BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 11:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Policjanci skontrolują trzeźwość w korku
PostNapisane: 22 stycznia 2010, 15:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
..::KoNik::.. napisał(a):
Po pierwsze... osobom ktore znacznie przekroczyły norme alkoholu we krwi i tym co na badaniu maja wynik rosnący powinno sie zabierać prawojazdy dożywotnio.. :!:

Jasne, OK tylko podaj sposób jak wyłapać takich debili na drogach?
Sam chyba sobie odpowiedziałeś na pytanie czy powinni kontrole przeprowadzać w korkach......
Badanie najnowszymi urządzeniami trwa nie więcej niż 10 sekund.
Nadal uważasz, że nie warto????????????????????????

Jeśli tak uważasz a podajesz swój przykład, to nie mamy o czym więcej dyskutować :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 15:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Cytuj:
Po pierwsze... osobom ktore znacznie przekroczyły norme alkoholu we krwi i tym co na badaniu maja wynik rosnący powinno sie zabierać prawojazdy dożywotnio..

tylko ciekawe w jaki sposob jak kontroli ma nie byc
:rotfl:
Cytuj:
Czepiasz sie wieku bo nie masz o co zahaczyć, jak bym miał 40lat to co byś wtedy wymyslił...oj kolego
ja nic tylko ty bys cos gadal o mlodosci,goracej glowie i ze tylko krowa nie zmienia pogladow :D
Cytuj:
Jestem kierowcą zawodowym od prawie 2 lat, i widząc nieraz poczynania naszej drogówki to płakać sie chce poprostu...
a rozumiem kolega kierowca jest zawodowym i basta
szacun,wielki szacun
ale coz ta drogowka przeciez nie jest kierowca zawodowym wiec co mozna wymagac

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

Ostatnio edytowano 22 stycznia 2010, 15:55 przez becek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 15:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Jak ma nie być? Przecież jak pijak kogoś zabije to na miejscu wypadku skontrolują. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 15:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
mile_end napisał(a):
Nie ma to jak ignorant nie liczący się z ludzkim zdaniem, posługujący się schematami w dodatku z tego co zrozumiałem pracujący w Policji :mur:
żyjemy w demokracji, w rozmowie używamy argumentów !! czy jeżeli będą robić kontrole na polnych i leśnych drogach i znajdą jednego kierowce może w roku to też się opłaca?
kontrola trzeźwości - tak
ale nie w takich mało atrakcyjnych godzinach jak korki w samo południe bo osoby złapane to będą marginalne przypadki
nie wiem czy nikt tu nie może pojąć chociaż by spojrzeć na siebie czy był nawalony w południe? pijący ludzie w godzinach szczytu (korkach) to raczej ci co nie pracują , najczęściej margines społeczny (czerwonoskórzy), którzy raczej nie poruszają się pojazdami po ulicach bo ich nie mają!

nie wiem jak w walbrzychu(w koncu to metropolia) ale w warszawie korkow w poludnie nie ma
sa rano i od 16,czyli jak ludzie wala do i z pracy

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 16:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E38
Kod silnika: M52tuB28
Garaż: Jest:
E39 525iA
Było:
E38 lift oxfordgruen metallic
Było:
E46 sedan m52
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155271
E46 m47n
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141422
E36 1.8 is Coupe
becek napisał(a):
Cytuj:
Po pierwsze... osobom ktore znacznie przekroczyły norme alkoholu we krwi i tym co na badaniu maja wynik rosnący powinno sie zabierać prawojazdy dożywotnio..

tylko ciekawe w jaki sposob jak kontroli ma nie byc
:rotfl:
cięzko było zrozumieć, że odnosiłem sie tutaj do ogółu kontroli..? (test jest nie tylko przy tego typu akcjach, ale przy kazdym zatrzymaniu przez policje )

Ja bym to widział tak: (oczywiscie nikt sie nie musi z tym zgadzac)
1. Akcja na skrzyzowaniu... no ok.. ale drogi jednopasmowej a nie tak ja to było w moim przypadku na 2 pasmówce + pasy skrętne w prawo i w lewo... gdzie na zielonym kierowca musi uwazac by nie potrącic uciekajacego policjanta
2. Usprawnienie badan złapanych delikwentów... żeby nie było tak jak w przypadku mojego znajomego, że niby stracił prawko ale jednak potem okazało sie ze jest nie winny
3. Ostrzejsze kary za jazde po alkoholu ( pisałem o tym juz )
4. Akcje na autostradach od czasu do czasu mozna by tez przeprowadzic np. w punktach poboru opłat ( pani kasuje i wydaje biet a policjant sprawdza ) nie ma tamowania ruchu ani zadnego zamieszania... a przydały by sie bo wiem jak co niektórzy kierowcy spedzaja wieczory... na pauzach...

Wiadomo, że zaden sposób w 100% nie wyeliminuje problemu ale zawsze o paru mniej...

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 19:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
ja bym udoskonalił obecną technikę działającą w moim mieście
panowie stają trochę za wyjazdem od klubu i badają, ogólnie kręcą się koło klubów i innych miejsc gdzie ludzie spędzają wolne wieczory
na miejscu policji stanął bym na parkingu i uświadamiał ludzi nawet tych którzy nie wyglądają na pijanych zalecać sprawdzenie się alkomatem itd. wszystko grzecznie spokojnie z pełną kulturą
może to i nie dawało ładnych statystyk w złapanych pijanych kierowcach
ale budziło by większy respekt i szacunek do policji
najlepsze działania to edukacja i profilaktyka
co jakiś czas pokazywać (w tv, szkołach i wszystkich innych miejscach w których gromadzą się ludzie)filmy i zdjęcia które będą działały na wyobraźnie ludzi np:

na mnie osobiście to działa
ale edukacja trwa i kosztuje
chciał bym żeby policja w Polsce była na takim poziomie ja w UK gdzie jest całkiem inne podejście ludzi do oficerów
policjant jest tam szanowany miły , ale stanowczy i nie skorumpowany świeci przykładem za każdym kroku ale nie brak mu poczucia humoru
może ktoś wie o czym mówie

PostNapisane: 22 stycznia 2010, 19:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
Mam uzasadnione obawy czy dla większości "pijaczków" (co to się im udaje uniknąć kontroli), bo tak ich trzeba nazwać takie filmy by cośkolwiek pomogły.
Ale to co pokazuje ten filmik jest napewno tragiczne i działa na psychikę, karze zastanowić się nad sprawą bezpieczeństwa i jakie są konsekwencje wypadków...
Statystyki traktują tylko cyfrowo wszelkie zdarzenia (bo od tego są), i mało kto zastanawia się co dzieje się później.
A pijaczek choć byś chciał nie wiem co robić to i tak wsiądzie za kierownicę swojego grata i z myślą, że to Porsche czy BMW :hyhy: kogoś zabije czy w najlepszym wypadku okaleczy... I takich trzeba krótko za jaja brać.
Bez skutecznej kontroli i odpowiedniego systemu kar nie da się wyegzekwować respektowania przepisów.

PostNapisane: 23 stycznia 2010, 08:33 
Uzależniony od forum :)

Vanduch napisał(a):
Mam uzasadnione obawy czy dla większości "pijaczków" (co to się im udaje uniknąć kontroli), bo tak ich trzeba nazwać takie filmy by cośkolwiek pomogły.

Mi się wydaje że to jest właśnie błędne rozumowanie. Wydaje się że aby ktoś wsiadł po drinie musi być jakimś pijaczkiem, głupim małolatem, alkoholikiem i innym "gorszym" od prawego człowieka. Tymczasem spora ilość prowadzących pod wpływem to normalni prawi obywatele, wyksztłceni biznesmeni, ojcowie dzieci itp itd.

Dlaczego są kontrole na kilka dni przed wigilią w ciągu dnia? Bo w wielu firmach jest opłatek a do tego winko. Przed Wielkanocą to samo.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1