BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 179 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 11:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Gratulacje nowego nabytku :)

Szkoda tylko, że kobi fuj nie lubie kombiaków :)

Swoja droga życze jak najlepiej ale znajomy który niecały rok temu zamienił E-39 530D na E-60 525D jest z nowszego modelu niezdowlony jak to mówi to nie BMW to jeżdżące światłowody do tego utrzymanie ponoc tragiczne a gość jest właścicielem serwisu Boscha :(

Obyś lepiej trafił Jelito tamto auto też było pewne

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 czerwca 2009, 15:54 
Pierwsze kroki

Santino napisał(a):
Zodiac napisał(a):
czyszczenie przepływki specjalnym preparatem

mozesz napisac co to za preparat?
sorka za OT

Myśle że Jelito się nie obrazi, sam z resztą ten preparat testował i przed zakupem pytałem go jak u niego było po użyciu ;)
Preparat nazywa się 'CRC AIR SENSOR CLEAN' i bardzo ładnie zdjął cały syf z gorącego druta. Przyznam że po samym czyszczeniu odczucia były OK, ale dopiero skasowanie adaptacji (w tym adaptacji przepływomierza) zmieniły spalanie i zachowanie silnika podczas jazdy. Szczególnie od dołu czuć że ciągnie, wczesniej zamulał w porównaniu do stanu aktualnego.

Zdzira 850I napisał(a):
Swoja droga życze jak najlepiej ale znajomy który niecały rok temu zamienił E-39 530D na E-60 525D jest z nowszego modelu niezdowlony jak to mówi to nie BMW to jeżdżące światłowody do tego utrzymanie ponoc tragiczne a gość jest właścicielem serwisu Boscha :(

Nowe BMW to już zupełnie inne auta niż kiedyś. Teraz właśnie światłowody i elektronika to czuly punkt i niestety BMW ma z tym spore problemy. Siemens stracił kontrakt przez sypiące się CCC, w nowych autach (we wszystkich marki BMW o ile sie nie myle, od września 2008) już montują nowy iDrive właśnie przez to, że BMW powiedziało "dość" syfowi Siemensa. Ten nowy sprzęt jest identyczny z MMI oferowanym w Audi, z którym podobno problemów nie ma.

Co do kosztów utrzymania takiego 530d - poza elektroniką - diesel tani w utrzymaniu nigdy nie był i nie będzie. Ja też szukałem takiego auta i właśnie kolega który je serwisuje zdecydowanie zmienił mój punkt widzenia. Wole ekonomiczne V8 w wolnossącej benzynie :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 20:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
Witam,

po pierwsze gratuluje autka. Po tablicach widze ze auto kupione w moich okolicach.

Niektore komentarze powalaja wrecz. Gratuluje tym ktorzy decyzje o kupnie auta podejmuja pod wplywem pokretel do klimy.
To ze ktros by wolal kombi,albo jasna skore z pstrokatymi wstawkami niech zostawi dla siebie. Jelito kupil auto ktore sie JEMU podobalo i ON nim bedzie jezdzil.
Moim kryterium przy wyborze auta jest przede wszystkim jego stan tech, bezwypakowosc a dopiero wyposazenie.

Jeszczeraz gratuluje.

PS jakby ktos chcial to moge zawsze podjechac jakies 50-100km ode mnie zeby zobaczyc jakies auto, co by nie gonic z Polanda i zobaczyc szrota. Aha miernik lakieru tez posiadam.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2009, 22:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 530d 231KM
Kod silnika: M57N2
Dzięki Szamil, daleko mam do Ciebie. Tak jak pisałem autko ma wszystko to co chciałem, a jest kombiak bo kombiaki są tańsze. Poza tym kupiłem bo jest absolutnie idealne.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 08:13 
J E L I T O, ojeju diesel szkoda, że to nie Alpina B10 :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Poziom niektórych wypowiedzi tutaj sprawia, że odechciewa się pisać, a tym bardziej chwalić nowym nabytkiem :) Piszący w ten sposób się dowartościowują, że to co mają jest wciąż dobre, czy tam lepsze, czy z zazdrości, czy bez świadomości, że kupujący ma jakiś tam ograniczony budżet? Panowie, jak to jest :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

Gratuluje Wojtku dobrego zakupu, dr Frank na pewno odwalił dobrą robotę :) No i współczuję głupich komentarzy, jak wrzucisz auto do galerii :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 08:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
Przylaczam sie do wypowiedzi Fryderyka.

Jelito jak oceniasz jazde e61. Duzy przeskok z 540? Po kilku V8 i innej mocnej benzynie latwo odnalezc sie w dieselku?

Pozdrawiam

PS zdjecia zdjecia zdjecia :!:

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 08:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
Fryderyk napisał(a):
Poziom niektórych wypowiedzi tutaj sprawia, że odechciewa się pisać, a tym bardziej chwalić nowym nabytkiem :) Piszący w ten sposób się dowartościowują, że to co mają jest wciąż dobre, czy tam lepsze, czy z zazdrości, czy bez świadomości, że kupujący ma jakiś tam ograniczony budżet? Panowie, jak to jest :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:

a moze po prostu KOMENTUJĄ to co widzą i wyrażają swoją opinię ?
czy nie po to jest forum ?
jesli ktos nie chce czytac krytycznych opinii o swoim aucie niech w 1 zdaniu galerii zaznaczy ze wypowiadac maja sie tylko Ci, ktorym auto sie w 100% podoba lub tylko Ci, któzy lubia brąz ...
jako, że odbieram to w swoja strona to wyjasniam, że autko jest bardzo ładne z zewnatrz, kupione z dobrego zrodła, zadbane i świezutkie - brawo !
nie podoba mi sie w podstawowa klima w KAZDYM E60, nie podobaja mi sie takie srebrne listwy w KAZDYM E60 i nie podoba mi sie takie wykonczenie foteli w KAZDYM E60
JELITO sry jesli zle to odebrales ale takie jest po prostu MOJE zdanie i tyle

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 11:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Jelit, fajna furmanka, dobrze ze kombi, bo jest dużo ładniejsza niz sedan... no to co, teraz jakis dobry program i jazda... :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 13:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Hans' napisał(a):
a moze po prostu KOMENTUJĄ to co widzą i wyrażają swoją opinię ?
czy nie po to jest forum ?

Nie, nie po to jest forum, nie masz prawa krytykowac tego auta bo Frank je ogladal ;) niewazne ze nie pasuje Ci ta klima, niewazne ze nie podobaja Ci sie srebrne listwy. Musi Ci sie podobac bo jest w idealnym stanie technicznym :P
Ciebie Fryderyk tez nie rozumiem, jestes tu wazna persona to moze mi wytlumaczysz dlaczego nie moge nic zlego napisac o tym aucie ? Czy gdzies napisalem ze jest w zlym stanie technicznym ? Albo ze to trup malowany 4 razy ? NIE, napisalem tylko ze nie podobaja mi sie samochody typu kombi czy to jakis grzech ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 14:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
kri100s, nie zawracaj gitary, wazelina Ci sie skończyła, czy jak? :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 16:57 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
kri100s napisał(a):
Nie, nie po to jest forum, nie masz prawa krytykowac tego auta bo Frank je ogladal ;)

Mozesz mi rzeczowo wyjasnic w jakim celu sie do mnie przypierdzielasz ??

Masz jakis problem wobec mojej osoby to wpadnij na spot w sobote ( wszakze to ogolnopolski spot bmw-sport ) i bedziesz mogł wyjasnic sprawe na zywo, a nie jakimis dziecinnymi przytykami na forum.

Proszę kategorycznie o nie mieszanie mnie zaocznie w zadne dyskusje i polemiki.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 17:17 
Przyjaciel forum

Frank napisał(a):

Oczywiscie ze moge, jakos dziwnie odczulem ze to co napisales ze jak sie czyta niektore wypowiedzi to sie odechciewa bylo spowodowane moim postem ze wolalbym jezdzic 540i niz tym kombikiem. A na spota niestety nie przyjade z braku czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 17:24 
Administrator

kri100s napisał(a):
Frank napisał(a):

Oczywiscie ze moge, jakos dziwnie odczulem ze to co napisales ze jak sie czyta niektore wypowiedzi to sie odechciewa bylo spowodowane moim postem ze wolalbym jezdzic 540i niz tym kombikiem. A na spota niestety nie przyjade z braku czasu.

NO to skoro cos odczułes po moim poscie, to odpisz mi , a nie Hansowi. Mnie komentarze na forach internetowych mogą juz tylko rozśmieszyc, dlatego tez swoją galerię z forum usunałem, zmeczony odpisywaniem, tłumaczeniem i wyjasnianiem pewnych rzeczy mądrym inaczej.

Rowniez wyraziłem swoją opinię na temat tego co tu zostało napisane, zgodnie z tezą,ze "po to jest to forum".

Natomiast gwoli wyjasnienia, zabawnych komentarzy było wiecej, takze nie przypisuj sobie Kri100S samodzielnego wpływania na moje wypowiedzi.

Dziwi tylko i smuci ,ze niektorzy piszą,ze woleliby cos od czegos, skoro nie mieli bezposredniego porownania, a sugerują sie wyłacznie fotkami na forum.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 17:29 
Przyjaciel forum

Frank napisał(a):
Dziwi tylko i smuci ,ze niektorzy piszą,ze woleliby cos od czegos, skoro nie mieli bezposredniego porownania, a sugerują sie wyłacznie fotkami na forum.

Niestety innej mozliwosci nie mialem, mam jezdzic do kazdego usera ogladac auta na zywo i jezdzic nimi i dopiero wtedy mam prawo je oceniac ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 17:35 
Administrator

kri100s napisał(a):
mam jezdzic do kazdego usera ogladac auta na zywo i jezdzic nimi i dopiero wtedy mam prawo je oceniac ?

Na forum jak powszechnie wiadomo, kazdemu wolno wszystko. Rozsadek nakazuje jednakowoż pewną wstrzemięźliwosc w wyrazaniu opinii, gdy nie wszystko jest do konca oczywiste. A nie jest oczywiste do konca czym wolałoby sie jezdzic, patrząc na parę fotek w internecie. Szczegolnie ,ze porownujemy tutaj auta 2 roznych generacji i 2 roznych połek cenowych.

Tyle ode mnie. Mam nadzieje,ze moj nick juz w tym watku sie nie bedzie pojawiał.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 17:35 
kri100s napisał(a):
Ciebie Fryderyk tez nie rozumiem, jestes tu wazna persona to moze mi wytlumaczysz dlaczego nie moge nic zlego napisac o tym aucie ?

Ja tutaj jestem kmiotkiem z 318i R4 na pasku zębatym, to, że posiadam wiedzę, do której mają dostęp tylko nieliczni, to tutaj mało znacząca sprawa.

Ja tam nic nie mam do gadania, napisałbym co o tym sądzę, ale tam, piszcie sobie co chcecie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 19:22 
Częsty bywalec

sorki fryderyk musze cie wysmiac za to... :)

Ja tutaj jestem kmiotkiem z 318i R4 na pasku zębatym, to, że posiadam wiedzę, do której mają dostęp tylko nieliczni, to tutaj mało znacząca sprawa
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

[you] obejrzyj :

Moje 330 XI

Brata Audi AWE S4

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 20:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: E61 530d 231KM
Kod silnika: M57N2
czy można zamknąć ten temat?

Dzięki wszystkim za wypowiedzi :) Wyloozujcie trochę.
Niedługo porobię fotki i będzie można dokładniej oglądnąć autko

Więcej luzu chłopaki.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 20:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Czekamy zatem na galerię :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 179 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1