BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 09:56 
Forumowicz

Legia zagrała fatalnie ale nawet reprezentacja Włoch nie ma tylu symulantów co Śląsk. Bez przesady to co robili w drugiej połowie było żenujące, taki teatrzyk Małka i Śląska.

Choto i Astiz pokazali w tamtym sezonie jak można tracić głupio bramki i pomimo, że długo nie byłem przekonany do Komorowskiego tak teraz rozumiem Skorżę. Komor dobrze dogaduje się z Zewłakiem i przez to jest w miarę spokój w obronie.

Nie wiem co wczoraj zagrał Vrdoljak. Osoba, która praktycznie nie miała spadków formy w poprzednim sezonie.

Polityka transferowa jak co roku na minus. Na ławce nie ma praktycznie nikogo kto by mógł w miarę zastąpić Rado, Ljuboje, Manu i realnie patrząc to środkowych obrońców również. Astiz i Choto szukają formy w młodej ekstraklasie. Z Kucharczykiem jest różnie. Dobre mecze przeplata z tragicznymi tak jak nie trafił na pustą bramkę z Górnikiem w ubiegłym sezonie.

To jest dopiero początek sezonu, muszą podnieść głowę i zacisnąć pięść. ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 10:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Marru napisał(a):
Choto i Astiz pokazali w tamtym sezonie jak można tracić głupio bramki i pomimo, że długo nie byłem przekonany do Komorowskiego tak teraz rozumiem Skorżę. Komor dobrze dogaduje się z Zewłakiem i przez to jest w miarę spokój w obronie.

Nie wiem co wczoraj zagrał Vrdoljak. Osoba, która praktycznie nie miała spadków formy w poprzednim sezonie.

Polityka transferowa jak co roku na minus. Na ławce nie ma praktycznie nikogo kto by mógł w miarę zastąpić Rado, Ljuboje, Manu i realnie patrząc to środkowych obrońców również. Astiz i Choto szukają formy w młodej ekstraklasie. Z Kucharczykiem jest różnie. Dobre mecze przeplata z tragicznymi tak jak nie trafił na pustą bramkę z Górnikiem w ubiegłym sezonie.

To jest dopiero początek sezonu, muszą podnieść głowę i zacisnąć pięść. ;)

...pięść... Legia albo śmierć, Legia albo śmierć ;)

Wracając do tematu to Komorowski faktycznie tworzy dobrą parę stoperów z Żewłakowem. Co do Vrdoljaka, trzeba zrozumieć jeden fakt, piłkarze to też ludzie, a nie roboty. Nie zawsze będzie grał na najwyższym poziomie. Są załamania formy, słabsze dni spowodowane chociażby problemami osobistymi itp.

Kucharczyk moim zdaniem cały czas płaci jeszcze frycowe. Młody chłopak dla którego jest to dopiero drugi sezon w ekstraklasie. Niestety nie jesteśmy Anglią, gdzie taki chociażby Walcott jest klasą dla samego siebie

Nie można jednak u siebie tracić punktów. To jest święta prawda

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 11:39 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
Korona Kielce - Wisła Kraków, godzina 18:00 - Ciężki mecz do typowania. Wisła gra co kilka dni i najchętniej by w ogóle przełożyła ten mecz ale nie było takiej możliwości. Swoją drogą, nie rozumiem naszego związku, że się na to nie zgodził. Chyba wszyscy chcemy by Wisła awansowała do LM. Patrząc dodatkowo na stosunki jakie panują pomiędzy tymi zespołami i fakt, że na stadion nie wejdą kibice z Krakowa, stwierdzam, że dzisiaj w Kiecach może być ciekawie. Niby Wisła nie może sobie pozwolić na gubienie punktów w lidze ale remis jest jak najbardziej możliwy. Stawiam na remis lub wygraną Wisły. Myślę, że może być kilka bramek, którymi mogą podzielić się, po stronie gospodarzy Korzym, Zieliński i Vukovic, a po stronie gości Biton (zapewne dzisiaj zagra w pierwszej 11-stce kosztem Genkowa), Małecki oraz Genkow jeśli wejdzie. W pierwszym składzie nie zobaczymy chyba Meliksona, którego siłami trzeba odpowiednio szacować. Na ławce może zasiąść także Sobolewski, wtedy w środku zapewne zagra dwójka Garguła - Wilk

Ja kibicuję Koronie i byłem na meczach z Ruchem i Wisłą. Powiem szczerze, że Wisła początek sezonu darowała sobie kosztem pucharów. Co niezmienia faktu, że Korona dała im popalić w końcówce meczu i wiślacy mogą mówić o farcie :)
Myślę, że Korona nabrała charakteru po tym jak każdy z góry ich skreślał. Wg mnie bedzie się liczyć co mnie bardzi cieszy bo chciałbym oglądać więcej takich spektakli jak z Wisłą na Arenie Kielc ;)

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 12:28 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Korona Kielce - Wisła Kraków, godzina 18:00 - Ciężki mecz do typowania. Wisła gra co kilka dni i najchętniej by w ogóle przełożyła ten mecz ale nie było takiej możliwości. Swoją drogą, nie rozumiem naszego związku, że się na to nie zgodził. Chyba wszyscy chcemy by Wisła awansowała do LM. Patrząc dodatkowo na stosunki jakie panują pomiędzy tymi zespołami i fakt, że na stadion nie wejdą kibice z Krakowa, stwierdzam, że dzisiaj w Kiecach może być ciekawie. Niby Wisła nie może sobie pozwolić na gubienie punktów w lidze ale remis jest jak najbardziej możliwy. Stawiam na remis lub wygraną Wisły. Myślę, że może być kilka bramek, którymi mogą podzielić się, po stronie gospodarzy Korzym, Zieliński i Vukovic, a po stronie gości Biton (zapewne dzisiaj zagra w pierwszej 11-stce kosztem Genkowa), Małecki oraz Genkow jeśli wejdzie. W pierwszym składzie nie zobaczymy chyba Meliksona, którego siłami trzeba odpowiednio szacować. Na ławce może zasiąść także Sobolewski, wtedy w środku zapewne zagra dwójka Garguła - Wilk

Ja kibicuję Koronie i byłem na meczach z Ruchem i Wisłą. Powiem szczerze, że Wisła początek sezonu darowała sobie kosztem pucharów. Co niezmienia faktu, że Korona dała im popalić w końcówce meczu i wiślacy mogą mówić o farcie :)
Myślę, że Korona nabrała charakteru po tym jak każdy z góry ich skreślał. Wg mnie bedzie się liczyć co mnie bardzi cieszy bo chciałbym oglądać więcej takich spektakli jak z Wisłą na Arenie Kielc ;)

Korona to moim zdaniem był zawsze charakterny zespół, a jak dochodzi do spotkania z Wisłą to tym bardziej nie trzeba ich motywować :ok:

Dla Wisły na pewno najważniejsze są teraz puchary, gdzie gra się 2 mecze o awans, a więc nie ma, gdzie nadrabiać ewentualnych strat, w przeciwieństwie do ligi bo tam na to jest 30 kolejek ;) Jednak tak jak piszesz, Korona przycisnęła mocno Wisłę i mogą ten mecz wygrać

Swoją drogą, czas na dzisiejszy typ:

Lechia - ŁKS, godzina 18:30 - Obie drużyny bardzo potrzebują punktów. Lechia miała walczyć o najwyższe cele (na razie kiepsko jej to idzie), a ŁKS o utrzymanie. Na razie ŁKS dostaje cięgi w ekstraklasie i wydaje mi się, że dzisiaj nie będzie inaczej, a po meczu pracę może stracić Pan Bratkowski. Stawiam na wygraną Lechii. Bramki mogą zdobyć Benson i Traore. Asystę może zaliczyć powracający po pauzie za czerwoną kartkę Surma. W ŁKS-e być może w końcu obudzi się ktoś z dwójki Saganowski - Mięciel. Moim zdaniem obie drużyny zdobędą bramki ale większa ich ilość będzie po stronie Lechii :ok:

Ps. Z ciekawostek, ŁKS chce wypożyczyć z Legii Choto. Na dniach ma się sprawa wyjaśnić

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 19:05 
Mecz Lechii z ŁKS strasznie kiepski :kwasny: :kwasny:

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 19:25 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Lechia - ŁKS, godzina 18:30 - Obie drużyny bardzo potrzebują punktów. Lechia miała walczyć o najwyższe cele (na razie kiepsko jej to idzie), a ŁKS o utrzymanie. Na razie ŁKS dostaje cięgi w ekstraklasie i wydaje mi się, że dzisiaj nie będzie inaczej, a po meczu pracę może stracić Pan Bratkowski. Stawiam na wygraną Lechii. Bramki mogą zdobyć Benson i Traore. Asystę może zaliczyć powracający po pauzie za czerwoną kartkę Surma. W ŁKS-e być może w końcu obudzi się ktoś z dwójki Saganowski - Mięciel. Moim zdaniem obie drużyny zdobędą bramki ale większa ich ilość będzie po stronie Lechii :ok:

Ps. Z ciekawostek, ŁKS chce wypożyczyć z Legii Choto. Na dniach ma się sprawa wyjaśnić

Lechia - ŁKS 0:0

Typ nie wszedł. Spore uznania dla ŁKS-u za zdobycie pierwszego punktu - gratulacje. Nie mogę za wiele napisać o meczu bo oglądałem dopiero od 60 minuty. Od tego momentu Lechia mocno naciskała ale nie udało się jej jednak strzelić bramki. Pomimo miażdżących statystyk na korzyść zespołu z Gdańska, spotkanie zakończyło się remisem. ŁKS na pewno uciekł z pod topora, być może teraz o punkty będzie im troszkę łatwiej jak spadło napięcie spowodowane brakiem zdobyczy punktowej w pierwszych 3 kolejkach

PostNapisane: 22 sierpnia 2011, 20:56 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Wlasnie wrocilem z meczu Lechii.Z trybun to naprawde wygladalo fatalnie,moze w telwizji troche lepiej :) Z taka gra to Lechia o utrzymanie bedzie walczyc.Jeszcze nie slyszalem zeby tak kibice kogos wygwizdali jak dzisiaj zawodnikow Lechii :)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 08:23 
Przyjaciel forum

maly3 napisał(a):
Wlasnie wrocilem z meczu Lechii.Z trybun to naprawde wygladalo fatalnie,moze w telwizji troche lepiej :) Z taka gra to Lechia o utrzymanie bedzie walczyc.Jeszcze nie slyszalem zeby tak kibice kogos wygwizdali jak dzisiaj zawodnikow Lechii :)

Widać w takim razie, że rzadko bywasz na meczach ;)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 10:55 
maly3 napisał(a):

Poprzednio z Cracovią też ich wygwizdali. :D

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 14:31 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Lapino napisał(a):
maly3 napisał(a):

Poprzednio z Cracovią też ich wygwizdali. :D

Owszem ale nie ma tego co porownywac do wczorajszego.Ale jak tak dalej pojdzie to na stadion ktory ma ponad 40tys. miejsc bedzie przychodzic gora 10tys.

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 14:43 

Ja już czekam z niecierpliwością bo w nasepny weekend do Kielc przyjeżdża Śląsk Wrocław i może być bardzo ciekawie ;)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 15:35 
Forumowy terrorysta

Zobaczymy jak zagra teraz ''osłabiony'' Lech, bo zbliżają się mecze międzypaństwowe i kilku zawodników, nie tylko Polaków, zostało powołanych do reprezentacji.

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 15:49 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Ja już czekam z niecierpliwością bo w nasepny weekend do Kielc przyjeżdża Śląsk Wrocław i może być bardzo ciekawie ;)

Liczę na zwycięstwo Korony. Niech zabiorą punkty Śląskowi :ok:

Powiedz mi, jak jest teraz z wejściem na stadion Korony ?? Cały czas potrzebne są karty kibica ?? Można je wyrobić od ręki przed meczem ??

Ps. Widzę, że jesteś z Bodzentyna. Na Łysicę nie chodzisz ?? :)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 16:05 

binta napisał(a):
Powiedz mi, jak jest teraz z wejściem na stadion Korony ?? Cały czas potrzebne są karty kibica ?? Można je wyrobić od ręki przed meczem ??

Potrzebna Karta Kibica, albo dowód osobisty. weyfikacja profilu, kupno biletu i gotowe :)

binta napisał(a):
Ps. Widzę, że jesteś z Bodzentyna. Na Łysicę nie chodzisz ??

Hahaha, a skąd Ty znasz nasz klub? :)
Ostatnio nie chodziłem, ale się wybieram bo teraz to III liga :)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 16:07 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
binta napisał(a):
Liczę na zwycięstwo Korony. Niech zabiorą punkty Śląskowi :ok:

Jestem tego samego zdania, nie dobrze by się stało jakby Śląsk już na początku sezonu nam (czt. Legii) odskakiwał na kilka pkt :D

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 16:35 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):

Potrzebna Karta Kibica, albo dowód osobisty. weyfikacja profilu, kupno biletu i gotowe :)

binta napisał(a):
Ps. Widzę, że jesteś z Bodzentyna. Na Łysicę nie chodzisz ??

Hahaha, a skąd Ty znasz nasz klub? :)
Ostatnio nie chodziłem, ale się wybieram bo teraz to III liga :)

Czyli karta kibica musi być + dowód osobisty przy kupnie biletu ?? Na na sam dowód osobisty można wejść ??

Znam, znam. Region mazowiecki, łódzki czy świętokrzyski to praktycznie w jednym palcu :P Ze świętokrzyskiego grałem sparingowo w ostatnich kilku latach z Końskimi x 2 i z Partyzantem Radoszyce (oni bodajże w IV lidze teraz grają). Mogę się mylić bo nie słyszałem o nich ostatnio

Czyli teraz III liga w Bodzentynie ?? Jak sobie radzą ??

ferder25, dokładnie o to mi chodzi :ok:

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 16:48 

binta napisał(a):
Czyli karta kibica musi być + dowód osobisty przy kupnie biletu ?? Na na sam dowód osobisty można wejść ??

Może być sam dowód, ale będzie bilet droższy wtedy. Ogólnie w CK są drogie bilety. Na górę na młyn z kartą płacę 23 zł. Bez karty 33.

binta napisał(a):
Czyli teraz III liga w Bodzentynie ?? Jak sobie radzą ??

Przebudowany "stadion", mają sponsora, pierwszy mecz do przodu, tylko nie wiem z kim :D

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 16:53 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
Hyundai I30
Volvo V40

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
StreetFire7 napisał(a):
Ogólnie w CK są drogie bilety. Na górę na młyn z kartą płacę 23 zł. Bez karty 33.

To drogie?? :zdziwko: My na Legię za najtańsze płacimy 50pln :kwasny: Chociaż są to bilety na najlepsze m-ca :D Moim zdaniem 23 to super cena, za bilety na II ligowy Znicz Pruszków płacę po 10 :)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 16:57 

No to na Koronę bez karty i zniżki najlepsze chyba 46. Z kartą i podbitą legitką studencką na dół w rogu bym wchodził za 8 zł :)

PostNapisane: 23 sierpnia 2011, 17:01 
Przyjaciel forum

feder25 napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):
Ogólnie w CK są drogie bilety. Na górę na młyn z kartą płacę 23 zł. Bez karty 33.

To drogie?? :zdziwko: My na Legię za najtańsze płacimy 50pln :kwasny: Chociaż są to bilety na najlepsze m-ca :D Moim zdaniem 23 to super cena, za bilety na II ligowy Znicz Pruszków płacę po 10 :)

Heh, no właśnie. Niestety, jeśli chodzi o ceny biletów do właściciele Legii nas nimi nie rozpieszczają. Bilet bez zniżki (tak jak ja kupuję) za bramkę kosztuje 55 zł. i to jest druga kategoria, a więc np. mecz z Górnikiem itp. Nie obrażając oczywiście nikogo. To samo miejsce na pierwszą kategorię (np. Wisła) to kwota 75 zł. Na żyletę kosztuje bodajże 35 i 55 zł. odpowiednio ale tam nie raz jest ciężko kupić bilet. No i jak nie śpiewasz to możesz zostać "uszkodzony" ;)

Reasumując, jak patrzę na ceny biletów innych drużyn w Ekstraklasie to aż zazdroszczę. Ostatnio kolega mnie zapraszał do Krakowa na rewanż Wisły z Litexem. Miał dla mnie bilet za... 19 zł.

feder25, ja na III-cio ligowego Radomiaka płacę też 10 zł. ;)

StreetFire7, no to fajnie. Dobrze, że coś się dzieje w naszej piłce. Co do wyników Łysicy to...

1 kolejka

Beskid Andrychów 1-1 Łysica Bodzentyn 13 sierpnia, 15:00 (widzów 400)
Mariusz Sobala 84 (k) - Łukasz Ubożak 28

Ubożaka to kojarzę... tylko nie wiem z jakiej drużyny

2 kolejka

Łysica Bodzentyn 2-1 Dalin Myślenice 21 sierpnia, 17:00 (widzów 250)
Radosław Wilk 47, Mariusz Boguszewski 80 - Wojciech Połomski 42

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1