BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 20:57 
Pierwsze kroki

BMW podobało mi sie od jakiegoś czasu, ale nie było mnie staćna taka fure. Wiec najpierw mialem fiata punto 1(55KM). Od jakiegoś czasu pragnąlem miec naprawde dobra fure i stało sie przeglądałem sobie auta na jednych ze stron aukcyjnych i zobaczyłem ja od razu stwierdziłem ze musze ja mieć wiec od razu zapozyczylem sie i ja kupiłem 318IS(140KM) z 93 roku duza roznica miedzy puntem a BMW ale juz mi znowu powoli zaczyna brakować koni pod maska z klimą i różnymi bajerami od teraz wiem ze BMW to naprawdę dobre auto i chyba jedyna marka samochodow jaka bede jezdzil. Tylko wkurza mnie to jak inni mówią o kierowcach Beemek :zly: ale mam nadzieje ze z czasem zaczyna mownic inaczej :)
oto foty mojej beemki

http://img89.imageshack.us/img89/7849/z ... 004ea8.jpg

http://img469.imageshack.us/img469/3113 ... 002xx9.jpg

http://img235.imageshack.us/img235/539/fota3oq4.jpg

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 22:23 
Uzależniony od forum :)

Ja miałem Golfa I i marzyłem o Corrado i Z3 ale wtedy Z3 było nie realne (kasa) Kiedy już miałem na Corrado dotarło do mnie,że moge mieć bez problemu Z3(bo znalazłem dobrą prace) Kiedy już znalazłem wymarzone Z3 okazało się że jestem za wysoki do tego auta :szok: i głowa troszkę mi wystaje nad przednia szybę.Ale pozostałem wierny trójce pomyślałem jak nie Z3 to 3 ale e46.Długo nie mogłem znalezć e46 którą bym chciał a w między czasie natknąłem się na e39,I po pierwszej jezdzie próbnej już wiedziałem czym będe jezdził w przyszłości.Myślę że pozostane wierny BMW do końca (ewentualna zdrada tylko z audi)

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 22:26 
Zacna persona forum

moja przygoda z bmw zaczęła się w 2002 roku, gdy pożyczyłem od brata na kilka dni e12 2,5 12V na gażniku ,bo akurat rozleciała mi się moja honda.
Do tej pory nie wiedziałem co brat widzi w tym samochodzie, ale jak siadłem za stery do tego wówczas 21letniego samochodu, :szok: to byłem w szoku z jaką gracją i precyzją ten samochód się porusza.
nie było tam żadnych luzów w układzie napędowym, żadnych stuków w zawieszeniu, tylko piękny pomruk rzędowej 6 ; zakochałem się w tym samochodzie i po 3 miesiącach kupiłem e28 2,5 12V na wtrysku.TO BYŁO PRZEŻYCIE :super: .
W tamtym roku zmieniłem na aktualną e34 2,5 24V i jeśli mnie już znudzi to napewno zmienię na następną beemkę , do tej pory miałem styczność tylko z żędowymi 6 następna będzie V8.

CHOĆBY BEEMKI BYŁY Z GÓWNA ,
I TAK IM ŻADNA MARKA NIE DORÓWNA :ok:

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 22:51 
Forumowicz

Po dachowaniu mojego Mercedesa 190D, postanowiłem kupić również 190-tke, ale z mocnym motorkiem 2,6 litra.
Po długich poszukiwaniach Mercedesa nic nie udało mi się znaleźć. Ale mój ojciec wspomniał mi ze jego znajomy sprzedaje BMW i tak zostałem właścicielem pięknej E34 525i.

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, 23:06 
Zacna persona forum

Moja przygoda z BMW zaczela sie juz w wieku 6 lat kiedy tatus zakupil E30 z silnikie 2.4TD, spodobala mi sie jazda ( nawet jako pasazer ) tym autem i tak juz zostalo BMW :) Pozniej byla E34 524 TDS, Audi, Mercedesy, Pontiac itp ale nic nie dorównywało BMW :) No i MARECZEK dorósł :super: zakupionł E34 (fotki sa w którymś dziale :P ) 525iA z 12V silnikiem i LPG :mad: No i teraz ciesze sie E32 z 5.0 V12 silniczkiem :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 03:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
ja przed bmw mialem VW Golf III 1,4 60KM CL czyli lysego jak kolano. przesiadka do wymarzonego bmw troche ponad rok temu to bylo dla mnie cos. golf nie byl zly, nie psol sie i byl tanszy w eksploatacji ale i tak nie zaluje. choc denerwuje mnie zawisc, typu wykrecony kierunkowskaz 2 razy znaczek. jakos golf stal w tym samym miejscu i nikt go nie ruszal.

przemek88 czerwone iesy sa najszybsze hehe
tez mam czerwona a chcialem czarna, no ale stan tech byl na pierwszym miejscu no i cena.

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 05:29 
Forumowicz

18 lat brak prawka zobaczylem e32 i szok (szukalem omegi b mv6) na innym komisie zobaczylem e32 m30 3,5 galka zmiany biegow - trupia czacha :D czarna skorka dobre audio musiala byc moja no i byla pare miesiecy pozniej zle odpowietrzyli i silnik do remontu zrobilem no i po jakims czasie na wolnych olej migal postawilem i stala bylem z 5 miesiecy bez bmw pozniej 19 lat brak prawka zona to pojechalismy na komis a tam e32 v8 3,0 bordowa sliczy kolor jasna skorka podgrzewana z pamiecia audio niestety seryjne ale to nic takiego bez gazu to mnie pocieszylo i kupilem :) pozniej zrobilem prawko :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 08:28 
Forumowicz

Moje BMW: Seat Leon
Kod silnika: 1.9 TDI
Hah, pierwsza fura, golf III w DIZLU , i prawda, bylo tanio eksploatowac. nadal stoi przed blokiem jeszcze go nie sprzedaje. Dzisiaj na parkingu stoi moje nowe e36 przywiezione 2 dni temu. Jestem bardzo zadowolony :) Moja przygoda z BMW rozpoczęła sie w sobote chociaż duzo wczesniej te samochody mnie interesowaly, Moj dziadek ( lat 74 ) ma swoje e36 z 1986r ( nie rekin ) od 18 lat :D :hyhy: przy czym malo jezdzi wiec samochod jest naprawde w dobrym stanie.... lecz wiek robi swoje i bedzie sprzedawal o czy sie dowiedzialem wczoraj. Ja juz swoje mam :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 08:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
bdbartek napisał(a):
Moj dziadek ( lat 74 ) ma swoje e36 z 1986r ( nie rekin ) od 18 lat

miałeś na myśli chyba e30 :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 10:25 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
1991 rok , Wuj przewiozł mnie swoją zieloną czteroletnią 735i w manualu....wyposazenie miała dosc skromne (welur, brak klimy , OBC, szyber ,poza tym jak to E32 ) ale jak na tamte czasy i tak kosmos....wyobrazcie sobie moją mine jak zobaczyłem 185 km/h na liczniku a w srodku cicho, spokojnie...i tak sie zakochałem w E32...przyszło mi czekac 10 lat na moją własną, hehe , w '01 roku kupiłem 730i '91 a w '05 740iA ...

taka ciekawostka- Wuj w 92 roku juz miał bład licznika przy 299 tys km (jak to w starych E32)

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 10:30 
Forumowicz

moj pierwszy samochod to e 34 2.0 12V...zakochalem sie w tym autku, odpicowalem go i sprzedalem za grosze poniewaz brakwoalo mi mocy. teraz mam e 34 3.5l i jestem w trakcie picowania. moc jak narazie wystarczajaca.

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 19:25 
Forumowicz

Moje BMW: było E36
Kod silnika: M43B18
U mnie było trochę inaczej niż u większości - śmieszne, bo chyba pierwszy raz BMW jechałem dopiero moim - jakoś nikt ze znajomych nie miał. Ale miłość do marki zaczęła się od E34 - wyglad tego samochodu był dla mnie ideałem - zwłaszcza tylne lampy mi się podobały - miałem nawet radio-sterowane czarne E34 :D

Dziwne, bo we wczesnych latach 90-tych kiedy właśnie zakochałem się w E34 jakoś nie widywałem E36 czy E32. Oczywiście E31 też mi się podobał - ale tylko z pism, bo na ulicch był raczej niespotykany. E36 spodobał mi się dość późno - myślę, już po tym jak zakończyła się jego produkcja.

Dlaczego wybrałem E36 a nie E34 - heh - w dalszym ciągu mam wątpliwości - ale - z racji niskich dochodów, a że mało jeżdżę gaz nie wchodził w grę chciałem mały silnik - a E34 z 1.8 to hmm... Idealnie by było jakbym miał oba.

Oczywiście jak przystało na pierwszy samochód kupowany przeze mnie - bo poprzednie Uno miałem w spadku - trochę przepłaciłem, ale za to mam samochodzik w dobrym stanie. Samochód sprowadził mi użytkownik forum BKP - po następny pewnie już pojadę - ale też z kimś kto ma już doświadczenie w sprowadzaniu i poszukam dłużej. A co będzie następne - pewnie BMW - ale nie wiem jakie - chyba coś większego. :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 20:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E61 535D LCI
Kod silnika: M57N2
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=164424
Ja swoja przygode z BMW zaczolem calkiem ciekawie bo od e46 320 cabrio. Szkoda ze akurat zima byla :( Potem trafila sie e36 325 kumpa i to wlasnie dzieki niej jestem tak zakochany w marce :hyhy: Marzy mi sie ladna e31 ale chyba zaczniemy od e36 318is chociaz nigdy nie wiadomo :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2007, 21:44 

Varrol napisał(a):
U mnie było trochę inaczej niż u większości - śmieszne, bo chyba pierwszy raz BMW jechałem dopiero moim
też tak miałem(chodzi mi oczywiście o kierowanie)....szukałem czegoś o bardziej sportowym charakterz( nie koniecznie miałem na myśli silnik) nie przyznam się jakie mi po głowie chodziły bo wstyd by był... :wstyd: ale problem polegał na tym że jak coś mi się z zewnątrz podobało to środek jak w "dużym fiacie" i tak szukająć wpadłem na e36 325tds...dył w fatalnym stanie ale itak mi się spodobał....tak więc rozpoczołem poszukiwania BMW dla siebie...znalazłem czarnego sedana e36 316(jak widać nic po sportowym charakterze nie pozostało :hyhy: ) niestety po paru miesiącach miałem wypadek nie z mojej winy i czym prędzej je sprzedałem....ale mimo że silnik był nie najlepszy(chodzi mi o osiągi i spalanie) to itak wiedziałem że teraz to tylko BMW....następne też będzie :zawstydzony:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 10:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
U mnie tez tak było, pierwszy raz za kólkiem bmw siedziałem w swojej 318 i pierwsza trasa to Hannover => Warszawa. Bmw podobało mi sie od zawsze.. nie pamietam od kiedy.. no moze od czasu jak miałem okolo 8 lat i znajomy u nas na placu trzymał E32 730 :| :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 10:59 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
okolo 2002 roku moj starszy brat kupil BMW 750iL z 1987 roku, czesto nim jezdzilem. I calkowicie zwariowalem na punkcie v12. W 2004 kupilem BMW 750iL z 1992 roku, a od pol roku mam BMW 750i z 95 roku.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 12:50 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich!!
To i ja opiszę swoją przygodę z marką BMW. Jeszcze rok temu nawet sobie nie pomyślałem o kupnie BMW miałem cały czas kupić japończyka, ale mój przyjaciel wszystkim wam znany Kucharz pomagał mi w wyborze odpowiedniego samochodu.
Szukałem szukałem i pewnego dnia na giełdzie znalazłem bardzo ładne BMW, ale nie miałem zaliczki i niestety sprzedali ten samochód. Ale już tego dnia napaliłem się na tą markę zostawiłem swoje namiary chłopakom, bo jechali jeszcze tego samego dnia do Niemiec po samochody i jeszcze nie Minoł tydzień jak dzwonią do mnie, że mają 100% oryginał E36 czy che przysłali mi zdjęcia spodobała mi się i tak jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E36 1.6 M43. :hurra: Jest to klasyk pomarańczowe kierunki kolor czarny wygląda przepięknie i nic w niej nie zmieniam, bo taka mi się podoba najbardziej.
Pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 18:12 
Pierwsze kroki

Ja zaczalem od E-36 318is Coupe. Po niecalym roku jezdzenia rozbilem moja ukochana przez pijanego debila :zly: . Zarowno wszyscy moi pasazerowie, ja i sprawca wypadku wyszli z tego bez szwanku, a w chwile przed uderzeniem bylem przekonany, ze 'pukam do nieba bram'.
Od tej pory pozostalem przy BMW - w tej chwili mam juz szosty samochod tej marki.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 21:41 
Pierwsze kroki

Witam
Temat jest rozwinięty, więc nie będę się rozpisywał :)
Moje pierwsze BMW to obecne jak w opisie, a przygoda zaczęła się jak ojciec kupił w 1997 525 na automacie, w budzie E 30. Potem długo nie mielismy z tą marką do czynienia, aż do..roku 2006 jak brat zakupił 325 w budce E 39 w marcu roku wymienionego i tym tez zaraził. Tak sie stało... :D stałem sie posiadaczem betki dopiero od lipca roku ubiegłego...To tak po krótce... :)
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2007, 21:52 

miasto Smoka napisał(a):
525 na automacie, w budzie E 30.

miasto Smoka napisał(a):
325 w budce E 39
..hm... :zdziwko:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1