BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 22:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Prędkość łącza internetowego pomoc w ustaleniu
PostNapisane: 5 stycznia 2012, 11:20 
Uzależniony od forum :)

Netia i TP działa na tych samych łączach ale mam wrażenie że Netia potrafi coś załatwić na centrali a TP się nie chce.

Miałem 2mb TPSA. Netia gwarantowała 8. G... z tego wyszło. Potem był 4 i się ciągle wieszało. W końcu zrobili nowe kable (przypadek) i działa 4mb pięknie.

Teraz jest tak (tłumaczył mi kolega) - jaki masz drut taki masz internet. PODOBNO podłączają Ci net np. od 2 mega i do miesiąca zwiększają dopóki działa płynnie. Jak będzie zrywać na 6 to zrobią 4. Jak zostawią 6 to będzie Ci zrywać i masakra będzie a nie miłe korzystanie z netu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 stycznia 2012, 11:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Też macie problem z połączeniem się z netem w TP? :niepewny:

PostNapisane: 5 stycznia 2012, 12:19 
Forumowicz

Moje BMW: E36 316
Kod silnika: M43B16
Netia i tp ma różne łącza.

Rzecz w tym że netia świadczy usługi na łączach tp, czyli bsa i wlr i z tym miałem problem rok temu, a ostatnio miałem problem z cu czyli linia netii.

PostNapisane: 5 stycznia 2012, 12:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46Ci SOLD!
Kod silnika: M43TU B19
JA mam od 8 lat TP i telefon i neta. Nie powiem złego słowa dlatego tak pytałem o Netie. Odpuściłem po komentach w necie. Po telefonie do tp pani powiedziała że na moich łączach poleci 6mb i z 10 też nie powinno być problemu, a jeżeli chciałbym 20 muszą przerabiać linie, a srednio im się to uśmiecha, ale jedno moje słowo i za 75zł mam 20mb...

PostNapisane: 5 stycznia 2012, 13:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Miałem netię, nie polecam - zwłaszcza ich politykę firmy. Po zakończeniu umówy podnieśli cenę o 100% (~260zł) i nie chcieli pomóc zerwać umowy ( u mnie nikt nie ma na to czasu, to się płaciło jeszcze jakiś czas) ale wziąłem się za to, to później wydzwaniali , że zaoferują x mbit za 99zł a wcześniej jak pytałem to nie dało się. Zje... ich ( tak z 2-3 razy) i już nie dzwonili. Teraz mam znowu TPsa , nawet na tym ich livebox , działa całkiem ok. Z początku był problem, bo dostałem nowy i już popsuty... Ale też jaja były z tym typem z błękitnej linii, musiałem się sporo nagadać a jemu ciężko było zrozumieć, że jak działa mi na linksys-a routerze (świetny sprzęt) to nie jest wina konfiguracji mojej tylko tego badziewia co mi dali...

A łącze? Mam chyba 10mbit teraz, jak dobry serwer to pliki ściągają się 1000-1200kb/s w operze. Torrenty to niestety zawsze wolniej coś w okolicy 500-850kb/s jak dużo seedów.

PostNapisane: 5 stycznia 2012, 14:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
deejeys napisał(a):
A łącze? Mam chyba 10mbit teraz, jak dobry serwer to pliki ściągają się 1000-1200kb/s w operze.
Hmm... ja mam 8 (nie tp ani netia), od godz. 22 do bodajże 11 - 16mbit... i z dobrego serwera ściąga 2-2,2MB/s :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1