renoraines napisał(a):
Zazdroscicie, ze prowadze, jak dzieci

. Bezsensowna zmiana ustalonych zasad w trakcie sezonu jest celowa przeciwko mnie z wiadomych zaszłości i też jak wyżej zostało to napisane, ze przeciwko mnie.
Trzeba też Ciebie piotrekw kontrolować, bo raz ze się mylisz, a dwa zdazylo się Tobie typować po czasie i co niektóry mieli problem, ze to wypomniałem, nawet niebiorący udział w ogole w typowaniu, co jest absurdem, ze osoba nie typuje, a kwestionuje

.
Już pisałem argumenty za wprowadzeniem typowania na PW. Moim zdaniem są rozsądne. Tak naprawdę to żadna zmiana, bo zamiast pisać posta w temacie pisze się PW. Daruj sobie głupie argumenty o zazdrości i dziecinności, skoro typowanie to tylko zabawa. Kiedy pomyślałem o tej zmianie wcale nie interesowało mnie kto jest liderem, a ze mną nie ma żadnych zaszłości. Twoje kłótnie z innymi mnie nie interesują.
Pewnie, że trzeba pilnować. Nigdy nie twierdziłem, że jestem nieomylny i nie pomylę się przy liczeniu. Zresztą Pawel! już coś napisał na ten temat. Mira_s1987, którego źle policzyłem napisał mi PW i możesz sobie przeczytać, że nie ma z tym problemu, a jego nastawienie zupełnie inaczej niż u ciebie przyjacielskie.
Inne osoby są raczej za wprowadzeniem typowania na PW.
renoraines napisał(a):
Pawel!, dobrze, ze wspomniales o uczciwości. Uczciwie jest wtedy, gdy ustalonych zasad nie zmienia się w trakcie. Nie zmienia się przeciwko komus, ani nie zmienia dla siebie. Zmiany w trakcie są oszustwem.
PiotrekW napisał(a):
Proszę również o uczciwe typowanie i szanowanie innych uczestników zabawy. W zeszłym roku były incydentalne przypadki, które mi osobiście bardzo się nie podobały i uważam je za próbę oszustwa tzn. dana osoba podała swoje typy w terminie, a następnie kiedy było już po wszystkim podała je drugi raz, ale poprawnie. Innym razem podała swój typ na kwalifikacje kilka godzin po ich zakończeniu, a nawet w niedzielę rano. W sytuacjach kiedy ktoś spóźni się parę minut typy nie będą uwzględniane bez żadnych konsekwencji. Ale w sytuacji kiedy ktoś wyraźnie będzie próbował oszukiwać musi się liczyć z pokazaniem "czarnej flagi" w danym typowaniu albo podzieleniem losy Grosjeana po GP Belgii 2012.
Razem z wynikami typowania będą podawał datę następnego wyścigu oraz czas zakończenia typowania. Proszę tego pilnować i jeśli jest za późno nie podawać swoich typów i nie śmiecić w temacie.
Właśnie, szanujmy się. Dlatego tez, gdy zauważyłem pomylke, uczciwie napisałem o tym, choć to punkty dla mojego ''rywala''.
Zaszlosci moderatorskie + z dyskusji o sportach motorowych, w tym głosowanie po czasie i otoczka z tym związana, wspomniałem wyżej.
Nowy sezon, nowe zasady - ok.
Ja sobie nie mam nic do zarzucenia, jeśli chodzi o uczciwość. Nie mam problemu, kiedy ktoś napisze, że się pomyliłem. Problemem są nieuzasadnione próby oczerniania mnie przez renoraines. Też wiele razy w poprzednich latach wyłapywałem błędy w liczeniu kogo innego, więc pisałem w temacie albo PW. Jeśli już cytujesz to co napisałem na początku sezonu i coś podkreślasz to zwracaj na to większą uwagę. Robisz z mojego głosowania po czasie wielką aferę zupełnie niepotrzebnie. Spóźniłem się o maksymalnie 60 sekund, wyjaśniałem już wtedy co się stało. Zauważ, że napisałem również
"W sytuacjach kiedy ktoś spóźni się parę minut typy nie będą uwzględniane bez żadnych konsekwencji".
Zdarzyło się chyba w tym roku , że ktoś inny się trochę spóźnił, ale nie robiłem z tym problemu. Swoją drogą jak już tak trzymany się zasad to nie pisze się w temacie do głosowania.
Ja komuś innemu nic bym nie napisał i poczekał na wyniki typowania. Jakieś zaszłości moderatorskie nie interesują mnie przy typerze, ale widać, że masz problem z dogadywaniem się z ludźmi i szukasz zaczepki. Ja odpisałem tylko po 1 poście w obu tematach, a ty mimo to w kilku postach dalej mnie oczerniałeś.
.Jacek. napisał(a):
Pawel! napisał(a):
zróbmy głosowanie i będzie uczciwie.
I to chyba będzie najlepsze wyjście z tej sytuacji.
I chyba tak zrobimy.
renoraines napisał(a):
Piter napisał(a):
renoraines napisał(a):
Uczciwie jest wtedy, gdy ustalonych zasad nie zmienia się w trakcie. Nie zmienia się przeciwko komus, ani nie zmienia dla siebie. Zmiany w trakcie są oszustwem.
Nawet FIA zmienia zasady w trakcie sezonu

Poza tym zmiany dotykają równo wszystkich, więc są sprawiedliwe
Można powiedziec, ze zasady sa po to żeby je łamac dla wlasnych celow i przeciwko komus w tym po 17/19 GP czyli na 2 GP przed koncem sezonu, a można powiedziec, ze zasady sa po to, żeby ich w trakcie przestrzegac

. Co jest uczciwe? Zmiany dla siebie, z zazdrosci, w odwecie sa dziecinadą.
Poza tym kwestia jawności i nikt nikogo nie oszuka. Tym bardziej, ze piotrekw nie jest wiarygodny, bo mimo, ze pisal o uczciowsci cytat wyzej, glosowal po czasie co jest faktem. Gdyby to bylo nieumyslne, to sam usunąłby swoje typy w stylu ‘’sorry Panowie zdarzyło mi się'' i ok. Takiej reakcji nie było i trzeba było zareagowac.
Typujemy opierając się na rankingach, treningach, kwalifikacjach i naturalne jest to, ze będziemy stawiać na tych szybszych, a nie wolniejszych. Szybkich jest kilku, którzy regularnie punktują wiec ich nazwiska się przewijają w typerze. Przykład, stawiam na PP Vettel i teraz punkty zdobywam, ale niedawno w GP kilka razy na PP był Hamilton, róznica na kółku ułamki sekundy. Nie mam pretensji, ze nie trafilem. Nie mam pretensji tez, ze ktos typowal jak ja. Tak samo jak nie mogę nikomu zabronic typowac i nikt tez nie moze mi zabronic typowac na takiego czy innego kierowce.
Głosowanie na PW też będzie jawne. Stwierdzenie, że nie jestem wiarygodny jest bez sensu. Ciągle czepiasz się mojego głosowania 60 sekund za późno. Nikt inny nie ma z tym problemu i rozumie, że zwyczajnie się spóźniłem. Ja jestem innego zdania. Uważam, że taka zmiana posta źle by świadczyła. Z tego co pamiętam to prawie natychmiast napisałeś o tym posta z cytatem mojej wypowiedzi dotyczącej zasad. Moją reakcją byłyby odpowiednie wyniki typowania.
Pewnie, że każdy typuje najszybszych, ale siłą rzeczy widząc typy innych zaburza to naszą własną ocenę.
renoraines napisał(a):
Otóz to, jak wspomnial fr33dom, można edytowac.
Poza tym piotrekw nie udziela się na forum, nie wysyła przypomnień o typowaniu na priv, z zawiści, żeby ktoś zapomnial, żeby nie zdobyl punktów. Pojawia sie na typowanie i sianie fermentu. Kto sieje wiatr ten zbiera burze wiec tym samym człowiek niewiarygodny, oszukujący na ‘’męża zaufania’’ się nie nadaje.
renoraines napisał(a):
Mira_s1987 napisał(a):
KaroleK napisał(a):
Trochę mnie ominęło w tym roku F1

Ale w sezonie '14 powinienem móc brać udział

No nawet niema takiej opcji typera bez ojca założyciela

Dobrze, że już jesteś z nami

Zgadza się, skończy się bałagan

. No to cyk za zdrówko Karolka

.
Twoje zarzuty są absurdalne.
Jaki związek ma udzielanie się na forum z typerem? Nigdy nie wysyłałem przypomnień i nigdy nie pisałem, że będą to robił. Pisałem żeby pilnować terminów, a po każdym weekendzie jest napisany w temacie termin kolejnego wyścigu. W tym roku ja prowadzę typera i pewne rzeczy widzę inaczej niż poprzednik. Mnie np. raczej irytowały przypomnienia, bo zawsze pilnuję, kiedy jest kolejny wyścig. W typerze biorą udział fani F1 i jest dla mnie dziwne, że musiałbym im przypominać kiedy jest wyścig. Jak taki ktoś wyobraża sobie typowanie? Poza tym w temacie jest napisany termin, jeśli ktoś siedzi na forum może to sprawdzić. Poza tym kiedy inni zaczynają typowanie temat idzie do góry. Są tu dorośli ludzie i dziwne byłoby dla mnie przypominanie o czymś takim. Zresztą mi też zdarzyło się nie wytypować.
Chłopie jakie sianie fermentu? Jaki bałagan? Co jest gorszego względem poprzednich lat? To, że wyniki najczęściej były natychmiast po wyścigu? Kilka razy się pomyliłem w liczeniu? Poprzednik też się mylił. Inni mają zupełnie inne podejście. Faktem jest, że sam się do tego zgłosiłem, nie było chyba nikogo innego chętnego, poświęcam swój czas, a ty mnie bezpodstawnie oczerniasz. Inni typujący raczej doceniają to, że miałem ochotę to robić. Skoro tak źle zajmuję się typerem czemu sam się nie zgłosiłeś? Nie chciało ci się? To teraz nie powinieneś krytykować.
Nie wiem na jakiej podstawie jestem niewiarygodny. Szczególnie dziwnie brzmi to od kogoś, (poprawcie mnie jeśli się mylę) kto wielokrotnie miał kłótnie z innymi, problemy z moderatorami. Sam chyba byłeś moderatorem jakiś czas, ale wywalili cię, bo nadużywałeś swojej pozycji i zmieniłeś coś w czyimś profilu na coś obraźliwego. U mnie czepiasz się o pierdoły, a sam co robiłeś? Więc akurat ty się nadajesz na "męża zaufania".
Można edytować posty, ale chyba nie chodzi o to, że ktoś się spóźni z edytowaniem albo da inne typu niż chce dla zmyłki. W typowaniu na PW chodzi właśnie żeby tego uniknąć.
renoraines Skoro robisz z siebie taki wzór cnót i uczciwości to czemu tak zajadle bronisz się przed zmianą, która jest czysto kosmetyczna. Tak naprawdę w żaden sposób nie jesteś skrzywdzony. Gdybyś naprawdę chciał uczciwego typowania to powiedziałbyś, że zmiana ci nie przeszkadza, bo chcesz wygrać fair play.