BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 20 sierpnia 2011, 10:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
cieszę się że lech wygrywa :) ale słabo widzę śląsk w pucharach, legia też ma nie najlepszy wynik... wisła jest blisko, zobaczymy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 sierpnia 2011, 12:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, pokuszę się o typy dzisiejszych meczów :ok:

Górnik Zabrze - PGE GKS Bełchatów, godzina 13:30 - Górnik jest u siebie mocny i to w Zabrzu właśnie będzie zdobywał najwięcej punktów ale coś czuję, że dzisiaj Bełchatów nie przegra. Typuję 1:1, 1:2. Bramki w tym meczu mogą strzelić Zahorski, Kwiek, Banaś dla Górnika oraz Żewłakow, Nowak i Kosowski dla Bełchatowa. Ten ostatni może też zaliczyć asystę

Widzew Łódź - Polonia Warszawa. godzina 15:45 - Stawiam nie brak porażki Polonii z przewagą na jej zwycięstwo. Myślę, że Widzew dzisiaj bramki nie strzeli, a jeśli już to maximum jedną (Okachi, Dzalamidze). Dla Polonii zaś może trafić jak na razie niezawodny Bruno, Sikorski, Jeż lub Trałka

Korona Kielce - Wisła Kraków, godzina 18:00 - Ciężki mecz do typowania. Wisła gra co kilka dni i najchętniej by w ogóle przełożyła ten mecz ale nie było takiej możliwości. Swoją drogą, nie rozumiem naszego związku, że się na to nie zgodził. Chyba wszyscy chcemy by Wisła awansowała do LM. Patrząc dodatkowo na stosunki jakie panują pomiędzy tymi zespołami i fakt, że na stadion nie wejdą kibice z Krakowa, stwierdzam, że dzisiaj w Kiecach może być ciekawie. Niby Wisła nie może sobie pozwolić na gubienie punktów w lidze ale remis jest jak najbardziej możliwy. Stawiam na remis lub wygraną Wisły. Myślę, że może być kilka bramek, którymi mogą podzielić się, po stronie gospodarzy Korzym, Zieliński i Vukovic, a po stronie gości Biton (zapewne dzisiaj zagra w pierwszej 11-stce kosztem Genkowa), Małecki oraz Genkow jeśli wejdzie. W pierwszym składzie nie zobaczymy chyba Meliksona, którego siłami trzeba odpowiednio szacować. Na ławce może zasiąść także Sobolewski, wtedy w środku zapewne zagra dwójka Garguła - Wilk

Jak będzie, przekonamy się wieczorem. Oczekuję ładnych spotkań :)

PostNapisane: 20 sierpnia 2011, 22:23 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
Górnik Zabrze - PGE GKS Bełchatów 1:0

Widzew Łódź - Polonia Warszawa 1:0

Korona Kielce - Wisła Kraków 0:0

binta, dzisiaj chyba jakiś słabszy dzień miałeś ;) Powodzenia w następnych typach :D

Moje typy na jutrzejsze mecze :)

Jagiellonia-Cracovia hmmm ciężko o jakiś sensowny typ. Jagiellonia gra u siebie, gdzie zawsze jest mocną drużyną, Cracovia natomiast musi się w końcu przełamać i wygrać. Krakowianie mając dobry skład nie mogą jakoś zaskoczyć, mam jednak wrażenie że będzie to mecz przełomowy. Mój typ Jagiellonia-Cracovia 0:1. Bramkę strzeli Sadi lub Niedzielan :hyhy:

Legia-Śląsk. Bez wątpienia jest to hit kolejki. Obydwie drużyny mają za sobą ciężkie mecze w LE, więc może dać się we znaki zmęczenie. Podejrzewam jednak że Legioniści będą chcieli się odpłacić za porażkę w zeszłym sezonie na Ł3 1:2. Mój typ to 2:1 dla Legii oczywiście. Bramki Kucharczyk, Żyro?, Manu. Bramka dla Śląska Diaz lub Mila.

Zobaczymy co przyniesie jutro :hyhy:

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 08:18 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Górnik Zabrze - PGE GKS Bełchatów 1:0 (Marciniak)

Widzew Łódź - Polonia Warszawa 1:0 (Okachi)

Korona Kielce - Wisła Kraków 0:0

binta, dzisiaj chyba jakiś słabszy dzień miałeś ;) Powodzenia w następnych typach :D

feder25, myślę, że nie było najgorzej. W Zabrzu brakło 2-3 minut żeby wszedł mi remis. W Łodzi nie trafiłem braku porażki Polonii ale to, że Widzew strzeli max jedną bramkę i zdobędzie ją Okachi już tak ;) O remisie w Kielcach też pisałem, że jest jak najbardziej możliwy i ten remis padł ;)

Oczywiście jakby nie patrzył to typy jednak średnio udane bo nie weszło to co najważniejsze, a więc wynik. O swoje typy pokuszę się później. Również życzę powodzenia :ok:

EDIT:

Jagiellonia Białystok - Cracovia Kraków, godzina 14:30 - Zacznę od tego, że w Jadze nie zagra Burkhardt, a w Cracovii Suart, Nawotczyński i Żytko, a więc 3 praktycznie podstawowych obrońców. W środku obrony w ich miejsce zapewne zagrają Radomski (grał już ten tej pozycji z konieczności) oraz Szeliga czyli środkowi pomocnicy. Jak to przełoży się na grę obronną, zobaczymy :) Moim zdaniem Jaga nie przegra tego meczu. Prezent w postaci strzelonej bramki z okazji 20 rocznicy w ekstraklasie (debiut 18.08.1991 r.) może zrobić sobie Frankowski. Groźni w drużynie z Białegostoku jak zawsze będą także Kupisz oraz... Plizga :) W Cracovii na swoją bramkę nadal czeka Niedzielan (na boisku wygląda coraz lepiej i zaczyna przypominać dawnego Andrzeja). Nie można zapomnieć także o Saidim, Suvorovie, który dobrze wykonuje jedenastki oraz Dudzicu (zapewne zacznie mecz na ławce)

(L)egia Warszawa - Śląsk Wrocław, godzina 17:00 - Starcie tych drużyn zawsze elektryzuje. Nie inaczej będzie także dzisiaj. Obie drużyny mają w nogach mecze pucharowe i są przed rewanżami ale na pewno nie będą się oszczędzać. Pomimo tego, że Legii ciężko się gra ze Śląskiem (ostatnio porażka na Łazienkowskiej - byłem na tym meczu), stawiam jednak na zwycięstwo Legionistów, 2:1, 2:0. Bramki mogą strzelić Ljuboja, Radovic, Kucharczyk (może rozpocząć z ławki) oraz Żyro (czas się przełamać, też raczej wejdzie z ławki), a w Śląsku Voskamp lub Diaz. Asystować mogą Ljuboja oraz Radovic, a w Śląsku niezmordowany Mila :ok: Trzeba wziąć także pod uwagę fakt, że w drużynie z Wrocławia nie zagrają Kaźmierczak, Fojut (2 podstawowi obrońcy), bracia Gikiewicz, Wołczek i Łukasiewicz

Ps. Zastanawia mnie też fakt jakim systemem zagra Legia, a mianowicie czy Pan trener Skorża będzie patrzył przede wszystkim na dzisiejszy mecz czy zagra pod spotkanie ze Spartakiem. Jeśli ta pierwsza opcja (myślę, że tak będzie) to maksymalnie wykorzystany będzie Radovic i Manu (nie zagrają w Moskwie), a jeśli ta druga to od pierwszej minuty szansę mogą dostać dublerzy, którzy wyjdą w pierwszym składzie w Rosji, a więc Żyro, Kucharczyk, Ohayon

Jak będzie, tak jak zawsze przekonamy się wieczorem :)

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 11:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
(W)idzew :serce: :super:

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 12:35 
Hubson napisał(a):

To teraz czekać na zwolnienie Zielińskiego :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 12:39 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Lapino napisał(a):
Hubson napisał(a):

Nie sądzę :) Wydaję mi się że Polonia ma za słabą linie ataku :kwasny: Teraz zapewne przyjdzie jeden lub dwóch prawdziwych napastników, aby zwiększyć siłę ognia :D

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 12:49 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Lapino napisał(a):
Hubson napisał(a):

Nie sądzę :) Wydaję mi się że Polonia ma za słabą linie ataku :kwasny: Teraz zapewne przyjdzie jeden lub dwóch prawdziwych napastników, aby zwiększyć siłę ognia :D

Myślę, że jeden, a konkretny. Polonia prowadzi rozmowy z... Mateją Kezmanem. Tego zawodnika nie trzeba reklamować :)

Sikorski jak na razie słabo, Cani tym bardziej. Teodorczyk dobry zawodnik ale Ekstraklasa to chyba jeszcze za wysokie progi dla niego

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 13:13 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Tak właśnie słyszałem ze z Mateją Kezmanem i Grzegorzem Rasiakiem :zdziwko:

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 13:21 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Grzegorzem Rasiakiem :zdziwko:
ale tym:

czy tym:

?? :hyhy:

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 13:25 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Hubson, na dzień dzisiejszy bez wątpienia z tym z pierwszego filmu :D

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 13:40 
Przyjaciel forum

Prawdę mówiąc tego drugiego widziałem tylko 2x na youtubie...
Resztę meczów w RP które oglądałem grał jak w pierwszym filmiku ;)

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 13:55 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
Grzegorzem Rasiakiem

Temat Rasiaka był wcześniej. Tak samo jak temat jego gry w Legii. Oba te kierunki jednak praktycznie już upadły. Ostatnio Rasiak prowadzi rozmowy z Wartą Poznań

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 18:04 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Jagiellonia Białystok - Cracovia Kraków, godzina 14:30 - Zacznę od tego, że w Jadze nie zagra Burkhardt, a w Cracovii Suart, Nawotczyński i Żytko, a więc 3 praktycznie podstawowych obrońców. W środku obrony w ich miejsce zapewne zagrają Radomski (grał już ten tej pozycji z konieczności) oraz Szeliga czyli środkowi pomocnicy. Jak to przełoży się na grę obronną, zobaczymy :) Moim zdaniem Jaga nie przegra tego meczu. Prezent w postaci strzelonej bramki z okazji 20 rocznicy w ekstraklasie (debiut 18.08.1991 r.) może zrobić sobie Frankowski. Groźni w drużynie z Białegostoku jak zawsze będą także Kupisz oraz... Plizga :) W Cracovii na swoją bramkę nadal czeka Niedzielan (na boisku wygląda coraz lepiej i zaczyna przypominać dawnego Andrzeja). Nie można zapomnieć także o Saidim, Suvorovie, który dobrze wykonuje jedenastki oraz Dudzicu (zapewne zacznie mecz na ławce)

(L)egia Warszawa - Śląsk Wrocław, godzina 17:00 - Starcie tych drużyn zawsze elektryzuje. Nie inaczej będzie także dzisiaj. Obie drużyny mają w nogach mecze pucharowe i są przed rewanżami ale na pewno nie będą się oszczędzać. Pomimo tego, że Legii ciężko się gra ze Śląskiem (ostatnio porażka na Łazienkowskiej - byłem na tym meczu), stawiam jednak na zwycięstwo Legionistów, 2:1, 2:0. Bramki mogą strzelić Ljuboja, Radovic, Kucharczyk (może rozpocząć z ławki) oraz Żyro (czas się przełamać, też raczej wejdzie z ławki), a w Śląsku Voskamp lub Diaz. Asystować mogą Ljuboja oraz Radovic, a w Śląsku niezmordowany Mila :ok:

Jagiellonia - Cracovia 2:1

Bramki: Kupisz, Frankowski - Suvorov

- Wygrana jest ;)
- Prezent dla samego siebie, a więc bramka Frankowskiego także :ok:
- Kupisz miał być groźny i był - bramka :ok:
- Tak samo Suvorov - bramka:ok:

(L)egia - Śląsk 1:2

Bramki: Ljuboja - Madej, Voskamp

- Wynik niestety nie trafiony. Obawy przed Śląskiem były uzasadnione
- Ljuboja jednak strzelił :ok:
- Voskamp strzelił :ok:
- Niezmordowany Mila zaliczył 2 asysty :ok:

Mimo tego, że jeden wynik wszedł, a drugi nie to myślę, że typowanie całkiem udane bo weszło sporo statystyk, a więc strzelcy bramek i asystenci :)

Swoją drogą, postanowiłem dzisiaj spojrzeć na moje konto bukmacherskie na bwinie. Miałem wpłacić jakąś gotówkę i coś postawić ale jak się okazało miałem jeszcze na koncie 8,61 zł. ;) Postawiłem więc za 8,6 zł. 3 mecze

Bolton - Manchester City 2:3, na dwójkę
PSG - Valenciennes 2:1, na jedynkę
Den Haag - PSV 0:3, na dwójkę

Wyszło 32 zł. z groszami. No i weszło :ok: Być może uda się dalej pomnożyć i grać bez konieczności nowej wpłaty :ok:

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 18:17 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Dawno nic tu nie pisałem, ale najwyższa pora... Napiszę tylko o Lechu, Wiśle i Legii, bo resztę meczów oglądałem jednym okiem.

Zacznę od piątkowego meczu, bo Lech potwierdził wysoką formę. Rudnev jest w rewelacyjnej dyspozycji i w zasadzie jest napastnikiem kompletnym (prawa, lewa noga, głowa, podanie). Szacunek Lechowi należy się za to, że znalazł takiego następce Lewandowskiego. Kolejny piłkarz, na którym "Kolejorz" może zarobić miliony.

Wisła straciła punkty w Kielcach, ale grała mocno rezerwowym składem i widać, że wszystko podporządkowane zostało na tę chwilę Lidze Mistrzów.

No i na koniec... Doczekaliśmy się powrotu Legii z zeszłego sezonu. Pierwsza połowa FATALNA, zagrana kompletnie na stojąco. Nie jest usprawiedliwieniem trudny czwartkowy mecz, bo Śląsk też swoje w nogach miał. Po przerwie też było bardzo przeciętnie, bo Śląsk się cofnął, a Legia waliła głową w mur. W dodatku Madej w 52. minucie mógł strzelić na 3:0 i kompletnie pozamiatać. Solidnie zagrał Żewłakow, ale już Choto potwierdził, że dobre lata w Legii ma już dawno za sobą. Borysiuk i Vrdoljak słabiutko, o Manu nie wspominam. Gol po wejściu nieco lepiej. Na tę chwilę wydaje mi się, że jest w lepszej formie niż obaj wspomniani środkowi pomocnicy.

Zastanawiają mnie jeszcze dwie rzeczy, może Wy znacie odpowiedzi na te pytania. Czy faktycznie Kuba Kosecki jest aż tak słabym piłkarzem, że nie mieści się w kadrze meczowej, skoro blisko pierwszej drużyny jest Michał Żyro? Chciałbym się mylić, co do tego chłopaka, ale na tę chwilę to drewno. Druga kwestia... Czy ktoś wie dlaczego Artur Jędrzejczyk wygrał rywalizację z Kubą Rzeźniczakiem? Nie czepiam się tutaj samego "Jędzy", ale czy ja coś przeoczyłem?

No i jeszcze jedno... Sędzia Małek jest po prostu tak wkur....., że na usta ciśnie mi się tylko znana wszem i wobec przyśpiewka o tym arbitrze.

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 19:15 
Legia dała czadu :D Mecz z Spartakiem zabrał wszystkie siły.

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 19:45 
Przyjaciel forum

nuhi napisał(a):
Solidnie zagrał Żewłakow, ale już Choto potwierdził, że dobre lata w Legii ma już dawno za sobą

Zastanawiają mnie jeszcze dwie rzeczy, może Wy znacie odpowiedzi na te pytania. Czy faktycznie Kuba Kosecki jest aż tak słabym piłkarzem, że nie mieści się w kadrze meczowej, skoro blisko pierwszej drużyny jest Michał Żyro? Chciałbym się mylić, co do tego chłopaka, ale na tę chwilę to drewno. Druga kwestia... Czy ktoś wie dlaczego Artur Jędrzejczyk wygrał rywalizację z Kubą Rzeźniczakiem? Nie czepiam się tutaj samego "Jędzy", ale czy ja coś przeoczyłem?

No i jeszcze jedno... Sędzia Małek jest po prostu tak wkur....., że na usta ciśnie mi się tylko znana wszem i wobec przyśpiewka o tym arbitrze.

Żewłakow - Zagrał solidnie, zgadzam się
Choto - Nie wiem dlaczego tak piszesz bo grał pewnie i też solidnie. Jeden błąd popełnił przy wybijaniu piłki, wtedy, gdy Voskamp dograł do Madeja, który nie wykorzystał sytuacji "sam na sam"
Kuba Kosecki - Chłopak dopiero co wrócił po kontuzji do treningów. Nie wejdzie z miejsca do składu (przykładem był dzisiaj Kucharczyk, który jest bardzo dobrym zawodnikiem ale organizmu się nie oszuka) ponieważ ma zaległości treningowe. Musi odbyć jeszcze kilka jednostek treningowych i wrócił do pełni dyspozycji. Zgodzę się jednak z tym, że powoli powinien być włączany do kadry meczowej
Kuba Rzeźniczak - Artur Jędrzejczyk - Tego tematu sam nie rozumiem. Kuba jest lepszym zawodnikiem i to on powinien grać na prawej stronie obrony. "Jędza" nie jest złym piłkarzem ale... to on dzisiaj nie trzymał linii spalonego przy dwóch straconych bramkach
Pan sędzia Małek - Jeśli chodzi Ci o sytuację z doliczonego czasu gry to... nie było karnego. To Rado zrobił Kelemenowi "krzesełko". To Kelemen miał bliżej do piłki i miał ją praktycznie w rękach, a Rado wszedł pod niego

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 20:08 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Jeśli chodzi o Choto to może trochę za ostro go oceniam, nie wiem. Po prostu coś mi w jego grze o jakiegoś czasu nie pasuje. Dzisiaj zresztą przy drugiej bramce to jemu uciekł Mila. Jędrzejczyk natomiast linię spalonego trzymał względem bodajże Voskampa, problem w tym, że podanie poszło do Mili, który i tak nie byłby na spalonym, niezależnie od ustawienia Jędrzejczyka. Przy pierwszym golu faktycznie popełnił błąd, ale później z kolei to Borysiuk zostawił Madejowi miejsce na oddanie strzału.

Kosecki faktycznie leczył uraz, ale nie zmienia to faktu, że Żyro do mnie póki co nie przemawia. Ktoś go widział w Młodej Ekstraklasie, jak sobie radził? Ma talent? Jakieś jego zalety?

Na kimś się wyżyć na gorąco musiałem, więc padło także na sędziego. Sytuacji z doliczonego czasu gry w ogóle nie rozpatruję pod kątem tego, czy był karny, bo to że go nie było jest jasne. Nie potrafię się jednak doszukać faulu Radovicia. Walczył o piłkę, nie atakował Kelemena, który był poza polem bramkowym. Karnego nie ma, faulu Rado też nie i gramy dalej. Poza tym z 4 doliczonych minut de facto gry była jedna minuta. Może jestem nieobiektywny, ale styl sędziowania Małka nie odpowiada mi. Jak dla mnie to "nie czuje gry".

Fakt jest taki, że mecz ze Spartakiem mocno zatarł obraz Legii z początku sezonu. Wygrane, wygranymi, ale w meczach z Cracovią i Górnikiem wielkiej piłki nie widzieliśmy. Ze Spartakiem Legia ten mecz wybiegała, ze Śląskiem już tego zabrakło. U siebie po prostu przegrywać nie można.

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 23:20 
Lokalny Ekscentryk

Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E87 120d
E60 535d
Niestety, obydwa typy nie udane :( Najbardziej boli porażka Legii, mam nadzieję że odbijemy to sobie w Moskwie :D

PostNapisane: 21 sierpnia 2011, 23:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
feder25 napisał(a):
Najbardziej boli porażka Legii, mam nadzieję że odbijemy to sobie w Moskwie :D

1920 Warszawa
2011 Moskwa

:D

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1