jawa85 napisał(a):
Pafu napisał(a):
Wspomniał natomiast że w Polsce nie działa jeszcze dokładny system namierzania GPS- ale tego nie był pewien

Co do tego GPS to mój klient kiedyś oddał Audi A8 do serwisu i ponoć dzięki GPS zorientował się, że jeden z mechaników poszedł sobie pojeździć.
W GPSie mozesz ustawic:
-tzw. goraca strefe - dla przykladu samochod nie moze odjechac dalej niz na 2-5 km od warsztatu
-alarm po przekroczeniu danej predkosci (np. 50km/h)
Pafu napisał(a):
Rozmawiałem ze znajomym od tzw. elektryki i wspomniał coś o możliwości sprawdzenia w systemie kiedy został wyłączony sygnał GPS.
Śmiał się że może się okazać że sygnał urwał się zanim z warsztatu F01 wyjechało - a wtedy trzeba tylko sprawdzić albo mocniej przycisnąć ludzików w warsztacie .

Wspomniał natomiast że w Polsce nie działa jeszcze dokładny system namierzania GPS- ale tego nie był pewien

Glupoty jakies gada, niebo jest wszedzie takie samo... wykorzystujemy te same satelity - wiec co ma Polska do rzeczy?
Ja sprzedaje GPSy za 500 zl, wszystkie elegancko dzialaja. Lapia sygnal nawet w pomieszczeniach z oknem.
Vermilion napisał(a):
Bauer napisał(a):
Adddam napisał(a):
Ja się zbytnio na tym nie znam, ale co po GPS i jego oddzielnym zasilaniu... Urządzenia do zagłuszania to chyba żadna nowość...
Ostatnio probowalismy wszystkich zagluszaczy na lokalizatorze z X6 - bez skutku... Mysle, ze potrzebny by byl taki 30W zeby to zagluszyc.
GPS nie dziala tez w zamknietych obiektach...
Pewnie gdy ktos zajmuje sie tym "zawodowo" to nie leci na najtanszych jammerach z allegro.
Nie testowalismy na jammerach z allegro

.
Mysle, ze zawodowcy uzywaja sprzetu o wartosci ~20tys. chinskiego ale z duza moca.