BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 22:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Piłka nożna - Ekstraklasa. Dyskusja na poziomie !
PostNapisane: 6 maja 2016, 11:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
renoraines napisał(a):
Przypomne Tobie, że legia w sezonie 91/92 była bliska spadku z ligii http://legionisci.com/news/41708_Histor ... _ligi.html
Przypomnę również, że 5 lat temu legia była bankrutem, zadłużenie do własciciela ITI w 2011 wynosiło 234 mln zł czyli nie do spłacenia. Tylko dzięki konwersji zadłużenia na kapitał zapasowy i rezerwowy (czyli zabiegowi ksiegowemu, a nie działalnosci biznesowej dajacej zysk) zadłużenie legii zmalało do 6 mln zł. http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html

Przeeetyp z ciebie. No i co z tego, że w sezonie 91 / 92 była bliska spadku, skoro nie spadła ?? Przypomnę ci eugeniuszu, że Legia NIGDY nie spadła z ligi (w 2016 roku - a więc w tym w którym Lech po raz kolejny nie mógł się pogodzić z porażką w pucharze i rzucał w ludzi racami - będzie obchodził 100-lecie istnienia), ani nie łączyła się z jakimiś kuchenkami żeby móc grać w najwyższej klasie rozgrywkowej.

Weź spójrz na swój klubik i zreflektuj się, a nie pisz, że stuletni klub, przez całe te sto lat istnienia, w sezonie 91 / 92 o mało co nie spadł z ligi.

Drugi post zedytowałeś, bo tam to już normalnie cyrk był w twoim wykonaniu jak napisałeś, że Legia jedzie na farcie, wspominając m. in. sytuację Bereszyński - Celtic. To był FART Legii ?? Przewrota normalnie :faint:

Pisz może te swoje wypociny (sto razy te same) i chowaj do szafy, bo łby ludzi już bolą.

cinek_328 napisał(a):
Legia z tą grą daleko nie zajdzie w eliminacjach LM, moim zdaniem bez dwóch trzech dobrych transferów nie da rady i atak musi zostać. Jakiś bardzo dobry środkowy obrońca, ktoś na stronę gdzie lata Broź z Bereszyńskim bo obaj raczej są średni, dobrzy na naszą ligę. Może ktoś do środka ....

cinek - Na stronie, której lata Broź z Bereszyńskim, lata jeszcze jeden taki Pan, który się nazywa Jędrzejczyk. Trzeba go wykupić, i po sprawie. Reprezentant Polski. Solidny człowiek. Mało ?? :niepewny: Broź z Beresiem w obwodzie. Naprawdę nie ma na co narzekać jeśli chodzi o prawą flankę. Piszesz jeszcze o środku obrony. To ja Ci napisze, że tam gra kolejny Repr. Polski - Pazdan, który jest przekotem. Tak samo jak Lewczuk. Facet zrobił taki postęp, że głowa mała. W obwodzie jest chociażby Rzeźniczak, który fakt, miał ostatnio trochę słabszych dni, ale to jest bdb. zawodnik. Wg. mnie należy przede wszystkim utrzymać ten skład, i kupić solidny "wiatrak" na bok pomocy, plus porządnego napastnika. Pamiętaj o tym, że gdyby nie idiotyczna sytuacja z Bereszyńskich, Legia grałaby w Pucharach, bo wyeliminowała na boisku Celtic. Więc jednak się da. Tak ?? ;)

pavloo napisał(a):
mogła by coś podziałać w LM, reszta Polski nienawidziła by Nas jeszcze bardziej :cwaniak:

pavloo - Tak jest, było i będzie ;)

Na koniec, taka ciekawostka moi mili. Zobaczcie jaka sytuacja czeka nas w tej kolejce. Mianowicie:

* Lechia - Ruch. Sobota, godzina 20:30. Lechia gra o Puchary. Ruch, który gra o nic, do dzisiaj cieszy się, że fartem znalazł się w pierwszej 8. Komu "Niebiescy" to zawdzięczają ?? ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 maja 2016, 11:30 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):
renoraines napisał(a):
Przypomne Tobie, że legia w sezonie 91/92 była bliska spadku z ligii http://legionisci.com/news/41708_Histor ... _ligi.html
Przypomnę również, że 5 lat temu legia była bankrutem, zadłużenie do własciciela ITI w 2011 wynosiło 234 mln zł czyli nie do spłacenia. Tylko dzięki konwersji zadłużenia na kapitał zapasowy i rezerwowy (czyli zabiegowi ksiegowemu, a nie działalnosci biznesowej dajacej zysk) zadłużenie legii zmalało do 6 mln zł. http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html

Przeeetyp z ciebie. No i co z tego, że w sezonie 91 / 92 była bliska spadku, skoro nie spadła ?? Przypomnę ci eugeniuszu, że Legia NIGDY nie spadła z ligi (w 2016 roku - a więc w tym w którym Lech po raz kolejny nie mógł się pogodzić z porażką w pucharze i rzucał w ludzi racami - będzie obchodził 100-lecie istnienia), ani nie łączyła się z jakimiś kuchenkami żeby móc grać w najwyższej klasie rozgrywkowej.

Weź spójrz na swój klubik i zreflektuj się, a nie pisz, że stuletni klub, przez całe te sto lat istnienia, w sezonie 91 / 92 o mało co nie spadł z ligi.

Drugi post zedytowałeś, bo tam to już normalnie cyrk był w twoim wykonaniu jak napisałeś, że Legia jedzie na farcie, wspominając m. in. sytuację Bereszyński - Celtic. To był FART Legii ?? Przewrota normalnie :faint:

Pisz może te swoje wypociny (sto razy te same) i chowaj do szafy, bo łby ludzi już bolą.

Popisałeś się tym, że jak zawsze przeczysz sam sobie i łamiesz swoje słowo :rotfl: pokazując swoją słabość.

Wpisujesz się w schemat kibiców legii, którzy brali udział w sondzie ulicznej i pasuje do ciebie
Cytuj:
co ja mogę powiedziec, ciężko tak , ciężko powiedzieć, ciężko skomentować, ciężko zrozumieć

I nie potrafisz pogodzić się z faktem, że legie reaktywowali czerwoni generałowie, 1945-2016 to nie jest 100 lat, a tylko zabiegi księgowe sprawiły, że legia nie jest bankrutem. Bankrut nie płaci swoich zobowiazań, traci płynność, nie dostaje licencji i spada z ekstraklasy.

Przekaz medialny to nie tylko stronniczy canal + i peany jego komentatorów na cześć legii.

Czytaj ze zrozumieniem i wydrukuj to sobie:
renoraines napisał(a):
Natomiast patrząc z perspektywy czasu, jeśli klub od dziesięcioleci ślizga się na układach, przekrętach, podbieraniu piłkarzy, pomocy sędziowskiej, wystawianiu nieuprawnionych zawodników i nic się nie zmienia, bo ten klub w genach ma postawę roszczeniową, to taką … się piętnuje.

Puentując używając przenośni. Kluby z ekstraklasy ‘’mają pod maską’’ M52, wydawałoby się, że to daje równe szanse. Okazuje się jednak, że 15 klubów ma M52B20, a legia M52B28.

PostNapisane: 6 maja 2016, 12:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
binta napisał(a):
* Lechia - Ruch. Sobota, godzina 20:30. Lechia gra o Puchary. Ruch, który gra o nic, do dzisiaj cieszy się, że fartem znalazł się w pierwszej 8. Komu "Niebiescy" to zawdzięczają ?? ;)

"zawdzięczają" to decyzji Lechii, Z. Boniek postraszył interwencją w UEFA, która pewnie odebrałaby prawo ew. udziału Lechii w pucharach, a pewnie będzie tak że tego jednego punktu zabraknie do awansu...
Choć szczerze liczę na to że uda się w tym roku.

btw. widziałem że nt. Legii powstał nawet serial :przestraszony:

PostNapisane: 6 maja 2016, 14:38 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

"zawdzięczają" to decyzji Lechii, Z. Boniek postraszył interwencją w UEFA, która pewnie odebrałaby prawo ew. udziału Lechii w pucharach, a pewnie będzie tak że tego jednego punktu zabraknie do awansu...
Choć szczerze liczę na to że uda się w tym roku.

btw. widziałem że nt. Legii powstał nawet serial :przestraszony:

Właśnie o tym piszę :) Ponoć do jutra ten mecz może nawet zostać wycofany do obstawiania.

Powiem Ci, że Cracovia, Pogoń i Zagłębie mają ciężki kalendarz, a także "łapią" się ze sobą. Lechia rzecz jasna nie ma łatwego, ale wydaje mi się, że o "brązowym" medalu zadecyduje ostatnia kolejka w której Cracovia podejmie u siebie właśnie Lechię. Pogoń i Zagłębie osobiście wykreślam już teraz. Tak to widzę :)

Tak, ostatnio była premiera, bodajże na Playerze.

PostNapisane: 6 maja 2016, 16:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
binta napisał(a):
Właśnie o tym piszę :) Ponoć do jutra ten mecz może nawet zostać wycofany do obstawiania.

Na przestrzeni kilku dni kurs na zwycięstwo Lechii spadł do ~1,4, a zwycięstwo Ruchu jest wyceniane na 9do1.

binta napisał(a):
Powiem Ci, że Cracovia, Pogoń i Zagłębie mają ciężki kalendarz, a także "łapią" się ze sobą. Lechia rzecz jasna nie ma łatwego, ale wydaje mi się, że o "brązowym" medalu zadecyduje ostatnia kolejka w której Cracovia podejmie u siebie właśnie Lechię. Pogoń i Zagłębie osobiście wykreślam już teraz. Tak to widzę :)

Wydaje mi się że sezon może zakończyć się tak:
1-2. Piast/Legia
3-4. Zagłębie/Lechia (wiadomo serce bliżej Lechii, ale Cracovia łatwo nie odda pola.)

Nie przepadam za Legią, rozsądek podczas finału PP podpowiadał "Legia"(dzięki zwycięstwo Legii 4miejsce w lidze daje gre w Lidze Europy), ale gdyby Lech wygrał też byłby to jakiś powód do radości.
W pucharach największe szanse z całej czołówki ma Legia przez to że ma szeroką kadrę. W Europie każda z polskich drużyn gra o punkty dla Polski, i czy tam będzie grać Legia, Lech, czy choćby kiedyś znienawidzona przez Lechię drużyna z Gdynii, będę się cieszyć z tych zwycięstw ;) Szkoda tego występu z Celtic'iem...

btw. w przyszłym roku szykują się kolejne wielkie derby w Ekstraklasie, pewnie co niektórzy wiedzą że bracia Lecha Poznań i Cracovii, czyli Arka Gdynia wraca do najwyższej klasy rozgrywkowej gdzie czeka Lechia Gdańsk ;)

PostNapisane: 6 maja 2016, 16:56 
Forumowy terrorysta

Pawel! napisał(a):
btw. w przyszłym roku szykują się kolejne wielkie derby w Ekstraklasie, pewnie co niektórzy wiedzą że bracia Lecha Poznań i Cracovii, czyli Arka Gdynia wraca do najwyższej klasy rozgrywkowej gdzie czeka Lechia Gdańsk ;)

Dla Arki bramki strzela m.in. wypożyczony z Lecha Formella, który odzyskał formę :D .

PostNapisane: 7 maja 2016, 07:23 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

1-2. Piast/Legia
3-4. Zagłębie/Lechia (wiadomo serce bliżej Lechii, ale Cracovia łatwo nie odda pola.)

Nie przepadam za Legią, rozsądek podczas finału PP podpowiadał "Legia"(dzięki zwycięstwo Legii 4miejsce w lidze daje gre w Lidze Europy), ale gdyby Lech wygrał też byłby to jakiś powód do radości.
W pucharach największe szanse z całej czołówki ma Legia przez to że ma szeroką kadrę. W Europie każda z polskich drużyn gra o punkty dla Polski, i czy tam będzie grać Legia, Lech, czy choćby kiedyś znienawidzona przez Lechię drużyna z Gdynii, będę się cieszyć z tych zwycięstw ;) Szkoda tego występu z Celtic'iem...

Dokładnie tak. Każdy normalny Polak w Pucharach kibicuje naszej drużynie (chociażby w kwestii punktów do rankingu). Co do Arki, fajnie, że wchodzi, będzie ciekawiej ;) Drugą drużyną, która awansuje będzie Wisła Płock. Nie powinno się nikogo oceniać przed czasem, ale jeśli zespół z Płocka się nie wzmocni, może to być ich epizod z Ekstraklasą. Osobiście chciałbym, aby utrzymał się Górnik Zabrze.

Wczorajsze mecze:

* Podbeskidzie - Korona 1:1 - Gospodarze rzutem na taśmę przedłużają swoje szanse na utrzymanie.

* Wisła - Jagiellonia 1:0 - Zespół z Krakowa po tym meczu ma już zapewniony być. Ich celem zapewne jest wygranie grupy spadkowej.

PostNapisane: 7 maja 2016, 22:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: Jest: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144663&start=0

Było: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82221
binta napisał(a):
Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

1-2. Piast/Legia

Dokładnie tak. Każdy normalny Polak w Pucharach kibicuje naszej drużynie (chociażby w kwestii punktów do rankingu). Co do Arki, fajnie, że wchodzi, będzie ciekawiej ;) Drugą drużyną, która awansuje będzie Wisła Płock. Nie powinno się nikogo oceniać przed czasem, ale jeśli zespół z Płocka się nie wzmocni, może to być ich epizod z Ekstraklasą. Osobiście chciałbym, aby utrzymał się Górnik Zabrze.

.

a ja chciałbym, żeby Zabrze odpadło. Mieszkam na dzielnicy położonej na pograniczu Zabrza i Gliwic.Jest tragedia, kibice z Górnika, wjazdy robią nawet i w nocy. Ostatnio w 14 pobili kolegę i całe wakacje ma na wózku.Ja rozumie kibicowanie, ale to jest lekka przesada!!! Nie mam nic do piłkarzy z Górnika, ale kibice od nich to jest ostatnie dno. Niestety!

"Typer EURO 2012 -II miejsce"

PostNapisane: 8 maja 2016, 08:11 
Przyjaciel forum

rafix napisał(a):
binta napisał(a):
Osobiście chciałbym, aby utrzymał się Górnik Zabrze.
a ja chciałbym, żeby Zabrze odpadło. Mieszkam na dzielnicy położonej na pograniczu Zabrza i Gliwic.Jest tragedia, kibice z Górnika, wjazdy robią nawet i w nocy. Ostatnio w 14 pobili kolegę i całe wakacje ma na wózku.Ja rozumie kibicowanie, ale to jest lekka przesada!!! Nie mam nic do piłkarzy z Górnika, ale kibice od nich to jest ostatnie dno. Niestety!

Takie sytuacja / zachowania trzeba tępić - normalna sprawa, ale to nie piłkarze są temu winni, ani nie kibice, tylko kibole. Uważasz, że jak Górnik spadnie do I ligi to to się zmieni ?? Bo wg. mnie poprzez większe rozgoryczenie jeszcze zwiększy.

Wczorajsze mecze:

* Lechia - Ruch 2:1 - Czyli tak jak miało być :)

* Śląsk - Nieciecza - Mecz z dwiema samobójczymi bramkami, po którym Śląsk jest już pewny bytu, a Nieciecza nadal musi się o niego obawiać.

* Górnik Ł. - Górnik Z. - Niczego innego niż remisu w tym spotkaniu się nie spodziewałem. Miałem również na kuponie.

Dzisiejsze mecze:

* Cracovia - Lech - Wg. mnie mecz oscylujący wokół remisu 1:1. Cracovia jednak postara się tutaj o komplet punktów.

* Pogoń - Zagłębie - Jak wyżej, remis jak najbardziej możliwy.

* Legia - Pogoń - Spotkanie... sezonu ?? :niepewny: Chyba mogę tak napisać. Niech wygra lepszy !

PostNapisane: 8 maja 2016, 15:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
binta napisał(a):
Legia - Pogoń - Spotkanie... sezonu ?? :niepewny: Chyba mogę tak napisać. Niech wygra lepszy !
błąd mimo wszystko bedzie fajnie się oglądało :D
rafix napisał(a):
Mowa o patologi z sośnicy? nie dziwi mnie to ...

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

PostNapisane: 8 maja 2016, 19:50 
Forumowicz

Moje BMW: e38
Kod silnika: M62B44
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=156155
czerczesow: "w tej atmosferze wygrana była obowiązkiem"

na przekór całej Polsce, Legia pokonuje wicelidera 4 bramkami ;)

Nasza Legia najlepsza w Polsce jest...
Ultrasi po raz kolejny pokazali bardzo wysoki poziom :ok: :ok: :ok:

PostNapisane: 8 maja 2016, 20:22 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Legia gromi Piasta i mistrzostwo ma już na wyciągnięcie reki :super: Obrońca tytułu Lech stracił już nawet szanse na udział w europejskich pucharach :zdziwko:

PostNapisane: 8 maja 2016, 23:35 
Specjalista

Moje BMW: 530 diesel
Kod silnika: M57D30
Garaż: Moje Byłe Sreberko
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101097

Moja Obecna CZARNA PERŁA
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 3#p1477693

Moje obecne GRAYowe e61 SILVER BULLET
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=163310
Nie wiem jak jest z Lechem - czy jako finalista PP nie ma teraz miejsca w LE?
Czy Legia nie może zdobyć mistrzostwa?

Pojechała ładnie z Piastem - styl pokazała dzisiaj niezły.
Piasta szkoda, bo chcieli techniczną piłkę zagrać, ale to nie na Legie :)

Moja Obecna Czarna Perła

Mój Obecny GRAY Silver Bullet

PostNapisane: 9 maja 2016, 07:29 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Teraz się zmieniło i finalista nie ma LE. Teraz 4 miejsce w lidze będzie grało w eliminacjach.

PostNapisane: 9 maja 2016, 08:05 
Przyjaciel forum

feder napisał(a):
Teraz się zmieniło i finalista nie ma LE. Teraz 4 miejsce w lidze będzie grało w eliminacjach.

Dokładnie tak, czyli oprócz Legii i Piasta, w Pucharach zagrają dwie z drużyn Cracovia, Zagłębie, Lechia.

pavloo napisał(a):
czerczesow: "w tej atmosferze wygrana była obowiązkiem"

na przekór całej Polsce, Legia pokonuje wicelidera 4 bramkami ;)

Trafione w samo sedno :ok: Odnośnie Czerczesowa. Nie wiem czy oglądaliście po meczu "Ligę + extra" , ale pierwszy raz widziałem tak wyluzowanego Rosjanina. Zostały 2 kolejki, w Gdańsku czeka nas trudny mecz, a na koniec u siebie Pogoń. 3 punkty dają nam pewne mistrzostwo. Walczymy do końca, i czekamy na tytuł :)

marojbl napisał(a):
binta napisał(a):
Legia - Pogoń - Spotkanie... sezonu ?? :niepewny: Chyba mogę tak napisać. Niech wygra lepszy !

No i co teraz napiszesz kolego ?? :) Tylko proszę Cię, nie pisz, że Piastowi należał się karny przy sytuacji Pazdana z nie pamiętam kim. Facet poczuł na plecach rękę Michała, i ucięło mu nogi jakby litra wódki wypił. Dla jasności, podam Ci jeden konkretny przykład. Otóż facet się przewrócił w takiej samej sytuacji w jakiej w drugiej połowie w polu karnym nie przewrócił się Hamalainem. Kojarzysz ?? Podanie od Nikolicia, Hama wchodzi przed zawodnika Piasta, ten go odpycha, a Fin nie kładzie się tylko łapie równowagę i oddaje strzał.

Co do samego meczu, wspomniany wyżej przeze mnie Hamalainem, pierwszy mecz naprawdę na plus. Ogólnie cała drużyna zagrała bardzo dobrze. Troszeczkę nie rozumiem dlaczego przy wyniku 3-4:0 Czerczesow nie zdjął Borysiuka, który jest zagrożony absencją w następnym meczu, a wiadomo, że on lubi przyostrzyć. Udało się jednak skończyć mecz bez kartki. Nie wiem czy zauważyliście jak wchodzący Aleksandrow szepnął Arielowi... "Yellow, no" ??

Reasumując, cieszy wysokie zwycięstwo i totalna deklasacja. Gdyby Nikolić nie chciał się zabawiać w przekładanie obrońcy i bramkarza, a później jeszcze poważniej podszedł do tej "setki" z lewej nogi, skończyłoby się przynajmniej na 7-8:0.

Pozostałe mecze:

* Pogoń - Zagłębie 1:3. Myślałem o remisie, ale widać, że Zagłębie poważnie myśli o Pucharach, o czym otwarcie mówił trener Stokowiec.

* Cracovia - Lech 2:0. Dałem na kuponie remis w tym meczu, i myślałem, że słabiutki i rozbity Lech o niego powalczy, ale jak widać nie udało się. Bramka Budzińskiego - "stadiony świata". Na przeciwnym biegunie Tetteh, który zabawił się w Thomallę, i nie trafił praktycznie do pustej bramki. Lecha czeka wyprzedaż i przebudowa. Kontraktu nie przedłuży Lovrencics, zagranicę planują odejść Kamiński i Araajuri (mają propozycje). Ofert nie będzie również brakowało za Linettego, który dostał pozwolenie na odejście w przypadku otrzymania dobrej oferty, a ta zapewne się pojawi. Rok posuchy bez Pucharów, i brak zastrzyku środków z nimi związanych, może sprawić, że Cracovia, Zagłębie, Piast, Wisła, a już na pewno Lechia, nie pozwolą drużynie z Poznania szybko wrócić na... podium.

PostNapisane: 9 maja 2016, 11:55 
Forumowy terrorysta

Cracovia wygrywa z Lechem. Gospodarzy byli skuteczni i mobilni, 7-8 piłkarzy Cracovii gdy wymagała tego sytuacja przemieszczało się na swoje pole karne. Cracovia bliżej pucharów :D . Po stronie Lecha, nie wszystkim się chciało grać, poprzeczka Gajosa i pudła Teteha, Pawłowskiego i Linettego. Nie mogło również zabraknąć poronionej mysli trenerskiej Urbana :rotfl:. Tym razem wyjsciowy skład bez napastnika, a napastnik siedział na ławce, dopiero został wprowadzony w II połowie. Pewnie Urban układał już strategie na kolejny mecz. Do wyrzucenia ten trenerski sabotażysta + kilku nierobów.
Ważne również to, że mecz Cracovia-Lech arbiter sędziował bezstronnie czyli nikogo nie faworyzował.

8 maja legia wygrywając z Piastem uczciła 71 rocznice Dnia Zwycięstwa Armii Czerwonej. :rotfl:
Hamalainen całujący Gilerme, czyzby to był powód, dla którego Hama w tajemnicy opuszczał Lecha?
Mecz legia-Piast to kolejny mecz, w którym sędzia ponownie, a Marciniak w szczególności pomagał legii. Takie są fakty, nawet jeśli ktoś będzie zaklinał rzeczywistość. Zółta kartka z kapelusza dla Vacka i brak karnego dla Piasta ( przy stanie 0-1) za faul na Zivcu. Stronniczy komentator canalu + : ,,trzymał go, ale zbyt słabo na karnego'' :wstyd:
Nie potrafią rozegrać nawet 1 meczu bez przekrętu.

PostNapisane: 10 maja 2016, 07:38 
Przyjaciel forum

Emocje opadły, a dzisiaj kolejne mecze:

20:30 Górnik Łęczna - Podbeskidzie B-B
20:30 Górnik Zabrze - Korona Kielce
20:30 Jagiellonia Białystok - Termalica B-B.
20:30 Wisła Kraków - Śląsk Wrocław

Teoretycznie gospodarze nie powinni przegrać swoich meczów, ale wiadomo jaka jest nasza Ekstraklasa. W pierwszym meczu chciałbym zobaczyć podział punktów, który zbliży obie drużyny do spadku. W drugim liczę na to, że wygra Górnik. W Białymstoku i Krakowie postawiłbym na gospodarzy, i podparł się remisami.

PostNapisane: 10 maja 2016, 20:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: Jest: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144663&start=0

Było: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82221
marojbl napisał(a):
binta napisał(a):
rafix napisał(a):
Mowa o patologi z sośnicy? nie dziwi mnie to ...

marojbl, dokładnie, chodzi o sośnicę.

"Typer EURO 2012 -II miejsce"

PostNapisane: 11 maja 2016, 07:40 
Przyjaciel forum

No i stało się. Podbeskidzie, a więc drużyna, która była praktycznie w pierwszej 8, spada do I ligi. Coś czuję, że może tam zostać na dłużej. W Zabrzu również jest gorąco, a drużyna nie potrafi wygrać bardzo ważnego meczu. Kolejną ekipą, która zapewnia sobie utrzymanie jest Termalika, a ostatnim ze spadkowiczów będzie któryś z Górników. Do Ekstraklasy awans zapewnia sobie Arka.

Dzisiejsze mecze:

20:30 Lechia Gdańsk - Legia Warszawa - Mecz kolejki. W Gdańsku zawsze grało się ciężko, i dzisiaj nie będzie inaczej.
20:30 Pogoń Szczecin - Cracovia - Ciężki mecz do typowania. Teoretycznie typowe spotkanie na remis.
20:30 Ruch Chorzów - Piast Gliwice - Ruch już chyba myślami jest w kolejnym sezonie, a Piast na pewno będzie chciał odbić sobie wysoką porażkę w W-wie. Myślę, że brak porażki gości.
20:30 Zagłębie Lubin - Lech Poznań - Lech bardzo by chciał żeby ten sezon już się skończył. Wczoraj do sieci wyszedł filmik na którym Jevtić zajadając pizzę fajnie się bawi w Piątkowy wieczór, a więc... dzień przed meczem w Krakowie. Swoją drogą, fajnych ma kolegów... Co do samego meczu, z tego co słyszałem / czytałem, Urban ma dzisiaj wystawić tylko tych piłkarzy, którzy na następny sezon zostaną w Poznaniu, albo jest duże, ku temu prawdopodobieństwo. Nie sądzę, by w Lubinie padła dzisiaj jakaś niespodzianka. Reasumując, gospodarze nie powinni przegrać.

Ps. Putnocky z Ruchu zawodnikiem Lecha. Poznaniany uzupełniają więc lukę po Kotorowskim, którym po obecnym sezonie zakończy karierę.

PostNapisane: 11 maja 2016, 21:33 
Specjalista

Moje BMW: 530 diesel
Kod silnika: M57D30
Garaż: Moje Byłe Sreberko
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101097

Moja Obecna CZARNA PERŁA
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 3#p1477693

Moje obecne GRAYowe e61 SILVER BULLET
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=163310
binta napisał(a):

Dzisiejsze mecze:

20:30 Lechia Gdańsk - Legia Warszawa - Mecz kolejki. W Gdańsku zawsze grało się ciężko, i dzisiaj nie będzie inaczej.

Zwłaszcza z sędzią Musiałem :)
Sędziował jak pamiętam ostatni mecz chyba ubiegłego sezonu, gdzie Legia poległa i przegrała walkę o mistrza z Lechem :)

Nie wiem, co sie dzisiaj działo z Legią, Czerczesow zauważyłem ustawia defensywnie drużynę na wyjazdach - koszmarnie grali :(

Moja Obecna Czarna Perła

Mój Obecny GRAY Silver Bullet

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1