BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:06 
DarPiet napisał(a):
wyrzucisz do kosza:P

No właśnie a nie chciałbym żeby tak sie stało :(
A w ogóle wie ktoś jak zepsuje mi sie na gwarancji gdzie je serwisują ??

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
DAREX napisał(a):
A w ogóle wie ktoś jak zepsuje mi sie na gwarancji gdzie je serwisują

a kto to wie i co ciebie to obchodzi? odsylasz do sprzedawcy a ten ma 14 dni roboczych na naprawienie
Kod:
Gwarancja

Nie wystawiamy pisemnej gwarancji. Sama aukcja jest formą umowy cywilno-prawnej. Na jej podstawie, od momentu zakupu liczy się okres gwarancji, oprócz tego prowadzimy swój rejestr sprzedaży. Długość okresu gwarancji jest wyznaczony na każdej aukcji.
W razie reklamacji klient pokrywa koszty przesyłki w jedną stronę, a my pokrywamy koszty w stronę powrotną.
Kupujący ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 dni od kupna przedmiotu, bez podania przyczyny. Zwracany sprzęt nie może być wysłany za pobraniem, w innym przypadku paczka nie zostanie odebrana z poczty. Zwrot gotówki wykonujemy po sprawdzeniu zawartości paczki wciągu 7 dni roboczych

Ostatnio edytowano 6 września 2007, 09:21 przez Darek, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:20 
DarPiet napisał(a):
Nie wystawiamy pisemnej gwarancji. Sama aukcja jest formą umowy cywilno-prawnej. Na jej podstawie, od momentu zakupu liczy się okres gwarancji, oprócz tego prowadzimy swój rejestr sprzedaży. Długość okresu gwarancji jest wyznaczony na każdej aukcji.
W razie reklamacji klient pokrywa koszty przesyłki w jedną stronę, a my pokrywamy koszty w stronę powrotną.
Kupujący ma prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 dni od kupna przedmiotu, bez podania przyczyny. Zwracany sprzęt nie może być wysłany za pobraniem, w innym przypadku paczka nie zostanie odebrana z poczty. Zwrot gotówki wykonujemy po sprawdzeniu zawartości paczki wciągu 7 dni roboczych

No tak czytałem to, ale gość pisze tam ze aukcja jest formą umowy, rozumiem ze chodzi o tą aukcję na allegro??hmm??
Ale przecież aukcja kiedyś znika, czyli co po umowie??

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
DAREX napisał(a):
Ale przecież aukcja kiedyś znika, czyli co po umowie??

umowa dalej jest wazna, jak masz watpliwosci to wydrukuj sobie maila od allegro ze wygrales aukcje, ale.... moim szkoda kasy na niemarkowe sprzety, jak nie masz tyle srodkow to lepiej kup sobie kilkumiesieczny uzywany sprzet niz ten nowy z dziwna gwarancją, np za 3400 masz dv9000 o ktorym wczesniej pisalismy, a ten hp to jak BMW a medion jak dacia logan

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:33 
Zacna persona forum

DarPiet napisał(a):
DAREX napisał/a:
A w ogóle wie ktoś jak zepsuje mi sie na gwarancji gdzie je serwisują

a kto to wie i co ciebie to obchodzi? odsylasz do sprzedawcy a ten ma 14 dni roboczych na naprawienie

Na karcie gwar. powinienes miec liste serwisow gwarancyjnych + kontakt oraz warunki gwarancji (door to door itp.).

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:39 
Częsty bywalec

T E N jest fajny ale jedyne co mi w nim nie pasuje to ta jedynka z przodu przy cenie :rotfl:

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:43 
DarPiet napisał(a):
umowa dalej jest wazna, jak masz watpliwosci to wydrukuj sobie maila od allegro ze wygrales aukcje,

Ale nie wygrałem aukcji, jakbym go kupował to bym pojechał po niego osobiście(blisko)
I wtedy co :niepewny:
Wysłałem gościowi meila z paroma pytaniami zobaczymy co odpisze ?!

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 09:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
teraz kupiłbym Hp pavilion-a , lenovo nikomu nie polecam ze względu na dość wysoką cene i kłopoty z serwisem :) jak tracisz gwarancje to mają Cie głęboko w d..

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 13:21 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
kolego Darex. nie pchaj się w firmy byle jakie. Parametry to to może miec super, ale co z tego jak po 3 miesiącach bedzie Ci się procek przegrzewał, albo wentylatorek zacznie brzęczeć, albo trzeba będzie go serwisować.

Jak kupowac to wybrane modele
ASUSa
HP
TOSHIBA
BENQ

Żadnych Acerów, FujiTsu Siemensów czy innych marketowych taśmowców.

kolejna rzecz to wspomniana trwałość, kolegom ze szkoły powiedz, żeby poczytali troszke a nie ogladali tylko internetu.
Każdy komputer czy laptop czy Desktop największa trwałośc ma gdy raz sie go załączy i nigdy nie wyłączy. Każde uruchomienie skraca jego zywotność. Oczywiście niemożliwym jest użytkowanie go ciagle. Idę o zakład że każdy notebook dobrej firmy przezyje 2x dłużej bez usterki niż większość desktopów, które niestety sa produkowane na kolanie, a specyfikacje mają tworzoną na 1 minute przed zamówieniem.

I kolejna rzecz to wybór czy Notebook czy desktop.

jako że polak wszystko potrafi i na wszystkim się zna, większosć desktopów jest rozbierana przez własciciela i sam sobie o niego dba, znając się bardziej bądź mniej na tym, w związku z tym, że desktop jest już znany na "wylot" to jest to mniej straszny produkt, a ze z notebookiem już nie jest tak łatwo to powstają dziwne i przykre do czytania historie i stereotyopy.
Za granica wiekszośc kompów sprzedanych to notebooki, powoli tak się robi u nas, na 10 sprzedanych kompów w mojej firmie 7-8 to notebooki i jakoś ludzie nie narzekają, a wrecz przeciwnie.

Co do rozbudowy komputerów.
Ktoś kupił np Semprona czy Athlona na s754 2 lata temu, prosze kupic teraz nowy procek do tego kompa... nie produkują takich. prosze kupic nowa płytę główna do tego. Żadna liczaca się firma tego nie produkuje. To może zmienimy płyte i procesor? Praktycznie nie możliwe do wykonania bez zakupu nowej grafiki i pamieci, a to pociąga za soba nowy zasilacz. Więc niech nikt nie pisze że łatwiej go rozbudować bo nikt nie wie co będzie za dwa lata. Przeciwnikom AMD mozna podac produkt intela za podobny wzór np S478, nie ma i jak wyżej.

W notebooku, zawsze wymienic lub nawet dołozyc możesz HDD, Wymienic procesor możesz, dołozyc/wymienić pamięci możesz. Zepsuje się matryca, tez ją bezproblemowo możesz wymienić itd.

kolejny atut to energooszczedność, rodzice się uciesza ze w końcu syn nie ciągnie 300w ciagle a około 3x mniej .

W przypadku maniaka gier, sprawa wygląda bardziej na korzyść desktopa.

pozdrawiam

PS: każda firma produkujaca notebooki ma gwarancję door-to-door.

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 13:41 
Forumowicz

DAREX napisał(a):
Co do ceny to mam do wydania coś ok 3000-3200zł na niego!

Mój typ w tej kwocie:
http://www.allegro.pl/item239014765_now ... l_vhb.html

Laptop na najnowszej bardzo wydajnej platformie Santa Rosa. Dużo pamięci - 2GB. Twardy dysk 160GB. W gry napisałeś że nie grasz także graficzna spokojnie Ci wystarczy.

Jeztom napisał(a):
kolego Darex. nie pchaj się w firmy byle jakie. Parametry to to może miec super, ale co z tego jak po 3 miesiącach bedzie Ci się procek przegrzewał, albo wentylatorek zacznie brzęczeć, albo trzeba będzie go serwisować.

Zgadzam się w 100%.

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 14:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
Wodzu napisał(a):
Mój typ w tej kwocie:

Wszystko super, ale ja bym nie kupił notebooka z roczną gwarancja. niestety to jest wada HP i Toshiby (wybranych modeli).

A jako osoba prywatna nie mam 2 lat gwarancji a do 2 lat mogę oddać sprzęt na naprawę na dowód zakupu powołując się na "niezgodnosć towaru z umową kupna sprzedaży". niestety wtedy ty towar wysyłasz do firmy w której kupiłeś(lub przywozisz) na swój koszt. Wystepuje z tym póxniej wiele problemów, bo sklep będzie musiał naprawiac za swoje.

Istnieje możliwośc wykupienia gwarancji producenta na drugi rok, ale zaraz przy zakupie. niestety nie ejst to tanie.

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 14:04 
Zacna persona forum

ja sie nad tym zastanawiam ale potrzebuje coś małego zeby go noscić ,z netu korzystam nie tylko dla zabawy a nie moge być non stop przy stacjonarnym,ale są jeszcze inne rozwiązania palmtopy czy coś takiego jeszcze nie drązyłem tematu,chodzi o to zeby nie taszczyć ze sobą walizy

poprzeglądaj oferty od orange era plus -dają kompa z internetem 36 miesięcy po 100 zł,laptop za 1zł

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 15:26 
znajomy liczył te oferty z laptopem... i nie wyszło to na +...
ktos się orientuje jak to jest dokladnie?

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 18:32 
hmm ten HP co podałeś Wodzu jest ok, muszę stanąć przed wyborem, dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 19:35 
Tak....ten HP jest rzeczywiśćie ok i cena nawet przystępna. Ale jaką masz gwarancję że nie wyślą Ci cegły zamiast sprzętu? najlepiej brać z normalnego sklepu. No chyba że masz zamiar zapłacić przy odbiorze, tzn. w domu u sprzedawcy.

Nigdy nie ufałem aukcjom, i nigdy nie kupowałem na aukcjach (sorry za prywatnego "oftopa"). :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 6 września 2007, 19:37 
Cytuj:
Tak....ten HP jest rzeczywiśćie ok i cena nawet przystępna. Ale jaką masz gwarancję że nie wyślą Ci cegły zamiast sprzętu? najlepiej brać z normalnego sklepu. No chyba że masz zamiar zapłacić przy odbiorze, tzn. w domu u sprzedawcy.

Nigdy nie ufałem aukcjom, i nigdy nie kupowałem na aukcjach (sorry za prywatnego "oftopa"

Mam bliziutko do gościa i w grę w chodzi tylko odbiór osobisty, a co do aukcji aj dużo rzeczy kupowałem na aukcjach min. rower ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 00:22 
Forumowicz

DAREX napisał(a):
hmm ten HP co podałeś Wodzu jest ok, muszę stanąć przed wyborem, dzięki

Nie ma sprawy. Jak kupisz to się pochwal co wybrałeś :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2007, 16:54 
http://www.allegro.pl/item239014765_now ... l_vhb.html

No i jutro jadę po niego ;)
Dzięki wszystkim za pomoc jak kupie to jeszcze napisze :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 19:14 
No i kupiłem go, jestem 100% z niego zadowolony i właśnie z niego pisze posta ;)
Tyle ze po tych paru godzinach znienawidziłem Windows Vista-wie ktoś może jak to dziadostwo wywalić i zainstalować XP??
Bo są problemy z tym :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2007, 19:40 
Zacna persona forum

DAREX napisał(a):
Bo są problemy z tym

Po co ci xp.... ?

-> Zobacz Moja Bunie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1