w Wakefield.

Dodaje, że śmierć bin Ladena spowodowała spadek premii za ryzyko związane z sytuacją na Bliskim Wschodzie.

Czwartkowy spadek notowań ropy w Nowym Jorku, o 9,44 USD do 99,80 USD/b był największy od 20 kwietnia 2009 r.

"Wczoraj była prawdziwa krwawa łaźnia cały dzień" - mówi Fred Rigolini, wiceprezes Paramount Options Inc. w Nowym Jorku.

"Wiele funduszy likwidowało swoje pozycje na rynkach ropy i przechodziło na dolara" - dodaje.

Ropa zdrożała wcześniej, od 16 lutego br. do ub. tygodnia o 34 proc., kiedy rozpoczęły się protesty w Libii.

"Prognozujemy trend schodzenia na niższe ceny w II połowie roku" - mówi Francisco Blanch, ekonomista Bank of America Merrill Lynch w Nowym Jorku.

"Do końca obowiązywania QE2 spodziewamy się podtrzymania cen" - stwierdza.

Wskaźniki techniczne sugerują odbicie cen ropy.

"Teraz mamy korektę, a nie zmianę gry czy początek dłuższego rynku niedźwiedzia" - wskazuje Mike Wittner, ekonomista Societe Generale SA w Nowym Jorku.

"Mieliśmy też negatywne dane makro z USA i Europy i spodziewamy się spadku popytu w USA" - dodaje.

W czwartek Departament Pracy USA podał, że liczba osób ubiegających się po raz pierwszy o zasiłek dla bezrobotnych w ubiegłym tygodniu wzrosła w USA aż o 43 tys. wobec poprzedniego tygodnia i wyniosła 474 tys.

Ekonomiści z Wall Street spodziewali się, że liczba nowych bezrobotnych wyniesie 410 tys.

Liczba bezrobotnych kontynuujących pobieranie zasiłku wzrosła zaś o 74 tys. i wyniosła 3,733 mln w tygodniu, który skończył się 23 kwietnia. Analitycy spodziewali się 3,649 mln osób.

Słabe dane napłynęły też tego dnia z Niemiec, gdzie zamówienia w przemyśle niespodziewanie spadły w marcu o 4,0 proc., podczas gdy spodziewano ich wzrostu.

"Dane z rynku pracy w USA zadziałały jak kubeł zimnej wody na oceny, że gospodarka USA w końcu staje na nogi" - mówi James Cordier, manager portfelowy w OptionSellers.com w Tampa na Florydzie.

Ropa WTI na NYMEX w Nowym Jorku w dostawach na czerwiec tanieje teraz o 3,30 USD do 96.50 USD za baryłkę. Wcześniej kontrakt ten zwyżkował o 1,15 USD do 100,95 USD za baryłkę.

http://biznes.onet.pl/zabicie-bin-laden ... news-detal

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 6 maja 2011, 16:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Thomas sorka ale prawdziwi ludzie z kasa jeżdżą V12 i nawet nie zwracają uwagi na twoje pierdzące R4 w traktorze obok ( i co by nie było ja do tej klasy nie należę ). A to, że latasz autobahna ile wlezie twoja sprawa jakby.s trafił nawet na moje stare padło to byś się zdziwił jak jeżdżą włąściciele pb :)

PostNapisane: 6 maja 2011, 17:02 

Kod silnika: BCY+
Zdzira 850I napisał(a):
Thomas sorka ale prawdziwi ludzie z kasa jeżdżą V12 i nawet nie zwracają uwagi na twoje pierdzące R4 w traktorze obok ( i co by nie było ja do tej klasy nie należę ). A to, że latasz autobahna ile wlezie twoja sprawa jakby.s trafił nawet na moje stare padło to byś się zdziwił jak jeżdżą włąściciele pb :)

Na dzień dzisiejszy przy moich przebiegach odpada benzyna... Mimo, że ceny prawie takie same, to diesel spali troszke mniej, odjąć Vat i zniżki hehe :) Ale jest na to sposób w 7er e66 745d :D 4.4 V8 TurboDiesel ;) :ok: W F01 niestety już 730d to tylko R6 306 km :/

PostNapisane: 6 maja 2011, 19:07 
Forumowy terrorysta

bendzamin napisał(a):
W F01 niestety już 730d to tylko R6 306 km

Owszem R6 306KM, ale to 740d ;)

PostNapisane: 6 maja 2011, 19:10 

Kod silnika: BCY+
renoraines napisał(a):
bendzamin napisał(a):
W F01 niestety już 730d to tylko R6 306 km

Owszem R6 306KM, ale to 740d ;)

Mój błąd :ok:

PostNapisane: 6 maja 2011, 21:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: Audi
Kod silnika: AVJ
Zdzira 850I napisał(a):

:ok: :ok: :ok: he he jak mialem 528i to tez na niemieckich autostradach helmuty w frytkowozach wachali smrod pb...

PostNapisane: 7 maja 2011, 02:41 
Byczus napisał(a):
Boogie napisał(a):
od czapy wytłumaczenia agenci dziennikarscy na usługach nie wiem kogo zapodają publice

jak to kogo? żydo-komuny TVNu :rotfl: :rotfl:

Lubię to, lubię! :rotfl: Brzmi tak "akademicko", prawie jak z Onetu :hyhy:

Thomas_HD napisał(a):

Wybacz kolego ale obawiam się, iż prawda jest taka, że po prostu jest poniżej ambicji użytkownika V8 udowadniać Ci cokolwiek na drodze, jeśli masz na klapie 320d... :(

PostNapisane: 7 maja 2011, 10:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 540i ACS5 / 323i
Kod silnika: M62B44, M52b25
Garaż: mam
Zakov napisał(a):

Thomas_HD napisał(a):

Wybacz kolego ale obawiam się, iż prawda jest taka, że po prostu jest poniżej ambicji użytkownika V8 udowadniać Ci cokolwiek na drodze, jeśli masz na klapie 320d... :(

Nie każdy posiadacz V8 wali pełnym ogniem od świateł do świateł, i nie każdy jego posiadacz to biedny student zastanawiający się czy dziś dojadę jeszcze na rezerwie ze szkoły do domu, i tak jak napisał Zakow stojąc na skrzyżowaniu słysząc klekot z 2,0d na bagażniku...

PostNapisane: 7 maja 2011, 11:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Ja też jeżdżę spokojnie dopiero jak widzę jakiś samochód z którym już można się pobawić to przyspieszam. Mając na samochodzie znaczek M3 musiał bym się ścigać non stop i ze wszystkim od matiza zaczynając bo każdy kto staje obok na światłach chce się sprawdzić i zobaczyć jak chodzi M3 szkoda samochodu na takie wyścigi.
To,że ktoś ma mocne auto nie znaczy,że cały czas musi zapier$%^ niektórzy szanują swój samochód a na ciągłej piź$%^ to jeżdżą zazwyczaj kierowcy słabych aut lub przedstawiciele handlowi fiatem pandą.

PostNapisane: 7 maja 2011, 11:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Zdzira 850I napisał(a):

Racja. Każdy jeździ tym na co go stać, nie ma sensu zakładać, że ktoś jest idiotą, bo ma V8/V12, na które go nie stać i dlatego jedzie wolniej. :wstyd:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 maja 2011, 11:36 
Przyjaciel forum

dokładnie nie powiem ja np jeżdżę na naszych polskich drogach 110 mieszcze się wtedy w 10l i po co mam zpaitalać 150??? Salic 13l i do tego co chwila doganiam traktor ciągnik itp co mnie zwalnia i na trais epowiedzmy o długości 100km jestem śmeiszne 3-5minut szybciej u celu??? nie ma to najmniejszego sensu

PostNapisane: 7 maja 2011, 11:59 
Częsty bywalec

wyglada na to ze wlozylem kij w mrowisko
nie chcialem nikogo urazic czy wjechac na "ambicje uzytkownika V8" :D
moje przemyslenia sa na podstawie obserwacji tysiecy km tras po Europie-
i potwierdzam co napisalem- na autobahnie szybciej niz 160 km/h tylko Diesle lataja niestety...
Zdzira sam napisales zreszta ze jezdzisz 110 km/h bo spalanie i traktor,
ja jade ile warunki pozwalaja tzn czesto wiecej.
Kazdemu wg potrzeb a i tak wszyscy spotkamy sie na stacji benzynowej :rotfl:
Gwoli wyjasnienia- nie neguje "lepszosci" w osiagach i kultury pracy V8 czy R6 tylko
zwracam uwage za przy obecnych cenach paliwa- uzytecznosc takich aut zostala mocno ograniczona.

Ostatnio edytowano 7 maja 2011, 12:25 przez Thomas_HD, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 maja 2011, 12:23 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
No widzisz, a nam sie chce smiać, że ludzie niby kupują sobie bmw, a jeżdżą najgorszym autem z ofercie, bo nie ma nic gorszego niż 320d czy 520d, niby doświadczając marki bmw heheheheheheheheh

Także nie rozumiemy, czemu ma sie ktoś śmiać z nas, że jedziemy prawdziwym silnikiem ośmiocylindrowym
Zdaje się, inne światy....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 7 maja 2011, 12:26 
Przyjaciel forum

ja pisałem o normalnej dordze a tutaj grzanie non stop 160 to idiotyzm gdy jade baną co sie rxzadko zdarza ale jednka to jade około 150-190 w zależności od potrzeb warunków itp

PostNapisane: 7 maja 2011, 12:38 
Częsty bywalec

Boogie- pojec "najgorsze" czy "najlepsze" unikalbym bo sa to pojecia bardzo wzgledne.
A temat jest o cenach paliwa i zwiazana z tym ekonomia uzytkowania naszych aut.
zreszta napisalem juz-
Thomas_HD napisał(a):
nie neguje "lepszosci" w osiagach i kultury pracy V8 czy R6 tylko
zwracam uwage za przy obecnych cenach paliwa- uzytecznosc takich aut zostala mocno ograniczona.

Ostatnio edytowano 7 maja 2011, 12:44 przez Thomas_HD, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1