BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Złodziejskie auta rządu , oczy szeroko otwarte !
PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 14:49 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
NANOCSmilosz napisał(a):
Przeczytaj w innym temacie jak mnie "złapali" bardzo chamska zagrywka, mimo że jezdze przepisowo i nie łapie punktów.

Przeczytałem i tam też Ci odpisałem - to jest margines. Menda może się trafić wszędzie.
NANOCSmilosz napisał(a):
Nie oszukujmy się , ale jak milicjant chce "coś" u Ciebie znaleźć to znajdzie, a jak nie znajdzie to i tak mandat dowali "bo tak".

No już próbował ze dwa razy, ale jakoś się wybroniłem. Najczęściej jednak mandat dostaje się za coś.

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Lista aut ITD z kamerami
PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 14:51 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
maaaad, specjalnie dla Ciebie zmieniłem tytuł :D

Tytuł: Re: Złodziejskie auta rządu , oczy szeroko otwarte !
PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 14:52 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
maaaad napisał(a):
Najczęściej jednak mandat dostaje się za coś.

Ja ciągle dostaje :/... Za twarz !

:rotfl:

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 15:06 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Ja za niemanie świateł :hihi:
NANOCSmilosz napisał(a):
maaaad, specjalnie dla Ciebie zmieniłem tytuł

Oj nie trzeba było... :zawstydzony: :D

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 16:52 
Zacna persona forum

dawniej siłą napadano na państwa i przejmowano ich terytoria dzisiaj słabe państwa wykańcza się ekonomicznie, sami oddamy ziemie jak teraz deklarują grecy. a te wpływy z mandacików w obliczu długu to mozna sobie nimi pograć o parapet, zaraz będą kolejne pomysły bo w tym roku przekraczamy 55% pkb ;)

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 19:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
nie pamietam gdzie to czytalem i nie chce mi sie teraz tego szukac ale podobno polska odsprzedala jedno z dwoch miesc na satelity w kosmosie przyslugujace kazdemu z krajow :wstyd: przeciez latwiej bedzie komus placic za kozystanie niz wyslac swoja :mur:

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 19:56 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Wania napisał(a):
przeciez latwiej bedzie komus placic za kozystanie niz wyslac swoja :mur:

To nie tak. Łatwiej jest zrobić szybki biznes teraz już zaraz natychmiast, bo kadencja się skończy i nie wiadomo, czy uda się utrzymać koryto. Fundować następcom ewentualny tłusty dochód? A takiego.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 21:33 
Specjalista

jonas, tez mnie to drażni masakrycznie. Ale co my niby możemy.... demokracja jest...

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 22:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: 320d+
Kod silnika: M47D20
Ja juz od dawna robie na zlosc Rostowskiemu i jezdze przepisowo (no mniej wiecej :hyhy:) i chyba sporo ludzi tak robi, bo z planowanych 1.2mld zl z mandatow to tej pory wystawili kilka % :rotfl:

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 22:29 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Panowie, piszcie na temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A jest on poważny

Dokładnie 29 Sieprnia jadąc do Krakowa, pod Radomiem, widziałem zielonego starego Passata na blachach TKI (samochody te nie są z tego samego województwa, na terenie którego mają miejsce działania wozu i karanie kierowców) który haltował i wypisywał mandaty kierowcom.
Na CB sie ostrzegali, miał pewnie fotoradar albo suszarke, bo nie wideorejestrator....
Gnoje działali wiec bezprawnie!!

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... aj,1836509

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 22:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Pogadać sobie możemy a i tak to nic nie da.
Szkoda nerwów złapią trzeba zapłacić i tyle.
Ogólnie w większości krajów UE kary za przekraczanie prędkości są dużo surowsze niż w PL i wyłapuje się takich kierowców momentalnie tyle,że tam mają autostrady i nie muszą jeździć 120-130 po wiejskich drogach ale taki już mamy kraj.

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 22:43 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
nie zgadzam sie, trzeba gnojów pilnować i tepic za każde odstępstwo i działanie bezprawne....
W DE tez masz takie wielkie mandaty ??
Najpierw niech ludzie mogą jeździć, jak ludzie, a w takcie dróg dla wozów konnych z początku XX wieku, potem można gadać o karach.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 22:46 
Forumowicz

Boogie napisał(a):
Dokładnie 29 Sieprnia jadąc do Krakowa, pod Radomiem, widziałem zielonego starego Passata na blachach TKI (samochody te nie są z tego samego województwa, na terenie którego mają miejsce działania wozu i karanie kierowców) który haltował i wypisywał mandaty kierowcom.
Na CB sie ostrzegali, miał pewnie fotoradar albo suszarke, bo nie wideorejestrator....
Gnoje działali wiec bezprawnie!!

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... aj,1836509

I co teraz? Złożymy zbiorową skargę w Strasburgu? Do kogo należy się udać, chcąc oskarżyć obmierzłe państwo bolandzkie o gnębienie własnych obywateli? Do wujka Putina czy cioci Merkel? Wolałbym ciocię, jej psy wojny nie zdzierają ludziom butów z nóg :>

No dobra, bez żartów. Jeżeli w budżecie planuje się wpływy z mandatów i to w sprecyzowanej kwocie, to gadki o poprawie bezpieczeństwa można śmiało odesłać krowie pod ogon. Nie z puszek na słupach, to z fotopstryczków w cichociemnych samochodach, tak czy inaczej hydra nienasycona musi dostać swoją ofiarę.

Głosujmy dalej na te same ryje, doprowadzą do bankructwa Bolandy i będzie można budować Polskę na tych zgliszczach.

Obrazek

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 22:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
I znowu powraca wątek "zbója" łupiącego przyjezdnych i od czasu do czasu swoich po to aby "zapchać kichę" w budżecie gminnym ewentualnie w powiecie. Tym razem "zbój" nie czai się za krzakiem tylko jest w ruchu i ma założoną "czapkę niewidkę".

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 23:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Boogie napisał(a):
nie zgadzam sie, trzeba gnojów pilnować i tepic za każde odstępstwo i działanie bezprawne....
W DE tez masz takie wielkie mandaty ??
Najpierw niech ludzie mogą jeździć, jak ludzie, a w takcie dróg dla wozów konnych z początku XX wieku, potem można gadać o karach.

No jasne,że tak jeszcze większe. Za głupoty typu słabe opony w lawecie po 500-1000E i zakaz jazdy.
Za prędkość w zabudowanym również kary są wyższe niż u nas do tego w Euro.
Tam nikt nie zapieprza po mieście jak jest 60 to tak jadą bo zaraz jest mandat za to za chwilkę wyjeżdża na autostradę i tam nikt się nie czepia do póki nie nabroisz nawet jak mocno przeginasz z prędkością.
Na drogach bocznych poza miastami też w miarę można sobie pozwolić ale w zabudowanym i okolicach nie ma szans na wygłupy.
Niemcy to akurat najbardziej tolerancyjny europejski kraj w tej kwestii.
W skandynawii jest masakra nie mógł bym tam chyba mieszkać i jeździć.
Wiadomo,że warto walczyć bo ostro przesadzają ssają z kierowców ile się da to najlepsze krowy dojne bo jeździć każdy musi. Paliwo też ma zawyżoną bezpodstawnie cenę celowo,żeby łatać dziurę kryzysową. Miliardy dodatkowych złotych wpływają z naszej kieszeni do budżetu w wyniku ustawienia tej sztucznej ceny (ok 50-70gr/ltr za wysokiej) każdy analityk rynku paliw wie to doskonale ale nasze gadanie nic nie da. Wpłynęło w tym roku już około 60 skarg na PKN Orlen dotyczących sztucznego zawyżania cen hurtowych i zaniżania marży ale można im skoczyć bo to celowe działanie rządu. Dokładnie to samo jest z mandatami szukają dodatkowych ogromnych wpływów i to idealny sposób na ich uzyskanie.

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 23:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
jonas napisał(a):
Zwracam uwagę szanownej publiczności, że te koncesje są na poszukiwanie, nie na wydobycie. Nie jestem geologiem, więc nie wiem ile otworów pionowych i poziomych trzeba zrobić w danym miejscu, żeby inwestycja w wydobycie miała sens, ale wykonanie jednego pionowego otworu to koszt ponad 10 milionów dolarów. Pozyskanie koncesji zatem to dopiero początek.

No właśnie, choć jeden przemyślany głos w tej kwestii :ok:

Wania napisał(a):
przeciez latwiej bedzie komus placic za kozystanie niz wyslac swoja

Korzystanie przede wszystkim. I skąd pewność że właśnie nie będzie łatwiej? Kto w Polsce potrafi wysłać satelite w kosmos? I przede wszystkim po co?

jonas napisał(a):
No dobra, bez żartów. Jeżeli w budżecie planuje się wpływy z mandatów i to w sprecyzowanej kwocie, to gadki o poprawie bezpieczeństwa można śmiało odesłać krowie pod ogon.

Na tym polega budżet że dochody i wydatki się określa w miarę możliwości. Jak byś chciał żeby to było inaczej zorganizowane?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 23:49 
Forumowicz

Tomek napisał(a):
Na tym polega budżet że dochody i wydatki się określa w miarę możliwości. Jak byś chciał żeby to było inaczej zorganizowane?

Jeśli określonej z góry kwoty nie uda się uzyskać (bo kierowcy jeżdżą ostrożniej, wolniej, bezpieczniej, boją się mandatów - czyli cel osiągnięty, czyż nie?), to trzeba dociągnąć czymś innym, bo budżet się rozjeżdża. Stąd nowe wspaniałe pomysły, jak na przykład omawiany w tym temacie. Będzie tego więcej, odcinkowy pomiar prędkości już czeka na swoją kolejkę.

Obrazek

PostNapisane: 1 września 2012, 10:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z3 Coupe M-Power
Kod silnika: S50B32
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84460
Tomek napisał(a):
I skąd pewność że właśnie nie będzie łatwiej? Kto w Polsce potrafi wysłać satelite w kosmos? I przede wszystkim po co?

sa w polsce ludzie ktorzy sobie z tym bez problemu poradza. po co? :rotfl: zacytuje Ci pare ciekawych wypowiedzi, wnioski sam wyciagnij ;)

„Komputery będę w przyszłości ważyły nie więcej niż półtorej tony”. (popular Mechanics, 1949)

„Nie ma powodu, dla którego ktokolwiek chciałby mieć komputer w swoim domu” (Ken Olsen, 1977)

„Nigdy nie stworzymy 32-bitowego systemu operacyjnego!” (Bill Gates, 1989)

PostNapisane: 1 września 2012, 10:52 
Specjalista

Tomek, w razie jakiejkolwiek szmiry na świecie i kłótni pomiędzy państwami jesteśmy bez satelity, chyba nie muszę pisać co to oznacza.

Znajomy ze straży granicznej po powrocie ze szkolenia, za granicą miał ale nie pamiętam dokładnie gdzie bo dawno mi to opowiadał, mówił że był w szoku co do obecnych możliwości techniki. Z satelity można było dosłownie czytać sobie gazetę którą ktoś miał w ręku...

PostNapisane: 1 września 2012, 10:58 
Specjalista

Chłopaki dowiedzcie się czy w Waszych miastach już tak nie ma , cytat z naszego jednego forum w 3mieście:
Cytuj:
tristar bedzie mial taki pomiar i czujniki juz sa przez cale trojmiasto wzdluz glownej trasy gda-sop-gdy. od pazdziernika rusza testowo od studzienki 5 kolejnych swiatel w strone gda i 5 swiatel w strone sopotu. na razie tylko swiatla, fotoradary i pomiary nie szybciej niz za rok.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1