BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 118  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: O zegarkach...
PostNapisane: 26 listopada 2015, 22:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
odnośnie połączenia BMW i zegarka to temat już był wałkowany:
http://www.ballwatch.com/bmw/index.php? ... lang=en_US
;)

do 500zł szukaj czegoś z timexa/lorusa, w tej cenie można też kupić już jakieś seiko czy orienta np Raya, którego z czystym sumieniem mogę polecić.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 listopada 2015, 22:33 
Forumowicz

Moje BMW: e92, x3
Kod silnika: N57, M57N2
Garaż: jest e92 330d LCI x-drive
jest X3 3.0sd
było e46 330cd
Budżet elastyczny, nie ma problemu nawet z jego podwojeniem, szczerze mówiąc to wcale nie chodzi mi o logo ///M, ani to że jest to zegarek bmw, przechodząc w aso zwróciłem uwagę na zegarki a że ostatnio rozglądam się za jakimś "fajnym" zegarkiem do codziennego użytku to postanowiłem go przymierzyć. Na ręce wyglądał bardzo fajnie, lekko, elegancko ale nie do przesady (mam cienki nadgarstek więc ciężkie optycznie zegarki z bransoletą odpadają). Niestety na zegarkach się nie znam dlatego pytam ile się w tym przypadku dopłaca za to niepotrzebne logo bo gdyby nie ono to zegarek jest naprawdę fajnie wykonany i na ręce wygląda fajnie. Od zegarka cudów nie oczekuje, bedzie to mój pierwszy zegarek (nie licząc niebieskiego adidasa w gimnazjum :P )

PostNapisane: 26 listopada 2015, 22:48 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 330d
Kod silnika: m57
pavell91 napisał(a):
Co myślicie o tym zegarku?
http://www.bmw-shop.pl/zegarek-na-reke-bmw-m.html
byłem w ASO i wpadł mi w oko, ogólnie szukam zegarka na co dzień, a ten na ręce wyglądał naprawdę przyjemnie.

http://www.bmw-shop.pl/sportowy-zegarek-meski.html Mogę ci swój opylić bo mi leży

PostNapisane: 26 listopada 2015, 22:49 
Przyjaciel forum

ja za ten zegarek nie dałbym więcej niż 100zł a że tyle musiałbym dać za handmejdowy pasek do Raya to chyba wiadomo co by się stało z tą stówką :rotfl:
pójdź do timetrendu, pooglądaj foty w necie, zobacz co Ci bardziej pasuje, nie ma co wybierać na szybko bo zrobisz tak jak mój brat z dieslem, dał 1.2kzł i zegarek od roku leży a orient, którego mu poleciłem nie schodzi z ręki ;)
co do nadgarstka to jedynie przymierzenie da Ci odpowiedź czy jest ok czy nie. Każdy ma inny nadgarstek, zegarki mają różne koperty i nie zawsze mniejszy jest lepszy w przypadku lichego nadgarstka. Dzisiaj przymierzałem kilka zegarków w tym 2 G - 9000 i 9300 - pomimo tego że 9000 jest sporo mniejszy i zastanawiałem się nad nim to teraz już wiem że odpada bo jest dla mnie niewygodny a większy 9300 leży idealnie a gabarytami nie straszy tak jak 9400. Kiedyś pisałem o Vostokach Ancharze i Gazie - Anchar to bydle wielkości talerza na zupę a leży jak ulał, Gaz mniejszy a paskudnie odstawał od mojego nadgarstka

jak chcesz coś na codzień bez zbędnych bajerów to najlepiej wypadają budżetowe divery - Orient Ray, Seiko SKX007 - czytelne, solidne, nie boisz się jakichś zachlapań, pływania w basenie czy sauny, porządne wykonanie, rozmiar "w sam raz" i dość uniwersalne jeżeli chodzi o strój - szczególnie Ray z czarną/niebieską tarczą

PostNapisane: 26 listopada 2015, 23:00 
Forumowicz

Moje BMW: e92, x3
Kod silnika: N57, M57N2
Garaż: jest e92 330d LCI x-drive
jest X3 3.0sd
było e46 330cd
Dzięki za odpowiedź ;) jednak warto czasem zapytać, tak jak mówisz najlepiej będzie sie wybrać do TT i odpuścić modowe zegarki (które wcale moim celem nie były). Orient przynajmniej po zdjęciach mi się nie podoba ale Seiko SKX007 wygląda naprawdę obiecująco. A co do wielkości to rzeczywiście, przymierzałem jeszcze jeden zegarek tej samej wielkości a wyglądał na zdecydowanie za mały.

PostNapisane: 26 listopada 2015, 23:11 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
W TT to jest mocno ograniczony wybór automatów. Seiko ma bardzo bogatą ofertę, ale trzeba szukać on-line a nawet za granicą.

PostNapisane: 26 listopada 2015, 23:36 
Przyjaciel forum

ja dzisiaj w TT miałem okazję przymierzyć SKX007 chociaż oficjalnie go nie ma a przynajmniej na www. W innym sklepie wielkie było moje zdziwienie jak zobaczyłem czarnego Orienta Bambino - też był na celowniku jako garniturowiec bo takowego nie mam, szkło robi świetny efekt, prostota i czystość formy świetna ale chyba wolałbym dołożyć do OSa. Ja nie mówię żeby kupować w TT chyba że ktoś chce mieć zegarek już i blisko mieć gwarancję chociaż ja jak na razie o gwarancji wiem tyle, że jest - korzystać nie musiałem ale że warto czasami coś przymierzyć przed zakupem, nawet inny model ale żeby mieć jakieś odniesienie.
Dowiedziałem się też że niebieskie sumo było w oficjalnej dystrybucji w PL - Pani w TT powiedziała że cenę nawet w przypadku indywidualnego sprowadzenia dają taką jaka jest sugerowana przez producenta - w przypadku sumo kupowanych u nas na kontynencie może i cena nie różni się od cen w innych krajach ale kupując bezpośrednio z JP wychodzi taniej. Tutaj tylko jest kwestia czy ktoś chce dołożyć np 500zł i mieć zegarek kupiony w PL z 2 letnią gwarancją zibi czy patrząc z drugiej strony zaoszczędzić 500zł kosztem rocznej gwarancji międzynarodowej producenta ;) sumo w TT kosztowało blisko 2.6kzł

PostNapisane: 27 listopada 2015, 12:13 
Forumowy terrorysta

Zegarki modowe to ... i kamieni kupa.

pavell91 napisał(a):
Budżet elastyczny, nie ma problemu nawet z jego podwojeniem,

Być może będziesz zainteresowany, Vostok Gaz 14, przykładowe foty i filmik http://zegarownia.pl/zegarek-vostok-gaz ... cwodWjIMVw

PostNapisane: 27 listopada 2015, 14:52 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Dobry temat :D

Aktualnie posiadam 3 zegarki

G-Shock GW-6900

Obrazek

Glycine F104 40mm to mój pierwszy automat , bardzo oryginalny wygląd jak dla mnie . Polecam bardzo

fotka na mojej ręce :D
Obrazek

No i nowość, świeży nabytek Orient SEL05003W0 (czeka na mnie w domu aż nie mogę się doczekać jak przyjadę do kraju ;)
Obrazek

PostNapisane: 28 listopada 2015, 01:17 
Przyjaciel forum

graty OSa, masz jeden z modeli który z chęcią bym zobaczył na żywo, bardzo mnie ciekawi jak prezentują się wskazówki. Wrzuć więcej fot tego OSa

PostNapisane: 28 listopada 2015, 09:15 
Forumowicz

Obiecuje że wrzucę jak przyjadę do swojego domu . Bo aktualnie mnie nie ma w kraju ;/ Z tego co rozmawiałem z osobą która mi go ściągała to mówił ze niebieskie wskazówki dają bardzo pozytywny efekt ;))

PostNapisane: 28 listopada 2015, 13:11 
Przyjaciel forum

te wskazówki nie są barwione termicznie ale lipy nie ma więc efekt jest na pewno, dlatego chciałbym zobaczyć więcej fot :P

PostNapisane: 28 listopada 2015, 15:28 
Przyjaciel forum

:cool:
Obrazek

PostNapisane: 28 listopada 2015, 17:39 
Forumowicz

Fajny ten Seiko :D :super:

PostNapisane: 28 listopada 2015, 17:47 
ładny :cool:

PostNapisane: 28 listopada 2015, 18:43 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Dla mnie jest niezrozumiałe jak mogli zrobić mu uszy o rozstawie 20mm. Taki grubas na kocich nóżkach. ;)

PostNapisane: 28 listopada 2015, 18:49 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Moim zdaniem chyba najlepszy zegarek na swiecie. Cały z tytanu- lekki jakby byl pusty w środku. Komu go daję do łap to jakby szoku doznał bo nikt by nie przypuszczał ,że tak wielki zegarek może być taki leciutki.

-bateria ma gwarancję na 100 lat, ale ma wytrzymać więcej
-szkło szafirowe
-można z nim nurkowac na małe glebokości
- masa rożnych funkcji no i ta opcja ,że sam koryguje czas np podczas lotu samolotem sam się przestawia mijając strefy czasowe ,słowem ZAWSZE pokazuje dobry czas co do sekundy :)
- Chyba wytrzymuje 10 lat bez słońca ( bo jest zasilany energią słoneczną) tzn wskazówki przestają chodzić po 2 latach i przechodzi w tryb super oszczędny czy jakoś tak

Oczywiście ten z czarną tarczą ładniejszy :P

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano 28 listopada 2015, 19:10 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 listopada 2015, 18:57 
Przyjaciel forum

haha też to mnie irytowało i zastanawiało, w SSA i w Rayu mam 22mm i był to dla mnie rozmiar konieczny przy takich gabarytach zegarka ale po założeniu sumo na rękę wiem, że z większą bransoletą byłoby gorzej. Trochę zaburza to proporcje i zegarek na fotach wydaje się większy niż jest na prawdę ale sama szerokość bransolety jest nastawiona głównie na wygodę noszenia o czym zapewniał mnie też jeden z userów na kmziz ;) bransolety nie czuć na ręce, szerokość 22mm nigdy mi nie przeszkadzała ale ta z sumo jest wygodniejsza. Latem w upale pewnie nie ma już co porównywać. Nie noszę bransolet na luźno, mam tak dopasowane bransolety że po kilku minutach na ręce zegarek ma minimalny luz. Raz mi się zdarzyło, że musiałem ściągać SSA bo ręka tak spuchła od gorąca, że bransoleta zaczęła się zaciskać. W sumo przy węższej bransolecie podobno takie coś nie ma miejsca

w czwartek przymierzałem takiego citka (z czarną tarczą) - waga robi wrażenie, nie czuć że coś trzyma się w/na ręce. Kolor tytanu bardzo fajny, funkcji nawet nie próbowałem sprawdzać. Ale ogólnie chyba nie dla mnie chociaż nighthawki mi się podobają. Nie lubię bransolet które składają się miliona małych ogniwek - czuć jak wszystko "pływa" w ręce, w dodatku lekkość tytanu to potęguje

PostNapisane: 28 listopada 2015, 19:08 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Ja nie ściagam tego zegarka nigdy, tzn czasem do szorowania szczoteczką , ale zazwyczaj myję go jak sam się myję - Nie przeszkadza mi nic ,a nic. Chwila i zapominasz ze tam jest :) tego nie powiem o innych nawet mniejszych zegarach ze stali

Ostatnio edytowano 28 listopada 2015, 19:12 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 listopada 2015, 19:11 
Przyjaciel forum

to fakt, jakiegoś stalowego divera w razie draki można użyć do samoobrony :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2352 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 118  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1