BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 15:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Wał
PostNapisane: 7 listopada 2024, 09:11 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
A napisał(a):
2,5 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie, a ponad 17 mln poniżej minimum socjalnego - wynika z danych za rok 2023 opisanych przez Wirtualną Polskę. To najgorszy wynik od 2015 r. Dotkliwie wzrósł poziom biedy wśród dzieci, seniorów i osób niepełnosprawnych

Widzisz, a ja jakoś 3 lata temu wspominałem, że idą chude czasy (założyłem o tym osobny temat) to wszyscy twierdzili, że gadam bzdury bo jest coraz lepiej :D

PostNapisane: 7 listopada 2024, 09:19 
Zacna persona forum

Alduwiel napisał(a):
A napisał(a):
2,5 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie, a ponad 17 mln poniżej minimum socjalnego - wynika z danych za rok 2023 opisanych przez Wirtualną Polskę. To najgorszy wynik od 2015 r. Dotkliwie wzrósł poziom biedy wśród dzieci, seniorów i osób niepełnosprawnych

Widzisz, a ja jakoś 3 lata temu wspominałem, że idą chude czasy (założyłem o tym osobny temat) to wszyscy twierdzili, że gadam bzdury bo jest coraz lepiej :D

bo czasem lepiej popatrzeć szerszej a nie tylko przez swoja wąska perspektywę. Wystarczy pochodzić po sklepach spożywczych i popatrzeć co ludzie maja w koszykach lub jak płacą. zero kasy. Płacą kilkoma kartami na których nie maja żadnych środków. Brak gotówki przy sobie. Rezygnacja z niektórych artykułów w koszyku. Wykłócanie się o 60gr bo to miało być na promocji a nie jest. Polska to jest jedna wielka bieda.

Lincoln napisał(a):
A, nie znam wszystkich wypadków lotniczych, ale bzdurę która opisałeś o malezyjskim samolocie mocno "kłuje" w oczy swoją niezgodnością z faktami.
Śledztwo prowadzone przez rus nic nie wyjaśniło, co dziwne nie jest. Nie ma oryginału czarnych skrzynek, nie ma samolotu, za to na miejscu katastrofy jest ...salon samochodowy, więc ruscy każdy kit mogą nam wciskać, tak jak było w 2014r, kiedy zarzucali winę na ukr, a rzeczywistość oczywiście była inna.

Jeszcze raz odsyłam do stenogramów z 10 kwietnia 2010r. Tam jest wszystko powiedziane dlaczego tak się stalo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 listopada 2024, 09:32 
Moderator

A napisał(a):
Polska to jest jedna wielka bieda.

Bogaci się bogacą, ale biedni biednieją i to rozwarstwienie nabiera rozpędu ;)

PostNapisane: 7 listopada 2024, 09:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
A napisał(a):

bo czasem lepiej popatrzeć szerszej a nie tylko przez swoja wąska perspektywę. Wystarczy pochodzić po sklepach spożywczych i popatrzeć co ludzie maja w koszykach lub jak płacą. zero kasy. Płacą kilkoma kartami na których nie maja żadnych środków. Brak gotówki przy sobie. Rezygnacja z niektórych artykułów w koszyku. Wykłócanie się o 60gr bo to miało być na promocji a nie jest. Polska to jest jedna wielka bieda.

A z drugiej strony małe firmy remontowo - budowlane mają pozajmowane terminy na rok do przodu , małe firmy hydrauliczne w ogóle nie umawiają nowych robót, na urządzenie ogrodu firma przychodzi mi w grudniu bo mają jedno małe „okienko” czasowe … do warsztatów samochodowych terminy po 3 tygodnie do przodu itd itp … bieda na maksa.

PostNapisane: 7 listopada 2024, 10:03 
Moderator

Tylko Dawid zastanów się skad ludzie mają kasę na domy i auta? większość to z kredytu, a pieniądze na które się nie pracowało wydaje się łatwiej. Skończą się kredyty to i to siądzie ...

PostNapisane: 7 listopada 2024, 10:45 
Zacna persona forum

///david napisał(a):
A napisał(a):

A z drugiej strony małe firmy remontowo - budowlane mają pozajmowane terminy na rok do przodu , małe firmy hydrauliczne w ogóle nie umawiają nowych robót, na urządzenie ogrodu firma przychodzi mi w grudniu bo mają jedno małe „okienko” czasowe … do warsztatów samochodowych terminy po 3 tygodnie do przodu itd itp … bieda na maksa.

pytanie ile osób, z tych co przytoczyłeś, należy do tej grupy z opublikowanego raportu: (...)2,5 mln Polaków żyje w skrajnym ubóstwie, a ponad 17 mln poniżej minimum socjalnego - wynika z danych za rok 2023 opisanych przez Wirtualną Polskę. To najgorszy wynik od 2015 r. Dotkliwie wzrósł poziom biedy wśród dzieci, seniorów i osób niepełnosprawnych(...)

Sypanie socjalem a dodatkowo produkcja pieniędzy przez rząd, doprowadziło do pogłębienia ubóstwa i nędzy wśród polactwa. Cieszą się z 800+, tylko co oni mogą za to kupić? to jest tyle co 80 zł 10 lat temu

PostNapisane: 7 listopada 2024, 11:54 
Forumowy terrorysta

Ludzie zarabiają , mają zdolność kredytową więc kupują na kredyt domy,mieszkania, auta itd. Bez odpowiednich dochodów kredytu nie otrzymają.
Pomijam skrajności, żyjących w ubóstwie i żyjących ponad stan.

PostNapisane: 7 listopada 2024, 18:50 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
A, bez oryginałów stenogramów to sobie możesz dalej twierdzić, że to nie rus zestrzelili malezyjski samolot. Gdyby sprawa była jasna samolot, szczątki i wszystkie dokumenty czy obsługa lotniska byłyby u nas.
Może podaj z 5 podstawowych produktów które zdrożały dziesięciokrotnie przez dekadę, skoro tak twierdzisz.

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 7 listopada 2024, 22:22 
Zacna persona forum

Nie możesz uwierzyć w treść stenogramów z polskiej prokuratury, które były opracowane przez polskich biegłych, którzy sprawdzali nagrania. Nawet prokuratura Zbyszka ziobry nic więcej nie ustaliła. Nie mam pytań . Widać ze masz klapy na oczach jak kon, wierzysz w cos czego nie ma. Jak wyznawca religii. W tym przypadku smolenskiej religii. Modły do schodów itp.

Nikt oficjalnie przez tyle lat nie powiedzial ze ma dowody na zamach w smolensku. Kazdy ma to w dupie, bo to byl zwykly wypadek lotniczy i glupota zalogi polskiej, ktora nie miala nawet uprawnien do ladowania w mgle. Ułańska fantazja czytaj debilizm. Jak w afrykanskim panstwie. Proba lądowania na kartoflisku we mgle. Wykazali się głupota a nie mądrością. Brak procedur. Wstyd. Chcieli wykonac rozkaz kaczki. Wydali 30 milionow zlotych na komisje smolenska z profesorami od mieszania betonu i tego kryptogeja wielbiciela męskich łydek Macierewicza. Nie licząć juz zniszczonego i pociętego piłami tupolewa 102. Nie zapominaj jak zachod pokazal gdzie ma lecha kaczynskiego? nikt nie przyjechal nawet na pogrzeb.

Zobaczymy jak Donald T bedzie sie sciskal z Putinem i ustali, ze polowe ukrainy mozesz Wołodia sobie brac, co wtedy powie PIS ktory kocha Donalda T :D

Z drugiej strony jak mozna wielbic czlowieka ktory spotyka sie Putinem ktory jest morderca kaczynskiego? paranoja :P

Co chcesz mi przez to udowodnic czy ceny sa takie same jak 10 lat temu na podstawowe produkty? to skad sie wzielo ubostwo i nedza wsrod polakow w 2023 roku. Skoro podstawowe produkty nie zdrozaly to powinni miec wiecej jedzenia :D Koszty pracy tez sie nie zwiekszyly. Wszystko jest po staremu ;)

PostNapisane: 7 listopada 2024, 23:04 
Fan włoszczyzny

A wszystko prawda. Ale pisiorom tego nie wytłumaczysz, bo jak słusznie zauważyłeś mają klapki na oczach i nic do nich nie dociera gdyż mają swój tzw mikroklimat jak wiesz co mam na myśli. A zamachu żadnego nie było teorie z du.y. wszedł najebany Błasik do kabiny i było grube lumbago, a efekt końcowy znamy wszyscy.

PostNapisane: 8 listopada 2024, 19:57 
Specjalista ds osiągów

A, Pewnie stenogramy sprawdzali Ci sami co pakowali zwłoki do trumien i wiemy jaka kompromitacja wyszła :rotfl: Jeśli sytuacja jest klarowna to dlaczego nie oddali wraku? Dlaczego na szybko postawiono salon samochodowy w miejscu katastrofy, choć nie ma tak kompletnie sensu? Nam jak i Holendrom ruscy wciskali kit, ale oni mieli "jaja'' żeby powiedzieć - sprawdzam, ale Ty dalej wierzysz w ich bajki że to ukr zestrzelili malezyjski samolot pasażerski :P
Zadałem proste pytanie, co zdrożało dziesięciokrotnie?
Rost, pogodziłeś się z tym pkb generowanym przez ukr?

PostNapisane: 8 listopada 2024, 20:24 
Forumowy terrorysta

:rotfl: haha powszechnie wiadomo, że bezmyślne korwinowo-mentzenowe kuce są dyletantami oraz ignorantami i nie tylko ekonomicznymi :rotfl: . Konfedeszuria :22:

PostNapisane: 9 listopada 2024, 13:01 
Fan włoszczyzny

Przemek coś dla Ciebie i Rudego, na święta jak znalazł. :rotfl:

https://m.olx.pl/d/oferta/figurka-z-brz ... st_curated

PostNapisane: 10 listopada 2024, 09:15 
Specjalista ds osiągów

Rost, czyli się nie pogodziłeś... Ja też za nimi nie przepadam, bo jest ich za dużo, ale w sytuacji tak bezsensownej agresji rus, jestem w stanie ich zrozumieć, ich prezydenta już nie.

PostNapisane: 10 listopada 2024, 10:19 
Zacna persona forum

Lincoln napisał(a):
A, Pewnie stenogramy sprawdzali Ci sami co pakowali zwłoki do trumien i wiemy jaka kompromitacja wyszła :rotfl: Jeśli sytuacja jest klarowna to dlaczego nie oddali wraku? Dlaczego na szybko postawiono salon samochodowy w miejscu katastrofy, choć nie ma tak kompletnie sensu? Nam jak i Holendrom ruscy wciskali kit, ale oni mieli "jaja'' żeby powiedzieć - sprawdzam, ale Ty dalej wierzysz w ich bajki że to ukr zestrzelili malezyjski samolot pasażerski :P
Zadałem proste pytanie, co zdrożało dziesięciokrotnie?
Rost, pogodziłeś się z tym pkb generowanym przez ukr?

To jest twoje myślenie na skróty, myślenie życzeniowe ze to pewnie robili ci co pakowali zwłoki. Chciałeś być zabawny a wyszło ze jesteś ignorantem. Nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości tego co zostało ustalone. Dzisiaj kolejna miesięcznica. Może pójdziesz pod schody i oddasz pokłony? :P

renoraines napisał(a):
:rotfl: haha powszechnie wiadomo, że bezmyślne korwinowo-mentzenowe kuce są dyletantami oraz ignorantami i nie tylko ekonomicznymi :rotfl: . Konfedeszuria :22:

aby być precyzyjnym to powiem ci o Mentzenie, ze to człowiek Wiplera, taka pacynka. A z kolei Wipler to pisowiec, wiec podsumowując powinienes wielbić konfederacje :P czyli jesteś szurią jak konfa

PostNapisane: 10 listopada 2024, 11:16 
Specjalista ds osiągów

A, moje myślenie życzniowe? :rotfl: Przecież to Ty nam tutaj powielasz rus narrację że to ukr zestrzelili malezyjski samolot, kiedy sprawa została zbadana i wszystko udowodniono ruskim. U nas nic nie wiadomo poza tym co nam rus powiedzieli i to jest zasadnicza różnica. Nie stwierdziłem nigdzie że to zamach, tylko że sprawa nie jest absolutnie wyjaśniona, a znając rus, każdy scenariusz jest możliwy (jak w 2014)

PostNapisane: 10 listopada 2024, 12:01 
Forumowy terrorysta

A szurem to jest zrośniety z tobą konfederacyjny przydupas :rotfl: .O ile dwa półdupki zawsze tworzą całą dupę. O tyle dwa półgłówki nie tworzą całej głowy. Poza tym temat był juz omawiany wiec w skrocie: A jak abderyta, antypolska prorosyjska swołocz.

Kręcąc C.D. beki , Wipler z Mentzenem wywracajac stolik realizuja plan Kaczora . :rotfl:

A propos Mentzena o to w jaki sposob Slawek wyruch** na legalu kuców przygłupow itp ignorantow oraz dyletantow  ekonomicznych :rotfl: . Łopatologicznie. Mentzen wprowadzil na gielde spolke.   Debiut 36 zl za akcje. Naiwniacy sie rzucili, kurs  wzrosta na 66 zl, nastepnego dnia   71 zl i ... kurs spada  na łeb na szyje. Mentzen zarabiajac  ponownie, odkupuje akcje po niskim kursie. Staly patent , nabrac przygłupow, szarpnąć kase i tak sie kreci biznes ciągle znajduĵac frajerow. :rotfl:

PostNapisane: 10 listopada 2024, 20:59 
Fan włoszczyzny

Nie nie mam się z czym godzić Lincoln. Pomyśl, ponad 3 mld euro poszło z naszego budżetu na pomoc Ukrainie. Do tego dochodzi pomoc uchodźcom, zatrudnienie uchodźców, pensję którą oni dostają to też idzie z naszej mojej, i twojej kieszeni. Więc można sobie wsadzić w du..e wskaźnik PKB, bo nie odzyskasz 3 mld EUR ponieważ ktoś sobie wymyślił, że to "nasi bracia". Miało by to sens w czasie kiedy nie było by wojny wówczas może Ukraińcy byliby rentowni. Ale w to też wątpię bo czasy w których oni coś dawali Polsce pozytywnego już dawno minęły, i raczej bezpowrotnie

PostNapisane: 10 listopada 2024, 23:12 
Specjalista ds osiągów

Rost, sam pomyśl, roczny PKB za 2023r to ~800mld $, 1% z tego ile wyniesie? Schowaj zawiść w kieszeń i myśl. Jeśli patrzysz na chłodno - wspieramy bufor bezpieczeństwa od najbardziej agresywnego państwa w Europie ostatnich 50lat.

PostNapisane: 11 listopada 2024, 20:37 
Zacna persona forum

Lincoln napisał(a):
A, moje myślenie życzniowe? :rotfl: Przecież to Ty nam tutaj powielasz rus narrację że to ukr zestrzelili malezyjski samolot, kiedy sprawa została zbadana i wszystko udowodniono ruskim. U nas nic nie wiadomo poza tym co nam rus powiedzieli i to jest zasadnicza różnica. Nie stwierdziłem nigdzie że to zamach, tylko że sprawa nie jest absolutnie wyjaśniona, a znając rus, każdy scenariusz jest możliwy (jak w 2014)

Malezyjski samolot został zestrzelony z terenów wschodniej ukrainy, jeszcze raz powtórzę co napisałem wcześniej. Nikt tego nie zaprzeczy. Ty sobie tłumacz jak chcesz i co chcesz. Podałem tez inne katastrofy samolotów których ty udajesz ze nie znasz, albo jesteś jeszcze młody. Pamięć wybiórcza

Czyli twierdzisz ze nie stwierdziłeś ze to zamach, ale znając Ruś to każdy scenariusz jest możliwy. Czyli jednak zamach. W końcu się zdecyduj :rotfl: To czym zestrzelili tupolewa? tak samo jak Ukraińcy w 2001 roku? czy może użyli magnesu? A może to była maskirówka i wsadzili juz trupy do samolotu. Jeszcze zostaje kwestia skąd wyleciał nasz tupolew? z Okęcia tam musieli być sabotażyści. Sam widziałem wtedy po 7:00 na żwirkach jak wyłączyli sygnalizacje świetlna tak aby Kaczyński zdążył na samolot, bo zaspał

renoraines napisał(a):
A szurem to jest zrośniety z tobą konfederacyjny przydupas :rotfl: .O ile dwa półdupki zawsze tworzą całą dupę. O tyle dwa półgłówki nie tworzą całej głowy. Poza tym temat był juz omawiany wiec w skrocie: A jak abderyta, antypolska prorosyjska swołocz.

Kręcąc C.D. beki , Wipler z Mentzenem wywracajac stolik realizuja plan Kaczora . :rotfl:

A propos Mentzena o to w jaki sposob Slawek wyruch** na legalu kuców przygłupow itp ignorantow oraz dyletantow  ekonomicznych :rotfl: . Łopatologicznie. Mentzen wprowadzil na gielde spolke.   Debiut 36 zl za akcje. Naiwniacy sie rzucili, kurs  wzrosta na 66 zl, nastepnego dnia   71 zl i ... kurs spada  na łeb na szyje. Mentzen zarabiajac  ponownie, odkupuje akcje po niskim kursie. Staly patent , nabrac przygłupow, szarpnąć kase i tak sie kreci biznes ciągle znajduĵac frajerow. :rotfl:

Obrazek

Lincoln napisał(a):
Rost, sam pomyśl, roczny PKB za 2023r to ~800mld $, 1% z tego ile wyniesie? Schowaj zawiść w kieszeń i myśl. Jeśli patrzysz na chłodno - wspieramy bufor bezpieczeństwa od najbardziej agresywnego państwa w Europie ostatnich 50lat.

J ebać to. Za dużo oglądasz telewizji. Za 6 miesięcy nic nie zostanie z bufora. Zostanie rozczłonkowany

Ja tu widzę schyłek kogoś ;)

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1