BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 15:27 
Forumowicz

Bo kupić to znaczy przygotować do użytkowania przez siebie OC AC wymiana plynów itp itd więć a to też kosztuje

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 15:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
za 40 tys mozna kupic 7 letnie e46 w dieslu ktore pali..... skoro civic pali 6 litrow to e46 diesel powinno 5l albo 4,5l :rotfl:
Martin_j80 napisał(a):
A tym jedzie się o niebo lepiej niż 10 letnim małym BMW bo to nie ta epoka poprostu.

z pewnoscia :rotfl: tu sie usmialem :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 15:50 
Forumowicz

Mam pytanie ty jechałes tym samochodem żę sie wypowiadasz co jest lepiej gorzej bo ja miałem okazje oboma jechać i wiem że jest wygodniej niż 3. To chyba a co do spalania to też chyba wiem lepiej od ciebie więc nie sil się na kiepsko dosrywajki bo wychodzi ci to kiepsko. Bo ja umiem chyba dodawać odejmować i liczyć
pozatym ta dyskusja jest już nudna. Bo ktoś kto nie widzi nic poza wlasnym wypasionym e34 z i myśli że jak ma pełną elektryke i klime to juz max luksusu to raczej nie zauważy że przez te pare ostatnich lat te samo wyposażenie dają już w serii do aut miejskich

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:00 
Uzależniony od forum :)

Martin_j80 napisał(a):
za 40 tys możesz kupić 10 letnie e46
:zdziwko: więc mówisz że 10 lat temu w sprzedaży było e46... :rotfl: :rotfl:
Za 40 tyś możesz kupić e46 alez roku 2000/2001 ;)
Martin_j80 napisał(a):
A tym jedzie się o niebo lepiej niż 10 letnim małym BMW bo to nie ta epoka poprostu. Poprostu żaden stary samochód nie będzie jak nowy i żaden mały compact nie będzie jak duża limuzyna
mam uwierzyć że cztero cylindrowcem jezdzi się lepiej niż R6 M52 lub M54 :rotfl: :rotfl: co do tego że masz porównanie bo miałes e36 to ja tez miałem teraz mam e46 i to zupełnie inna bajka ;)
Cytuj:
Bo kupić to znaczy przygotować do użytkowania przez siebie OC AC wymiana plynów itp itd więć a to też kosztuje
zgadza sie po kupnie wymieniłem płyny i wszystko w hamulcach ( mimo że jeszcze nie trzeba było) minoł rok i co musze zrobić ?... nic
Martin_j80 napisał(a):
i mam gdzieś koszty napraw itp więc moge przeznaczyć wolną kase na utrzymanie drugiego auta.
zaponiałem dodac że tyle co wydasz na przeglądy w ASO spokojnie wystarczy na ewentualne naprawy... które jezeli auto było zadbane ograniczą sie do materiałów ekploatacyjnych i co jakiś czas elementy zawieszenia ;)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:19 
Forumowicz

Wymiękam już. Jak ci napisze że chcę e46 rocznik 98-99 1.8 max silnik bo ma mało palić żaden diesel bo nie lubie
Ma mieć klime automatyczną, 8 poduszek, abs, kontrola trakcji + kontrola stabilności, aluminiowe felgi,
Ubezpieczenie OC + AC z Assistance na całą europe to ile wtedy ten biznes będzie kosztował. Ciężko byłoby zmieścić sie w 40tys.
Cytuj:
więc mówisz że 10 lat temu w sprzedaży było e46...
skoro produkowali je od 98 a mamy koniec 2007 to chyba mają juz prawie 10 bez 3 msc. Co do kosztów serwisu ASO raz do roku przegląd z też musisz go zrobic też musisz wymieniać olej itp itd. A mam o wiele taniej ubezpieczenie AC około 5 tys rocznie

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
Martin_j80 napisał(a):
Mam pytanie ty jechałes tym samochodem żę sie wypowiadasz co jest lepiej gorzej bo ja miałem okazje oboma jechać i wiem że jest wygodniej niż 3. To chyba a co do spalania to też chyba wiem lepiej od ciebie więc nie sil się na kiepsko dosrywajki bo wychodzi ci to kiepsko. Bo ja umiem chyba dodawać odejmować i liczyć
pozatym ta dyskusja jest już nudna. Bo ktoś kto nie widzi nic poza wlasnym wypasionym e34 z i myśli że jak ma pełną elektryke i klime to juz max luksusu to raczej nie zauważy że przez te pare ostatnich lat te samo wyposażenie dają już w serii do aut miejskich

nie jezdzilem civiciem nowym ale jezdzilem e46 i to bardzo wygodny samochod jedynie z tylu jest dosc malo miejsca ale napewno wiecej niz w twojej 3d hondzie.Tak jak napisal Łukasz napewno dzwiek r6 nie przebije.Nie wiem o co ci chodzi z tym e34 ja mam w podpisie 525d a to e39 no ale widocznie nie zdajesz sobie z tego sprawy.Napewno umiesz dodawac i odejmowac i liczyc skoro kupiles nowy samochod i wyjezdzajac z salonu tracisz 20% wartosci rynkowej-tu mnie przekonales.Jestes z zawodu matematykiem?? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:29 
Forumowicz

Nie pisałem konkretnie do ciebie ale ogólnie wyrażałem swój pogląd. Co do liczenia wartości auta to gdybym miał zamiar robić biznes na sprzedawaniu i kupowaniu aut to bym sobie otworzył komis. Bo jak ktoś kupuje auto i liczy ile na nim stracił to powinien sobie kupić mocne trampki do biegania wychodzi taniej i mniej go głowa będzie boleć od myślenia o stratach. Bo jak dla mnie samochód to przedmiot taki jak telewizor czy komputer i jakoś kupując nowy telewizor nie myśle o tym za ile go kiedyś tam sprzedam. prędzej kupie drugie auto i będe miał dwa jedno normalne a drugie nie normalne dla hobby i pasji itp itd.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:30 

Martin_j80 napisał(a):
Co do kosztów serwisu ASO raz do roku przegląd z też musisz go zrobic też musisz wymieniać olej itp itd.
miby czemu musze to robić w ASO :zdziwko:
Martin_j80 napisał(a):
A mam o wiele taniej ubezpieczenie AC około 5 tys rocznie
a myślisz że za e46 z 2000 ile będzie 15 ? :rotfl:
Martin_j80 napisał(a):
Jak ci napisze że chcę e46 rocznik 98-99 1.8 max silnik bo ma mało palić
więc może być i 2.5L bo różnica w spalaniu nie jest duża ;) a zresztą poco skoro te kilkadziesiat tysięcy oszczędnosci na kupnie było :hyhy:
Martin_j80 napisał(a):
Ma mieć klime automatyczną, 8 poduszek, abs, kontrola trakcji + kontrola stabilności,
ABS i DSC w każdej jest poduszki tosamo, automat równierz może być ;)
Martin_j80 napisał(a):
aluminiowe felgi,
no e46 na stalówkach to jeszcze nie widziałem :hyhy: to co myslisz ę i stycznia 1998r. wypuszczona na rynek e46 :rotfl: ... zresztą przecierz już mówięłm że ta cena inne roczniki obejmuje ;)
Martin_j80 napisał(a):
Ubezpieczenie OC + AC z Assistance
ubezpieczenia nie wliczałem bo to nie jest cena auta zresztą nowe tez musisz ubezpieczyć aczklowiek fakt zregóły zniszki są znaczne.
Martin_j80 napisał(a):
skoro produkowali je od 98 a mamy koniec 2007 to chyba mają juz prawie 10 bez 3 msc.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:33 
Forumowicz

Cytuj:
a myślisz że za e46 z 2000 ile będzie 15 ?
AC w pełnym pakiecie około 10-12% wartości auta przy moim braku zniżek. Ja dostałem swoje w gratisie u dealera
za e36 samo OC wyszło mi 1500 zl nie tak dawno

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:39 
Forumowicz

Moje BMW: f01
Kod silnika: n57d30
Mi się wydaje, ze kolega Martin powinien zmienić forum. Tutaj każdy fan BMW powinien Ci powiedziec, ze ta civic czy jak to sie tam nazywa jest do D**** bo jak bym mial 70 tys. to zadna inna marka by dla mnie nie istniała.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:40 
Forumowicz

Cytuj:
ABS i DSC w każdej jest poduszki tosamo, automat równierz może być
ale ma być 8 poduszek bo nie wiem ile ma e46 w serii napewno 2 ale czy ma kurtyny i boczne poduszki to już nie wiem. Fakt mógłbym mieć R6 ale ten ma bardzo fajne też mi sie podoba

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 16:45 

Martin_j80 napisał(a):
ale ma być 8 poduszek bo nie wiem ile ma e46 w serii napewno 2 ale czy ma kurtyny i boczne poduszki to już nie wiem.
szczerze powiedziwszy nie wiem ile w standardzie... niespotkałem sie żeby było mniej niż 6 ale jakoś nigdy sie specjalnie tym nie interesowałem.
To że BMW ma napęd na tył nie wymieniałem ale dlamnie przedni napęd dyskwalifikuje każde auto.... i nie chodzi tu o to że tylny daje większą radośc ( aczkolwiek faktycznie daje) a oto że przednim okropnie mi się jezdzi a życie mi jeszcze miłe ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 17:52 

Martin_j80 napisał(a):
To tak jakby mówić komuś kto kupił TV 32 cale

:dobani: :dobani:

ja mam 36" i moim zdaniem malutki ten TV...jest w domu jeszcze 42" i 46" i to sa juz fajne TV :D

wydaje mi sie ze kazdy juz swoje zdanie wyrazil, jeden woli nowe, drugi uzywane...

Stones i Frank spuszczaja sie nad kazdym PS pod maska i kazdym ulamkiem sekundy mniej. Mnie osobiscie to "nie jara" i nie ukrywam ze baaaardzo chetnie wymienilbym swoje auto na cos duzo nowszego i swiezszego.Z jakim silnikiem tez do konca nie wiem bo TDi nie wykluczam...

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 18:58 
Forumowicz

Marcin a dla czemgo kupiłeś damski samochód? :zdziwko:

P.S Z punktu widzenia 95% kobiet cudeńko...
Czy teraz też trzeba tyle czekać na te auto?

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 19:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
Civic bardzo ładny, wybór moim zdaniem dobry

Też kilka lat temu naszło mnie na zakup auta z salonu, właśnie tego zapachu chciałem. Kupiłem Clio dCi, wyszło wtedy w 2003 roku chyba 48 tys z zamiarem poturlania się 5 lat co najmniej, no ale i wymiary i osiągi i wygląd auta na 5 lat nie wystarczyły, tylko na 2 no i sprzedałem za 24,5, więc interes życia.

I oczywiście uważam, że zakup nowego auta w salonie to świetna sprawa i ogromna przyjemnośc, ale wtedy jeśli auto pełnia wymagania (ja chciałem wymagania do auta dopasować).

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 20:06 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Kornelio napisał(a):
Martin_j80 napisał(a):
To tak jakby mówić komuś kto kupił TV 32 cale

:dobani: :dobani:

ja mam 36" i moim zdaniem malutki ten TV...jest w domu jeszcze 42" i 46" i to sa juz fajne TV :D

wydaje mi sie ze kazdy juz swoje zdanie wyrazil, jeden woli nowe, drugi uzywane...

Stones i Frank spuszczaja sie nad kazdym PS pod maska i kazdym ulamkiem sekundy mniej. Mnie osobiscie to "nie jara" i nie ukrywam ze baaaardzo chetnie wymienilbym swoje auto na cos duzo nowszego i swiezszego.Z jakim silnikiem tez do konca nie wiem bo TDi nie wykluczam...

Kornel naprawde Cie interesuje nad czym ktoś sie spuszcza? Opanuj się.... :wstyd:

a z tym co cenie w samochodach, nie AUTKACH czy SAMOCHODZIKACH (nie pije tu do Civica) tez nie trafiłeś

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2007, 21:26 
Zacna persona forum

LeSiO napisał(a):
elebele napisał(a):
predzej do 1 moim zdaniem

do jedynki nie ma co porownywac jezdzilem honda taka ale jezdilem tez chyba kazdym mozliwym modelem z serii 1 z kazdym mozliwym wyposazniem i w automacie i w manualu i prawie kazdym mozliwym silnikiem i bmw sgto razy lepiej sie prowadzi i ma duuuzoooo lepsza jakosc materialow,jednak bmw to bmw,nawet male stara sie byc luksusowe.

to się zgadza. ostatnio siedziałem w 1 i stwierdzić muszę, że jest z tyłu więcej miejsca niż w E46. z przodu za to już mniej. jest naprawdę z dobrym materiałów wykonane. ale mimo to nie podobało mi się za bardzo. najgorsze odpalanie na guzik.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2007, 06:49 

Martin_j80, chciałeś nowe auto to masz. Masz swój pogląd i wymagania. Wiem jakie to uczucie kupować nowe auto. Mimo że nie kupowałem auta w salonie to odbierałem i Corollę i Avensisa, bywam w ASO BMW, FORD, bywałem w VW, Skodzie. Jest to zdecydowanie fajne uczucie.

Niemniej.... Nówkę Avensisa mam w rodzinie od lutego 2005r. Moje pierwsze wrażenie i jazda to był zawód :dontgetit: Fajna niby skórka na boczkach, skóra na kierownicy... ale reszta nie była jakoś "zajefajna" (mówimy o wersji SOL za 90tys 1.8i)
Pierwsza jazda... wyciszenie... zawód... Porównywałem "ją" do mojego 10 letniego E34, które było igiełka... avesis, twardszy, bardziej się czuje nierówności, głośniejszy, kierownica chodzi za lekko, w trasie czuć bardzo kałuże i boczne podmuchy wiatru...
Jest to jedyne auto z kontrolą trkacji jakim jeździłem dłużej - i to jest "plus dodatni" dzięki któremu nie było kasacji :cwaniak:

Nie mów więc że nie wiem (nie wiemy) co to są nowe auta. Corolla dla mnie jest małym fajnym ale palstkiwoym autem (model 2007 - zrobilem nią od wyjazdu z salonu 230km) Radio MP3 gra na poziomie fiata uno, plus że w półce są miejsca od razu na 6x9" :ok: Reszta bez rewelacji - ot auto do jazdy... Bez podniety...

Civic akurat bardzo mi się podoba - może poszukam używki dla matki? Właśnie megane bierze siostra do wykończenia (obiecuję że ostrzegę jak ją przejmie :rotfl: )

Nie mów proszę że civik jest mega super hiper i ma się nijak do kilkuletniego BMW bo to nieprawda. Prawdą jest że jest to fajne małe auto ze swoją historią nazwy, japońskie, "markowe" a nie Recykling odpadów Renault i Nissana - LOGAN.

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2007, 11:59 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Kornelio napisał(a):

A nas " nie jara" zapach nowego plastiku grupy VW, oraz nie spuszczamy się nad plastikowym drewnem, idealnie kontrastującym z guziczkami elektrycznych szyb, montowanych w całej grupie VW . Na dodatek nie kręci nas brzmienie, kultura pracy i " ekonomia" silników z pod znaku Total DIstaster :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 października 2007, 12:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
kłótnia łysego ze szczerbatym ;p

każdy ma inne priorytety i można to zrozumieć... chwała mu za kupno Civica, bo wg mnie to jedno z nielicznych fajnych aut poza BMW (mógł kupić przecież 307, albo Astrę, które na pewno nie są fajne...).

Ja należę do osób które na samochody patrzą odczuciami.... i np. wolę, jak co niektórzy, 10 letnie BMW niż nowe C4, C5, Astrę, Vectrę, S-Maxa, Focusa i inne takie badziewia, którym zdarzało mi się jeździć (nie wspomnę już o Thalii ;p). Civic'i akurat lubię i mając ok. 60tys zl musiałbym się zastanowić czy lepiej mieć nową Hondę, czy 4-5 letnie E39.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1