BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 08:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 577 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ITD - czyli gonić gnojków
PostNapisane: 16 stycznia 2013, 21:52 
Uzależniony od forum :)

hehe fail :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: ITD - czyli gonić gnojków
PostNapisane: 16 stycznia 2013, 22:08 
heeheh FAIL :rotfl:

Tytuł: Re: ITD - czyli gnoić gnojków
PostNapisane: 17 stycznia 2013, 00:48 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
se łokulary kupta :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 00:50 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Lis go rozniósł. Wstyd, że taki tępak jest ministrem. Jak wyjął tą książkę i zaczął czytać wypowiedź o pijanym kierowcy, to ośmieszył się już do reszty.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 07:52 
http://finanse.wp.pl/kat,104126,title,P ... omosc.html

kolejny dowód ,ze chodzi tylko o bepieczeństwo kierowców - czyli kabaretu ciąg dalszy :rotfl: :rotfl: .........

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 07:53 

Ale czujecie się jak zgnojone gnojki jak Wam ITD dowali mandat?

P.S.
A mogą wydać i miliard na fotoradary jak zarobią na tym trzy. :P

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 09:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Obrazek\

płemieł donald, gajowy gugała i minister rost pozdrawiają

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 09:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57D30
Ciekawostka

http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Upraw ... omosc.html

BYŁE:
E46 M57D30 Orient Express by Forest
viewtopic.php?f=6&t=70227&start=0
Obrazek

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 10:05 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
A ja powiem tak, patrząc na to z perspektywy czasu i ostatnich dni, tego co czytam w prasie, tego całego pier...dolenia jak to ludziom źle, żeby jak zwykle wkur.... wić wszystkich.

To jest jedyne działanie PO które mi się podoba, na początku miałem wątpliwości, że trzepanie kasy itd, teraz mam to gdzieś, niech na idiotach kasę robią.
Mogą kupić te drony i śmigłowce, nawet jak spadek liczby wypadków lub zgonów będzie jedynie skutkiem ubocznym akcji 'ratuj budżet'.

Jak co dzień jadę do pracy śliską drogą, bo zima jest i nie jest to wina drogowców że w zimę droga bywa śliska, i widzę 'szybko ale bezpiecznie' wyprzedzającego czy siedzącego na zderzaku idiotę to ręce opadają.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 11:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: Brak
Tylko, że za takie zachowanie pewnie mandatów ITD nie daje. Inna sprawa jak ludzie poryszają się w warunkach zimowych. Rzeczywiście ręce opadają od tej głupoty. Czy widział ktoś wczorajszy materiał na TVN Turbo (chyba) o fotoradarze na DK8 obok miejscowości Mleczna?

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 12:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
Kyokushin napisał(a):
Jak co dzień jadę do pracy śliską drogą, bo zima jest i nie jest to wina drogowców że w zimę droga bywa śliska
A czyja? Jak się wygrywa przetarg, podpisuje umowę i zgarnia kasę z naszych podatków to firmy drogowe zawsze mają wytłumaczenie "bo jest zima", główne drogi są ogarnięte 2-3 godziny po zakończeniu opadów, ale te boczne nieraz wcale, albo jeden pas.
To samo z dziurami, w moim mieście firma ma umowę o łataniu dziury w 2godz. od zgłoszenia, oni to interpretują - oznakowanie, zabezpieczenie. Jak już zbiorą ekipę to w miasto wyjeżdżają z łopatami i masą bitumiczną, która na drugi dzień leży obok dziury :kwasny: Nikt tego nie kontroluje :zabawa:

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 12:15 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
lupanet napisał(a):
"bo jest zima",

Bo jak jest zima to śnieg pada i nikt ci w realtime nie będzie śniegu odgarniał. Firma ma czas na zgarnięcie ileś czasu po ustaniu opadów i tak robi.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 12:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57D30
Kyoku bez obrazy ale lekkie brednie wypisujesz.
W jaki sposób poprawi bezpieczeństwo na drogach auto które robi trasę powiedzmy 300 km i napstryka powiedzmy 100 zdjęć kierowców przekraczających prędkość?
Zwróć uwagę na stan dróg, dziury w które wpadają koła po wachacze, koleiny które rzucają autem na lewo i prawo.
Myślę, że TO MA DUŻO większy wpływ na bezpieczeństwo niż kierowca który zamiast 90 km/h leci 110 km/h...
Pzdr

BYŁE:
E46 M57D30 Orient Express by Forest
viewtopic.php?f=6&t=70227&start=0
Obrazek

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 12:45 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Raczej państwo powinno się skupić na szkoleniu kierowców tak, żeby później jeździli bezpiecznie i świadomie. Było kiedyś w Top Gear jak wygląda przygotowanie kierowcy do egzaminu w Finlandii. Ćwiczenia na różnych nawierzchniach i długie szkolenie zaczęte już w szkole.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 13:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52tub25
Kyokushin napisał(a):
Firma ma czas na zgarnięcie ileś czasu po ustaniu opadów i tak robi.

Czytałeś mój post do końca? :P
lupanet napisał(a):
główne drogi są ogarnięte 2-3 godziny po zakończeniu opadów, ale te boczne nieraz wcale, albo jeden pas.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 13:22 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
StreetFire7 napisał(a):
Lis go rozniósł.

Obaj zrobili z siebie idiotów, przy czym, moim skromnym zdaniem, Lis większego. Arogancki buc.
Forest.maxbimmer napisał(a):
Ciekawostka

Ten sam sąd wydał wyrok skazujący na grzywnę w wysokości 3000 zł za niewskazanie osoby, której właściciel udostępnił pojazd... To jest dopiero ciekawostka! :D
Kyokushin napisał(a):
A ja powiem tak, patrząc na to z perspektywy czasu i ostatnich dni, tego co czytam w prasie, tego całego pier...dolenia jak to ludziom źle, żeby jak zwykle wkur.... wić wszystkich.

Coś w tym jest, niektórzy znaleźli sobie wygodną wymówkę, żeby poutyskiwać trochę. Aczkolwiek imo drony i helikoptery to przegięcie.
lupanet napisał(a):
A czyja? Jak się wygrywa przetarg, podpisuje umowę i zgarnia kasę z naszych podatków to firmy drogowe zawsze mają wytłumaczenie "bo jest zima", główne drogi są ogarnięte 2-3 godziny po zakończeniu opadów, ale te boczne nieraz wcale, albo jeden pas.

Różne kategorie dróg mają różne standardy odśnieżania. Część dróg, tak jak pisze Kyokushin, odśnieża się dopiero po jakimś czasie od ustąpienia opadów. A że zdarzają się patologie... No niestety, pewnie zawsze będą występować, co oczywiście nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Z tego, co zaobserwowałem, to drogi krajowe i autostrady (a zatem te, których utrzymanie "leży w gestii państwa") i drogi wojewódzkie są utrzymywane należycie, gorzej z drogami gminnymi/powiatowymi. Brak na to po prostu kasy (tudzież kasą tą niewłaściwie się gospodaruje).
W jaki sposób poprawi bezpieczeństwo na drogach auto które robi trasę powiedzmy 300 km i napstryka powiedzmy 100 zdjęć kierowców przekraczających prędkość?

W taki, że 100 osób dostanie po kieszeni za naruszenie przepisów, które ze swej istoty nakładają ograniczenia celem zwiększenia bezpieczeństwa. To, że to założenie nie zawsze jest realizowane, to niestety prawda i tu tkwi problem.
Zwróć uwagę na stan dróg, dziury w które wpadają koła po wachacze, koleiny które rzucają autem na lewo i prawo.

Wtedy każdy rozsądny człowiek sam zmniejszy prędkość, żeby nie urwać czegoś, tudzież nie wylecieć z drogi. Niestety, drogi to duża kasa, nie da się wszystkiego zrobić od razu. Nie wiem, jak u Ciebie, ale w moich okolicach jakość dróg uległa w ostatnich kilku latach znacznej poprawie (żeby nie było, że to aluzja do rządów PO - PO nie ma z tym nic wspólnego, lokalne samorządy po prostu sukcesywnie poprawiają stan dróg w miarę posiadanych środków).
StreetFire7 napisał(a):
Raczej państwo powinno się skupić na szkoleniu kierowców tak, żeby później jeździli bezpiecznie i świadomie.

Jestem za, tylko tutaj podejście ludzi jest problemem - wprowadzisz dużą ilość zajęć i trudny egzamin to się zacznie jojczenie, że rząd niedobry. No i elektorat odpływa... ;)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 13:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
pisalem to juz kiedys ale wspomne jeszcze raz:
jak lamanie przepisow spadnie drastycznie (czytaj "wplywy z mandatow") to nasz rzad (obojetnie jaka partia bedzie u wladzy) nalozy na nas kierowcow nowe obowiazkowe oplaty (ch&%j wie jakie) byle by znow miec odpowiednie wplywy do budzetu :mur:
torche to kwadratura kola :wstyd:

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 13:54 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Wania, a jakie inne sankcje proponujesz, poza finansowymi, za naruszenie przepisów?

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 14:07 
Administrator

Taki że następnym razem ci kierowcy prawdopodobnie nie będą przekraczać. A jeżeli będą to przez jakiś czas dopóki punkty im nie znikną. A jeżeli uda się jakiemuś odsetkowi zawsze wyłgać to przynajmniej kieszonkowe go będzie to kosztować, z którego może część pójdzie na budowę dróg, żeby ci się wahacz nie wyklepywał.

Wystarczy spojrzeć w przód dalej niż 30 sec by dostrzec ciąg przyczynowo skutkowy.

PostNapisane: 17 stycznia 2013, 14:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Radary nic tu nie pomogą, trzeba mieć poukładane w bani i można jeździć szybko (oczywiście w granicach rozsądku) bezpiecznie i nie stwarzając żadnego zagrożenia dla innych, nie mówię tu o terenach zabudowanych, bo w zagęszczeniu trzeba zwolnić - to jasne, ale na miłość boską, nie na prostej drodze gdzie widać w przód kilkaset metrów. Ale najlepiej zdzierać z kierowców pod pretekstem bezpieczeństwa. Takie rzeczy tylko w Polsce i tylko przy rządach jaśnie miłościwie nam panujących platfOrmowców obywatelskich.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 577 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1