BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Smoleńskie teorie spiskowe - proszę nie wierzyć :)
PostNapisane: 24 października 2012, 07:03 
Częsty bywalec

Kucharz napisał(a):
partii, Twój link jest najlepszym dowodem na to, że tytuł jest idealny

wrak lepiej niech potną w smoleńsku i od razu na przetop bo jak wróci do Polski to na bank rydzyk go będzie w kawałkach rozsprzedawał i że niby na pomnik na Krakowskim Przedmieściu zbiera jak na stocznię :D

Rydzyk nie ma nic do wraku, takze nie ma co nim straszyc. Jezeli poruszamy juz kwestie wraku, napewno nie zgodze sie, ze trzeba go pociac na kawalki i przetopic, gdyz jest to wazny dowod w sprawie wyjasnienia przyczyn katastrofy. No chyba, ze chcemy zacierac slady... o ile jeszcze cokolwiek jest do zacierania po takim czasie. Jestem zaskoczony, ze rzad Polski nie robi i nie zrobil nic w kierunku sprowadzenia wraku do kraju. Po ponad dwoch latach wiemy, ze "Panstwo Polskie" nie zdalo egzaminu, co mnie niezmiernie smuci. Od dawna mam obawy czy ono wogole jeszcze istnieje. Naiwnym mysleniem bylo, iz Rosjanie rzetelnie wyjasnia sprawe w swojej sprawie, mowie tutaj wylacznie o miejscu katastrofy, nawet ostatnie zamiany cial sa rzecza nie do pomyslenia w XXI wieku. Dzisiejsza Polska potrzebuje napewno porzadnej klasy politycznej, a nie pseudopolitykow ktorzy uprawiaja prywate naszym kosztem.

Sporto napisał(a):
Ja tylko odwróciłbym sytuację. Gdyby na naszej ziemi zginęli oficjele Rosji w takim zdarzeniu, czy postępowanie byłoby takie same. Na pewno nie i tu jest pokazane miejsce Polski w szeregu wśród państw. :/

A ja jestem bardzo ciekaw co by na naszym miejscu zrobil Izrael? Myle ze w ten sam dzien wraz z wrakiem samolotu zabral by z 3 hektary ziemi na glebokosc 5 metrow i u siebie w kraju wszystko wyjasnil, jezeli by chodzilo o tak wazne osoby w ich panstwie, tak jak zrobili po katastrofie swojego smiglowca w Rumunii (http://www.bibula.com/?p=25212).

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Smoleńskie teorie spiskowe - artykuł z "Polityki"
PostNapisane: 24 października 2012, 13:16 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Bardzo fajne newsy.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1503 ... omosc.html

ciekawe co by rosjanie powiedzieli, gdybysmy w głowach ofiar ich samolotu robili sobie śmietnik :ok:

Tytuł: Re: Smoleńskie teorie spiskowe - proszę nie wierzyć :)
PostNapisane: 24 października 2012, 13:39 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Wania napisał(a):
Bury, zdecyduj sie, dwoch imprez w jednym czasie nie obskocze :rotfl:

Jebłem :rotfl:

PostNapisane: 24 października 2012, 18:24 

Frank napisał(a):
Bardzo fajne newsy.

ciekawe co by rosjanie powiedzieli, gdybysmy w głowach ofiar ich samolotu robili sobie śmietnik :ok:

Coz nawet jesli to prawda, jesli wyjda na jaw jeszcze wieksze "wpadki" to i tak kompletnie nic nie zrobimy aby ktokolwiek z Rosjan za to odpowiedzial. Mozemy tylko sie oburzac i pisac rozne dziwne rzeczy w neci i to niestety wszystko. Teksty typu "obudz sie Polsko" mnie smiesza, obudz sie i co? Co my mozemy zrobic Rosjana?

PostNapisane: 24 października 2012, 18:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
To jest właśnie najgorsze. Oni zrobili co im się podobało a my nie możemy im zrobić nic.. Śmieją nam się w twarz a nasz rząd ma to gdzieś..

PostNapisane: 24 października 2012, 19:01 

Daniel_85 napisał(a):
Śmieją nam się w twarz a nasz rząd ma to gdzieś..

Moze nie ma tego gdzies, tylko jest swiadomy swojej bezsilnosci wobec wyciagniecia konsekwencji

PostNapisane: 24 października 2012, 19:31 
Zacna persona forum

spider napisał(a):
Frank napisał(a):
Bardzo fajne newsy.

Coz nawet jesli to prawda, jesli wyjda na jaw jeszcze wieksze "wpadki" to i tak kompletnie nic nie zrobimy aby ktokolwiek z Rosjan za to odpowiedzial. Mozemy tylko sie oburzac i pisac rozne dziwne rzeczy w neci i to niestety wszystko. Teksty typu "obudz sie Polsko" mnie smiesza, obudz sie i co? Co my mozemy zrobic Rosjana?

PostNapisane: 24 października 2012, 20:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
spider napisał(a):
Daniel_85 napisał(a):
Śmieją nam się w twarz a nasz rząd ma to gdzieś..

Moze nie ma tego gdzies, tylko jest swiadomy swojej bezsilnosci wobec wyciagniecia konsekwencji

Jesteśmy w jakichś tam strukturach Nato i UE i innych pierdołach, a jak przychodzi co do czego to i tak musimy sobie radzić sami. Dochodzenie z prawdziwego zdarzenia i wyciągnięcie konsekwencji wobec winnych powinno być naturalną rzeczą.

PostNapisane: 24 października 2012, 20:38 

Daniel_85 napisał(a):
Jesteśmy w jakichś tam strukturach Nato i UE i innych pierdołach, a jak przychodzi co do czego to i tak musimy sobie radzić sami.

Nato i UE to sciema, tam jak wszedzie jest kolesiostwo i ci co sa potega i sa najbogatsi klepia sie po plecach i sa nietykalni, a takie zacofane wioski jak Polska nie maja nic do gadania i musza tanczyc jak im zagraja

PostNapisane: 24 października 2012, 23:03 
Administrator

spider napisał(a):

Spider, nie chodzi o to , co możemy zrobić rosjanom, lecz o świadomość społeczną i brak tolerancji dla ogłupiającej propagandy. Między wyciąganiem konsekwencji a wmawianiem, że nic się nie stało istnieje zasadnicza rożnica.
Gdyby ktoś zamiast oglądać TVN czasem poczytał chociazby pobiezne zarysy historii Polski, wiedziałby, że propaganda była istotną siłą już np w 1772, gdzie wszem i wobec zaborcy rozgłaszali w Europie historyczne prawa do zagarnietych ziem, a o upadek pańtwa polskiego obwinianio wyłącznie Polaków.
Mój Syn chodzi teraz do 2 klasy podstawówki, ma 4h tygodniowo W-F, 2h religii i 1h historii... Z reguły po szkole chłopacy rzucają tornister w kąt i idą pograć w piłke. Ilu po szkole poczyta sobie historię, dla relaksu ?
Takze produkcja tępoludów w Polsce kwitnie w najlepsze.
Ale spokojnie, dokonania zbrodni katyńskiej z 1940 władze zsrr wypierały sie przez 50 lat, takze musimy uzbroic się w cierpliwość.

PostNapisane: 24 października 2012, 23:20 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Frank napisał(a):
Gdyby ktoś zamiast oglądać TVN

Tudzież zamiast czytać WP. To nie żaden przytyk ani złośliwość (bo sam nie oglądam TVN, uważam, że jest do bani - jak zdecydowana większość pozostałych), ale imo portale internetowe stają się powoli (stały się?) elektronicznymi tabloidami. Coś tam ktoś usłyszał, ktoś dopisał resztę i jest SENSACJA. A sensacja, wiadomo, dobrze się sprzedaje. Ciężko już wyłowić, co jest prawdą, a co jest manipulacją.

Słaby premier i rząd to słaby kraj. A cała ta sytuacja ze Smoleńskiem wygląda tak, jakby Rosja podejmowała celowe działania, aby osłabić obecny rząd, napuszczając jednych Polaków na drugich.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 24 października 2012, 23:32 
Administrator

maaaad napisał(a):
Tudzież zamiast czytać WP. To nie żaden przytyk ani złośliwość (bo sam nie oglądam TVN, uważam, że jest do bani - jak zdecydowana większość pozostałych), ale imo portale internetowe stają się powoli (stały się?) elektronicznymi tabloidami. Coś tam ktoś usłyszał, ktoś dopisał resztę i jest SENSACJA. A sensacja, wiadomo, dobrze się sprzedaje. Ciężko już wyłowić, co jest prawdą, a co jest manipulacją.

Czytać , to uważam można dosłownie wszystko, ważne by umiejętnie oddzielać ziarno od plew :)

Akurat jesli chodzi o rozmaite portale internetowe, to póki co panuje w nich zdecydowanie większa wolność słowa niz w TV.

PostNapisane: 25 października 2012, 00:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
partii, wrak nam potrzebny do wyjaśnienia przyczyn katastrofy?

a po co? komisja Millera napisała co ustaliła i temat zamknięty!

oczywiście Macierewicz i Yaro Ka-Chi uważają zapewne inaczej

Obrazek

PostNapisane: 25 października 2012, 09:21 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
A jak mówiłem, że sensownie byłoby sprzymierzyć się z Hitlerem w latach 30. i pogonić czerwoną zarazę za Ural, to mnie wyśmiali. To teraz Sowieci śmieją się z naszych popiskiwań, logiczne, czyż nie? :>

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 25 października 2012, 09:28 
Administrator

jonas napisał(a):
A jak mówiłem, że sensownie byłoby sprzymierzyć się z Hitlerem w latach 30. i pogonić czerwoną zarazę za Ural, to mnie wyśmiali. To teraz Sowieci śmieją się z naszych popiskiwań, logiczne, czyż nie? :>
Wielu wspołczesnych badaczy tego okresu zastanawia się jak potoczyłyby sie losy Polski, gdybysmy w '39 otworzyli Hitlerowi pas na wschód oraz zostali jego sprzymierzencami w wojnie z ZSRR. Najwieksze pytanie rodzi sie jednak odnosnie tego, co zrobiłby Hitler po pokonaniu Stalina ?

PostNapisane: 25 października 2012, 09:56 
Naczelny bimbrovnik

jonas napisał(a):
A jak mówiłem, że sensownie byłoby sprzymierzyć się z Hitlerem w latach 30. i pogonić czerwoną zarazę za Ural, to mnie wyśmiali.

Ruscy się sprzymierzyli i... ;) Hitler potrzebował "lebensraumu", a nie sprzymierzeńców. Przynajmniej nie na dłuższą metę.

PostNapisane: 25 października 2012, 10:31 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
Matka boska żartobliwa...

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 25 października 2012, 10:33 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Frank napisał(a):
Najwieksze pytanie rodzi sie jednak odnosnie tego, co zrobiłby Hitler po pokonaniu Stalina ?

Zabrałby się za Anglików i żabojadów (no, tych ostatnich wystarczyłoby pewnie poprosić, żeby się poddali - zagadka: dlaczego w Paryżu ulice są obsadzone drzewami? bo Niemcy lubią maszerować w cieniu), potem byłby pewnie zgryz z US & A. Anglia zablokowana U-bootami przędła bardzo cienko, głodem by ich złamali bez trudu.
Albo by się z US & A dogadali i zrobili za tym Uralem poligon atomowy czy coś. Kto to wie, specjalista od rzeczywistości alternatywnych by się przydał.

maaaad napisał(a):
Ruscy się sprzymierzyli i... ;) Hitler potrzebował "lebensraumu", a nie sprzymierzeńców. Przynajmniej nie na dłuższą metę.

Ruscy liczyli na to, że Hitler uwikła się w wojenkę na zachodzie, a wtedy bolszewicy uderzą go analnie i "wyzwolą" całą Europę. Zresztą po to umożliwili mu dojście do władzy, żeby narobił zamieszania i ściągnął na siebie uwagę i złą energię czi, jako wstrętny agresor. A że był potworem i zbrodniarzem, ale nie idiotą, kapnął się co Soso Dżugaszwili zamierza i rzucił swoje psy wojny na drugi front, czym strzelił sobie nawet nie w kolano, ale w jaja ze śrutu z solą. Książkę "Ostatnia republika" Suworowa polecam dociekliwym.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 25 października 2012, 10:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
jonas, dlaczego francuskie czolgi przy 5 biegach wstrcznych jest potrzebny jeden do przodu? na wszelki wypadek gdyby niemcy zaatakowali z zachodu :rotfl:

PostNapisane: 25 października 2012, 11:03 
Naczelny bimbrovnik

jonas napisał(a):
Ruscy liczyli na to, że Hitler uwikła się w wojenkę na zachodzie, a wtedy bolszewicy uderzą go analnie i "wyzwolą" całą Europę. Zresztą po to umożliwili mu dojście do władzy, żeby narobił zamieszania i ściągnął na siebie uwagę i złą energię czi, jako wstrętny agresor. A że był potworem i zbrodniarzem, ale nie idiotą, kapnął się co Soso Dżugaszwili zamierza i rzucił swoje psy wojny na drugi front, czym strzelił sobie nawet nie w kolano, ale w jaja ze śrutu z solą. Książkę "Ostatnia republika" Suworowa polecam dociekliwym.

Wiem, czytałem książki Suworowa ;) Ale liczenie na to, że Hitler nie zrobiłby z Polski swojego wasala (w najlepszym przypadku) jest naiwnością.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1