Razek napisał(a):
Jezeli kupujesz nowy telefon to masz gwarancje, wiec wadami fabrycznymi bym sie nie przejmowal za bardzo. Co do 2x wiekszej baterii to wez pod uwage, ze masz sporo wiekszy ekran, ktory jednak ciagnie najwiecej pradu. Moja dziewczyna miala Iphona 6s, teraz ma 7 i nie narzekala nigdy, ogolnie jakosc wykonania tych telefonow jest swietna, gorzej z parametrami(poza aparatem) i wiecznie problemowym itunes. Bateria trzyma prawie dwa dni jak sie nim nie szaleje.
Ja bym osobiscie Iphona nie kupil, bo ceny sa mocno wygurowane, ale Iphone to gwarancja bezawaryjnosci i prostoty. Jezeli kupujesz uzywany telefon, czego w przypadku iphonow Ci odradzam, bo jezeli zle trafisz to koszta naprawy tych modeli sa tak duze, ze sie zalamiesz.
Dzięki za odpowiedź, ale nie do końca o to mi chodziło

Chodziło mi o wygodę użytkowania tych dwóch telefonów. Zajmuje się hobbystycznie serwisowaniem telefonów i iphone jest podobny, jeśli nie tańszy od flagowców samsunga, jednak do iPhone części kupuje się, wiadomo, tylko i wyłącznie z demontażu - używane(Apple nie sprzedaje części zamiennych do tych telefonów, także wszystkie pozycje na allegro typu "Oryginalny nowy digitizer" to ściema ). Same telefony w podobnej cenie, iphone ~~300 zł droższy. Parametry to suche liczby, sekret wydajności produktów apple jest w dedykowanym systemie. Przykładowo iPhone 7 wygrywa w benchmarkach z Samsungiem S7 z dużą przewagą, a Samsung ma dużo lepsze parametry.
Nowego nie kupuję, bo to bez sensu dla mnie. Nigdy nie kupiłem nowego iPhone(a miałem już parę), grunt to sprawdzić przed kupnem.
iTunes nie jest w ogóle problematyczny jak dla mnie, dobre narzędzie. Ale to może dlatego, że mam już z nim do czynienia w sumie od iphone 3G

Zresztą kwestia problematyki jest taka, jak w przypadku przesiadania się z Windows na Mac OS X, po prostu inaczej wszystko działa, nie jesteśmy przyzwyczajeni.