BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dywagacje, 540i vs 330i vs S4B5 vs C32AMG
PostNapisane: 21 września 2014, 21:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Jeśli mądrze przekalkuluje i ma odpowiednie zaplecze finansowe, to nie popłynie.
Ja jak zacząłem kalkulować, to wyszło, że na 530 powinienem poprzestać, ewentualnie 3.5 w manualu i bez Vanosa.
Jeśli planujesz kupić taki samochód na kredyt, to weź sobie +10.000zł na drobne naprawy na dzień dobry. Praktycznie każde 540 z automatem, które widziałem miało kłopoty ze skrzynią - już nie wspomnę, że palą zdecydowanie więcej niż manual. Później dochodzi kwestia rozrządu, a przynajmniej napinaczy/prowadzenia łańcucha, które dobrze jest zrobić. Samochody bez Vanosa są już stare i na pewno poprawki blacharskie trzeba będzie zrobić jak nie teraz, to za rok :], itd.
Jak chcesz tym jeździć na co dzień, to w moim przypadku musiał bym założyć LPG, bo robię trochę km, a dwóch samochodów nie chcę mieć i znowu kolejny koszt - jeśli nie masz żadnego wkładu własnego, to domniemywam, że pewnie będzie Ci doskwierało spalanie średnie na poziomie 15-17l.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1