BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Biedni uchodźcy z Afryki i Bliskiego Wschodu
PostNapisane: 24 czerwca 2016, 10:58 
renoraines napisał(a):
Nie szukając daleko, tym razem gospodarczy przykład http://polskaracja.com/prezes-ursusa-tl ... niemiecki/

Reno...nie mogę się zgodzić. Co powiesz na nowy projekt ustawy refundacyjnej dotyczącej środków pomocniczych i wyrobów medycznych? Dla kontrastu podam Ci więc ten bubel radziwiłła który uyebie wszystkie małe i średnie polskie firmy a zostawi na rynku trzech niemieckich potentatów którzy naszych emerytów/rencistów/niepełnosprawnych mają za nic. Jakość świadczonych usług zerowa ceny kosmiczne. Gdzie tu logika? Niestety nieodpowiedni człowiek znalazł się na nieodpowiednim stanowisku. Przed wyborami obiecanki , pieprzenie o podwojeniu funduszy na PFRON , po wyborach zaś cięcie z 1,5 mld zł do 750 000 000 zł :wstyd: Przy obecnym funduszu PCPROM i tak kasy starcza do Maja/Czerwca...Co będzie w następnym roku? Przestaną refundować już w lutym?
Wielkie brawa Konstanty! :rotfl:
Tragedia...

Ten temat jest mocno wypaczony w jedną stronę i zdecydowanie nieobiektywny.

http://www.medexpress.pl/branza-wyrobow ... owia/64320
http://www.medexpress.pl/polmed-o-proje ... orcy/64294

PostNapisane: 24 czerwca 2016, 13:25 
Forumowy terrorysta

Podział Wielkiej Brytanii już wkrótce. Szkocja zapowiada kolejne referendum niepodległościowe, podobnie Irlandia płn.

bafi napisał(a):
Myślę, że może to być początek końca UE. A jeśli nie to przynajmniej teraz KE przestanie tak naciskać na inne kraje członkowskie i narzucać swoją narracje w sprawie np. uchodźców bo będzie można teraz powiedzieć, że skoro tak to my też zrobimy referendum i wyjdziemy ;)

Pewne jest natomiast, że to początek końca pana Donaldinio w UE :P Czas wracać :wstyd:

Obrazek

Herr Tusk awansował z prezydenta Europy na cesarza :rotfl: .

Michu napisał(a):
renoraines napisał(a):
Nie szukając daleko, tym razem gospodarczy przykład http://polskaracja.com/prezes-ursusa-tl ... niemiecki/

Reno...nie mogę się zgodzić. Co powiesz na nowy projekt ustawy refundacyjnej dotyczącej środków pomocniczych i wyrobów medycznych?

Michu I jeden i drugi przykład pokazuje patologiczne zachowanie. Niemcy blokują Ursusa. Radziwiłł faworyzuje Niemców blokując polska branże medyczną.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 24 czerwca 2016, 15:41 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Michu napisał(a):
Ten temat jest mocno wypaczony w jedną stronę i zdecydowanie nieobiektywny.

Dokładnie tak jest. Tak samo gdy ide z moją kobietą i ktoś ją próbuje złapać za tyłek, tez jestem nieobiektywny :D

Zdrówko :piwo:

PostNapisane: 24 czerwca 2016, 22:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
bo to bardzo nie ładnie z Twojej strony, Ci co sobie tylko patrzą mogą patrzeć do woli, oczu nie wydłubujesz a że ktoś chce chwycić to już wielkie halo :rotfl:

PostNapisane: 24 czerwca 2016, 23:58 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Brawo Anglia. Teraz czekam na reroll w Austrii i Trumpa na jesieni.
Good night, left side.

Brawo, to byla bardzo "przemyslana" i "madra" decyzja

http://fortune.com/2016/06/24/brexit-google-trends/

http://www.express.co.uk/news/uk/683029 ... UK+Feed%29

i oczywiscie zadecydowala o tym grupa, ktora najbardziej odczuje przyszle konsekwencje

Obrazek

w przypadku przedwyborczych obietnic, to chyba nowy rekord

a spekulanci przez weekend zaplanuja strategie i dopiero sie zacznie golenie frajerow :cwaniak:

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 01:34 
Administrator

Vermilion napisał(a):
i oczywiscie zadecydowala o tym grupa, ktora najbardziej odczuje przyszle konsekwencje

Zwyczajna, lewacka propaganda. Może to grupa, która pamięta jeszcze białą Anglię bez meczetów ?

Dziwnie jakos się tak składa, ze medialnego tokowania ciag dalszy, a jednak ludzie w roznych krajach zaczynają otwierac oczy :)

Brexit nie oznacza nic więcej, jak tylko wyjście UK z niemieckiej strefy wpływów. Czego i nam życzę w chwili, gdy 80% naszych mediów to kapitał niemiecki :)

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 02:00 
Przyjaciel forum

Frank napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Zwyczajna, lewacka propaganda. Może to grupa, która pamięta jeszcze białą Anglię bez meczetów ?

Oni doskonale pamietaja UK, ale bez Polakow, czy innych emigrantow z Wschodniej Europy. Hindusi i Pakistanczycy (wraz z meczetami), sa tam od czasow sprzed wstapienia do UE (sami ich zapraszali jako forme naprawy krzywd wyrzadzonych w czasach kolonialnych). Nie widze tez zwiazku, z wystapieniem do UE, a przyjmowaniem przez nich poteznej ilosci imigrantow z tych krajow czy Afryki.

Pamietaj, ze to Polacy zabrali im prace, a nie niezbyt ochoczy do pracy imigranci z Azji.

W moich wypowiedziach, nie ma za to krzty lewicowych pogladow, takze nie zarzucaj mi tego prosze. Mam na sprawy ekonomiczne poglady zdecydowanie bardziej prawicowe niz reprezentowane na tym forum (i sa to poglady prawdziwie prawicowe/kapitalistyczne, a nie taka komedia jak nazywana jest obecnie w Polsce prawica) i to jest priorytet. Sprawy swiatopogladowe sa natomiast drugorzedne. I tutaj tez sie roznimy kolejnoscia.

Frank napisał(a):
Dziwnie jakos się tak składa, ze medialnego tokowania ciag dalszy, a jednak ludzie w roznych krajach zaczynają otwierac oczy :)

Brexit nie oznacza nic więcej, jak tylko wyjście UK z niemieckiej strefy wpływów. Czego i nam życzę w chwili, gdy 80% naszych mediów to kapitał niemiecki :)

Moim zdaniem wpakowali sie jeszcze bardziej, teraz nie beda mogli powiedziec nic, ani miec na cokolwiek wplywu. Od Niemiec (i Francji) beda nadal uzaleznieni, bo ten kraj praktycznie nic nie produkuje i jest poteznie uzalezniony od importu dobr z Europy (zreszta poszukaj jaki % PKB jest wypracowywany przez przemysl w UK, w Niemczech i w Polsce, zobaczysz jak drastyczna jest to roznica). Glowny produkt UK, to uslugi finansowe i niewyobrazalnie drogie nieruchomosci.

Tym razem to UE bedzie dyktowac warunki. Zobaczysz, ze spekulanci wypompuja z UK takie ilosci pieniedzy, ze zuboza bardzo spoleczenstwo, tylko dzis LSE stracilo 120 mld funtow.

Wole uzupelnic zagraniczna prase, ta niemiecka propaganda, niz artykulami z tygodnika z husarzem Antonim na okladce :rotfl:

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 02:16 
Administrator

Vermilion napisał(a):
Oni doskonale pamietaja UK, ale bez Polakow, czy innych emigrantow z Wschodniej Europy. Hindusi i Pakistanczycy (wraz z meczetami), sa tam od czasow sprzed wstapienia do UE (sami ich zapraszali jako forme naprawy krzywd wyrzadzonych w czasach kolonialnych). Nie widze tez zwiazku, z wystapieniem do UE, a przyjmowaniem przez nich poteznej ilosci imigrantow z tych krajow czy Afryki.Pamietaj, ze to Polacy zabrali im prace, a nie niezbyt ochoczy do pracy imigranci z Azji.W moich wypowiedziach, nie ma za to krzty lewicowych pogladow, takze nie zarzucaj mi tego prosze. Mam na sprawy ekonomiczne poglady zdecydowanie bardziej prawicowe niz reprezentowane na tym forum (i sa to poglady prawdziwie prawicowe/kapitalistyczne, a nie taka komedia jak nazywana jest obecnie w Polsce prawica) i to jest priorytet. Sprawy swiatopogladowe sa natomiast drugorzedne. I tutaj tez sie roznimy kolejnoscia.
Odniosłem się do tabelki, którą wkleiłeś. W Twoje poglądy nie wnikam, natomiast zieje z nich jasne przesłanie - UK zrobiło zle,ze wyszło z UE i próbujesz to na silę uzasadnić. Poniekad propagandowymi sloganami. Jest to oczywiście Twoje zdanie, do którego masz prawo, niemniej niczego to nie zmienia. Ludzie sceptyczni wobec obecnej polityki UE mają inne argumenty, moim zdaniem bardzo trafne i sam sobie poszukaj, dlaczego nie przegraly z Twoimi, jakze "oczywistymi" analizami.

Vermilion napisał(a):
Moim zdaniem wpakowali sie jeszcze bardziej, teraz nie beda mogli powiedziec nic, ani miec na cokolwiek wplywu. Od Niemiec (i Francji) beda nadal uzaleznieni, bo ten kraj praktycznie nic nie produkuje i jest poteznie uzalezniony od importu dobr z Europy (zreszta poszukaj jaki % PKB jest wypracowywany przez przemysl w UK, w Niemczech i w Polsce, zobaczysz jak drastyczna jest to roznica). Glowny produkt UK, to uslugi finansowe i niewyobrazalnie drogie nieruchomosci. Tym razem to UE bedzie dyktowac warunki. Zobaczysz, ze spekulanci wypompuja z UK takie ilosci pieniedzy, ze zuboza bardzo spoleczenstwo, tylko dzis LSE stracilo 120 mld funtow.Wole uzupelnic zagraniczna prase, ta niemiecka propaganda, niz artykulami z tygodnika z husarzem Antonim na okladce

Znow anty PiS, anty Brexit, anty Antoni tymczasem u nas wygrywa partia euro sceptyczna i to pierwsza od 1989 mająca większość parlamentarną a angole przegłosowują Brexit. Holandia już zaczyna szumieć, Austria zresztą tez, Francja będzie nastepna.

Bardzo sympatyczne wygłaszasz tyrady, ale zderzają się ze scianą faktów i wygląda to dość komicznie.
Dobrej nocy.

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 02:30 
Przyjaciel forum

Frank napisał(a):
Odniosłem się do tabelki, którą wkleiłeś. W Twoje poglądy nie wnikam, natomiast zieje z nich jasne przesłanie - UK zrobiło zle,ze wyszło z UE i próbujesz to na silę uzasadnić. Poniekad propagandowymi sloganami. Jest to oczywiście Twoje zdanie, do którego masz prawo, niemniej niczego to nie zmienia. Ludzie sceptyczni wobec obecnej polityki UE mają inne argumenty, moim zdaniem bardzo trafne i sam sobie poszukaj, dlaczego nie przegraly z Twoimi, jakze "oczywistymi" analizami.

Dobrze, zapros w takim razie do dysuksji osoby, ktore mieszkaja na stale w UK, jest ich na forum przynajmniej kilka, mysle, ze naswietla lepiej sytuacje i to kogo boja sie Brytyjczycy. Doloz do tego osoby pracujace (lub bedace wlascicielami firm) eksportujacych do EU/UK na wieksza skale.

Frank napisał(a):
Znow anty PiS, anty Brexit, anty Antoni tymczasem u nas wygrywa partia euro sceptyczna i to pierwsza od 1989 mająca większość parlamentarną a angole przegłosowują Brexit. Holandia już zaczyna szumieć, Austria zresztą tez, Francja będzie nastepna.

Prezes sam dzis przyznal, ze Brexit jest zly, to musi byc pewien dysonans.

Frank napisał(a):
Bardzo sympatyczne wygłaszasz tyrady, ale zderzają się ze scianą faktów i wygląda to dość komicznie.

Ok, jezeli Brexit nie wywola kolejnego kryzysu i mocnego spadku wartosci funta, przyznam Ci racje, nie mam z tym problemu.

Frank napisał(a):
Dobrej nocy.

Wzajemnie.

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 02:40 
Administrator

Vermilion napisał(a):
Prezes sam dzis przyznal, ze Brexit jest zly, to musi byc pewien dysonans.
Jak sam widzisz, nie jestem wyznawcą ani piewcą słów Prezesa :)

Vermilion napisał(a):
Dobrze, zapros w takim razie do dysuksji osoby, ktore mieszkaja na stale w UK, jest ich na forum przynajmniej kilka, mysle, ze naswietla lepiej sytuacje i to kogo boja sie Brytyjczycy. Doloz do tego osoby pracujace (lub bedace wlascicielami firm) eksportujacych do EU/UK na wieksza skale.
Chętnie wszystkich zaproszę do dyskusji, ale obawiam się ,ze to co wyczyniają Niemcy w UE stanie się ostatecznie NIE DO PRZYJĘCIA dla większości krajów. Ja kiedyś byłem zwolennikiem wstąpienia POlski do UE, przyjęcia Euro. Dzis widzę niezdrowe działania DE wobec reszty członków unii. Jak widać na załączonym obrazku - nie tylko ja.

Możemy sobie tutaj polemizować do białego rana, większość zdecydowała. Jeśli nic się nie zmieni, Brexit będzie pierwszą kostką domina, powalającą UE. Rosja i USA będą skakać z radości. Mam świeżo w pamięci artykuły z prasy USA, bolejące nad tym, że Euro ma lepszy kurs niż Dolar :)

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 09:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Vermilion napisał(a):
Frank napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Oni doskonale pamietaja UK, ale bez Polakow, czy innych emigrantow z Wschodniej Europy. Hindusi i Pakistanczycy (wraz z meczetami), sa tam od czasow sprzed wstapienia do UE (sami ich zapraszali jako forme naprawy krzywd wyrzadzonych w czasach kolonialnych). Nie widze tez zwiazku, z wystapieniem do UE, a przyjmowaniem przez nich poteznej ilosci imigrantow z tych krajow czy Afryki.

Aha. Czyli mam rozumieć, że Ukraińców z Polski też byś pogonił? I że lepszy ciapaty pasożyt - żyjący z socjalu nierób, atakujący lokalne wartości kulturowe i potencjalny terrorysta, niż pracujący biały Polak o podobnej mentalności?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 10:26 
Forumowy terrorysta

Polacy pracujący w UK płacą podatki, nie są pasożytami jak muslimy.

Normalny człowiek żyje uczciwie i nie musi bać się inwigilacji. Natomiast złodzieje, aferzyści,paserzy prywatyzacyjni boją się, skończył się parasol ochronny...

Cytuj:
Nie ma nigdzie nasrane na podłodze i naszczane to jest ok. Oczywiście jak na lewackie standardy.

PostNapisane: 25 czerwca 2016, 22:44 
Przyjaciel forum

jiGsaw napisał(a):
Aha. Czyli mam rozumieć, że Ukraińców z Polski też byś pogonił? I że lepszy ciapaty pasożyt - żyjący z socjalu nierób, atakujący lokalne wartości kulturowe i potencjalny terrorysta, niż pracujący biały Polak o podobnej mentalności?

Czy ja cos takiego napisalem?

Wytlumaczylem jaki tok myslenia maja starsi Brytyjczycy, Ci ktorzy przesadzili o takim wyniki referendum. Kompletnie sie z tym nie zgadzam. Jezeli nigdy sie z tym nie spotkales, to wlasnie Polak jest dla nich odmienny kulturowo, bo jak sami mowia Hindusi i Paki sa tam od zawsze :mur: Tak jak pisalem juz wyzej, zapytajcie kogolwiek kto na stale zyje w UK, potwierdzi moje slowa.

Na marginesie, wczoraj z LSE wyparowalo 350 miliardow dolarow, wiecej niz UK wplacilo do UE, jako czlonek, przez 15 lat.

PostNapisane: 26 czerwca 2016, 11:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
a dla rozluźnienia - pamiętajcie uzupełniać płyny w takie upały :rotfl:
Obrazek

PostNapisane: 26 czerwca 2016, 12:19 
Forumowy terrorysta

Propagandowe twierdzenie, ze z giełdy wyparowały pieniądze jest tak samo absurdalne jak (pozostając w temacie ekonomicznym) propagandowe twierdzenie PO, że PIS chciał odwołać prezesa NBP.
Okazuje się, że kończyła się kadencja prezesa NBP i po jej zakończeniu wybrany został jego następca.

Mechanizm działania giełdy opisany jest tutaj, liczby są inne, bo dotyczą lat wcześniejszych, ale zasada jest ta sama, http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... gield.read
Podsumowując
Cytuj:
I mamy proste wytłumaczenie problemu, gdzie się podziały biliony dolary, które wyparowały ze światowych giełd. Odpowiedź jest taka sama, jak w przypadku większości magicznych sztuczek ze znikaniem przedmiotów. Tych bilionów dolarów po prostu tam nie było! Ludzie posiadali pewien zasób akcji, za które na oszalałych pod wpływem emocji giełdach inwestorzy skłonni byli zapłacić pewną cenę. Po przemnożeniu tych cen przez łączną ilość akcji ich właściciele dochodzili do wniosku, że są posiadaczami majątku o określonej wartości.

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 09:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
jiGsaw napisał(a):
Vermilion napisał(a):
Frank napisał(a):
Vermilion napisał(a):

Ja bym ich pogonił co do jednego. Ukraińcy nie mają mentalności podobnej do naszej, oni nas szczerze nienawidzą..
Wczoraj w Przemyślu pokazali swoje oblicze kolejny raz.. Gonić to tałatajstwo i się nie litować.
Są tak samo szkodliwi jak ci z bliskiego wschodu.

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 10:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
z tym, że Nas nie nawidzą to przesada byłem w Ukrainie i całkiem mili ludzie mam kilku klientów tez mili ludzie

PostNapisane: 27 czerwca 2016, 13:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Ale jak przychodzi co do czego to zachowują się dokładnie jak muslimy.. Trzeba ich gonić, niech wracają do siebie i tam siedzą..

PostNapisane: 28 czerwca 2016, 09:18 
Administrator

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html

Cytuj:
Brexit. Gwałtownie rośnie liczba ataków na muzułmanów w Wielkiej Brytanii

• Od ogłoszenia wyników referendum odnotowano 100 przestępstw z nienawiści

PostNapisane: 28 czerwca 2016, 11:00 
Forumowy terrorysta

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1