BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
KotSylwester napisał(a):
Ale we Wrocku nie ma dróg do jazdy takim autem. tzn nie da się lansować, można autostradą z dala od lasek śmigać. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

no ale autostrada przechodzi przez siec hipermarketow/centr handlowych a przeciez w pl to najlepsze miejsce do szpanu i lansu hehe.

BIGPUN napisał(a):
i ubezpieczenie tego cuda, zalozmy ze ubezpieczyl jako firma leasingowa wiec ma rabaty. jakies 300.000 rocznie?

hehe to fakt, przy tym ze beda go chcieliubezpieczyc na 5% wartosci auta, a ciekaw jestem ile by sie czekalo na wyplate 100% wartosci auta np przy kradziezy, hehe pzu poszlo by z torbami, no chyba ze w samopomocy by ubezpiczyl hehe.

hardsql napisał(a):
Pozatym ci co kupują takie auta, jeszcze w leasingu, to zwykłe nowobogackie buraki. Takie same co np staje pod marketem pod samymi drzwiami opuszcza szyby włącza muzyke i otwera dzwi kierowcy, a sam stoi przed maską i gada przez telefon. Drzwi są otwarte żeby każdy widział ze ma skóre w swoim aucie. Jak widze takiego to najchętniej bym mu ten telefon w gardło wepchnął. Ostatnio tez widziałem taka pinde, blondyne o małym rozumku. Podjechała najnowszym S 600 i gdzie staneła?? Na miejscu dla inwalidów bo najbliżej do wejścia. Dodam ze inwalidą napewno nie była. Ok staneła trudno, ale staneła tak ze zajeła całe dwa miejsca dla inwalidów, nie wiem kto jej dał prawo jazdy.

Klase to ma np J.Kulczyk, dla niego kupić takiego Veyrona to jak dla mnie kupic połówke wódki. A on sie wcale nie afiszuje i w domu z tego co słyszałem ma tylko Jaguara i A8.

tych co sie lansuja pod hipremarketem mozesz olac, wogle nie wiem kto kupuje auto po to by sie lansowac, wogle po co sie lansowac? chyba trche zal ci sciska, ze az tak to przezywasz.
a niektorzy kupuja auta bo lubia jezdzic szybko, niektorzy lubia sie pokazac, a niektorzy poprostu chca miec cos co ich z A do B przewiezie i sie nie zepsuje tak jak pan kulczyk plus audi to tak jakby jego firma w polsce. i nie wiem czy ma taka klase, bo zobacz jak szybko spadl z piedestalu jak zaczelo sie gadac z kad ma kase. teraz bogatsza od niego jest jego zona i syn, musial wszystko porozwadac w rodzinie bo pewnie na nim juz siedza...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:05 
Przyjaciel forum

blad

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:08 
Mylisz sie i to bardzo. Nie jestem zazdrosny tylko pokazuje ze ktos to kupuje takie auto robi to tylko dla szpanu. W Radomiu jest duże centrum handlowe M1, to ze takie nowobogackie ćwoki stawiaja auta przed samym wejściem lub na mojescach dla inwalidów jest poprostu nagminne. Przyjedz przekonasz sie. Ostatnio ide do wejścia, jedzie czarne XC90 juz z daleka widze ze 2 buraki w nim siedza. Niestety nie było juz miejsca pod wejściem. Gdzie staneli?? Zaraz obok wejścia tylko na trawniku. Poprostu debile, ja nie wiem czy to ze ma sie pieniadze zwalnia z myslenia??

Ja tez bym chciał mieć Veyrona, wiesz dlaczego?? Bo sprzedałbym go za 3/4 ceny rynkowej, postawił sobie dom za to, kupił BMW 535d do jazdy, a na weekendy M5 E39 i jeszcze by mi zostało.

Loganami tez stają, S80 tez, Polonezami, Żukami, ale tak naprawde mam to gdzies czym stanie, to jest miejsce dla inwalidów, a nie dla półinteligentów. Na zachodzie jak ktoś tak zrobi to zaraz na policje dzwonia i mandacik odrazu. Policja zamiast wlepiac mandaty za jazde 80 po 2 pasmówce gdzie jakis debil dał ograniczenie do 50 powinna sie przejechac po marketach, zarobiliby a roboty duzo mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:09 
Mylisz sie i to bardzo. Nie jestem zazdrosny tylko pokazuje ze ktos to kupuje takie auto robi to tylko dla szpanu. W Radomiu jest duże centrum handlowe M1, to ze takie nowobogackie ćwoki stawiaja auta przed samym wejściem lub na mojescach dla inwalidów jest poprostu nagminne. Przyjedz przekonasz sie. Ostatnio ide do wejścia, jedzie czarne XC90 juz z daleka widze ze 2 buraki w nim siedza. Niestety nie było juz miejsca pod wejściem. Gdzie staneli?? Zaraz obok wejścia tylko na trawniku. Poprostu debile, ja nie wiem czy to ze ma sie pieniadze zwalnia z myslenia??

Ja tez bym chciał mieć Veyrona, wiesz dlaczego?? Bo sprzedałbym go za 3/4 ceny rynkowej, postawił sobie dom za to, kupił BMW 535d do jazdy, a na weekendy M5 E39 i jeszcze by mi zostało.

Loganami tez stają, S80 tez, Polonezami, Żukami, ale tak naprawde mam to gdzies czym stanie, to jest miejsce dla inwalidów, a nie dla półinteligentów. Na zachodzie jak ktoś tak zrobi to zaraz na policje dzwonia i mandacik odrazu. Policja zamiast wlepiac mandaty za jazde 80 po 2 pasmówce gdzie jakis debil dał ograniczenie do 50 powinna sie przejechac po marketach, zarobiliby a roboty duzo mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:10 
hardsql, troche sie z Tobą zgadzam... bo jednak głównie tego typu auta służą do zwracania na siebie uwagi...

jakbym ja miał takie coś robiące 4 paczki, nie jeżdziłbym tym po ulicach, tylko na nurburgring!!

ale BIGPUN, też ma racje, jak go stać i ma taki kaprys, czemu nie? jego sprawa.

mi jednak to nie imponuje. tak samo jak ludzie, którzy mają kase, tuningują sobie auta, potem scigaja sie na 1/4 mili itd. wykładając tylko KASĘ!!

a są tacy, jak np. nasz kolega KotSylwester, który wkłada serce w odrestaurowywanie 6...
liczy się pasja, a nie kasa... to, czy pan Czarnecki pokazuje publicznie swoją fortunę, czy realizuje marzenia z dzieciństwa i pasjonuje sie superwozami, to już jego sprawa...

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:12 
Uzależniony od forum :)

BIGPUN napisał(a):
i wszystko jasne
DW - rejestracja wroclawka
a jaka jest najbardziej znana leasingowa firma w polsce?
EFL z... wroclawia
a kto zalozyl EFL? pan czarnecki :)

rata leasingu zalozmy przy zalozeniu 6 lat?
85tyś miesięcznie
i ubezpieczenie tego cuda, zalozmy ze ubezpieczyl jako firma leasingowa wiec ma rabaty. jakies 300.000 rocznie?

Leszku! adoptuj mnie!

:zdziwko: te cyferki dla zwyklego szarego czlowieka jak ja sa nie do ogarniecia

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:19 
Przyjaciel forum

hardsql napisał(a):

nie musze jechac do radomia, w promieniu 15 km od miejsca gdzie mieszkam takich M1 jest gdzies ok 10 moze i wiecej, i nie tylko w radomu sa idioci ktorzy parkuja na inwalidach i nie tylko ciebie to wkurza, ale jak sam widzisz nie tylko super fury tam parkuja. jak tez kiedys stanolem na 5 min tam i z powrotem kupic jedna rzecz i przyjechala straz miejska, i tak mi nagadali ze juz nie staje, wstyd mi bylo strasznie, na szczescie mandatu nie dali ale i tak mnie to co powiedzieli na uczylo i nie staje.

a ja tam sie ciesze ze ktos takie auta kupuje bo bynajmniej mam okazje je zobaczyc ma zywo :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:24 
Cytuj:
a niektorzy kupuja auta bo lubia jezdzic szybko, niektorzy lubia sie pokazac, a niektorzy poprostu chca miec cos co ich z A do B przewiezie i sie nie zepsuje tak jak pan kulczyk plus audi to tak jakby jego firma w polsce. i nie wiem czy ma taka klase, bo zobacz jak szybko spadl z piedestalu jak zaczelo sie gadac z kad ma kase. teraz bogatsza od niego jest jego zona i syn, musial wszystko porozwadac w rodzinie bo pewnie na nim juz siedza...

A ten w Veyron to jak to mówią: "Ciężką praca ludzie sie bogaca" tak?
Prawda jest taka ze jeśli nie masz pola naftowego, kopalni złota, brylantów itp to nie ma szans zeby sie dorobic takiej kasy. Twój ojciec musiałby zacząć, a dopiero ty być zbierał śmietanke i kupował super samochody.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
a moze kupil tego veyrona z allegro.
jakis lekko bity
zrobil w garazu u pana Henka i teraz smiga ze to niby igla hah :D

85 tys miesiecznie...
ludzie czesto biora auta na kredyt kosztujace polowe tego i splacaja przez 6 lat.
szok!

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:42 
Bugatti to taki droższy VW, mysle ze gość przepłacił i sie teraz zorientował, wiec jeździ. Ma nadzieje ze mu go ukradną i dostanie zwrot z ubezpieczenia :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:46 
Zacna persona forum

Czarny_simr napisał(a):
a są tacy, jak np. nasz kolega KotSylwester, który wkłada serce w odrestaurowywanie 6...

Jakie on tam serce wkłada!!!!

Zrobi na glanc i opyli za 5 x tyle. :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 11:58 

Ale macie dylemat. Ja też słyszałem że szóstkę kupiłem dla szpanu :rotfl: więc rozumiem posiadacza Veyrona.

Zresztą jakbym pierdział bańkami to bym sobie zrobił kolekcję kilkudziesięciu aut. Oczywiście dla szpanu bo przecież nie dlatego że marzy mi się posiadanie np. M3E30, M636csi, carrery, jaguara XJC, SL-a w119, pagody i wielu bardziej wyszukanych o jakich jeszcze nie marzyłem.

Oczywiście za każdym razem wiele osób na różncy ch forach by mówiło: dla szpanu, nakradł, odziedziczył, dyma nas podatników itp itd.

Wg badań newsweeka (o ile pamięć mnie nie myli) jesteśmy na ostatnim miejscu rankingu życzliwośc dla innych w kwestii majątkowej. Nie pamiętam jak to było sformułowane ale chodzi o to że np. "typowy" Polak jak widzi że sąsiad przyjeżdża z marketu z torbami zakupów to jest gadka: Ty zobacz debili kowalskich ile nakupowali, popsuje im się to przecież, zachłysnęli się kasą, odbija im... :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Przykład mieliśmy niedawno, w końcu kupiłem 3 i 6 wyłącznie dla szpanu choć mnie na nie nie stać. :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:04 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
w końcu kupiłem 3 i 6 wyłącznie dla szpanu choć mnie na nie nie stać.

Nie bój nic ! Najsampierw opyl 6. Za otrzymane pieniędze przywieź 5 następnych szóstek. Potem opyl 3. Za otrzymane pieniędze zrobisz szóstki. Opyl szóstki. A za otrzymane pieniędze kup:

KotSylwester napisał(a):
M3E30, M636csi, carrery, jaguara XJC, SL-a w119,

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:10 

GARCIA RAMIREZ, obecnie stoi "u nas" na "terenie" ze sześć szóstek.... Jedna klienta, dwie już sprzedane, kilka czeka na koniec renowacji :cwaniak:

Ja tam co prawda narazie tylko pomagam koledze... ale plany są kupić jeszcze pare szóstek.... :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
KotSylwester napisał(a):
ale plany są kupić jeszcze pare szóstek....

..i "popierdzieć"... :cwaniak:

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:17 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
ale plany są

A widzisz ! I masz bracie samograja. Robisz to co lubisz i jeszcze zarobić mozna.

Rozkręcać, rozkręcać ! rozkręcać, kupować, sprzedawać, zarabiać !!!

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:19 

agrafga napisał(a):
KotSylwester napisał(a):

..i "popierdzieć"... :cwaniak:

??

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
KotSylwester napisał(a):
Zresztą jakbym pierdział bańkami

KotSylwester napisał(a):
agrafga napisał/a:
KotSylwester napisał/a:

..i "popierdzieć"...

??

!!

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Popierdzieć bańkami jak sądzę.
Radek chcesz kumatego w branży wspólnika? Później wciągniemy Ramireza i rozszerzymy dzialalność na lokomotywy.

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2007, 12:28 
Forumowicz

Moje BMW: E60 530xi
Kod silnika: N53
hardsql napisał(a):
Nie wiem po co ludzie kupują takie auta. Powiem tyle, dla mnie Veyron, Enzo, Porsche to jedna wielka KUPA. Auta które sie do niczego nie nadają, tymbardziej w Polsce. Wygląda paskudnie, wyciąga 400 km/h, tylko gdzie tyle pojedziesz? Ogólnie takie auta nadają sie do stania w garażu. Z taki super szybkich to Mercedes SLR, jakoś wygląda i tez jest szybki i szpanerski. Wolałbym już jakiegoś klasyka typu Shelby GT500 z 1967.

Szczypie Cie gdzieś czy jak? Takie auta się kupuje dla samego posiadania, popatrz na podrygujących czarnuchów, ci to mają czasami po kilkanaście aut i kilka domów, myślisz że wszystkimi jeżdzą i w każdym domu mieszkają? Jak koleś ma tyle kasy, że nie ogarnia tego to ma sobie kupić 365 loganów w różnych kolorach po jednym na każdy dzień roku? Po co, ma się ograniczać z wydatkami tylko dlatego, że ktoś taki jak Ty uważa go za ćwoka z kasą. Żałosny jesteś, jak się ma co wydawać to zawsze się znajdzie coś na co i tak cie nie stać, ot choć by domek z prywatną plaża na sztucznych wyspach u szejków. A to, że ty tego nie ogarniasz to już raczej tylko Twój problem.

Cytuj:
Pozatym ci co kupują takie auta, jeszcze w leasingu, to zwykłe nowobogackie buraki. Takie same co np staje pod marketem pod samymi drzwiami opuszcza szyby włącza muzyke i otwera dzwi kierowcy, a sam stoi przed maską i gada przez telefon. Drzwi są otwarte żeby każdy widział ze ma skóre w swoim aucie.

I tym się właśnie różni pierdoła dorobkiewicz ze słomą w butach któremu się poszcześciło od prawdziwego biznesmena.
I grubo się mylisz myśląc, że ludzie bez ograniczeń kasowych kupują za gotówke. PO CO?! Kasą włożoną np. w takie auto czyli jak ktoś tu powiedział 6mlzł mając dobrych doradców finansowych obróci w ciągu paru lat w taki sposób, że spłaci leasing i jeszcze wyjdzie do przodu. Kasa robi kase, a utopienie 6mlnzł w coś co nie generuje zysku to głupota.

Pozdro.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1